Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

Hvad skal der til for, at en messe / udstilling bliver en succes.

Hej alle,

Hjælp til selvhjælp er en god mulighed, for at gøre ting bedre. Så jeg tænker at dette forum kunne være et godt sted til ,at give klubber og forretninger et idegrundlag for, at blive endnu bedre på de udstillinger der finder sted i hele landet.

Alle positive og konstruktive ideer er velkommen og jeg vil tillade mig, at give Admin og Moderatorne mulighed for at slette indlæg, som bevæger sig ind på kritik af klubber eller forretninger. 

Et eksempel kunne være følgende : det er træls " for at sige det på jysk" - kun at se den samme bare træplade med spor på udstilling efter udstilling  -  her vil jeg bede om at man i stedet skriver :  Jeg vil foreslå, at anlæg løbende udvikles, så der kommer mere atsmofære på i form af landskab / bygninger.  Billeder er ok at brug for illustrationens skyld, men igen - hæng ikke nogen ud, kom med forslag.

Det kunne også være at : Jeg synes det er en ide, hvis butikkerne, har et lille prøvespor med, så jeg kan se at toget virker, når jeg køber det.

Fortæl - hvad i oplever på udenlandske udstillinger / messer, som måske kunne gøre vores egne bedre. 

Altså - konstruktive - tiltag, som vil gøre at vi kan få endnu flere til at interessere  sig for vores Hobby.

 

 

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 2 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 749

PB

Noget af det jeg godt kan lide ved en udstilling/messe er når der er folk som stiller deres viden/hjælp til rådighed.

Udover at forhandlere kan rådgive i køb, så er der andre som kan vejlede i at komme videre med hobbyen.

Jeg synes det virker når fx. Digitaltog.dk er en arbejdende stand med mulighed for at hjælpe publikum med eventuelle problemer.

På samme måde synes jeg også det giver god mening når Märklin/Trix bliver vist frem af Søren & Co og Roco af Klaus & Co

Jeg har også set andre arbejdende værksteder, fx. med bygning af huse eller patinering af materiel, så ingen glemt!! Ovenstående er kun eksempler på en måde hvor folket kan komme videre med deres hobby - lære noget nyt som de måske ikke var klar over deres ting er i stand til.

Alt dette giver i min verden en ekstra dimension på en udstilling/messe.

Så hvis men kunne skabe sammenhængen mellem at se - og måske prøve selv - hvordan noget blivet lavet, et del af et landskab f.eks., og så muligheden for at kunne købe det rette udstyr bagefter, så tror jeg det ville gøre begivenheden til en succes. Fremfor bare at købe en GrassMaster eller lignende, så kunne man vise og lade folk prøve mulighederne - og så sælge Smile

Et forum som dette er jo blandt meget andet til for vi kan hjælpe og insprirere hinanden, og det er den del jeg gerne så i stor stil på udstillinger.

Dette var en masse "jeg-har-ja-hatten-på" og det var vel også meningen med denne tråd.

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af Slæbeskoen. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Der er flere tiltag der ville gøre en messe mere interessant for mig set med modeltog øjne.

  • Byggestand i stil med IPMS hvor man kan se byggesæt blive bygget og patineret
  • Gips støbning worshop i praksis
  • Landskabsbygning i praksis
  • Interfacing af bane til baggrunde
  • Patinering af skinner og ballastrering
  • Invitatio af udenlandske klubber med udstillingsanlæg

Da mit lager af lok, vogne og ubyggede byggesæt, ikke skal øges yderligere, vælger jeg messerne fra da jeg ganske enkelt ikke bliver inspireret af at besøge dem, så gode messetilbud kan ikke rigtigt lokke mig ud af busken.

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 255

PB  Blog  Hjemmeside

 

Godt spørgsmål

 

Succes? Det kommer vel an på de opstillede kriterier initiativtageren har.

 

Der er VÆSENTLIG forskel og for at tage yderpunkterne, har man den nys overstående ”Hobbymesse” i Rødovrehallen, der I min optik er et ”Kræmmermarked”, ikke andet. Der skal tjenes penge fra initiativtagers side, bare – tror jeg – at emnerne i princippet ligger indefor, hvad der kan regnes som hobby. Emnet er næsten ligegyldigt. Man kan måske betegne Hobbymessen som en kombination af nogle klubber, der stolte viser hvad de laver (det rent amatør-/hobbymæssige aspekt) uden den store forhåbning om at hverve medlemmer og så ”kræmmerne” (forhandlerne), der ofte medtager restlageret og har nogle tilbud.

 

For mig er en MESSE et sted hvor NYHEDER præsenteres (Nürnberg/Sinnsheim) og forhandlere, fabrikanter og muligvis publikum har adgang. Altså er Hobbymessen i Rødovre derfor for mig at regne et ”kræmmermarked” med hovedvægten (tilfældigt?) nu lagt på modeljernbaner. Men som ”kræmmermarked” er der jo overhovedet ikke noget odiøst i dette, man ved hvad man får/betaler for. Et par hyggelige timer og hvor man måske kan møde ligesindede og i heldigste fald gøre nogle gode kup. Og så er hele skidtet jo samlet på et sted, ikke sandt, altså man behøver ikke at rende rundt efter dette eller hint, da der jo heldigvis også er mange små ”køkkenbordsforhandlere” og hurra for dem.

 

I det (næsten) modsatte yderpunkt er der jo DMJU messer, hvor det er KLUBBERNE der præsenterer sig selv og hvor der netop der også forekommer NYHEDER fra både de etablerede fabrikanter og køkkenbordsfremstillerne, altså lidt mere messe. Men for at få tingene til at køre rundt er der jo selvfølgelig (og heldigvis) forhandlerne. Ellers kan det godt blive en lang dag og kun se på klubanlæg med det obligatoriske elskende ”Preisler” par i skoven. Og personligt kan jeg da få den tanke, at hvis der IKKE var et vist salg, ville interessen hos publikum falde stærkt.

 

Om det så er en messe i den forstand er svært, men formålet er vel klubberne hos DMJU?

 

Så er der jo specialmesserne, bl.a. Spor 1 messen på Fyn, hvor denne størrelse kan mødes og også kan købe reserve- og andre smådele og tilbehør. De bliver nemlig NØDT til at have deres egen, dels af plads og ikke mindst for at få fat i det publikum, der interesserer sig for netop denne størrelse og det tilsvarende for modelfly/kampvogne etc.

 

Så alt er vel ”tilladt” og kommer der de forventede antal gæster er det vel en succes?

 

Men som med alt andet, skal man tage hensyn til antallet (frekvensen) og placeringen, for ellers ”dræber” man jo det hele. Et godt eksempel herpå – efter min mening – er det gode gamle ”Græsted træf” og hvor så en person eller to af for mig ukendte årsager, prøver at lave nøjagtigt det samme bare en 30 km væk på samme tidspunkt (penge?). Det er da (meget pænt sagt) uhensigtsmæssigt og ødelægger ideen fuldstændigt. Men det er jo min mening.

