Picture

Stygge

Pensioneret læge

Indlæg: 29

PB  Blog

ROCOs V 60: Derfor ville det ikke køre.

I et tidligere indlæg efterlyste jeg en forklaring på, hvorfor mit Roco dieselrangerlokomotiv (to-leder/digital) ikke ville køre, selvom det var klart, at der fra styreenheden (Multi Maus Pro) til decoderen (Afkoblingsfunktionen via F-1 fungerede).

Det viste sig, at lokomotivets  decoder (hvad jeg ikke vidste eller kunne se) var sat til 14 køretrin ("Fahrstufen" i manualen), mens jeg i Multi Mausen havde indtastet lokomotivet med 128 køretrin. "Musen" kunne derfor ikke "snakke" med lokomotivet. Løsningen kom, fordi en kyndig kollega havde aflæst decoderen i sin Intelliboks. Jeg sletttede derfor lokomotivet i "Musen" og indtastede det på ny, nu med 14 køretrin.  Og straks kom der lys og bevægelse.

Jeg har aldrig haft problemer med at indtaste med 128 køretrin, men i det konkrete tilfælde skyldtes problemet måske, at det har været en decoder af ældre dato.

For drevne digitale kolleger er det beskrevne nok så elemtært, at man slet ikke overvejer en sådan fejlmulighed, men for os andre, mindre snedige i digital henseeende, kan det vel være lærerigt nok. 

Venlig hilsen

Stygge   

    

Like 3 kan lide
Top

Picture

fkm

IT-Systemadministrator

Indlæg: 578

PB

Hej Stygge !

Normalt er det sådan at dekoderne er indstillet til enten 14 eller 28/128 køretrin, hvor sidstnævnte bestemmes af den styreenhed man nu har.

Har du ex. et Heljan lokomotiv, så er der stor sandsynlighed for at der ikke er lys på eller lyset blinker hvis du har valgt 14 køretrin, mens ved 28/128 så virker alt normalt.

Mvh
Flemming

__________________

H0, 2 skinne DCC, dansk i nyere epoker

Like 1 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.151

PB

Tusind tak for at du ville dele dine erfaringer med os, Stygge.

Jeg vil huske denne læring, når jeg skal igang med kigge på den dynge ældre dekodere, jeg har liggende.

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.