Picture

S123

Indlæg: 174

PB

Under anlægget

Nu har vi haft en del tråde med sporplaner, højde på anlæg m.v., men hvad med under anlægget?

Hvad har du dér?

Som skrevet i en anden tråd, består mit anlæg af 4 rammer, der hver måler 200 x 100 cm. Der er 3 rammer i forlængelse af hinanden, og 1 på tværs for enden, så anlægget har form som et spejlvendt L.

Rammerne er boltet fast til væggen, og der er 1 ben under hver sammenføjning. Der er således ialt 4 ben under anlægget.

Under anlægget har jeg 2 rækker reoler.

Den bagerste reol er fast, mens de forreste reoler er på hjul, så jeg kan trække dem ud, når jeg skal ind til den bagerste reol.

I sagens natur er det, jeg ikke skal bruge så tit, placeret i den bagerste reol.

Den bagerste reol er én lang reol, hvor de lange stykker ligger lidt forskudt, så de hviler på en kasse i begge ender. Derved har jeg kunnet øge størrelsen på nogle af de midterste rum.

Reolerne er bygget af 16 mm spånplade (de er fra før MDF-pladerne), og jeg fik en snedker til at skære nogle plader op i firkanter på 31 x 31 cm. Nogle af pladerne blev dog skåret op i firkanter på 31 x 93 cm.

Så byggede jeg simplethen en række kasser, som jeg skruede fast på de lange plader.

Der er 4 kasser i hver reol-sektion, og der er 2 sektioner under hver ramme, dog ikke under rammen, der er på tværs. Her er der kun 1 reol-sektion.

Hver sektion har 6 rum, og der er kun bagklædning på kasserne, men ikke på mellemrummene. Derved kan jeg have større ting i de midterste rum, fordi de kan rage bagud.

Billede

Der kan være 2 klodskasser i hvert rum med bagklædning, mens rum uden bagklædning kan rumme f.eks. ringbind.

I starten havde jeg kun de to yderste hjulpar, men på grund af vægten af de ting, der er i reolerne, er der monteret et ekstra hjulpar på midten på 2 af sektionerne.

Når reolerne står under anlægget, kan der ligge ting, der er under 15 cm i højden, oven på reol-sektionerne. Der kan således lige nøjagtig IKKE være en klodskasse, men det skyldes at jeg ved udformningen glemte at regne hjulene med, da jeg beregnede højden.

Der er ca. 25 cm mellem forreste og bagerste reol, afhængig af hvor langt, jeg skubber dem ind.

Til sidst har jeg, for at skjule rodet på reolerne :oops: sat et forhæng af noget taft-lignende noget op foran på anlægget. Jeg er ikke sikker på, hvad slags stof det er. Det føles som nylon, men det er ikke nylon, for det er ikke statisk elektrisk. Det var noget vi købte på et udsalg for mange år siden.

Forhænget er ophængt i alu-gardinstænger, så jeg kan skyde det til side, når jeg skal ind til reolerne.

Jeg har senere sat stikdåser op på hvert ben, så jeg er fri for at skulle have forlængerledninger liggende på gulvet og/eller anlægget, når jeg skal bruge boremaskine, loddekolbe eller lign. på anlægget.

__________________

Venlig hilsen

Steen

Spor N, DB epoke III og IV, analog

Like 0 kan lide
Top