 

 

Med venlig hilsen

 

Steffen Dresler

 

__________________

Steff

Like 1 kan lide
Top

Picture

Gert

Udgiver af jernbanebøger

Veenendaal Netherlands

Indlæg: 4.780

PB  Hjemmeside

Marklin4me skrev:

Et eksempel kunne være følgende : det er træls " for at sige det på jysk" - kun at se den samme bare træplade med spor på udstilling efter udstilling  

 

Måske er det en ide at invitere flere udenlandske klubber og modelbyggere? Så er der mere variation, og du kan også få nye ideer.
Her i Holland har vi haft udstillinger siden firserne, hvor ikke kun hollandsk, men også engelsk, tysk, belgisk, fransk og undertiden polsk, tjekkisk og endog dansk layout er udstillet.

I betragtning af Danmarks geografiske beliggenhed er det naturligvis mest oplagt at bringe norske og svenske klubber og modelbyggere til Danmark. Jeg ved, at lejlighedsvis udenlandske layouter er blevet vist, men ærligt bemærkelsesværdigt få.

mvh,
Gert (fra Holland)

__________________

Danmark, mit andet hjemland. Fan af Efterklang - Danmarks bedste musik!

Like 1 kan lide
Top

Picture

Thomas Jespersen

Indlæg: 410

PB

Udenlandske anlæg syntes jeg er en rigtig god ide. Jernbanemuseet havde på et tidspunkt en årlig udstilling/messe hvor der ofte var udenlandske deltagere, den ophørte desværre på grund af økonomisk underskud. Jeg kan især huske et rigtig flot belgisk anlæg, men også tysk smalspor fra vadehavet.

Det jeg gerne vil se på en messe er hvad der kan laves eller nogen der i det hele taget har lavet noget. Det kan være anlæg eller selvbyggerprojekter eller lignende. Noget man kan blive inspireret af.

Det mest kedelige syntes jeg er spor1 udstilerne. Nogle rigtig flotte lokomotiver og vogne, bevares, men de kører bare i rundkreds på nogle kedelige moduler. 

Thomas

Like 0 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

Hejsa,

I forsættelse af jeres gode respons, kan jeg oplyse at DMJU har udenlandske gæster på deres udstillinger og Hobbymessen i Rødovre, i den forgangne weekend også havde et anlæg oppe fra Tyskland. 

 

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 255

PB  Blog  Hjemmeside

Billede Som jeg læser de forskellige forslag på, hvordan det gøres mere attraktivt at få en succesfuld udstilling/komsammen/marked/messe/udstilling, skal der være liv (masser at se på ikke bare statisk), nyheder fra ”køkkenbordsfabrikanterne” (IKKE negativt, tvært i mod) og de etablerede fabrikanter, danske som udenlandske (repræsenteret af de stedlige repræsentanter fra eks. Roco, Märklin etc.), ideer (mindre modul- og klubanlæg lavet TIL LEJLIGHEDEN og ikke ”det sædvanlige udstillingsanlæg” og IKKE MINDST muligheder for at kunne fordybe sig i et emne og blive dygtigere eller få ideer. Der er allerede nævnt nogle få:

 -          Byggestand i stil med IPMS hvor man kan se byggesæt blive bygget og patineret.

 -          Gips støbning workshop i praksis.

 -          Landskabsbygning i praksis.

 -          Interfacing af bane til baggrunde.

 -          Patinering af skinner og ballastrering.

 -          Invitation af udenlandske klubber med udstillingsanlæg etc.

 -          Digitalisering af anlæg, herunder lys og signaler.

 -          Selvbyg af materiel og huse og

 -          ???

 Men dette med workshops kræver jo forberedelse og viden og lyst og ikke mindst en forventet tilslutning. Da det jo er specielt rettet mod MJ-hobbyen føler jeg, at det næsten kun kan løftes i DMJU regi og IKKE er en option for et ”kræmmermarked”. Det kan jo nemlig nemt indpasses i den årlige DMJU udstilling, da workshops sikkert er en for stort mundfuld til det lokale bytte-/kræmmermarked/udstilling, det være sig i de momsfri områder eller i Rødovre.

 Men sådanne tiltag koster penge at udvikle, der skal være personer med kendskab og lyst og plads og som skrevet før, en vis sikkerhed for deltagelse, ellers har man ikke lyst til at udvikle/lave en workshop. Og DET betyder samtidig, at frekvensen sikkert kun skal være en á to gange om året i hhv. øst eller vest, realistisk sikkert kun en gang årligt (DMJU???). Altså at der er workshops på hvert et byttemarked/kræmmermarked eller udstilling er utopi og dræber initiativer og lyst andre steder. Der er nemlig ikke mange der VIL og KAN.

 Ja, udenlandske klubber med anlæg KOSTER på den ene eller anden måde og er der ikke tilslutning (besøgerantal) er det utopi. Og bl.a. dette var med til at dræbe lysten til at afholde dette i DJM-regi (Odense/Randers) da en unavngiven union og en messe pludselig syntes det ville være en god ide at have det samme på næsten samme tid bare andre steder. Så igen PLANLÆGNING og meld UD!!!!!

 Men det kræver at ALLE er med og GØR NOGET AKTIVT!! Husk det!

 Til sidst til bemærkningen om Spor 1. Helt enig, det er normalt ganske uinteressant KUN at se på nogle tog der kører rundt og rundt, tøffer og damper (og larmer) på diverse kræmmermarkeder. Men husk på, at Spor 1 herhjemme lige nøjagtigt er hvor H0 interessen var herhjemme i begyndelsen af 1950´erne, ingen danske anlægs- og husfabrikanter. ALT dansk skal selvfremstilles. Men ALLE er dedikerede og er ved at komme i gang!! Og så kræver det jo en lastvogn at få det hele med på en udstilling, ikke sandt!! Men besøg den rigtige spor 1 messe på FYN, DET er ganske anderledes, se bare vedhæftede foto!!

 Med venlig hilsen

 

__________________

Steff

Like 0 kan lide
Top

Picture

Torben Z.

Indlæg: 751

PB  Hjemmeside

Hej Steffen.

Jeg er langt hen ad vejen ret så enig med dig i dine betragtninger.

Dog mener jeg, at det er dårlig timing, at Ulrik dagen efter en - formentlig for de fleste deltagende udstillere en vellykket - HOBBYmesse starter en tråd op om de besøgendes forventninger til kommende messer / udstillinger med modeltog  Wink
Det havde måske været mere korrekt at have ordet modeljernbane eller modeltog med i trådens overskrift.

Steffen Dresler skrev:

Godt spørgsmål

Ja, og der kan være mange svar på dette.

 

Steffen Dresler skrev:

Succes? Det kommer vel an på de opstillede kriterier initiativtageren har.

 

 

Mon ikke at det flot langt de fleste messer/udstillinger er at skabe det bedste økonomiske overskud til initiativtageren(e) til sikring af evt. kommende arrangementer.

Jeg kender kun til en enkelt modelbaneudstilling igennem årene, som ikke var baseret på at generere et overskud.
Ok, det var endagsudstillingen på DSB skolen i 1989 baseret på gratis lån af lokaler samt frivillige drevet af idealisme og interesse for modeljernbanehobbyen, og der er jo sket meget siden dag.

