Picture

Galsgaard

Skole

Thisted

Indlæg: 5

PB

Ny Modelbane interesseret!

Hej sporskiftere!

Jeg er ny modelbane dreng på 16 som egentlig har haft 2 startsæt stående men aldrig rigtige kørt med dem.

Men har bestemt mig for at sætte begge startsæt sammen og købe et ekstra lokomotiv med vogne og nogle flere skinner og sætte det sammen.

og så tænker jeg: Hvad så det der med sporplan hvad er det? Og hvad mener de med digitalt? Er der nogle gode grundregler der er når man bygger noget fra bunden? hvad er forskellen på den og den slags skinner? hvad er en skygge station, osv osv.. (Er autist så kan godt være lidt svær at lære noget, og kan godt blive ret forvirret).

Har også en bygning jeg er ved at lime sammen, som jeg nok kun har lavet en tredjedel på.

Jeg kigger frem efter nogle år at have en god stor modelbane til at stå med tunneler og store stationer i en kælder eller noget.. Men som sagt er jeg kun 16.

Har i nogle gode tips og tricks, og værd at vide ting, til en KOMPLET nybegynder.. Har desværre kun lidt erfaring fra "Train Simulator" spil på min computer!

Mvh. Tobias

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.321

PB

Hej Tobias

 

Godt at du søger oplysninger sådan et sted som her - så har du mulighed for at komme i gang på en ordentlig måde.

 

Det bedste er, at du kontakter en lokal klub. Her vil man kunne hjælpe dig rigtig godt i gang.

Du kunne f.eks. prøve her:  http://www.njmk.dk/

Dansk model jernbane Unions hjemmeside kan give dig flere links til lokale klubber:  www.dmju.dk

God fornøjelse og velkommen i vores dejlige hobby!

 

Gert

 

 

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

Galsgaard

Skole

Thisted

Indlæg: 5

PB

Tusind tak det skal jeg prøve Gert. Smile

Har ført været oppe og kigge i den Tog Klub der ligger På Thisted Stations loft, sammen med min far det var nu meget spændende vil prøve at spørge ind der.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lukas A

Folkeskoleelev

Indlæg: 328

PB  Blog

For det første, velkommen til den her f#####ng fede hobby (undskyld jeg banner).

En skyggebanegård er en banegård der ligger skjult under plade/bane som ikke kan ses og som ikke fylder noget efter som der er under banen.

Pas På! med at bygge monteret anlæg som er tilbygget til det rum som banen befinder sig i, eftersom du nemt kan komme til at flytte eller ikke rør det mange år, derimod gæller det om undskyld udtrykket at rage til dig så din vogn/maskinpark er fyldt godt nok ud så du ikke står og skal vælge de 10.000 på matriale eller skinner og først kommer igang et til to år alt formange gange.

 Der var ikke for at fornæme dig og endu engang  tilykke med den nye hobby.Wink

__________________

Mvh Lukas


Epoke IV/V - AC Märklin - Digital - C-skinner - Märklin MY 1119,  - Hobbytrade DSB ME 1536, DSB DD 4-vognssæt ABS 7904,  Hobbytrade Olsen Banden Franz Jäger vogn, Märklin BK, B og B - Heljan IC3 - HK-Modeller(Heljan) WSD, WSB, Bc, Bc-t

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.401

PB

I mine øjne er det vigtigste:

  1. Hvor meget permanent plads er der til rådighed i et opvarmet, tørt lokale
  2. Valg af størrelse ( H0 eller N )
  3. Skal det være fladt eller må der være store bakker / bjerge
  4. Så kommer det med Epoke'n / trækkraften
  5. Længden af togstammer
  6. Skal det være kørsel eller rangeren til skal være tema'et
  7. Digital eller analog, men som nybegynder, så bør det være digital
  8. Flere ukendte ting
  9. ....
  10. Og som rosinen i pølseenden / 2 eller 3 skinnet 

 

Det er så mit indspark til Din hobby ......

 

 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Galsgaard

Skole

Thisted

Indlæg: 5

PB

Hej Lukas!

Tror jeg køber et sæt C-Skinner fra Nettog.. (Måske 2 sæt), og et lokomotiv som jeg har forelsket mig lidt i..

Skinnerne: http://shop.nettog.dk/product.asp?product=450

Lokomotivet: http://shop.nettog.dk/product.asp?product=1876

og så starte med at bygge i hjørnet at et tomt rum, og så bygge ud derfra. Er det for mange skinner eller for mange lokomotiver? 

