Picture

Erik Andersen

Stenløse

Indlæg: 33

PB

Lime plastmodeller (togvogne)

Jeg har planer om at ombygge nogle Heljan vogne.
Det er noget med at skære siderne op, flytte vinduer mv. Og så selvfølgelig lime sammen igen.
Det er nyt for mig at molestrere sådan en fin vogn, så det skal selvfølgelig gøres ordentligt. Jeghar for år tilbage savet det ud i messing, men det er jo gammeldags og meget mere besværligt.

Hvad bruger I af lim det det formål? Det skal selvfølgelig holde super godt, men ikke tvære ud.

Hvor køber I det?

Mange hilsner
Erik Andersen

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.070

PB  Blog

Jeg sværger til Pattex stabilit express, som er en 2 komponent klæber (pulver hærder der blandes med en tynd pasta) Det klæber på stort set alt. Det kan slibes, fræses og bores uden problemer. Det fylder tilmed sprækker godt ud. Venter man lidt (4-7 min) så er den også så tyk at den ikke løber steder hen hvor man ikke ønsker lim.

Bare husk god udluftning!!

Jeg køber det på nettet, gerne hvor jeg alligevel skal have noget fra. Og altid i 80g pakken den lille kan ikke betale sig. Man kommer til at bruge det alle mulige steder når man først har brugt det.

 

Modelskibet.dk har det: https://modelskibet.dk/shop/561-lim-spartel-mm/10862-stabilit-express-80-gram/

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.113

PB  Blog  Hjemmeside

Det er nok ikke et spørgsmål, der er helt enkelt at svare på.

For det første tror jeg, de fleste bruger en eller anden form for "plasticlim" til formålet - det gør jeg også selv. Mere præcist er jeg blevet meget glad for speciel Revell's Contacta Professional lim, som jeg kan se i mange Youtube videoer, at der også er rigtigt mange andre, der bruger. Den er så populær, at jeg kender en del forhandlere, der har den som det eneste Revell produkt i deres butik.

Men jeg skrev "plasticlim" i anførselstegn: Teknisk set er det slet ikke en lim - det er mere en svejsning, man foretager med denne "lim". Den opløser de to stykker plastic, man gerne vil sætte sammen, så plastic'en "smelter" sammen og laver en meget, meget stærk samling. Man kan gøre det samme med acetone - det er bare meget, meget flydende og kommer nemt til at opløse mere plastic end det, man gerne vil samle. I virkeligheden tror jeg, det meste "plasticlim" er acetone blandet med et fortykningsmiddel.

Det er en rigtig god måde at "lime" plastic - hvis det altså virker. Men det gør det kun på ren plastic: Hvis man f.eks. har malet delene, kan man overhovedet ikke bruge "plasticlim". Her skal andre typer til - og der er mange at vælge imellem. Til malede dele kan jeg godt lide at bruge R/C Modellers Canopy Glue fra Deluxe Materials, men også sekundlim i mange former og to-komponent lim kan være gode kandidater.

__________________

MVH
Lars

Like 1 kan lide
Top

Picture

kedde

Maskinmester

Indlæg: 163

PB

Heljan har selv for år tilbage anbefalet Revells lim i blå flaske med kanyle. Den anvendte de selv på fabrikken i Søndersø. Om de har ændret plastikken efter de har flyttet produktionen til Kina, kan jeg af gode grunde ikke svare på.

__________________

To skinne digital, Epoke III 1955-69.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.