Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.070

PB  Blog

indspark ønskes vedr. layout

Hejsa...

Ja som overskriften siger så ønsker jeg lidt indspark eller tips til optimering af mit layout.

Situationen er den at jeg var i gang tidligere, men flytning gjorde at jeg (måske) bør bygge helt om. Problemet er at det nye rum er... sølle 12cm for kort J)  som sådan ikke det store problem, udover at jeg allerede havde "klemt" banen sammen. Men nu skal til det igen - og spørgsmålet er om det bliver godt. Samtidig har jeg lavet den dobbeltsporet, hvilket jo heller ikke fremmer pladsen.

En aften sad jeg dog og tænkte at jeg ville tegne helt forfra - nu kom problemet så at det layout egentlig tiltaler mig mere end det første... og så alligevel ikke.

På mit oprindelig layout er der flere godsspor, som dog giver muligheder for rangering. Nu skal det siges at jeg er meget til at have lange passagertog (6-7 lange vogne) så selve rangerdelen er ikke den primære, men lidt må der gerne være mulighed for trods alt. Til gengæld er stationen lange mere harmonisk synes jeg selv i al fald, og jeg vil får selve stationsbygning bag sporene, fremfor på den gamle plan hvor den vil ligge mellem mig og sporene (en detalje som jeg ikke ved om det er godt eller skidt, man ser det bare sjældent?)

Jeg har dog i mellemtiden fået invsteret lidt i Faller Car System, og vil gerne implementere det også, det synes jeg så at mit første layout giver bedst mulighed for.

Så her er mit første (og oprindelige) layout (den kan og vil blive forlænget ud mod højre side) Er der nogle bud på forbedringer til dette layout??

Billede

 

Det andet og nye lyout ser sådan her ud. Her er jeg i sær i tvivl mht gods spor, der er tegnet et kryds ind med rødt som er det sted jeg forestiller mig det vil være bedst at have nogle godsspor, men er det nu også det? Umiddelbart er der også det med at lokomotiver der skal til drejeskive skal bakke og frem og bakke igen for at komme derud - det giver så lidt kørsel, men er det uhensigtgsmæssigt??

Jeg er klar over at det er noget af en omvej for at komme til drejskiven, men det er den kunstneriske frihed jeg har valgt for samtidig at have lidt kørestrækning for skinnebus/ lille lokaltog. på dette anlæg er der helix i begge ender som fører ned til hver sin skjulte banegård - dog ikke vist her for at undgå uoverskulighed.

Billede

som skrevet, så ønsker jeg indspark til ændringer og detaljer som jeg ikke selv har fanget til begge og især til det sidste layout; forslag til gods spor.

På forhånd tak for tips, ideer og erfaringer

 

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top