Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Caroliner byggegruppen/kurset.

Peter har i forbindelser med sit byggeri af Samka modtaget flere henvendelser om tips til bygningen af skibe til modelbanen.
Vi var også et par stk. der gerne ville have mere hjælp. Derfor fik vi startet en lille byggegruppe (pt. 4 mand) - Peter fungerer så som idébank - hvordan kan I let lave, undgå den fejl og meget mere - samt leverandør af skabeloner og fotografier af detaljer der ikke fremgår helt tydeligt på tegningerne.

Byggegruppen bygger Carolinere hos Hejlesen i Vejle hver anden lørdag (lige uger) kl.10.15 - 14.00.

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Idag er vi så igang igen. Peter laver opstandere, jeg har gang i rælingen og Claus bygger lugekarm - han har lavet ræling og pullerter som hjemmearbejde.

Billede

Desværre blev jeg ikke færdig med rælingen, så der er lidt hjemmearbejde inden næste byggedag.

Nu fik jeg klaret mit hjemmearbejde. Rælingslisten er monteret, men det var ikke helt let at få listen til stævnen i orden.

Billede

26/2

Peters Skibsværft arbejder for fuld skrue - Morten får hjælp af Peter M. således at der nu er 2 Carolinere med åbent lastrum.

Men selvom jeg har lavet mit hjemmearbejde - er der et par småting jeg skal have rettet, så jeg nåede ikke ret meget længere idag. Og så har Peter M. og Claus lavet meget mere hjemme, så nu er jeg igen bagud - meget endda. Hvis jeg ikke vil være uhjælpelig bagud må jeg lave lidt ekstra indtil næste byggedag.

Billede

Like 0 kan lide
Top

Picture

cfrost

Indlæg: 266

PB  Hjemmeside

Rigtigt nydeligt arbejde - det må jeg sige Smile Tak for kikket

__________________

Med venlig hilsen

Claus Frost
Skovbo Jernbane-arkiv

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Peter M. havde medbragt en fræser, så Morten også kunne få et åbent lastrum i sin Caroliner.

Billede

Det er iøvrigt sjovt så forskellige 23 "serieproducerede" skibe ser ud. Antallet af pullerter, spygatter, ventilatorer varierer fra skib til skib. Master og styrehuse er forskellige - så man skal virkeligt passe på, hvis det er et bestemt skib der skal bygges. - og så er der jo også den lille detalje at næsten alle Carolinerne blev forlængede og mistede den ene mast på et eller andet tidspunkt.

Bemalingen er så en historie helt for sig, cremefarvet, mønjerødt eller grønt dæk. Hvilken farve havde XXXXX i 1959 - skorstensmærke o.m.a.

 

Der er meget mere om coasterbyggeri på Peters Skibsværft

Like 0 kan lide
Top

Picture

MPS

Indlæg: 12

PB

det er et utrolig flot stykke arbejde der bliver lagt for dagen i denne "lille klub". Jeg var lige et smut forbi i lørdags, Hejlesen fortalte med stor glæde om deres projekt som man kun kan tage hatten af for.

det bliver spændene at se når de bliver færdig. Laughing out loud

Med venlig hilsen

Mogens

__________________

3-skinne - epoke 3

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Nå! Nu var endnu et besøg i "Tirsdagsklubben" nødvendig. Denne gang blev nedgangen til mandskabslukafet, opstanderne rundt langs lugekarmen og "xx*" på agterdækket lavet og limet på.

Billede

som det fremgår af nedenstående billede, arbejdes der med mange forskellige objekter om tirsdagen. Det er dog kun et par stk. der er vist, men d.d. handlede det om følgende: litra F byggesæt, olietanke, "ganske alm. hus", kirke, tinsoldater, Kongen (Frederik d.IX) i N, en skibssmedie og reparation af rullende materiel.

Billede

På lørdag er det så styrehuset der skal bygges!

xx* : aner ikke hvad sådan en dims hedder!

"PTMadsen" skrev:
En sådan dims hedder, skanseklædning på poop dækket med indbygget lanterne kasse. Der er 2 af slagsen, henholdsvis styrbord og bagbord side af skibet.

Tak for oplysningen!

Lørdag d. 12/3

Men nu til det alvorlige, vi bygger igen - igen. Peter M. og undertegnede bygger styrehus, Morten ræling og lugekarm medens Jørgen forsøger at rette den konstruktionsfejl Peter, Jørgen og jeg har lavet med poop dækket - det er 4 - 5 mm for lavt, så besætningen bør være pygmæer (på mit skib altså, for jeg får nok ikke rettet fejlen)

Lørdag d. 26/3

Peter M. og jeg har limet vore styrehuse sammen idag. Peter har igen lavet en lille fiks detalje på sit eksemplar. Han har lavet døre i siderne før samlingen og har ikke monteret forstærkningslisterne.

