Picture

madsmr

stud. AP Computer Science

Indlæg: 12

PB

Selvbyg sporskifter

Hejsa.

Jeg går med planer om at bygge en station skalakorrekt. Her vil jeg mægtig gerne trække lidt på erfaringerne her på siden.

 

Skinner

Med hensyn til skinner, er der da nogle forhandlere der tilbyder skalakorrekte skinner? Og i så fald, kan man vel ikke forvente at RP 25 hjul bliver på dem?

 

Sporskifter

De danske sporskifter i togveje, havde i epoke III hældningsforhold 1:11, 1:12 og 1:14 (ret mig hvis jeg tager fejl...), men det lader til at den eneste måde at anskaffe sig et 1:11 sporskifte er ved at importere Walthers Shinohara gennem Felderbanen. Men jeg vil gerne bygge selv. Er der nogen der har "kogebog" til sporskiftebygning, eller i hvert fald et par gode fif? Og hvordan fremstiller man træsveller?

 

__________________

Med venlig hilsen
Mads

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.100

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Mads.

Der er mange, der laver deres spor selv. Her på Sporskiftet kan du f.eks. læse den fantastiske tråd fra Ribe Historiske Jernbane Model Selskab, og du kan måske skrive til dem og spørge om gode råd.

Erik Olsen har også en fin opskrift på hans hjemmeside.

Endeligt kan det ofte være en fordel at læse om teknikken i 1:1 også: Her findes der en uvurderlig reference i form af professor A. R. Christensens lærebogsserie fra Polyteknisk Læreanstalt: "Vej- og Jernbanebygning" i seks bind. Du skal se på bind 2, der netop handler om sporskifter. Jeg har fået tilladelse af professorens søn til at bringe alle seks bind her på Sporskiftet, men indtil de små 1.000 sider er OCR scannet og gjort klar, kan du glæde dig over, at Erik Olsen har lagt den som PDF-fil på hans hjemmeside.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

madsmr

stud. AP Computer Science

Indlæg: 12

PB

Hej.

Det er fremragende, mange tak Smile

__________________

Med venlig hilsen
Mads

Like 0 kan lide
Top

Picture

JGJ67

værktøjsmager

Indlæg: 625

PB

Har du kigget på denne side: http://www.handlaidtrack.com/ ?

Der er mange interessante ting omkring skifter, bla.a en pæn stak tegninger over skifter, lige til at printe ud og bygge på !

 

 mvh Jesper

__________________

-Der er en logik i alt, problemet er bare at finde den...

Man bliver kun god til noget, ved at gøre det...

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.