2 Damplomotiver og et stort "ranger" lignende tog,  til 4 sæt skinner?

 

Mvh. Tobias.

Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Velkommen til Tobias,

Prøv at ligge vejen forbi biblioteket. Dér finder du bøger og blade i et bredt udsnit. Du må selv sortere i udvalget som strækker sig fra underholdning til ret tungt stof. Märklin har også en ganske udemærket begynderbog indeholdende opbygning af en bane fra bunden (og du kan bruge den selv om du kører med et andet mærke), den fås i de fleste togforretninger.

Ellers kan jeg kun sige, få lagt nogle skinner og prøvet dig frem. Helst på en plade. Byg noget landskab og nogle bygninger. Digitalisere kan du altid gøre når du har lyst.

God fornøjelse

 

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.401

PB

Start nu med en tegning og glem det med at købe lokomotiver + vogne / det er det lettelse og dyreste / og i begyndelsen køber man noget, der fortrydes senere ...

Lad vær med at lave alle disse plane flader, men lav strimler af plader til skinnerne - det giver liv til baner, når Du skal lave landskab - kun plane flader i på dine stationer

God fornøjelse

 

 

 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Galsgaard skrev:

Og hvad mener de med digitalt?

Når man snakker digitalt kontra analogt handler det ganske enkelt om hvordan man styer sine tog og andet udstyr. Ved analog drift styrer du hastigheden på dine tog ved at justere på den spænding der er i sporene, altså antallet af volt. Hvad angår retnings-skift afhænger det af du kører veksel-strøm (Märklin) eller jævnstrøm (stort set alle andre mærker); ved førstnævnte bruges en elektrisk puls til påvirke en omskifter-kontakt i lokomotivet; ved jævnstrøm bytter man kort og godt "bare" om på plus og minus.

Ved digital drift ligger spændingen i sporet helt fast, afhængig af systemet vil det normalt være mellem 14 og 18 volt vekselstrøm. Selve styringen af hastighed og retning foregår via et stykke elektronik i dit lokomotiv (en dekoder), som får kommandoer/ordrer fra en styre-enhed (også kaldet en digital-central). En fordel ved at køre digitalt at du kan styre flere tog uafhængigt af hinanden på samme strømkreds; ved analog drift kunne det ikke lade sig gøre.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tjalfe76

Indlæg: 32

PB

Hej Tobias

 

Ja velkommen til en hobby som jeg tror du bliver rigtigt glad for Smile

Nu ved jeg ikke hvor meget plads du har men man kan også lave det der hedder moduler og du kan se her hvad de har lavet i 3modul klubben

http://www.3modul.dk/

Jeg vil mene at du har større mulighed for at lave om på det og det vil du nok mange gange når du er nybegynder og det kan du gøre med et modul og du behøver ikke at have hele banen oppe men kan tage et modul af gangen og lave og sætte det sammen med et andet som du har lavet færdig og køre mellem dem og bare bygge på som du lyster, og man bliver ikke så hurtigt ked af at man ikke kommer til at køre, for det er noget at det man meget gerne vil når man startet, jeg er selv med i en klub hvor vi har aftalt at vi bygge i den første halvdel at tiden og køre i sidste halvdel, så laver man noget at det "kedelige" og det der taget længst tid først og har lidt sjov til sidst Smile

 

Eller som jørgen gør med sin bane og hvad jeg kan forstå så er det ikke hans første bane han lave på nu som man kan følge på hans hjemmeside http://www.jornebanen.dk/,men det tager tid at lave en sådanne bane Smile

 

Bare mit input.

 

Mvh

Hjalte

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

Galsgaard skrev:

Har i nogle gode tips og tricks, og værd at vide ting, til en KOMPLET nybegynder.

Hej Tobias

Inden du begynder at købe skinnepakninger, vil det være en god ide, at du klarlægger hvor meget plads du har til din rådighed.
Der er ikke nogen grund til, at købe skinner og sporskifter, man ikke får brug for. Jeg ved godt, at man hen over tid får brugt de fleste skinner.

Når du har fastlagt den plads du hat til rådighed, kan du begynde at tænke over hvad du gerne vil have på din bane, bjerge, broer, maskindepot, enkelt- eller dobbeltsporet bane, sidebane, havn, industri osv.

