Hej alle
Jeg er lige gået igang med samling af et marcipanbrød fra Tikøb, som jeg har haft liggende i skuffen i ret lang tid. Det er købt på QXL i sin tid, men jeg mangler den medfølgende byggevejledning og tegning. Derfor ved jeg ikke, hvordan bukningen af kobberledningen til strømoptaget er tænkt. Indtil videre klarer jeg mig med den vejledning, som Tikøb har liggende online, men den indeholder ingen oplysninger om bukning af strømoptaget.... Kan nogen hjælpe med et skan af vejledning og tegning?
Egentlig synes jeg den medfølgende kobbertråd er for tynd, så jeg vil erstatte den med en, der er lidt mere gods i. Har I erfaringer med andre forbedringer til samlesættet, vil jeg gerne høre mere.
Efter den er samlet, kan jeg forestille mig, at den har godt af at blive spartlet i samlingerne, og der hvor jeg fjerner overflødige detaljer. Bør jeg bruge noget specielt spartelmasse, som er ekstra finkornet, når nu det er en model - eller kan jeg bare købe en tube almindelig spartelmasse til metal fra et byggemarked, hvis jeg blot vælger den med mindste "kornstørrelse"? Hvis der findes spartelmasse specielt velegnet til modelarbejde, vil jeg gerne vide, hvilken det er.
Efter samlingen skal der monteres lys - har nogen herinde erfaringer med det, som de vil dele? Jeg forestiller mig at bruge de små SMD-lysdioder - men vil modellen se mere realistisk ud med de gammeldags dioder, der har svagere lys - og en facon, der minder mere om en lygte i modsætningen til SMD-komponentens firkantede udformning? Hvad mener I?
mvh Tommy
Sæby station i virkelighed og model
http://www.saebybanen.dk
http://www.facebook.com/saebybanen
merklin
Håndværker
Indlæg: 80
Hej Tommy.
Jeg har for nogle år siden bygget marcipanbrødet til mit merklin analog anlæg, så dit spørgsmål om strømoptager kan jeg ikke hjelpe med.
Spartelmasse har jeg brugt en tube almindelig finspartel til husholdningsbrug, jeg fravalgte en hård spartelmasse da jeg var bange for at slibe for meget da karosseriet er af et ret bløt matriale. Til lys brugte jeg almindelige små hvide lysdioder.
Glæd dig Tikøbs marcipanbrød er rigtig dejlig og velkørerende maskine
Jeg har Tikøbs tenderdrev på min UK- DSB C maskine, det fungerer også fint, C - maskined blev fra starten forsynet med merklin hjul og den svage motor kaseret, det er også en maskine som jeg har meget glæde af. :) Overvejer at gører det samme med hobbytrades D skodmaskine
Det vilde være dejligt hvis Tikøb vilde lave nogle flere danske maskiner for det er bare noget der fungerer,
Selvbyggeren
AC analog Dansk III
PK
Frederikshavn
Indlæg: 40
Sender et scan som PM
nu.
Poul
Dansk epoke III, 1955 - 1969. 2 spor DC.
PK
Frederikshavn
Indlæg: 40
Hermed byggevejledning.
Poul
Dansk epoke III, 1955 - 1969. 2 spor DC.
rh42200
Systemadministrator
Indlæg: 73
Hej Selvbyggeren
Jeg fik ikke læst dit indlæg før igår, for jeg regnede med at få en advisering, hvis der skete nyt. Det har jeg ikke fået... Nå, men jeg nåede at købe kemisk metal, inden jeg læste dit indlæg, så jeg prøver med det først. Det blev kemisk metal, fordi jeg vil være sikker på, at det hæfter på metal. Hvis det viser sig, at give problemer pga. hårdhed, må jeg sadle om...
Tommy
Sæby station i virkelighed og model
http://www.saebybanen.dk
http://www.facebook.com/saebybanen
rh42200
Systemadministrator
Indlæg: 73
Tusind tak for manualen, Poul.
Ved hjælp af den har jeg fået bukket og monteret strømoptaget, så jeg kunne tage den første prøvetur med undervognen alene. Rammerne til boogierne er samlet ligesom tankene er monteret på deres holder. Jeg kan så se, at jeg skal have slebet boogierammerne lidt tyndere i den side, hvor strømoptaget sidder, for at undgå kortslutning. Derefter kommer digitalisering og første test med boogierammer og dekoder, hvorefter der står lys og lyd på programmet.
Jeg ser meget frem til at se den samlet med overdel og det hele - men endnu mere til at se den efter en tur med airbrushen og en gang patinering.
Hermed byggevejledning.
Poul
Sæby station i virkelighed og model
http://www.saebybanen.dk
http://www.facebook.com/saebybanen
PK
Frederikshavn
Indlæg: 40
Kun glad for at kunne hjælpe. God fornøjelse med byggeriet.
Poul
Dansk epoke III, 1955 - 1969. 2 spor DC.