Det sidste giver en fordel når delene limes sammen.

Billede

Vi har også boret huller til koøjer og ankerklyds. Sidstnævnte gav anledning til diskussion, da tegningen ikke viser hvor hullerne er.

Billede

Det er heller ikke helt let at måle placeringen ud, men det lykkedes dog tilsidst. Boring af hullerne går som en leg ved hjælp af Dremmel og træbor.

Næste gang er det så masterne der er på programmet.

Billede

Billede

Så fik Tirsdagsklubben igen besøg af undertegnede. Der var som sædvanligt gang i mange projekter. Peter S. fik lige fremstillet og monteret de sidste detaljer på Samka. Jeg fik tilrettet styrehuset til mit "skiv", så det næsten matcher Peter M.s eksemplar, jeg mangler stadig taget og vinduesglasset.

Men der blev også bygget på 2 færger i N - Kongen (Frederik IX) - færgen på ovenstående billeder og Christian IX, en Volmer kirke - Peter og jeg beslaglagde støberammen til vinduerne. Indløbet fungerer nu som koøjer på 2 x Samka, tinfigurer og så var der lige en N -maskine der trængte til et tjek.

Billede

Men nu ligner mit "Skiv" efterhånden noget!

Her er det foreviget sammen med Peters Samka.

Billede

Lørdag d.9/4.

Samka, Yanto, Caroline mv. er nu ved at blive forsynet med master og bomme. Undertegnede har også gang i klatmaleriet - der skete desværre et mindre maleuheld da skibet blev sprøjtet med hvid maling. Det var også årsagen til at mit "skiv" ikke kom med til Køge.

Peter M. har selvfølgelig arbejdet på "Samka" siden sidst. på nedenstående billeder ses hans fremskridt. Især skorstenen og styrehuset er han sluppet fantastisk godt fra.

Billede

Men dagens arbejde er jo. masterne! med bomme - der dog blev udskudt til senere, hvor vi vil lave serieproduktion.

David incl.bådspil - som vi nu er igang med at serieproduktion. De andre smådele til dækket har vi enten fundet eller producerer.

På billederne er Peter igang med at lave en prototype af en bom.

Billede

Torsdag d.14/4

De andre forbereder sig til deres tur til Dortmund, så jeg fik tid til lidt malerarbejde på Samka - jeg fik også malet og anbragt et stk. David incl.bådspil på sin rette plads samt givet pullerterne på fordækket "hat" på.

Som et forsøg har jeg malet hullerne til koøjerne metallic antrasitgrå - jeg håber det vil illudere indfatningen omkring koøjet!.

Billede

Endelig - mit skib ligner det det skal - der er dog flere lapperier i malingen, lugen incl. presenning, døre, trapper, gelænder og sidst men ikke mindst master (planlagt fabrikationsdag d. 23/4) samt fittings på dækket på mangler listen.

Billede

Like 0 kan lide
Top

Picture

PTMadsen

Haderslev

Indlæg: 481

PB

"F.Ormstrup" skrev:
xx* : aner ikke hvad sådan en dims hedder!

Hej.

En sådan dims hedder, skanseklædning på poop dækket med indbygget lanterne kasse. Der er 2 af slagsen, henholdsvis styrbord og bagbord side af skibet.

__________________

Venlig hilsen!

Peter Madsen
H0,DCC, Lenz LZV 200 ver.3,8. LH101. Digikeijs. Peco code 75 / Roco Line. http://petermsgarage.blogspot.dk/ 

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Torsdag d.21/4

En af de stille klubaftener - kun Jan og undertegnede tilstede.

Jan er ved at motorisere de første sporskifter på Varde station - det kræver lidt justering her oppe på værkstedet.

Billede

Jeg arbejder med Samka. På nedenstående foto ses hvor langt jeg er nået inden det sidste byggegruppemøde (på lørdag) i denne sæson. Det mystiske blå bag Samka, på det øverste billede er lastlugen med presenning - lavet efter opskriften på Presenningsdækkede Laster de små sorte dimser på dækket er 2 nymalede ankre, der senere skal monteres i hullerne i stævnen. Når masterne + lidt fittings til dækket kommer på plads på lørdag, må skibet være klar til søsætning!

Billede

Lørdag d.23/4

Masteproduktionen er gået igang, Morten borer, Peter mærker op, der skæres og loddes - diskuteres m.m.