Når du har fundet ud af hvad der skal være og hvad der gerne må være, er det tid til at tænke på en egentlig sporplan.
Når du skal til at udføre din sporplan, skal du tænke på hvor langt du kan nå, man skal kunne komme til et afsporet tog, enten oppefra eller nedefra.
Der er mange måder at gøre det på, men en bane hvor toget bare kører rundt, bliver hurtigt kedeligt.
Derfor bruger mange en skjult banegård, hvor det ankommende tog starter et nyt tog.
Det er også en god ide, at forsyne banen med vendesløjfer, så et tog der forlader stationen, kommer tilbage fra samme side, som det forlod stationen.

Du skal også tænke på om du vil rangere med godsvogne, eller køre med persontog, eller begge dele.

Hvis du skal have hjælp med sporplanen, er det en god ide, hvis du laver en tegning over rummet/pladsen du har til rådighed, med døre, vinduer, varmeappararter, bjælker/stolper og hvad der ellers kan være af forhindringer.

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

humlebumletog

Pedel / Lærer

Indlæg: 58

PB  Hjemmeside

Hi tobias

Du er altid velkommen til at besøge os i Bedsted (NJMK), vi har klub aften hver torsdag fra kl 19.00 til 22.00 .Om ikke andet så for en snak.

Vi køre 3 skinne drift (Det gør du også hvis du køber C skinner)

I thisted køre de 2 skinne drift.

Man når man er 16 år og bor i thisted, er der langt til Bedsted med mindre man tager farmand med Smile

 

__________________

Nojn, Carsten.

 

C-skinner. Dsb epoke. Alt hvad jeg har råd til

Når man nu har 3 piger så må farmand jo bare køre lokomotiverne for dem.

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 984

PB  Hjemmeside

Hej, og velkommen til!

16 aar og helt ny... Okay... Bedste raad jeg har laest her i traaden er; "bare at rage til dig". -Selvom at det er korrekt at du naesten med sikkerhed vil komme til at koebe noget du vil fortryde senere. Saa naar du koeber, saa pas endelig godt paa dine ting (og original embalage), saa kan du nemlig faa en god brugt-pris for det senere, skulle det vise sig noedvendigt at skille sig af med noget igen.

Byg endelig og hele tiden. Proev alle mulige forskellige ting. LEG! Et raad jeg dog vil tillade mig at komem med; Lad vaere med at laegge dig fast paa noget. Skaerer du plader op og indstallere PERMANENT jernbane er der stor rissiko for at du kommer til at fortryde, og opskaaret trae er svaerere at genbruge.
Disse raad gaelder dobbelt, paa grund af den alder du har!


Koeb kataloger og laes boeger/magasiner (gerne paa biblioteket, hvor det ogsaa kan laanes hjem fra).


God fornoejelse.

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lukas A

Folkeskoleelev

Indlæg: 328

PB  Blog

Det lyder og ser forniftigt ud, og når du engang bliver træt af banen findes en række udvidelsessæt, og når du igen bliver træt af den så kan du dowloade Scarm som jeg lægger link til nederst, der ligge din bane ind og tillslutte andre skinner som du kan købe løst.

(Quoete:)Okay... Bedste raad jeg har laest her i traaden er; "bare at rage til dig".(Quoete:)

Godt så er jeg da ikke helt dum:D

Her det link som jeg lovede(programmet er gratis, godt og perfekt til nybegyndere):http://www.scarm.info/index_en.html

__________________

Mvh Lukas


Epoke IV/V - AC Märklin - Digital - C-skinner - Märklin MY 1119,  - Hobbytrade DSB ME 1536, DSB DD 4-vognssæt ABS 7904,  Hobbytrade Olsen Banden Franz Jäger vogn, Märklin BK, B og B - Heljan IC3 - HK-Modeller(Heljan) WSD, WSB, Bc, Bc-t

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.542

PB

Vis jeg må råde dig til noget, så er det at begynde i en klub og herefter vælge samme system som de har i klubben, så du kan få kørt med dit rullende materiel.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Galsgaard

Skole

Thisted

Indlæg: 5

PB

Nu spørger jeg nok meget meget dumt men hvad er forskellen på en 2-skinnet og en 3-skinnet?  Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tjalfe76

Indlæg: 32

PB

Hej Tobias

 

2-skinnet er hvor du kun har de to skinner som toget køre på også kaldet DC

3-skinnet er hvor du har en midter leder i skinnen og det er noget Märklin har opfundet og det bliver også kaldt AC

 

Nu ved jeg ikke hvad det er for nogle startsæt du har men du nævner at du vil købe 2 udvidelse sæt fra Märklin så køre du AC

 

Mvh

Hjalte

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.542

PB

Vis ikke du kender forskellen på 2 og 3 skinne, så skal du på biblioteket. Her låner du bogen MODELTOG af Rolf Sylvester Hvis og Jes Buusmann og læser den fra ende til anden. Det skal du gøre, før du begynder at købe mere modeltog og bygge anlæg.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

PTMadsen

Haderslev

Indlæg: 481

PB

Hej.

Der er jo også sporskiftets wiki. http://www.sporskiftet.dk/wiki/skinne-eller-tre-skinne-i-skala-h0 samt Occam`s MJ blog http://www.mj-blog.dk/2008/11/sporsystemer/#more-1370.

__________________

Venlig hilsen!

Peter Madsen
H0,DCC, Lenz LZV 200 ver.3,8. LH101. Digikeijs. Peco code 75 / Roco Line. http://petermsgarage.blogspot.dk/ 

Like 0 kan lide
Top

Picture

merete_np

København Ø

Indlæg: 557

PB  Hjemmeside

Hej Tobias

Da du allerede har 2 startsæt, har du vist allerede indirekte valgt om det skal være 2 eller 3 skinne samt om du starter digetalt med det samme.

Se på lokomotiverne fra de to startsæt om de har slæbesko på undersiden. Med slæbesko er de til 3-skinne (Märklin) uden slæbesko er de til 2-skinne.

Undersøg også om der står på imbalagen/æskerne at det er digetalt eller se om der er en transforkator og en digetal sytreenhed i sættet. Hvis du skriver hvilket startsæt (nummer) her, er der helt sikkert nogle der kan fortælle dig om det er digetalt.

__________________

M.v.h. Merete N-P

Billede

http://husbyggeren.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.401

PB

Tobias / Du skal følge en klog "kones" råd

Op på bordet med med de 2 lok'er og få kigget .....

Ellers få læst de numre  .....

 

 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lukas A

Folkeskoleelev

Indlæg: 328

PB  Blog

Ja og så lige bonusen hvis ikke du alerede skulle have knækket den hedder 2-skinne 2-skinne begrund af at der er 2 skinner, og 3-skinne hedder 3-skinne fordi der er de to skinner og midterlederen som den tredje skinne.

Desuden her kommer hele oversigten.

2-skinne=AC=Vekselstrøm

3-skinne=DC=Jævnstrøm

Her kommer igen en bonus:

Strøm er desuden ikke det eneste der bærer navnet AC og DC, det går det meget populære Haevy/Matal rockbandet AC/DC også(kender du ikke AC/DC burte du virkelig gå ind på Youtube og søge på Thunderstruck, TNT eller bare søge på AC/DC, og høre noget af deres musik).

PS: INGEN spørgsmål er dumme og du er altid mere en velkommen til at spørge løs.  ;)   Wink

__________________

Mvh Lukas


Epoke IV/V - AC Märklin - Digital - C-skinner - Märklin MY 1119,  - Hobbytrade DSB ME 1536, DSB DD 4-vognssæt ABS 7904,  Hobbytrade Olsen Banden Franz Jäger vogn, Märklin BK, B og B - Heljan IC3 - HK-Modeller(Heljan) WSD, WSB, Bc, Bc-t

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.810

PB

Lukas A skrev:

Desuden her kommer hele oversigten.

2-skinne=AC=Vekselstrøm

3-skinne=DC=Jævnstrøm

 

Du skal nok lige checke dit indlæg en gang til.

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

Lukas A skrev:

Ja og så lige bonusen hvis ikke du alerede skulle have knækket den hedder 2-skinne 2-skinne begrund af at der er 2 skinner, og 3-skinne hedder 3-skinne fordi der er de to skinner og midterlederen som den tredje skinne.

Desuden her kommer hele oversigten.

2-skinne=AC=Vekselstrøm

3-skinne=DC=Jævnstrøm

Her kommer igen en bonus:

Strøm er desuden ikke det eneste der bærer navnet AC og DC, det går det meget populære Haevy/Matal rockbandet AC/DC også(kender du ikke AC/DC burte du virkelig gå ind på Youtube og søge på Thunderstruck, TNT eller bare søge på AC/DC, og høre noget af deres musik).

PS: INGEN spørgsmål er dumme og du er altid mere en velkommen til at spørge løs.  ;)   Wink

Jeg bliver nok nød til at rette dig lidt:

Det meste 2-skinne analog kører DC

3-skinne analog kører AC

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

HNE3003

sælger

Indlæg: 448

PB  Hjemmeside

 

Desuden her kommer hele oversigten.