 

Steffen Dresler skrev:

Der er VÆSENTLIG forskel og for at tage yderpunkterne, har man den nys overstående ”Hobbymesse” i Rødovrehallen, der I min optik er et ”Kræmmermarked”, ikke andet. Der skal tjenes penge fra initiativtagers side, bare – tror jeg – at emnerne i princippet ligger indefor, hvad der kan regnes som hobby. Emnet er næsten ligegyldigt. Man kan måske betegne Hobbymessen som en kombination af nogle klubber, der stolte viser hvad de laver (det rent amatør-/hobbymæssige aspekt) uden den store forhåbning om at hverve medlemmer og så ”kræmmerne” (forhandlerne), der ofte medtager restlageret og har nogle tilbud.

 

 

Steffen, alle messer/udstillinger/åbent hus hvor der findes modeltog er vist blevet til "kræmmermarkeder".

Mht. "Hobbymesse" var det jo netop for at fremvise forskellige hobbies, og der har da været forskellige af disse med på "Hobbymesse" i de 22 gange som jeg selv har deltaget.
Men ja, der har altid været en overvægt af modeltog med igennem årene, da det tilsyneladende kniber gevaldigt med at få andre hobbies til at deltage Sad

Selvfølgelig skal der tjenes penge på at arrangere et arrangement som "Hobbymesse".
Efter forårets messe var der på Facebook en lang tråd pga. billetprisen, for nogle kunne da godt lave noget tilsvarende med adgang til noget nær halv pris  Puzzled

Måske, måske ikke.
Jeg kender ikke regnskabet for weekendens messe (og er som sådan også bedøvende ligeglad med dette).
Hvad de fleste næppe tænker over, så er der også store udgifter forbundet med weekendens arrangement.

Hallejen for de 3 dage er vel på omkring 100.000kr., og den skare af medhjælpere til opstilling fredag samt nedtagning søndag skal vel også honoreres. Endelig er der også en hel del hjælpere i forbindelse med billetsalg / indgangskontrol i løbet af weekenden.

 

Steffen Dresler skrev:

For mig er en MESSE et sted hvor NYHEDER præsenteres (Nürnberg/Sinnsheim) og forhandlere, fabrikanter og muligvis publikum har adgang.
.....


 

Ja, der var en gang hvor årets nyheder blev fremvist i Nürnberg, men de tider er overstået for mange år siden.
Dels pga. internettes udbredelse, og dels fordi nyhederne kommer løbende igennem året med en klump lige før fabrikkernes sommerferie og en klump omkring december aht. årets regnskab.

 

Jeg tror såmænd også at de 2 - 3 danske producenter meget gerne ville præsentere deres nyheder på "Hobbymesse" og DMJU's modeljernbaneudstilling, men alle er afhængig af kinesernes leverancer.
En enkelt model nåede ikke frem til Rødovre pga. teknisk fejl i Kina  Puzzled

 

 


Steffen Dresler skrev:

I det (næsten) modsatte yderpunkt er der jo DMJU messer, hvor det er KLUBBERNE der præsenterer sig selv og hvor der netop der også forekommer NYHEDER fra både de etablerede fabrikanter og køkkenbordsfremstillerne, altså lidt mere messe. Men for at få tingene til at køre rundt er der jo selvfølgelig (og heldigvis) forhandlerne. Ellers kan det godt blive en lang dag og kun se på klubanlæg med det obligatoriske elskende ”Preisler” par i skoven. Og personligt kan jeg da få den tanke, at hvis der IKKE var et vist salg, ville interessen hos publikum falde stærkt.Uden deltagelsen af "kræmmerne" til unionens modeljernbaneudstillinger ville disse næppe blive afholdt  Sad

__________________

 

Med modelbanehilsen
Torben Z.
http://www.danskmodel.dk
- info om danske producenter af modeltog og modelhuse, arkiv med gamle kataloger mv., Lego og Pilot modelbiler, litteraturliste, nyhedsomtaler mv.
- besøg "Arkivet" med mange informationer om danske produkter i form annoncer/brochurer/kataloger  - tag en tur "Down memory Lane".
Katalog / opslagsværk (på dansk og engelsk) om Pilot modelbilerne 1950 - 1963 i str. H0.

Like 1 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

Hej Torben,

Jeg er ikke helt sikkert på at jeg forstår det du skriver, med dårlig timing. Jeg sidder trofast på Hobbymessen på Digitaltog.dk og viser hvordan man laver ombygninger m.m.  Vi har brug for at udvikle os og havde derfor lavet en et Rangerspil til denne messe, som der blev taget godt imod. Vi havde en 3D printer med og alt hvad den producerede af stopbumme, forærede vi væk. Der var en god stemning, der var mange mennesker og hvis man ikke skal spørge når det går godt, hvornår skal man så spørge. 

Jeg havde en god snak med Oliver Kortes, som laver dioramer på en fantastisk måde. Vi var begge enige om, at det at fremvise mulighederne er vejen frem.

Så igen - Det er hjælp til selvhjælp. Kun sammen kan vi blive bedre. Vi er sammen - klubber og forretninger nød til at samarbejde på en konstruktiv måde, skaber interesse for vores hobby og sikre dens berettigelse.

Jeg peger ingen fingre, jeg prøver bare med dette indlæg at gøre mig og andre bedre. Derfor bad jeg om en konstruktiv indgang til dette. Især når det var en god messe.

 

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 3 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Steffen Dresler skrev:

ideer (mindre modul- og klubanlæg lavet TIL LEJLIGHEDEN og ikke ”det sædvanlige udstillingsanlæg”

Jeg har, som klubmedlem, meget svvært ved at se at det skulle kunne gå op. Klubberne har jo som regel ikke adgang til den store pengetank. Derfor vil man nok ikke se moduler lavet KUN til en enkelt messe/udstilling/marked. Det skal selvfølgelig væremoduler som kan bruges, eller som allerede bruges i et udstillingsanlæg.

Da jeg tidligere har været med i spor 1 kan jeg tale lidt for "dem" Et enkelt strækningsmodul løber hurtigt op i kroner og øre, skal der tilmed være noget sporskift på ja så løber det endnu hurtigere op. De danske klubber er der "desværre" for mange af nu, så de fleste kæmper med at få det til at hænge sammen med leje af lokaler - husk lige på at det kræver en del mere plads end spor H0 eller N. Læg så til at der er færre der kører spor 1 end der kører H0 eller N - dvs færre mennesker om at betale for en dyrere husleje... Det går ikke rigtigt op. Da skinnemateriellet så også koster en del mere end de nævnte størrelser. Så skal man nok slet ikke forvente at der her bliver bygget særlige moduler til en udstilling. Af samme årsag ser man sjældent store byer på et spor 1 anlæg til en udstilling, det koster og det fylder. Samtidigt er det begrænset hvad man kan lave af landskab på et modul som ikke er bredere end et H0 - eller et N modul - men skinnerne fylder jo bare markant mere i spor 1. Modulerne skal jo også kunne håndteres.

Skal de så vige pladsen så andre mere landskabsfyldte anlæg kan få plads i stedet for - nej det synes jeg bestemt ikke. Jeg har selv oplevet børn som voksne få markant større øjne når de stod og så på spor 1 modellerne - uanset hvad der så var af landskab eller ej.

