Hvad er den korrekte perronhøjde ?

Nu hvor jeg er ved at være færdig med de selvbygget perroner, er jeg begyndt at tænke over hvad den korrekte perronhøjde egentlig er, sådan at jeg kan anlægge den rigtige niveauforskel mellem skinne og perron.

Ved højdeforskel tænker jeg på forskellen mellem øverste skinneniveau (i fagsprog hedder det vist et SO plan) og den øverste perronforkant.

Nu er min modelbane meget SBB inspireret, så om det var muligt at få oplyst højdeforskellen i denne sammenhæng vil det være super.

Det leder mig hen til næste spørgsmål, er perronhøjder ens i Europa for alle normalspor ?

Hvordan er Jeres erfaringer med mindre udenlandske producenter af togmateriel ?

Egentlig er jeg ganske godt tilfreds med Märklin, som dækker det meste af det togmateriel jeg har kørende, men andre producenter lokker Big smile

Og her tænker jeg på producenter som eksempelvis ESU, Brawa og HAG der alle tilbyder flotte og interessante modeller.

Helt billige er disse alternativer ikke, så mine tanker går på om en ekstra tusse eller mere for eksempelvis et Brawa damplokomotiv er givet godt ud i forhold til et Märklin lokomotiv ?

 

Bjergbanen, etape 2

Bjergbanen, etape 1

Hjælp til identifikation søges

På et tidspunkt fik jeg indkøbt et brugt damplomkomotiv fra Märklin (3319) som jeg nu ville digitalisere, men til min overraskelse sad der allerede en printplade i tenderen. Det var ikke en model som jeg kendte, men som ny i den digitale togfremføring er min erfaring også begrænset, hvorfor jeg aflæste navnet på "koderen" og tænkte at resten finder jeg på nettet........

En begynderbane tog form

Billede

Lufthansa-toget BR111

Børn og modeljernbaner

Man kan i forskellige fora af og til følge emnet børn og modeljernbaner, især omkring hvordan man skal starte, og i hvilken alder. I det sidste års tid har jeg haft fornøjelsen af en lille 2 årig gut som med største entusiasme har kastet sig over tog, hvorfor jeg gerne vidergiver min erfaring om hvad der gik godt, og hvad der gik knap så godt. Derfor et par råd til dem med små børn som gerne vil starte op.