2-skinne=AC=Vekselstrøm

3-skinne=DC=Jævnstrøm

[/quote]

 

 

haha, kanon Lukas, nu blev forvirringen da total Smile nu har jeg leget med tog i over 30 år, og det kommer bag på mig det der ;-) 

__________________

WWW.ets.acnshop.eu

DCC på Tillig Elite, mest Danske toge, men alt der
har kørt i DK er velkommen, gerne MY´er og MZ´er
og ME`er....

Intellibox Games on Track

Like 0 kan lide
Top

Picture

tossetog

Døgenigt

Farum

Indlæg: 76

PB  Blog

Hvilke spørgsmål stiller dumme mennesker så?

Bliver de klogere lige før de stiller et spørgsmål? Wink Wink Wink Wink

__________________

Med toglig hilsen

Jeppe

Märklinist, CS2 Tysk epoke II,III og IV.

Næst efter Kjønsdriften er af de menneskelige Drifter Jernbanedriften den, der sætter de fleste Lidenskaber i Bevægelse. (Landstingsmand J.K. Lauridsen ca. 1890).

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 984

PB  Hjemmeside

Lukas A skrev:

2-skinne=AC=Vekselstrøm

3-skinne=DC=Jævnstrøm

PS: INGEN spørgsmål er dumme og du er altid mere en velkommen til at spørge løs.  ;)   Wink

Der er ingen dumme spoergsmaal, kun dumme svar. Dit var vist eet af dem... ROFLMAO

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 2 kan lide
Top

Picture

Galsgaard

Skole

Thisted

Indlæg: 5

PB

Hahaa i er sgu nogle herlige gutter! Tak for alle svarene jeg skal lige have tjekket det med startsæts numrene, og en tur på biblioteket efter bogen "modeltog"! 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lukas A

Folkeskoleelev

Indlæg: 328

PB  Blog

Ups!!!

Det var vist lige skrevet hurtig nok det der Laughing out loud

Desuden linket til Scarm døde vist ud, der kommer lige igen: http://www.scarm.info/index_en.html

30 år, så lang tid har jeg dog ikke kørt i nu, jeg er 11 år og har kørt i 2 år.

__________________

Mvh Lukas


Epoke IV/V - AC Märklin - Digital - C-skinner - Märklin MY 1119,  - Hobbytrade DSB ME 1536, DSB DD 4-vognssæt ABS 7904,  Hobbytrade Olsen Banden Franz Jäger vogn, Märklin BK, B og B - Heljan IC3 - HK-Modeller(Heljan) WSD, WSB, Bc, Bc-t

Like 0 kan lide
Top

Picture

gerhard

Indlæg: 90

PB

Er også nybegynder, og troede jeg kunne give negativ stemme til dette indlæg.Men så må jeg jo bare skrive, at jeg virkelig håber at nydelsen ved at jorde en 11 årig, som forsøgte sig som hjælper, overstiger skammen ved at være med til at ødelægge et forum som dette.

Gerhard.

__________________

Modelbane: Spor N - Minitrix - Ib - Rocrail (samt lidt af hvert, afhængig af priser på Ebay og QXL - hvis jeg kan li det, og få en dekoder til at virke - får det lov at køre)

Like 0 kan lide
Top
HNE3003 skrev:

 

Desuden her kommer hele oversigten.

2-skinne=AC=Vekselstrøm

3-skinne=DC=Jævnstrøm

 

 

haha, kanon Lukas, nu blev forvirringen da total Smile nu har jeg leget med tog i over 30 år, og det kommer bag på mig det der ;-) 

[/quote] Du er en meget dygtig mand, hva?
__________________

Venlige hilsner

Jan & Tim Nøhrgaard

Viborg Remise 1960 i 1:87

3-skinne drift

Like 0 kan lide
Top
gerhard skrev:

Er også nybegynder, og troede jeg kunne give negativ stemme til dette indlæg.Men så må jeg jo bare skrive, at jeg virkelig håber at nydelsen ved at jorde en 11 årig, som forsøgte sig som hjælper, overstiger skammen ved at være med til at ødelægge et forum som dette.

Gerhard.

Godt set! Synd og skam, det bliver bare ved og ved...
__________________

Venlige hilsner

Jan & Tim Nøhrgaard

Viborg Remise 1960 i 1:87

3-skinne drift

Like 0 kan lide
Top
Lukas A skrev:

Ups!!!