Nu er jeg så i en Spor N klub, og selvom modulerne koster mindre, fylder mindre og økonomien er bedre ( flere medlemmer, lavere omkostninger til lokaler) Så ser jeg ikek for mig at der bygges moduler kun til en messe. Hvad så næste gang der var messe, skal der så igen være nyemoduler osv osv? Det tror jeg ikke der er nogle klubber der gider - for at tilfredsstille nogle enkelte. Størstedelen af puplikum ser jo ikke med de samme kritiske øjne som andre modelbanekolleger gør.

Så er det vigtigt at huske på at Hobbymessen oprindeligt var til alle de hobbyklubber der gad være med. I starten spurgte jeg Lars om der var plads til RC modelfly som udstilling. svaaret var - hvor meget plads skal i bruge? Lars ville inderligt gerne have modelfly stående i hallen. Desværre var der ingen modelpiloter der kunne se ideen. Så det endte med et banner fra RC-unionen som den hed dengang. Der var også RC biler - til ræs. Lars har - som jeg har oplevet det - altid været åben overfor deltagere til messen. Det er så endt sådan at der er kommet flere og flere togklubber der stiller op, så det efterhånden er - og tydeligt opfattes som - en modeltogmesse.

Hvad skal der så til for at jeg oplever en messe som vellykket? Tja... et alsidigt program af forskellige modeller - ikke nødvendigvis tog. Men de togklubber der stiller op skal som minimum have noget kørende hele tiden. Og ikke bare en enkelt stamme. Ja det er hyggeligt at alle spiser frokost sammen - men det holder ikke til en messe. Der må man spise i to eller tre hold for at holde gang i anlægget. Selvfølgelig må der helst gerne være lanskaber på anlægget. Ikke et must!

En arbejde stand med ballastering, lanskabsbygning osv osv... jo det ville da være fint. Men skulle jeg personligt stå og vise hvordan JEG kommer ballast på. Så ville jeg jo gøre det i den rækkefølge som man nu gør det. Dvs den person der kommer 4 timer efter man er gået i gang jo netop ikke ser det fra start af. Det tror jeg alle ville blive trætte af. Samtidig har jeg tidligere stået som tilskuer til netop den slags tiltag og hørt på alle dem der "kritiserer" det der laves og mener de kan gøre det selv bedre, eller at deres teknik er langt bedre... i det tilfælde ville jeg helt sikkert ikke gide fortsætte med den slags.

Jeg vil langt hellere have en messe, som viser alsidigheden i de danske hobbyfolks interesser, end jeg kun vil have en togmesse ( Her er DMJU, N-modul træf eller spor1 messen jo alternativerne)

For mange år siden var jeg til en lignende messe i Hamborg, der var flere haller - en med tog, en med fly, en med både, en med RC biler og nogle haller der rummede flere forskellige grene. Se DET var (for mig!) en rigtig god messe, hvor jeg gik fra de åbnede til de lukkede og sugede til mig af indtryk, inspiration samt ikke mindst indblik i emner jeg aldrig havde beskæftiget mig med. Mit gæt er at Lars drømte om noget tilsvarende da han i sin tid startede hobbymessen op. Desværre er der så en masse grupper der ikke har bakket op om det.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 2 kan lide
Top

Picture

Torben Z.

Indlæg: 751

PB  Hjemmeside

Marklin4me skrev:

Hej Torben,

Jeg er ikke helt sikkert på at jeg forstår det du skriver, med dårlig timing. Jeg sidder trofast på Hobbymessen på Digitaltog.dk og viser hvordan man laver ombygninger m.m.  Vi har brug for at udvikle os og havde derfor lavet en et Rangerspil til denne messe, som der blev taget godt imod. Vi havde en 3D printer med og alt hvad den producerede af stopbumme, forærede vi væk. Der var en god stemning, der var mange mennesker og hvis man ikke skal spørge når det går godt, hvornår skal man så spørge. 

 

Hej Ulrik.

Med dårlig timing mener jeg, at det havde været mere relevant at starte tråden op i forbindelse med en DMJU udstilling eller en af de mange messer / udstillinger / åbent hus arrangementer rundt om i Danmark. Du efterlyser initiativer / fornyelse til den slags - fint nok.

Men messen i Rødovre er oprindelig startet som en hobbymesse i breddeste forstand og ikke en messe kun for modeltog - men det er åbenbart svært at trække udstillere til fra esport folk, frimærkesamlere,  øl-/vinbryggere for blot at nævne nogle få andre hobbies. 
Der er desværre - set med mine øjne - alt for meget modeltogs relaterede stande og kun meget få stande uden modeltog på "Hobbymesse".

Digitaltog.dk og Oliver Kortes m.fl. er da så absolut et plus for alle arrangementer med modeltog, og disse arrangementer med modeltog er vel også rene "kræmmermarkeder" for mj'erne.


Min egen erfaring med de mange år på "Hobbymesse" er, at folk står i kø om lørdagen for at komme ind til de gode tilbud og så kommer anlæggene i 2. række. Om søndagen er det lidt mere roligt og familieagtigt.

 

__________________

 

Med modelbanehilsen
Torben Z.
http://www.danskmodel.dk
- info om danske producenter af modeltog og modelhuse, arkiv med gamle kataloger mv., Lego og Pilot modelbiler, litteraturliste, nyhedsomtaler mv.
- besøg "Arkivet" med mange informationer om danske produkter i form annoncer/brochurer/kataloger  - tag en tur "Down memory Lane".
Katalog / opslagsværk (på dansk og engelsk) om Pilot modelbilerne 1950 - 1963 i str. H0.

Like 1 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 255

PB  Blog  Hjemmeside

Lidt OT!

Måske bare for lige at illustrere forskellen mellem H0 og spor 1 og hvorfor det måske kniber med at få udstillingsanlæggene udstyrsmæssigt på højde med NOGLE spor H0 anlæg.

DSB litra D IV nr. 825 bagest størrelse 1 (1: 32) og forrest størrelse H0 (1:87). Det kræver alt andet lige MEGET mere plads og transportkapacitet Smile

Tak for lån af maskiner.

Billede 

Med venlig hilsen

 

Steffen Dresler

__________________

Steff

Like 1 kan lide
Top

Picture

Niels

Ingeniør

Indlæg: 308

PB

Hej,

Bare lige for prins Knud her. Hvad menes med "Lidt OT?"

Venligst

Niels

__________________

http://www.niels-modeltog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Torben Z.

Indlæg: 751

PB  Hjemmeside

Niels skrev:

Hej,

Bare lige for prins Knud her. Hvad menes med "Lidt OT?"

Venligst

Niels

 

"OT" er engelsk for "Off Topic" - eller "Udenfor Emne"

__________________

 

Med modelbanehilsen
Torben Z.
http://www.danskmodel.dk
- info om danske producenter af modeltog og modelhuse, arkiv med gamle kataloger mv., Lego og Pilot modelbiler, litteraturliste, nyhedsomtaler mv.
- besøg "Arkivet" med mange informationer om danske produkter i form annoncer/brochurer/kataloger  - tag en tur "Down memory Lane".
Katalog / opslagsværk (på dansk og engelsk) om Pilot modelbilerne 1950 - 1963 i str. H0.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 380

PB

Jeg var på hobbymessen for anden gang. Første gang var i foråret, og jeg er først startet på hobbyen her i år..

