Picture

"Krokodil"

Indlæg: 173

PB

märklins sporskifte-mekanik

Hej,

Jeg har stort set märklins sporskifte-drev i alle mine sporskifter, og jeg har allerede nu (efter under 1 år) 1 drev der er helt dødt, og 1 der virker det meste af tiden, men af og til skal "motioneres" lidt før det vil skifte.

Er der nogen der enten ved hvordan man vedligeholder dem, eller kender nogle mere stabile drev. Der er jo ingen feedback, så hvis elektronikken tror den har skiftet et spor, og der ikke er sket noget, så går det helt galt...

På forhånd tak Smile

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

Klarsyn

Odense N

Indlæg: 466

PB  Blog

""Krokodil"" skrev:
Hej,Jeg har stort set märklins sporskifte-drev i alle mine sporskifter, og jeg har allerede nu (efter under 1 år) 1 drev der er helt dødt, og 1 der virker det meste af tiden, men af og til skal "motioneres" lidt før det vil skifte.Er der nogen der enten ved hvordan man vedligeholder dem, eller kender nogle mere stabile drev. Der er jo ingen feedback, så hvis elektronikken tror den har skiftet et spor, og der ikke er sket noget, så går det helt galt... På forhånd tak Smile

Jeg har "dræbt" et par drev pga. for lidt strøm. En større trafo hjalp på det problem.

Ud over dette lider jeg lidt under det samme. Særligt mine krydsskiftespor er sværre at trække i første hug. Så jeg følger lidt med her om der kommer noget brugbart op... Wink

__________________

Hilsen Morten

Besøg min blog på: http://www.sporskiftet.dk/blogs/klarsyn og læs mere om mit anlæg.
M og C-skinner på loftbane, ECoS 50000, 2 Mobilstationer og 5 Delta boostere. Primært DSB materiel Epoke III - IV.

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

Lidt grafit i sporskiftet kan gøre arbejdet lettere for drevet. Har du splittet det ad for at se hvad der er galt? Under alle omstændigheder er der jo 2 års garanti på hvis de er købt fra nyt.

Edit: kan det være noget med at man holder spændingen for længe på spolen? Jeg ved at man f.eks. på IB'en kan indstille hvor lang impulsen skal være.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

"Krokodil"

Indlæg: 173

PB

Jeg prøvede at skille krydssporet ad, men jeg kunne ikke finde frem til hvad der var galt. alt bevæger sig let og elegant.

Hvor får du grafit fra? er en blyant nok, eller er det noget smørelse du køber specielt til formålet?

Og hvormeget knald sætter i du på dine drev?

Min CS måler ca. 16v på forsyningen og nove meget mystisk på udgangen (dvs. banestrømmen) - den måler ca. 35v den ene vej rundt og ca. 8 volt når man vender faserne (og det giver ikke mening i min verden, når man forsøger at måle vekselspænding).

min lille trafo måler ca. 20.2v på udgangen (den der fulgte med min mobilestation.)

__________________

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.