Picture

Rud

Indlæg: 51

PB

Sten, kul, og græs !

Hej alle. Hvordan får jeg limet mine sten til ballast ved skin ere fast så de alle sammen bliver der ?? Og med græs - kan det passe at jeg har set en spray der bliver sprøjtet på græsset så det bliver siddende ? Mvh Rud Smile
Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Rud skrev:
Hej alle. Hvordan får jeg limet mine sten til ballast ved skin ere fast så de alle sammen bliver der ?? Og med græs - kan det passe at jeg har set en spray der bliver sprøjtet på græsset så det bliver siddende ? Mvh Rud Smile

Ballasten lægger du ud tørt! - så fejer du med en pensel så der ikek ligger skærver på sveller, og alle hjulflanger kan køre uden at ramme skærverne. Så gør du det hele vådt med en sprayflaske med vand og en dråbe eller to sulfo i (dæk af hvad der ikke må blive vådt) så tager du en (stor er bedst) injektions sprøjte og suger fortyndet hvid lim op i. Limen skal være fortyndet ca 40/60  til 50/50 med vand (mest vand) og her kommes også en dråbe sulfo i.

Den blanding drypper du ud på skræverne og lader suge ned imellem dem - evt gentages behandlingen en gange mere. når det er helt tørt - kan godt tage en dag eller tre så skulle det hele gerne blive liggende.

Græs - tja hvilken type græs er det?

- er det græsfibre så smøres der lim ud på den malede flade og græsset pustes på. Det bedste er med en elektrostatisk enhed som får fibrene til at stå lodret. Alternativt kan en skyllemiddeldunk (ren og tør naturligvis) bruges hvor du har boret en masse 3 -4 mm huller i proppen. Den puster du så græsset ud med og på fladen - men det bliver langt fra lige så godt som med en elektrostatisk "maskine". Limen du bruger er igen hvid lim, også fortyndet, men ikke nær så meget som til skærverne.

er det Woodland "fnuller" eller lign. ja så drysses det ud i samme lim.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

Thrane

Indlæg: 995

PB

Det er ikke nødvendigt både at bruge spayflaske og injektionssprøjte.


Lav en blanding af følgende:
1 del hvid trælim
1 del vand
1 dråbe opvaskemiddel (Dråbens st. afhænger selvfølgelig af hvor meget lim og vand du blander. (men det stadig meget lidt du skal bruge)

Bland det i en overskåret mælkekarton ell. lignende.

Sug det op med en pipette efter behov. Pippetten er ufattelig nem at styre/dosere med.

"træk" det ud over ballasten, solfoen gør at blandingen udvider sig og falder ned mellem skarverne.

Når det er tørt igen bliver det lysere og man ken ikke se lim eller noget.

Se evt mere her:

http://www.youtube.com/watch?v=wM8oVchtJJA

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.615

PB

En fin lille video, som får til at se let ud 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

modeljernbane

smed

Indlæg: 353

PB

 Hej

 Sådan gør jeg. Blander lim,vand og balast i en skål til en tyk masse og lægger det ud som var det våd beton.

MVH Modeljernbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

Rud

Indlæg: 51

PB

Mange tak til jer Wink

Like 0 kan lide
Top

Picture

Klarsyn

Odense N

Indlæg: 466

PB  Blog

Hej. Jeg vil da også gerne byde ind her. Det ligner meget det de andre beskriver. Til Sten, grus, jord, ballast osv. bruger jeg en blanding af 1 del hvid snedkerlim, 3 dele vand og et skvis afspændingsmidel til opvaskemaskiner. Fordelen ved afspændingsmiddel er, at det ikke skumme så meget som sulfo. Effekten er den samme, nemlig at den giver væsken mulighed for let at trænge ned imellem materialet.

Jeg blander  altid af en hel liter lim og 3 liter vand, i en gammel sprinklervæske dunk. Derfra tapper jeg så over i en lille flaske, som engang har indeholdt noget af fruens hårfarvehalløj. Den har nærmest en pipettespids, som gør det nemt at ramme ligepræcist det område man vil. Se billedet herunder.

Billede

Til græs er det "bare" at smøre hvid lim på, og så benytte sig af en "græspuster" eller endnu bedre, en "grassmaster" for dem med budget til det, eller en af de billigere varianter. Jeg bruger selv en der hedder "grasomat" den ser tarvelig ud, men gør et godt job, se evt. link her http://www.vingehjulet.dk/default.asp?id=74&vid=407

__________________

Hilsen Morten

Besøg min blog på: http://www.sporskiftet.dk/blogs/klarsyn og læs mere om mit anlæg.
M og C-skinner på loftbane, ECoS 50000, 2 Mobilstationer og 5 Delta boostere. Primært DSB materiel Epoke III - IV.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Newtrain

Brabrand

Indlæg: 668

PB

Hej Rud

Min "formel" er efterhånden blevet nogenlunde identisk med Klarsyn`. Men jeg synes at alle bud lyder vældig kvalificerede. Det er vist mest smag og behag, hvilket blandingsforhold folk foretrækker, men nu har du da et udgangspunkt for at lave din egen version.

Jeg ville egentlig bare henvise dig til en billig selvbyg "GrassOmaster", den er ganske enkel at fremstille, og gør et fantastisk job.

__________________

Venlig hilsen

 Carsten

  • Skala N
  • Epoke IV og V
  • Tysk og Dansk materiel + "det løse"
  • Digital med Roco MultiMaus
  • Har demonteret pladeanlæg, og arbejder nu med layout til et modulanlæg i 6 dele. 1´modul ender forhåbentlig med at indeholde: "Det gule palæ", traktor 57, Franz Jäger vognen, Bøffen "det dumme svin", med sin Ford Transit, og Olsen banden med Chevrolet Bel Air eller Impala.
Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.