Jeg kunne godt savne nogle flere producentstande. Der var en lille Noch stand, hvor man kunne se deres Grassmaster og nye produkter til at illudere vand på anlægget. Der var selvfølgelig også stande fra mindre producenter, men det kunne være fint, hvis f.eks. Märklin havde en stand med præsentation af deres nyheder. Jeg mener dog, at Märklin var repræsenteret i foråret.

Like 1 kan lide
Top

Picture

MAB

Staten

Indlæg: 548

PB

Hej Ulrik

Fint spørgsmål, men på hvis vegne spørger du? Jeg tror bestemt at disse hobbymesser er en succes ellers blev de ikke holdt! 

 

__________________

Hilsen Martin 

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

Hej Martin,

Jeg spørger på egne vegne, i det jeg deltager på både DMJU og hobbymesse. Så det betyder at jeg både støtter de private og de officielle udstillinger / messer.

Vi har haft mange indspil igennem tiden, Analog kran med Joystik, Alternative prøvestande, Prøvebaner, Julebanen og 6021 - til CS3 (Märklin) koblet sammen på samme anlæg og meget mere. Vi har vist hvad man kan lave selv, men et er jo hvad vi tror der er behov for noget andet er hvad “modtageren“ har behov for. Senest har vi inviteret Modelbanebanden ind - unge fantastiske mennesker , med interesse og som skal støttes i deres modelbane interesser. 

Nu kender jeg dig ikke og bad om konstruktive svar - så jeg vil vende spørgsmålet om - hvad kan du bidrage med for at få flere til at interessere sig for vores hobbey ? 

Igen - som  jeg startede - jeg peger ikke fingre af nogle, stiller kun et åbent spørgsmål  Smile

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 6 kan lide
Top

Picture

DA5024

Indlæg: 78

PB

Marklin4me skrev:

Hej Martin,

Jeg spørger på egne vegne, i det jeg deltager på både DMJU og hobbymesse. Så det betyder at jeg både støtter de private og de officielle udstillinger / messer.

Vi har haft mange indspil igennem tiden, Analog kran med Joystik, Alternative prøvestande, Prøvebaner, Julebanen og 6021 - til CS3 (Märklin) koblet sammen på samme anlæg og meget mere. Vi har vist hvad man kan lave selv, men et er jo hvad vi tror der er behov for noget andet er hvad “modtageren“ har behov for. Senest har vi inviteret Modelbanebanden ind - unge fantastiske mennesker , med interesse og som skal støttes i deres modelbane interesser. 

Nu kender jeg dig ikke og bad om konstruktive svar - så jeg vil vende spørgsmålet om - hvad kan du bidrage med for at få flere til at interessere sig for vores hobbey ? 

Igen - som  jeg startede - jeg peger ikke fingre af nogle, stiller kun et åbent spørgsmål  Smile

Jo, først og fremmest er der vist nogle som mener at "en messe" er en udstilling. Det er det ikke. At der bliver falbudt varer er helt i tråd med hvad en messes oprindelige ånd, nemlig de markeder som opstod foran kirker ved højtider i Tyskland. At der i mange år er præsenteret "nyheder" på Nürnberg-legetøjsmessen er blot en tradition. Nürnberg-fagmessen er og var hovedsagelig en fagmesse som skulle tiltrække opkøbere ("forhandlere") og forstærke de personlige relationer bag transaktionerne i mellemperioderne.

Hobbymessen i Rødovre lever derfor helt op til navnet.

Hvad kan man gøre? Formentlig er det enkeltpersoners formidling, enten i klubber eller solo, som skal til, hvis man vil vise et attraktivt "ansigt" udadtil. Men så mister messerne (DMJU's og andre) så meget af attraktionen for de deltagende hobbyister. For det er hårdt formidlingsarbejde med gentagelser til det forbipasserende publikum osv. Jeg tror de fleste deltagende modelbaneinteresserede kommer for at møde andre, sludre, få en pølse i frokostpausen og købe lidt af hvert, hvis der er noget i tilbudskassen hos de falbydende. Hvis man vil tiltrække flere til hobbyen kan man begynde med at undersøge hvordan man selv og ens sammensvorne hobbyister fik færten af den - det var nok ikke på en DMJU- eller hobbymesse at det "sagde klik". Endelig skal man huske på at det er en rasende dyr hobby - mange kunne sådan set lige så godt melde sig ind i en af de dyre golfklubber, for mange bruger årligt store summer på at vedligeholde kældermodelbanedrømmen.

Like 1 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 255

PB  Blog  Hjemmeside

 

God formiddag DA5024

Jeg kan ikke rigtigt lade være selvom totalt ligegyldigt for tråden. Men jeg og muligvis andre har altså tilladt os at anvende de termer der er foreskrevet i bl.a. nedenstående værker, sorry! Smile

Amino wiki.

En messe er typisk en samling af virksomheder inden for en specifik branche, som mødes over nogle dage. Ofte har virksomhederne stande, hvor de viser deres varer etc. frem.

Den danske ordbog og Sproget.dk

Større, regelmæssigt tilbagevendende udstilling hvor udstillere inden for en bestemt branche viser deres nyeste produkter frem.

Så jf ovenstående lever Hobbymessen i Rødovre derfor IKKE op til navnet, vel! Om det så er et kræmmermarked, udstilling med salg eller andet, har jo så ikke noget med den oprindelige tråd at gøre.

Iøvrigt er jeg da helt enige med dig i dine betragtninger sådan generelt. Men VIL man have workshops, kan man jo som med alt andet fastsætte et tidspunkt eller to dagligt og det er det. Kommer man uden for tiden er det ærgerligt.  

Og som med så meget andet må man tilpasse sig de muligheder man har og økonomisk baggrund i.

Jeg vil da stadig besøge både Rødovre og DMJU uanset hvilket navn de vælger.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

 

__________________

Steff

Like 0 kan lide
Top

Picture

fkm

IT-Systemadministrator

Indlæg: 588

PB

Prøv lige at se Rep Nesleins indlæg i tråden "Nyt fra Rødovre", det han skriver vil jeg give ham 100% ret i.

__________________

H0, 2 skinne DCC, dansk i nyere epoker

Like 0 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 255

PB  Blog  Hjemmeside

Kære fkm

Hvis det er min sidste skriv du hentyder til:

Ja, og?

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

__________________

Steff

Like 0 kan lide
Top

Picture

MAB

Staten

Indlæg: 548

PB

Hej Ulrik

Jeg har skimmet tråden igennem og jeg synes faktisk du går et helt forkert ærinde: Hobbymessen er en privat forretningsmodel ejet af en mand - som jeg forstår det. Ønsker han hjælp skal nok selv give sig til kende er jeg sikker på. Måske kan du koge det ned til følgende: hvordan tiltrækker jeg flere til min stand - digitaltog.dk så vidt jeg husker. Det kan jeg så til gengæld ikke svare på!

Udbredelse af modeljernbane hobbyen iøvrigt  overlader jeg trygt til DMJU Wink

__________________

Hilsen Martin 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

Hej Martin,

Jeg overvejede seriøst om jeg skulle svare dig på dit seneste indlæg. Årsagen er jeg ikke går efter at promovere en enkelt messe eller udstilling. Det tror jeg også, eller måske rettere håbede jeg, at du kunne udlede af nogle af de kommentarer, jeg er kommet med i denne tråd, når du har skimmet den igennem. 

