Endnu et alternativt til positionsbestemmelse

Mens vi venter på at finde ud af om Ulrik's Railmagic har fået løst problemet med positionsbestemmelse har jeg rodet lidt med et alternativ til IR sensorer og magnetkontakter. Det er dog lidt upræcist at kalde det et alternativ til en IR sensor, da det er.. øhh... en IR sensor. Dog noget mere avanceret end dem jeg har rodet med før.

Næste elektronik project: Sensor input

Efter at jeg har fået min SPI->DCC enhed og booster færdig er jeg klar til næste elektronik projekt: Sensor input.

Jeg har allerede S88 moduler, så det letteste er nok at bruge dem - men der er et problem med dem: De er digitale enheder, de fleste sensorer er analoge.

Boosteren er klar til drift.

Jeg har bikset min booster sammen for en del tid siden. Jeg opdagede et par småfejl i kredsløbet, men ikke noget der betyder det store:

1) Jeg har glemt at lave tekst til hver dipswitch der beskriver funktionen - men så må jeg jo huske dem. Smile

2) En diode måtte lige vendes.

3) Min DCC in/out er byttet rundt - så GND og DCC skal lige byttes rundt når jeg laver en mere permanent ledning.

Bort set fra det så alt fornuftigt ud:

Så venter jeg igen på postbudet.

Jeg har nu fået produceret PCB for min booster.

Billede

Booster kredsløb

Så er det blevet juleaften, og tid til at sidde med familien.... med mindre man holder jul i Holland, så kan man snige sig op og rode med elektronik i stedet for. Så må jeg tage juleræset i morgen når familien rykker ind.  Party

I sidste blogindlæg havde jeg et meget enkelt booster kredsløb. Så skulle der bare smides et par funktioner ovenpå.

Så flytter toget sig!

Sidst fik jeg det der lignede et DCC signal ud af mit hjemmebyggede SPI->DCC kredsløb.

Men der er jo sådan set underordnet om jeg mener at det ligner et DCC signal - det eneste der betyder noget er om en DCC dekoder mener det er et gyldigt signal.

Så næste punkt på programmet er at få lavet en DCC Booster - der konverterer mit 0/3.3V signal til +/- 12V på sporet.

Så er der DCC signal!

For et halvt års tid siden fik jeg brygget mit første PCB design sammen - godt på vej til at lave en elektronisk dims der kan sende et DCC signal fra en Raspberry PI eller andet godt med SPI interface.

Jeg har så rodet med alt muligt andet et godt stykke tid, men er den sidste uges tid har jeg endeligt fået loddet komponenterne på:

Lidt af et sidespring

Dette indlæg har ikke direkte noget at gøre med modeltog. Jeg har valgt at skrive det alligevel da det trods alt har noget at gøre med mit model tog projekt.

Trainiot SPI 2 DCC rev 1.3 PCB

KiCad

Så har jeg lavet mit første PCB layout. Generelt set er KiCad rimeligt let at bruge, men det lider under samme problemer som så meget open source software - det er nu engang langt sjovere for udviklerne at lave ny features i et development branch ind det er at få dem pudset af og inkluderet i et stabel release. Jeg kan ikke ligefrem sige at jeg bebrejder dem noget - jeg har det selv på samme måde - men det giver ikke ligefrem den bedste oplevelse når man bruger det.

SPI DCC - Through hole eller surface mount?

Jeg har nu et kredsløb designet - og en breadboard prototype der er næsten komplet - den har ikke alle shift registrer og ikke alle outputs er bag en transistor. Nu kunne jeg jo bare tilføje de manglende komponenter og lime det ind under mit anlæg... så ser det sådan her ud når man kigger derned: