Picture

kulle2011

Indlæg: 54

PB

UNderlag eller ikke på C skinner

Hej alle

jeg er ved at bygge en ny bane og bruger nu mærklins C-skinner mit spørgsmål er:

" jeg bruger h.h.v. 10 eller 12 mm krydsfiner plader "

Vil det betyde meget hvis jeg ikke bruger underlag?

og til den der ikke bruger underlag mellem skinner og plade, fortryder i, eller er i tilfredse med lyden "støjden ?"

og til den der bruger :

ER det nøjdtvendig at lime det fast eller er de skuer som man skruer skinner fast med nok til at holde underlag og skinne fast?

jeg vil bruge hvis jeg vælger at bruge underlag en plade som Bauhus sælger "sort" på ca 4 mm som er til at ligge under gulv, 10 m2 koster ca 180 kr.

jeg har set tilsvarende i hem og fix som e grøn til ca samme pris, er dette godt nok da kork er blevet meget dyrt

 

hilsen

flemming

Like 0 kan lide
Top

Picture

Frankks

4100 Ringsted

Indlæg: 149

PB

Hej. Jeg vil på det kraftigste anbefale underlag under c-skinner. Jeg bruger underlag under mine skinner. Det klare plast på rulle til at lægge under gulv, køb hos jem og fix.ca 2 mm. 119,95 kr. for 1 *15 meter. Parketunderlag.Jeg har ikke skruet mit anlæg fast ,fordi skinnerne ligger helt fast på det underlag.
__________________

Med Venlig Hilsen Frank.
Kører med Märklin.H0.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

Se det er der lige så mange meninger om som der er mennesker. Hvis du skruer dine skinner fast, skal du være omhyggelig, med at skruerne ikke kommer skævt i. Hvis skruen kommer skævt i stikker hovedet op, hvilket kan genere slæbeskoen.

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

KBAndersen

Indlæg: 180

PB

Vil helt klart anbefale det grønne filt lign underlag man bruger til at ligge under tæpper. Det er tykt nok, så skruen du montere skinnerne med ikke går igennem og ned i pladen. For gør den det, sendes lyden direkte gennem skruen til pladen og dermed kommer der mere larm. Jeg bruger lim på spray til at lime filten fast med, foruden dobbeltklæbende tape. Nu skal min bane jo klappes op af en væg, så derfor gør jeg lidt mere for det kan blive siddende uden af skinnerne løsner sig...

Har prøvet det grønne tynde flamingo lign materiale der ligeledes bruges til at ligge under flydende gulve. Det dur ikke helt så godt, for der går skruen igennem.

Limer du skinnerne fast er der nok ikke den store forskel mellem de to materialer.

Dette var bare hvordan jeg har oplevet muligheder for dæmpning af støjen ..

__________________

Mvh
Kenneth B. Andersen

3-skinne. Ingen hjemmebane, kun værksted. - Banekørsel foregår i klubregi.

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.152

PB  Hjemmeside

kulle2011 skrev:

ER det nøjdtvendig at lime det fast eller er de skuer som man skruer skinner fast med nok til at holde underlag og skinne fast?

Når jeg skal til at bygge bane igen, vil jeg varmlime mine spor fast til et støjdæmpende underlag, som er limet på underlaget.

Fordele: Hurtigt, støjdæmpende

Ulempe: Det afsætter mærker på C-sporene

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.342

PB

Jeg bruger det grønne/sorte flamingo underlag, og det fungerer fint

Du skal IKKE bruge skinneskruer, da disse danner en klippefast forbindelse imellem skinne og plade. Brug evt et par klatter alm. hvid trælim under f.eks. hver anden skinne i stedet, det er alt rigeligt. Så virker pladen ikke som resonansbund.

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Jeg eksperimenterer for tiden med isolering af C-skinner, og jeg har gjort mig følgende erfaringer.

Der er forskel på om dine skinner ligger på nogle udskårne træfinerstykker der følger skinnerne eller du ligger dine skinner større pladestykkker. Ved de store pladestykker opstår der mest støj.

Omkring den bedst egnede isoleringstype, så giver de bløde materialer de bedste resultater, men det kan være svært lige at finde noget 2 mm tykt materiale der også er nemt at arbejde med.

Til gengæld findes der massevis af hårdere isoleringsmateriale i ethvert byggemarked som bruges til isolering af især parketgulve. Fornuftig pris og nemt at skære ud. MEN det er altså kun okay rent støjmæssigt.

Til mine C-skinner har jeg derfor valgt en dobbeltløsning: Først ligger jeg det faste isoleringsmateriale til parketgulv og dernæst noget af det rullegræsmateriale man kan købe i enhver togbutik. Sidstnævnte lydisolerer nemlig rigtig godt, og det er nemt at gå videre med forskelligt andet landskabsanlægning med rullegræs som grundlag. En lille tillægsgevindst er at ens bane tage sig bedre ud på et tidligt tidspunkt Smile

Omkring det at lime isoleringsmateriale prøvede jeg først med tapetklister, men det duede slet ikke. Så prøvede jeg med almindeligt trælim og det sidder bare fast.

Jeg har ladet mig fortælle, at man opnår et endnu bedre resultat ved at skrue skinnerne let fast, sådan at de kan arbejde lidt. Jeg har endnu ikke selv prøvet det, men tager nok fat på det i løbet af denne måned.

 

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Hej jeg har brugt de grønne støjdæmpnings plader til når man liger gulv. De er ca 4 mm tykke og kan købes i jem & fix til ca 160 kr for  en pakke. Jeg har brugt dobbelt klæbende tap så der ikke er noget til at transporter "støj". Pladerne har også det plus at skinnerne ligge rimelig godt fast uden skruer. Så Har bare skruet dem fast enkelte steder. De steder går skruen ikke helt gennem støjdæmpnings pladen ned i træet. Er godt tilfreds med løsningen. Du kan se hvordan det ser ud på min hjemmeside Smile

MVH Tommy

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 0 kan lide
Top

Picture

angatyr

Blistrup

Indlæg: 35

PB

 

Jeg har på et tidspunkt lagt gulv med sådanne plader. Jeg syntes, det svinede og støvede ganske meget, når man arbejdede med det. Er du ikke nervøs for støvgener?

mvh

Henrik

__________________

Morituri te salutant
/henrik

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Hej. Jo de sviner/støver da når man ligger dem, mest når de skal tilskæres. Men man skal bare vende dem med bagsiden op, de er mere faste i det på den side. Så selvfølgelig støvsuge godt når man er færdig.

Har kørt det sidste år med dem uden problemer. De blive jo også dækket af landskab på et tidspunkt. Men jeg har også beklædt helle anlæget med plader. Så der er kun ved anlægs kanten der skal tilskæres.

MVH Tommy Smile

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.