MAB skrev:

Hej Ulrik

Jeg har skimmet tråden igennem og jeg synes faktisk du går et helt forkert ærinde: Hobbymessen er en privat forretningsmodel ejet af en mand - som jeg forstår det. Ønsker han hjælp skal nok selv give sig til kende er jeg sikker på. Måske kan du koge det ned til følgende: hvordan tiltrækker jeg flere til min stand - digitaltog.dk så vidt jeg husker. Det kan jeg så til gengæld ikke svare på!

Udbredelse af modeljernbane hobbyen iøvrigt  overlader jeg trygt til DMJU Wink

Her mener jeg modsat dig, at vi alle har et ansvar for udbredelsen af modeljernbane hobbyen. Derfor skriver jeg også, at klubber og forretninger må arbejde sammen om at gøre det interessant, spændende :-) 

 

Marklin4me skrev:

Jeg havde en god snak med Oliver Kortes, som laver dioramer på en fantastisk måde. Vi var begge enige om, at det at fremvise mulighederne er vejen frem.

Så igen - Det er hjælp til selvhjælp Laughing out loud . Kun sammen kan vi blive bedre. Vi er sammen - klubber og forretninger nød til ,at samarbejde på en konstruktiv måde, skabe interesse for vores hobby og sikre dens berettigelse.

Tænker allerede at der er kommet gode ideer, som nogle måske vil udføre fremadrettet, i nogle  - af de i mine øjne positive svar der allerede er kommet. 

God togaften til alle  Wink

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 1 kan lide
Top

Picture

MAB

Staten

Indlæg: 548

PB

Kære Ulrik

Jeg kan fornemme at mit svar ikke var det du forventede. At du så var i tvivl om du ville svare mig er vel op til dig og din pli. Men du er tråd - starter og så du må du respondere uanset om du er enig med mig og andre, eller ej, så længe det er relevant.  Ellers er der vel ingen grund til at du starter en tråd...

Ja, jeg har skimmet tråden af den simple grund, at jeg allerede ud fra dit allerførste indlæg mener, at du er gået helt galt i byen. Hobbymesserne er en privat forretningsmodel, som du, jeg eller andre hverken kan eller skal rådgive om. Bortset fra evt. kreditorer. En million forretning som det bl. a. nævnes, hvilket jeg faktisk har rigtig stor respekt for!

At du så også mener at vi alle har et ansvar for udbredelsen af modeljernbane hobbyen er ligeså skævt...

Jeg har absolut ikke ansvar for min mj -hobby overfor andre end mig selv.  En hobby, som er et pusterum og noget,  som jeg holder helt privat og som forlængst har tabt til Fortnite, som min søn på 10 år meget hellere vil spille. For slet ikke at tale om mine døtre, som kun har modetøj i hovedet!

Udbredelse af hobbyen? Skulle jeg så udbrede kaninavl, som jeg også har som hobby, og som kræver endnu mere tid end mj - hobbyen, da jeg  faktisk har med levende væsener at gøre. Du er vel næppe interesseret i at høre om dyrlæge regninger, proteinberiget foder, hunner der dominere hinanden eller hanner, der slås så blodet flyder, med mindre du ligefrem udviser interesse?

Men, når alt kommer til alt, har jeg faktisk rigtig stor respekt for dig og det du præsenterer på messer og udstillinger, og når jeg skriver, at du skal holde fokus og optimere det du er god til inden for mj - hobbyen, så er det faktisk helt oprigtig ment.

Vi kan sagtens diskutere emnet ved næste udstilling/messe, hvis det skulle have din interesse. Flere herinde ved udmærket hvem jeg er og faktisk også hvor jeg bor, så der ikke noget mystik i det.

God vind Wink

__________________

Hilsen Martin 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 380

PB

"God vind" slutter ovenstående indlæg med. Jeg synes nu mere, det er et surt opstød...

Like 0 kan lide
Top

Picture

DA5024

Indlæg: 78

PB

MAB skrev:
Jeg har absolut ikke ansvar for min mj -hobby overfor andre end mig selv.  En hobby, som er et pusterum og noget,  som jeg holder helt privat og som forlængst har tabt til Fortnite, som min søn på 10 år meget hellere vil spille. For slet ikke at tale om mine døtre, som kun har modetøj i hovedet!

Lige i øjet. 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 380

PB

DA5024 skrev:

MAB skrev:
Jeg har absolut ikke ansvar for min mj -hobby overfor andre end mig selv.  En hobby, som er et pusterum og noget,  som jeg holder helt privat og som forlængst har tabt til Fortnite, som min søn på 10 år meget hellere vil spille. For slet ikke at tale om mine døtre, som kun har modetøj i hovedet!

Lige i øjet. 

Hvis man insisterer på at holde sin hobby helt privat, hvorfor så være til stede og debattere på et offentligt forum?

 

Like 2 kan lide
Top

Picture

CH

Indlæg: 69

PB

Det yderst positive ved at gå på messer, hvad enten det er DMJU´s årlige eller Hobbymessen, eller den i Kjellerup osv., er at der er mange forhandlere samlet netop ét sted. Og det den ene ikke har, har den anden som regel. Og så er der som regel nogen gode messetilbud. 

Det er også rigtig godt at der bliver meldt nyheder ud, omend at det efterhånden er mere begrænset, hvad der dukker op af danske ting. Men kunne se at AL-vognen fra MCK fx blev meldt ud i Rødovre.

Altid rigtig godt med et gæsteanlæg eller to, som der er tradition for på DMJU-messerne.

Og flere af de anlæg der går igen på messerne, fornyer sig altså også. Dette syntes jeg nok man kunne fornemme ved DMJU-messen i Kolding.

Mvh

Claus 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Rep Neslein

Kreativ designer for modelproduktion

Ringsted

Indlæg: 1.002

PB  Blog

Steffen Dresler skrev:

klip

Amino wiki.

En messe er typisk en samling af virksomheder inden for en specifik branche, som mødes over nogle dage. Ofte har virksomhederne stande, hvor de viser deres varer etc. frem.

Den danske ordbog og Sproget.dk

Større, regelmæssigt tilbagevendende udstilling hvor udstillere inden for en bestemt branche viser deres nyeste produkter frem.

Så jf ovenstående lever Hobbymessen i Rødovre derfor IKKE op til navnet, vel! Om det så er et kræmmermarked, udstilling med salg eller andet, har jo så ikke noget med den oprindelige tråd at gøre.

Iøvrigt er jeg da helt enige med dig i dine betragtninger sådan generelt. Men VIL man have workshops, kan man jo som med alt andet fastsætte et tidspunkt eller to dagligt

klip.

Jeg vil da stadig besøge både Rødovre og DMJU uanset hvilket navn de vælger.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

 

Hej Steffen

En ting er hvad en ordbog beskriver, og en anden ting er paksis.

En ordbogsforfatter er jo ikke klogere end vedkommende nu er, og hvis man ikke ved det - så ved man det ikke.

Eller også har man ikke forstået et klap.

 

Enhver MESSE  har et formål; at gøre reklame for produkter med henblik på salg.I modsatfald er det en udstilling.