Det var vist lige skrevet hurtig nok det der Laughing out loud

Desuden linket til Scarm døde vist ud, der kommer lige igen: http://www.scarm.info/index_en.html

30 år, så lang tid har jeg dog ikke kørt i nu, jeg er 11 år og har kørt i 2 år.

Hej Lukas. Der er bare cool. Og så har du god musik smag og humor. Næ, man kan jo ikke have kørt med modelbane i 30 år når man kun er 11. Sådan! Vi er henholdsvis 40 og 46 år og har leget med vores bane i ca 3,5 år. Efter en pause på ca 30 år, hvor vi til gengæld har hørt en masse AC/DC samt en masse andet fed tråd, er vi igen begyndt at bygge. Så nu bygger vi og hører tråd. Det kan anbefales. For those about to rock we salute you! Eller rettere Rock n Roll train. Bare giv den gas, Lukas! Bedste hilsner Jan og Tim
__________________

Venlige hilsner

Jan & Tim Nøhrgaard

Viborg Remise 1960 i 1:87

3-skinne drift

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lukas A

Folkeskoleelev

Indlæg: 328

PB  Blog

Thanks gutter!!!

__________________

Mvh Lukas


Epoke IV/V - AC Märklin - Digital - C-skinner - Märklin MY 1119,  - Hobbytrade DSB ME 1536, DSB DD 4-vognssæt ABS 7904,  Hobbytrade Olsen Banden Franz Jäger vogn, Märklin BK, B og B - Heljan IC3 - HK-Modeller(Heljan) WSD, WSB, Bc, Bc-t

Like 0 kan lide
Top

Picture

jernbane-prof

8. Klasse Sjørring skole

Indlæg: 77

PB  Blog  Hjemmeside

Må jeg spørge hvad heder den klub oven på Thisted station ? Andreas
__________________

Hilsen Andreas 

Märklin 3-skinne digital m. Railuino/Desktop station 

Epoke IV - V

Like 0 kan lide
Top

Picture

humlebumletog

Pedel / Lærer

Indlæg: 58

PB  Hjemmeside

Thy Jernbane-Forening (tror jeg) Smile

men de har ingen hjemmeside

__________________

Nojn, Carsten.

 

C-skinner. Dsb epoke. Alt hvad jeg har råd til

Når man nu har 3 piger så må farmand jo bare køre lokomotiverne for dem.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bejestrup-banen

Dragør

Indlæg: 33

PB

 

 Hej Glasgard 

 Velkommen til en dejlig hobby, men pas på den kan være kraftigt vanedannende en tidsrøver og kan suge pengene ud af dig. Jeg er så heldig at økomidirektøren, her i huset har givet mig lov i nogen grad for som hun siger, det er altid godt med et karantænerum,hvis jeg går i vejen for støvsugeren.

Mht. anlæg, er mit nye 3-skinne k-spor og står på hjul med 10 ben og kan derfor flyttes så jeg kan komme til fra alle sider det gør det nemmere dels at bygge anlæget og dioramanerne.

Rigtig god fornøjelse.

Jens Fakse Pedersen NU PÅ FB (det er billiger end hjemmesider)

__________________

bejestrup-banen

Like 0 kan lide
Top

Picture

TT-tog

Skovløber

Indlæg: 185

PB

bejestrup-banen skrev:

 

 Hej Glasgard 

 Velkommen til en dejlig hobby, men pas på den kan være kraftigt vanedannende en tidsrøver og kan suge pengene ud af dig. Jeg er så heldig at økomidirektøren, her i huset har givet mig lov i nogen grad for som hun siger, det er altid godt med et karantænerum,hvis jeg går i vejen for støvsugeren.

Mht. anlæg, er mit nye 3-skinne k-spor og står på hjul med 10 ben og kan derfor flyttes så jeg kan komme til fra alle sider det gør det nemmere dels at bygge anlæget og dioramanerne.

Rigtig god fornøjelse.

Jens Fakse Pedersen NU PÅ FB (det er billiger end hjemmesider)

 

Hej med jer...


Jeg er ikke helt ening i den betragtning, at det kan være vanedandede....

Det er Kraftigt vanedandede i allerhøjeste grad...

Forsat god fornøjelse med det..... Wink

 

med venlig jernbanehilsen...

 

Thomas

__________________

2 skinne kører. Epoke 3

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.