Opbygning af Dennis' Små Baner - del 6 Fronter og gardin

 

Så er der lidt nyt fra mit anlæg. Jeg har fået monteret fronter og gardin. Dette er det sidste projekt jeg ville nå inden næste familieforøgelse, som venter i slutningen af Januar, derefter bliver der ikke meget tid til anlægget i et stykke tid. Jeg er nået der til at alle togveje på DSB strækningen er virksomme så der kan køres på hele anlægget, belysningen er ordnet og front og gardin er monteret. Næste etaper er bygning af sidebane, lægning af sidespor på Brandlund station, opbygning af landskab, dvs. etaper som sikkert kommer til at række en del år ud i fremtiden Smile

Opbygning af Dennis' Små Baner - del 5 Belysning

 

Et emne jeg er sprunget over, er belysningen af mit anlæg. Der kan skrives mange bøger om lys, belysning, smag og behag osv. men her kommer altså lidt om hvordan jeg har gjort.

Det gik hurtigt op for mig at den almindelige loftslampe i rummet ikke ville være nok til at oplyse anlægget, så jeg gik på jagt efter oplysninger om hvilken lyskilde som ville være bedst egnet. Med hjælp fra jer brugere her på Sporskiftet kom jeg frem til at den bedst egnede lyskilde ville være lysstofrør med dagslyskarakter.

Opbygning af Dennis' Små Baner - del 4 Servoer

Hej og velkommen til min blog.

Mine indtryk af My-lyd fra Danske-Loksounds

Velkommen til min blog, hvor vi i dag tager et kig på Danske-Loksounds My-lyd.

Til at starte med, jeg er ikke involveret i Danske-Loksounds, jeg er blot en tilfreds kunde, som ønsker at give udtryk for mine indtryk med My lyden fra Danske-Loksounds.

Opbygning af Dennis' Små Baner - del 3

 

Hej venner.

Jeg er nu kommet lidt videre, og har fået lagt hele strækningssporet for DSB delen af mit anlæg. Indtil videre ser anlægget noget spartansk ud, da jeg endnu ikke har påbegyndt landskabet, men det er noget af det næste der vil ske, sammen med baggrunden som i første omgang vil blive en svag blå farve, senere måske noget mere raffineret. Det har været en lang vej at nå her til, bla. pga. manglende byggetid. Der mangler endog en del ledningsføring før sporet kan tages i brug fuldt ud.

Opbygning af Dennis' Små Baner - del 2½

Nogle få billeder som havde forputtet sig, og som derfor ikke kom med i sidste indlæg om mit anlæg, vil jeg hermed vise Shy Det drejer sig om området omkring savværket. Billederne er godt nok ikke helt nye længere, men der er ikke sket væsentlige ting i området siden. Dette område vil snart blive opprioriteret.

Opbygning af Dennis' Små Baner - del 2

Så er jeg kommet lidt videre med min bane.

Digital ombygning på Dennis' Små Baner

 

Som beskrevet i mit tidligere indlæg om den digitale styring på min modelbane, bruger jeg S88 tilbagemeldere til at detektere hvor togene befinder sig på banen. S88 er en ikke helt ny teknik længere, og er derfor ikke helt stabil og lider af at udefra kommende elektrisk støj kan forstyrre signalet i kablerne. Derfor anbefales det kun at benytte korte kabler mellem sine S88 enheder. Jeg bruger Viessmann 5233 og med dem følger kun et 15 cm. langt fladkabel uden skærming, så af den grund havde jeg i første omgang placeret alle mine S88 enheder tæt ved mit kontrolpanel.

Opbygning af Dennis Små Baner - del 1

I denne tredje blogartikel om min lille bane, vil jeg begynde fortællingen om selve opbygningen. Der vil nok komme en del artikler om opbygningen, efterhånden som byggeriet skrider frem Smile Forvent ikke at der vil komme detaljerede byggebeskrivelser i de næste blogartikler, jeg vil hellere bare vise frem hvad der er sket på banen siden sidst. Dette er kun mit anlæg nr. to, og jeg har meget at lære, hvilket jeg håber at gøre de næste år under byggeprocessen.

Digitalt på Dennis' Små Baner

På Dennis' Små Baner styres tog, sporskifter og signaler digitalt vha. Digital Command Control (DCC), via en styreboks kaldet Viessmann Commander. Indtil videre er dette dog fremtidsdrømme, da der endnu ikke kan køres på hele banen. Med Commanderen har jeg mulighed for at styre tog og sporskifter manuelt eller lade Commanderen styre dem automatisk. Når automatisk driftsform er valgt vil togveje, signaler, sporskifter og tog styres af Commanderen helt automatisk, men det er stadig muligt at køre tog manuelt, feks. ved rangering på stationer eller hvis jeg feks.