Jeg har været på rigtigt mange hobby-og modeltogsmesser både privat og som privat eller proff standhaver, så jeg har en meget stor erfaring mht. til det.

Desuden har jeg også været på på andre branchespecifikke messer, f.eks. da jeg skulle finde et tegneprogram til min konstruktionsafdeling, og leverandører og producenter til halv og helfabrikata Smile.

På første kategori er der absolut ingen princippielt forskel på Hobbymesse i Rødovre , DMJU, eller hvad vi ellers kan komme i tanker om.

= En pokkers masse proffessionelle udstillere, hvis eneste formål er, at fremme salg af deres varer - enten direkte salg til slutkunder, eller via deres forhandlernet.

Messearrangørerne ved godt, at hvis der kun er de proff. udstillere,  kommer der ikke så mange besøgene, som hvis der også er noget at se på for "pøblen" = den mere almene besøgerskare, der bare vil se noget andet end de plejer som underholdning den dag.

Derfor betaler de f.eks Modelbaneforeninger for at udstille deres fantastike anlæg, eller modelbyggeres modelbiler og skibe, og hvad der nu ellers kan findes på.

Det bliver så en symbiose, der får det hele til at hænge sammen, forhåbentligt at alles tilfredshed.

De proff brancheorienterede messer, som for f.eks Bygge og anlæg, Jernbane, maskinindustri, mode, fødevarer osv. kommer også med det ene formål at lave salgsfremmende virksomhed.

For dem er det særligt vigtigt at vise deres produkter frem, da kunderne ligger geografisk spredt, og måske slet ikke kender til Virksomhedens produkter eller eksistens. Når man samler mange leverandører på et sted er der meget større mulighed, for at komme i betragtning, når der skal foretages investeringer  hos kunderne

Da mange af varerne, er meget kostbare, er der nok ikke så mange afsluttede købsaftaler på selve messen, da der skal forhandles, og afgives tilbud mv, men købt og solgt bliver der, og i særdeleshed bliver jorden gødet for fremtidige forretninger.

Så jeg må slå fast; Messen arrangeres for at skabe omsætning til udstillinges arrangør, og de proff udstillere !

Vh rep

__________________

Rep Neslein

Togtosse af sind og proffesion

Like 2 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 255

PB  Blog  Hjemmeside

Kære REP

Vi er da FULDSTÆNIGT enige og det har jeg også hele givet udtryk for i de principper du nævner. Men noget af fokus er hurtigt flyttet af nogen til at være om udtrykket ”Messe” contra noget andet. Altså er man røget væk fra trådens spørgsmål og har her kastet sig over et udtryk i en bisætning, nemlig MIN opfattelse af ordet Messe” contra f.eks. ”Kræmmermarked” og glemt hvad der egentligt blev spurgt om;

”Hej alle,

Hjælp til selvhjælp er en god mulighed, for at gøre ting bedre. Så jeg tænker at dette forum kunne være et godt sted til, at give klubber og forretninger et idegrundlag for, at blive endnu bedre på de udstillinger der finder sted i hele landet.

Alle positive og konstruktive ideer er velkomne og jeg vil tillade mig, at give Admin og Moderatorne mulighed for at slette indlæg, som bevæger sig ind på kritik af klubber eller forretninger”. 

Og måske lige netop de tiltag nævnt med bl.a. workshops og andet, er der derfor IKKE plads til på ”messe”, (økonomi) der jo i min forstand er et indendørs hobby kræmmermarked og med en næsten fokus på modeljernbaner. Alene pladslejen (og dermed også pladsen) vil næsten umuliggøre de rent amatøragtige islæt. HVIS sådanne ting skal kunne gennemføres på en ”messe” som i Rødovre, må/kunne det være nogle af de etablerede udstillere, der stiller plads til rådighed for at vise hvad deres produkter skal/kan bruges til! Og her vil alt andet lige f.eks. DMJU udstilling være bedre egnet. Nå, ja, der skal jo være nogle der synes det er en god ide og samtidig også have viljen, tiden og evnen til at gennemføre dette.

Sluttelig om det i befolkningens opfattelse kaldes det ene eller andet beror jo også på emnerne og stedet.

Man kan jo IKKE have et ”ANTIK KRÆMMERMARKED” i Forum eller ”Dølle Fjælle Musse- og Bellahøj messer”, vel? Smile :)

Udtryk og meningen med disse ændrer sig jo hele tiden og igen, Rødovre ville ikke have kunnet været gennemført med klubber og andre glade amatører, da det jo ganske simpelt er en forretning det drejer sig om. Og fuldstændigt OK med det. Personligt kommer jeg PRIMÆRT af en årsag, nemlig fordi det er stedet hvor JEG kan få ting i den ”rette størrelse” og SEKUNDÆRT, orienterer mig, hilse på og hygge!

Og så MÅ da den diskussion om messe contra kræmmermarked være slut.

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

 

 

 

__________________

Steff

Like 0 kan lide
Top

Picture

Rep Neslein

Kreativ designer for modelproduktion

Ringsted

Indlæg: 1.002

PB  Blog

Herj Steff

Som jeg forstår på dine indlæg, mener du der er for meget handel og for lidt fremvisning af anlæg og ikke-kommerciel information omkring muligheder for at bruge og bygge sit modeltog på de danske messer

Jeg synes, du skyder forbi!

Jeg ved at både DMJU og Lars fra hobbymesse stiller gratis stand til rådighed for disse aktiviter, og jeg synes også at både producenter, og private deltager med informaive stande, og arbejdende værksteder og anlæg.

På messerne er muligheden for rådgivning hos de handlende også til stede.

I Rødovre var niveauet denne gang langt højere, end det har været de sidste par år, og der var da forholdsvis mange stande, hvis primære formål var at udbrede kendskab, frem for at sælge noget her og nu.

Man skal også huske, at antallet af dem, der kan sådan noget, er begrænset, og det er noget, de skal gøre i deres fritid, uden betaling.

I de klubber jeg har været og er i, er diskutionen altid, om vi vil bruge tid og kræfter på og ikke mindst penge fra klubkassen til at deltage på messer.

Selvom der stilles gratis m2 til rådighed, koster det stadig både tid, kræfter og penge at deltage!

 Så jeg ved ikke lige, hvad det er du efterlyser i den forbindelse?

vh Rep

__________________

Rep Neslein

Togtosse af sind og proffesion

Like 1 kan lide
Top

Picture

modeljernbane

smed

Indlæg: 353

PB

 Jeg skriver ud fra de erfaringer jeg har fra div. udstillinger, vi dletager kun i DMJU og Kjellerup. Først DMJU, DMJU har ca. 96 klubber som medlemmer, det er svært at få gæsteanlæg ind på bekostning af DMJU's egen medlemmer, her med forstås at der må siges nej til nogle af klubbens egne hvis der skal vær plads til udenlandske udstiller at modelbaner, vil det være ok? De handlene er et must, uden dem ingen udstilling, hvem vil gi' 80- 100 kr i entre for at se på modeltog og ikke kan købe noget som helst? Nej vel, og de handlene er også med til at skabe liv og glade dage på en udstilling. Der efterlyses vorkshops, der bliver afholdt op til flere vorkshops på DMJU udstillinger, så også her er man dækket ind.

 Kjellerup. Kjellerup er en hobbymesse, her er der mere end modeltog, men en overvægt at modeltog er der dog, også her blev der afholdt en form for vorkshops, SMT modeltog afholdt en lille vorkshop med bl.a Ecos og brug af Noch's produkter, ja det er svært med de vorkshop's hvis man ikke lige er der når de findes sted gå man glip af det, ingen har lyst og kræfter til at køre den samme vorkshop en gang i timen i to dage for at alle besøgende har mulighed for at se og høre om det emne man nu har på pogramet.

 Helt igennem synte jeg at de som lægge kræfte og energi i at få div. udstillinge og messer op at stå gør et fantastisk stort stykke arbejde til glæde for os alle. Om det kan gøres bedre? Nej og ja, vi som kommer der er jo selv med til at skabe " festen" vi må jo også gøre en indsats for at det skal blive vellykket.

Like 2 kan lide
Top

Picture

MAB

Staten

Indlæg: 548

PB

Godsbanen skrev:

DA5024 skrev:

MAB skrev:
Jeg har absolut ikke ansvar for min mj -hobby overfor andre end mig selv.  En hobby, som er et pusterum og noget,  som jeg holder helt privat og som forlængst har tabt til Fortnite, som min søn på 10 år meget hellere vil spille. For slet ikke at tale om mine døtre, som kun har modetøj i hovedet!

Lige i øjet. 

Hvis man insisterer på at holde sin hobby helt privat, hvorfor så være til stede og debattere på et offentligt forum?

 

Hvorfor blande sig i en mands forretning/levebrød?

__________________

Hilsen Martin 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

DA5024

Indlæg: 78

PB

Steffen Dresler skrev:
Og så MÅ da den diskussion om messe contra kræmmermarked være slut.

Halleluja - det er ikke sådan at messe overfor civilister

Også en slags "kræmmermarked", som opererer under tilsyneladende "falsk varebetegnelse": http://www.outlet-messen.dk/praktisk-info

Like 0 kan lide
Top

Picture

Steffen Dresler

NIL

Indlæg: 255

PB  Blog  Hjemmeside

Jeg tror sku jeg giver op med denne tråd, havde ellers stoppet da jeg mente emnet var uddebatteret, meeeeen DA5024 vil lige have det sidste ord og det får han så!  

Med venlig hilsen

Steffen Dresler

NB: Rødovre aktiviteten er stadig i mine øjne et Salgs- og kræmmermarked og det er stadig helt fint for mig!! Cash   

 

__________________

Steff

Like 0 kan lide
Top

Picture

DA5024

Indlæg: 78

PB

Steffen Dresler skrev:
NB: Rødovre aktiviteten er stadig i mine øjne et Salgs- og kræmmermarked og det er stadig helt fint for mig!! $) 

Noget af det bedste indenfor modelbaneudstilling var i de år hvor Jernbanemuseet inviterede modelfolket indenfor blandt "1:1 modellerne". Det gav anledning til at også ikke-modelinteresserede stifte bekendtskab med modeljernbane som hobby. Det ophørte desværre.

Nu er det jo nok Fremo-træf hvor der vises mest god modelbygning inkl. inspiration.

Like 1 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 380

PB

MAB skrev:

Godsbanen skrev:

DA5024 skrev:

MAB skrev:
Jeg har absolut ikke ansvar for min mj -hobby overfor andre end mig selv.  En hobby, som er et pusterum og noget,  som jeg holder helt privat og som forlængst har tabt til Fortnite, som min søn på 10 år meget hellere vil spille. For slet ikke at tale om mine døtre, som kun har modetøj i hovedet!

Lige i øjet. 

Hvis man insisterer på at holde sin hobby helt privat, hvorfor så være til stede og debattere på et offentligt forum?

 

Hvorfor blande sig i en mands forretning/levebrød?

Fordi vi lever i det 21. århundrede, hvor alle har en mening om alt og ytrer sig om alt, hvad de har lyst til, uanset om det er buræg i supermarkedet, regnskovens rydning, gadebørn i Brasilien, statsministerens underbukser osv, osv.

Hvis jeg betaler 100 kr for at besøge en hobbymesse, har jeg ret til at kritisere eller rose den (jeg ville også have retten selvom jeg ikke havde brugt 100kr på at besøge den).

Jeg kan forøvrigt se på mit kontoudtog, at det er togdillen, der står bag messen. Det anede jeg ikke. Men altså, det korte af det lange er, at jeg mener, at enhver har lov til at blande sig i en andens forretning/levebrød... inden for rimelighedens grænser, og det står selvfølgelig forretningsmanden frit for, om han vil lytte til evt. kritik/gode råd.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

rejsing59

Laboratorie arbejdere, beton og grus industri

Sweden

Indlæg: 18

PB

Hej,

Min personliga favorit är utställningen på Danmarks tekniske museum i Helsingör. Det känns som att det blir ett lugnt och behagligt tempo utan försäljare och i den fina omgivningen. 

Förra helgen var jag för första gången på en DMJU eller Hobbymesse.dk utställning en söndag. Jag blev mycket positivt överraskad över hur lugnt och trevligt det var.

Jag känner det som att jag har varit med så länge att jag inte längre gör dom fynd jag kunde göra på, t.ex, Hobbymessen för 15-20 år sedan. Jag vill titta runt i lugn och ro utan att trängas, och få möjlighet att prata med dom som vill och kan.

För min egen del blev inköpen i Rödovre i helgen ytterligare två DSB- bänkar från Witzel.

Och det var riktigt kul att få se Heljans Mak och McK AL.

Utställningsanläggningarna är alltid kul att se, en blandning av nytt, vidareutvecklat och glädjen som igenkännande ger.

Mvh,

Paul

 

 

__________________

Paul

Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Hos os er det at komme på modeltogsmesse/udstilling lidt en familiebegivenhed som med sikkerhed inddrager familiens mindste, nogle gange også konen men her skal der helst være mere end modeltog før end hun kan trækkes med.

Jeg kan kun sige, at de spor 1 anlæg som udstilles er suveræn underholdning hvis jeg spørger junior. Og ja, de kører bare rundt og støjer. Og det er præcis derfor de er elsket.

Spørger jeg min kone hvad hendes bedste oplevelse har været, vil hun prompte svare opstillingen med alle karusellerne. Det var et gennemført H0 anlæg med alt Tivoli fra Faller hun engang så i Valbyhallen, hvor hun i øvrigt fik en god snak med hende som havde lavet opstillingen.

Jeg selv kan godt lide at tjekke boderne ud og se om der skulle være noget at købe med hjem. Det er så ikke så tit at jeg får noget med hjem. På mig virker det lidt som om man har mest fokus på at tage det mest almindelige og mest omsættelige med. Men den slags kan man købe i enhver togbutik, så hvorfor købe det på en udstilling ? På udstillinger vil jeg gerne se mere af de "skæve" varer.

Hvis man skulle koge mit input ned, så vil jeg sige at meningen med at tage på udstilling som gæst er at få en oplevelse. Og i øvrigt syntes jeg at initiativet til denne tråd med at spørge til i hvilke retninger udstillinger skal bevæge sig er konstruktiv, tak for det.

John Larsen

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.