Hej alle.
Jeg har rodet lidt med at lave to opstillingsbanegårde som er pladsbesparende, og som hver kan rumme 3 tog på 145 cm, og 1 tog på ca. 300 cm. Banegårdene har hver deres vendesløjfe og er tænkt til at indgå i et hundeben, så de er placeret i hver ende af et anlæg, men centralt placeret rent fysisk i rummet.
Der kan altså holde ialt 6 tog på 145 cm. skjult under anlægget på disse opstillingsbanegårde, og toglængden svarer til minimum 1 LOK+4 PERSONVOGNE. For længere spor, kan man alternativt anlægge banegården rundt i kurverne. De to lange spor er tiltænkt godstog. Vendesløjferne er naturligvis lange nok til at et langt godstog kan vendes her
Det var vist det, håber igen på at denne plan kan inspirere brugere på sporskiftet.
Hilsen Dennis
Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr
DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.
Leonard
Kerteminde
Indlæg: 858
Når der nu er en dobbelt så lang tilkørsel til den ene opstilling, så må den jo også kunne klmmes et niveau længere ned. Så vil der være mere end rigeligt plads tll flere og længere spor. På en skjult opstilling er det nemmest og sikrest at have plads til alle tog på alle spor, så risikerer men ikke, at et langt godstog ved en fejl blokerer det hele når det holder på et for kort spor og fylder alle sporskifterne bag sig.
Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale.
Leonard
5300 Kerteminde
S123
Indlæg: 174
Man kan spare plads ved at anvende 2 ens sporskifter lige efter hinanden i starten af en rist.
På begge forslag er der 6 spor i risten, men på den øverste er der plads til en vogn eller to mere, især hvis samme system anvendes i den modsatte ende.
Venlig hilsen
Steen
Spor N, DB epoke III og IV, analog
bl
Pensionist
Greve
Indlæg: 1.820
Og hvis du i den anden laver en kopi af den nederste udfletning og drejer den 180 grader, får man seks lige lange spor med den største længde.
Bjarne
Bjarne
killerp
Fotograf
Indlæg: 2.238
Du få så desværre nogle grimme S kurver som ikke alle lokomotiver og vogne kan lide, og der er intet sjovt, i en afsporing ved den skjultebanegård, så derfor er Dennis løsning langt at fortrække, her følge sporskiftet, den buet kurver og meget færre chancer for afsporinger
Peter
Gavflaben fra Falster
(Falsterbanen)
bl
Pensionist
Greve
Indlæg: 1.820
Det er selvfølgelig en smagssag og afhængig af de sporskifter, der bliver brugt. Har det afvigende spor et lige stykke gennem hjertestykket og en rimelig radius, burde det ikke være noget problem.
Men som sagt, smag og behag er jo heldigvis forskellig.
Bjarne
Bjarne
DennisTR
Lokomotivfører
Tølløse
Indlæg: 1.132
Kender godt dette princip, og må indrømme at den lige var smuttet. Havde faktisk slet ikke tænkt over at dette princip kunne bruges. Dog vil jeg give KILLERPeter ret i problemet omkring dobbelte S-kurver, men det må man selv vurdere om ens materiel kan klare, og evt. afprøve det.
Tak for jeres input allesammen
Hilsen Dennis
Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr
DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.
killerp
Fotograf
Indlæg: 2.238
HEHE af erfaring vil jeg sige for marklin´s 24611 / 24612 sporskift, at man kan teste alt man har lyst til, ved disse S kurver, og alt virker fint, men her opstå så mystriet, lige så snart den skjultebanegård er over dækket, og landskabet bygget, ja så driller denne S kurver hvergang :twisted:
Men bruger man der i mod marklin´s slankesporskift, kan S kurven godt lade sig gøre, men så bliver Dennis ide, desværre over 7 meter lang, men med samme spor længde :?
Hvordan det gøre sig gældene for andre mærke end marklin ved jeg desværre ikke, men er man marklin bruger, undgå da helst disse S kurver i skjulte områder
Peter
Gavflaben fra Falster
(Falsterbanen)
S123
Indlæg: 174
Jeg vil tilføje lidt til Killerp's indlæg:
Det er rigtigt, at de skjulte steder altid driller så snart man har dækket dem til.
Det kan man undgå, hvis man bruger nye eller nyere skinner i det skjulte. De fleste bruger de gamle, grimme skinner i det skjulte og de nye flotte på synlige steder, men det burde faktisk være omvendt, hvis man vil sikre sig at det virker hele tiden.
Selv bruger jeg nye skinner og sporskifter i det skjulte, indkøbt til formålet.
Jeg køber da brugte skinner og sporskifter i ny og næ, og disse bruger jeg så på henstillespor eller andre steder, hvor toget ikke kommer så tit, eller hvor jeg nemt kan sætte toget tilbage på sporet igen, når/hvis det bliver afsporet.
Jeg bruger desuden de brugte sporskifter og skinner på testbaner eller på moduler i klubben.
Venlig hilsen
Steen
Spor N, DB epoke III og IV, analog
sweetie66
forsvaret og brandvæsen
Indlæg: 142
hejsa Dennistr
kan di ikke prøve at lave den i et rum der er 4x5 m som et u med de 5 meter i hver side jeg regner med en 1,2 i bredden/dybden.
sweetie66