Billede

Hvordan laves spil og andre småting til dækket - desværre er der en mængde ting der er i restordre. Vores ventilatorproducent er igang med at lave forme - så støbningen står lige for. Men vi må nok se i øjnene at vi nok først bliver færdige med coasterflåden efter sommerferien.

Arbejdet med masterne skrider hurtigt fremad.

Billede

Billede

Der bores, bukkes, loddes og klippes rent. Toppen på masterne produceres før bommen loddes på plads - Nu er de første master færdige - der arbejdes på bommene. Undertegnede brygger kaffe og snakker med dem der kommer for at handle hos Vejlesen - selvom forretningen er lukket i påsken!

BilledeBillede

Så er der kun opvasken tilbage, bommene er loddet på masterne - der nu er klar til en gang maling og montage.

Det er næsten synd at vi ikke når det sidste før september.

Billede

Jeg kunne ikke nære mig, så her til aften har jeg været i klubben for at arbejde videre på Samka.

Samkas master er grundet og klar til maling på mandag, redningsbåden har fået presenning på (skal skæres ren mandag), lastlugen er omkranset af brædder og spygatterne har fået en gang blå maling på kanterne.

Billede

Mandag d.25/4

Klubaften - jeg fik igen lavet lidt ved Samka.

Billede

Masterne er malet hvide, redningsbåden er på plads, de 2 små luger yderst på for og agterdæk er fabrikeret -vha. min nyerhvervede Proxxon rundsav - , malet og monteret samt sidst og mindst spillet på daviden er malet sort.

Tirsdag d.26/4

Endnu et besøg i tirsdagsklubben - der bevirkede at jeg nu har alle delene til last - og ankerspil, redningskransen der senere skal hænge på gelænderet i agterstævnen blev limet, daviden blev sænket en ½ cm. og der kom flere små detaljer på plads. På billedet ses første (kan heldigvis laves om) forsøg på at navngive skuden.

Billede

Der blev igen arbejdet med støbeforme, kirke, færger i spor N og meget mere. Det interessante i Carolinersammenhæng var det ankerspil Peter fik lavet til sin Samka.

Billede

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.154

PB

Det ser rigtig godt ud, Flemming, og den ser ud som jeg husker den, fra dengang Caroline Samsø besøgte Frederikshavn, med lastrummet fyldt med en fornem kunstudstilling.

Den fik ufrivilligt forlænget sit ophold heri Frashawn, på grund af stiv kuling og høje bølger - som skibet dog sagtens kunne modstå (men det kunne kunstudstillingen ikke, så derfor).

(Husk at Caroline S har sin egen facebook-side: http://www.facebook.com/group.php?gid=119417429199)

Jeg glæder mig til at se din model, når den er helt færdig - og så må jeg vist også selv se at komme igang med noget Caroline-byggeri, sådan som jeg har haft planer om i mange år, lige siden jeg købte en 1:87-tegning af skibet, da jeg var ombord på det her i Frederikshavn dengang.

Forresten, jeg ser bøtter/flasker med skrappe sager i på billederne.

Har I noget udsugning i klubben, så hukommelsen og andre kognitive hjernefunktioner ikke tager skade af snifferiet ? Wink

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

Fantastisk - andet er der ikke at sige. Dejligt at se disse projekter. Tak til dig Flemming for at dele billeder og videoer med os andre med interesse i modelhobbyen ;0) Her tænker jeg også på dine andre indlæg Laughing out loud

Forsæt endelig.

God påske

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Lørdag d. 11/6

Så er vi igen i Bleggårdsgade og arbejder med Carolinerne.

Desværre er Tommy ramt af et mindre uheld, silikoneformen til ventilatorerne knækkede, så vi får først fat i dem næste gang vi bygger (september, oktober)

Morten spartler til den store guldmedalje, han skal have de sidste sprækker dækket, før skibet skal males.

Billede

2 x Peter blokker - de er ved at fremstille 6 små taljeblokke til Peter Ms Samka.

Billede

Som det ses et virkeligt pillearbejde, der kræver 4 - 5 hænder.

Men resultatet er også derefter. Fungerende blokke der er mindre end 2 mm store.

Billede

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Så er vi igen igang med Carolinerne - mere på Samka og de andre Carolinere. Byggegruppen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Samka, Gorm og de andre skibsbygningsidéer, tegninger, artikler m.m. har nu fået en selvstændig hjemmeside: Peters Skibsværft

Hvor der som det første indlæg står lidt om Tirsdagsklubbens sæsonafslutning.

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.645

PB  Blog  Hjemmeside

Byggegruppen afsluttede sæsonen med en sejltur med Samka til Marstal.
Mere se. "Peters Skibsværft"

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.