Så venter jeg igen på postbudet.

Jeg har nu fået produceret PCB for min booster.

Billede

Booster kredsløb

Så er det blevet juleaften, og tid til at sidde med familien.... med mindre man holder jul i Holland, så kan man snige sig op og rode med elektronik i stedet for. Så må jeg tage juleræset i morgen når familien rykker ind.  Party

I sidste blogindlæg havde jeg et meget enkelt booster kredsløb. Så skulle der bare smides et par funktioner ovenpå.

Så flytter toget sig!

Sidst fik jeg det der lignede et DCC signal ud af mit hjemmebyggede SPI->DCC kredsløb.

Men der er jo sådan set underordnet om jeg mener at det ligner et DCC signal - det eneste der betyder noget er om en DCC dekoder mener det er et gyldigt signal.

Så næste punkt på programmet er at få lavet en DCC Booster - der konverterer mit 0/3.3V signal til +/- 12V på sporet.

Så er der DCC signal!

For et halvt års tid siden fik jeg brygget mit første PCB design sammen - godt på vej til at lave en elektronisk dims der kan sende et DCC signal fra en Raspberry PI eller andet godt med SPI interface.

Jeg har så rodet med alt muligt andet et godt stykke tid, men er den sidste uges tid har jeg endeligt fået loddet komponenterne på:

Lidt af et sidespring

Dette indlæg har ikke direkte noget at gøre med modeltog. Jeg har valgt at skrive det alligevel da det trods alt har noget at gøre med mit model tog projekt.

Trainiot SPI 2 DCC rev 1.3 PCB

KiCad

Så har jeg lavet mit første PCB layout. Generelt set er KiCad rimeligt let at bruge, men det lider under samme problemer som så meget open source software - det er nu engang langt sjovere for udviklerne at lave ny features i et development branch ind det er at få dem pudset af og inkluderet i et stabel release. Jeg kan ikke ligefrem sige at jeg bebrejder dem noget - jeg har det selv på samme måde - men det giver ikke ligefrem den bedste oplevelse når man bruger det.

SPI DCC - Through hole eller surface mount?

Jeg har nu et kredsløb designet - og en breadboard prototype der er næsten komplet - den har ikke alle shift registrer og ikke alle outputs er bag en transistor. Nu kunne jeg jo bare tilføje de manglende komponenter og lime det ind under mit anlæg... så ser det sådan her ud når man kigger derned:

SPI og enkelte justeringer

Efter at jeg fik DCC signalet komplet i sidste indlæg har jeg fundet lidt tid til at rode med SPI delen. Derudover har jeg laver et par andre ændringer i kredsløbet, primært for at få sensor output. Jeg tror ikke jeg får brug for alle sensor outputs, men det er surt at stå og mangle et output efter et år eller to, så nu har den fået dem jeg lige kunne komme i tanke om.

Ændringerne er ikke så store, og jeg udelader de skema sider der ikke er ændret. Så nu ser det sådan her ud:

DCC signalet er komplet

De forskellige dele fra mine tidligere blog posts er nu sat sammen, og jeg har et breadboard der kan generere DCC signalet der er gemt i shift registre.

Jeg har stadig ikke lavet den del der læser SPI signalet, men det er et adskilt kredsløb der kører sin egen clock - så de jeg er løbet tør for ledninger til mit breadboard er det nok bedst at få afsluttet denne del og så lave SPI siden selvstændigt. Så må man håbe det hænger sammen senere.

DCC signalet sammensættes

Jeg har i de tidligere blog posts lavet kredslæb der kan styre DCC preamble, data byte start bit, command end bit og naturligvis selve DCC signalet.