Bjergbanen, etape 1

Bjergbanen billede 3Bjergbanen billede 2Bjergbanen billede 1Så blev skinnerne lagt til vores nye bjergbane i 3 niveauer og med en vendesløjfe øverst og nederst. Inspirationen til dette projekt bunder i juniors begejstring for tog der kører ind og ud af bjerge, se gerne tidligere indlæg herfra da denne blog tager sit udgangspunkt i at bygge togbane med små børn. 

Resultatet er blevet en bane hvor et tog uafbrudt kan gennemkøre de forskellige niveauer på henholdsvis åbne og skjulte strækninger. Omgangstiden ligger på 2 min. og det kræver noget mere end jeg havde forventet at holde øje med hvor toget befinder sig. Der bliver helt klart en styremæssig udfordring når tog nr. 2 sættes igang samtidig med det første tog, især fordi de 2 stationsarealer er begrænset. Men ambitionen om at konstruere en bane hvor en lille dreng virkelig skal koncentrere sig med at følge toget rundt er i hvert fald lykkes til fulde.

En af udfordringerne ved at bygge bane med en lille dreng er, at på den ene side skal det helst være så stort og flot som muligt. Og på den anden side skal det også være så enkelt og ligetil at man bare kan lege med tog. Da det nederste niveau er anlagt 15 cm over pladen, så jeg snittet til at lave en lille selvstændig bane af de overskydne metalskinner nedeunder den egentlige bane. Så nu har junior en enkel analog bane hvor han kan eksperimentere med at sætte tog af og på og sammen og hvad han nu vil. Man kunne også have anlagt så meget andet, for andre kan det måske være en inspiration til at anlægge en havn, en industribane, et kalkbrud, en roebane, ja mulighederne er mange og 10-20 cm mere plads i højden har de fleste til rådighed. Og så kan man også bruge andre sporvidder hvis man vil.

Næste etape bliver at digitalisere sporskiftene, opsætte signaler og etablere bremsemoduller og hvad der ellers hører til. Dertil kommer at vi også har nogle tog der skal have indbygget dekodere. Dette glæder jeg mig meget til, dels fordi det er spændende at få afprøvet den digitale togverdens muligheder, dels fordi jeg ved at hos junior er det et hit med de mange ekstra effekter man kan frembringe ved at trykke på knapper.

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 0 kan lide
Top

Picture

BT

Selvstændig

Søby Ærø

Indlæg: 388

PB  Blog

Fin bane.

Jeg kommer til at tænke på en lille bog jeg har læst (og vist nok har liggende et eller andet sted), med en N-bane som er bygget op som en helix, med tre plan - et nederst, et en halv meter oppe og et sidste en meter oppe.

Den bane giver en lang kørestrækning og samtidig mulidhed for tre banegårde, men bruger kun et minimum af plads. Bogen er skrevet af en dansk forfatter, men kan ikke lige huske hvem det var - det er der sikkert en anden herinde der kan.

 

__________________

Mvh

Johnni Christensen

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.