Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 747

PB

Berlin

Jeg har lige haft en dag i Berlin - og derfor vil jeg gerne dele lidt ud af de få erfaringer jeg nåede at gøre mig! Bemærk at jeg primært ser på vores hobby med "3-skinne briller"

Forhandlere først:

Jeg startede hos Michas Bahnhof på Nürnberger Strasse

http://www.michas-bahnhof.de/

Som nævnt andre steder i dette forum, så er det lidt en rodebutik, hvor man skal give sig god tid til at lede. Der er store mængder brugt, men jeg synes meget af det var for brugt, eller for gammeldags. Det er dog en sjov fornemmelse at kunne gå rundt og trække den ene skuffe ud efter den anden, bare for at se de store mængder af vogne, gamle skinner etc. Spøjst at se så mange ældre Märklin ting i original - og næsten urørt - emballage. De klassiske trafo'er lå og stod i hobetal, er der virkelig stadig et godt nok marked for det?

Meget flink betjening, og jeg synes deres brugtpriser virkede fair.

Derefter var jeg omkring Modellbahnen am Mierendorffplatz.

http://www.modellbahnen-am-mierendorffplatz.de/

Dette er en butik med højt til loftet, og eftersom der er noget på hylderne hele vejen op, så er der masser af ting at kigge på. Har også en del brugt, mest lokomotiver og vogne. Desuden er der masser af tidsskrifter og bøger, selvfølgelig hovedsageligt på tysk.

Flink betjening, lidt højere prisniveau, men de brugte ting var nok også i lidt bedre stand. Og så var der mange tilbud, specielt tyske epoke 3 vogne fra Roco og Märklin fyldte meget i de store tilbudskasser.

Derefter stod den på Turbergs afdelinger på Lietzenburgerstrasse.

http://www.turberg.de/

Bemærk at hjemmesiden er stærkt forældet, da man pt er uden en ansat der kan tage sig af den del!

På den ene side af gaden er en lille afdeling med tilbud (og brugt?) - Fundgruben. Der er en del ting i vinduerne, men stedet er fysisk lukket. Dog ikke mere end hvis der er noget der frister, så kommer de gerne over og låser op.

I den store afdeling er der både en del tidsskrifter og bøger, meget Märklin og en del fra andre fabrikanter. Jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har set så meget Lima samlet i een butik!

Desuden er der en kæmpe udvalg i plastbyggesæt fra de kendte mærker, men alt i alt er det også en butik der har et - efter min mening - højt prisniveau.

Uanset hvad jeg spurgte efter, så gjorde de ansatte sig meget umage med at finde frem til produktet - eller finde ud af hvornår de sidst havde det og om det eventuelt kunne skaffes. De ville gerne kontaktes per mail hvis man var på jagt efter noget specifikt.

Turberg har en nabobutik - her står den på modelbiler fra mindste til største skala. Desuden racerbaner, mest fra mærket Carrera. Ydermere har de både LEGO og Playmobil, lige nu med store rabatter, så der røg lige nogle julegaver i nettet!

Efter butikkerne tog jeg til LOXX, som jo er Berlin bygget som en rimelig stor modelbane. En ny sektion med mange af byens væsentlige vartegn er under konstruktion, og den kommer så vidt jeg kunne se egentlig ikke til at rummer meget tog. Den færdige del af anlægget er derimod fyldt godt op - for meget efter min smag, men der skal ikke afholde dig fra at kigge forbi. Alt afhængig af hvor mange detaljer man gider at kigge efter, så kan man godt bruge et par timer derinde, men så heller ikke mere - maks 3 timer. Der var ingen butik tilknyttet, kun mulighed for at købe mad og drikke.

Til gengæld ligger hele herligheden jo på 3. etage i en MEGET stort indkøbscenter. Havde jeg ikke været på egen hånd, så kunne min bedre halvdel have brugt rigtig mange timer der - og sikkert slidt VisaDankortet i bund....

Se mere her

http://loxx-berlin.de/

Udover at bruge U-bahn systemet flittigt, så sluttede jeg dagen af med at nyde udsigten på den nye hovedbanegård i Berlin. Jeg har jo en lille svaghed for tysk materiel, og bare det at se andet end de sædvanlige hjemlige IC3'er og slidte MR/MRD på vores lokale Grenåbane var en kærkommen forandring.

Der er nu noget over et langt persontog med lokomotiv og vogne - synes jeg!

Alt i alt vil jeg gerne anbefale byen, og håber at dette indlæg indeholdt en enkelt eller to informationer som I derude bag der andre skærme kunne bruge. Der er sikkert nogen som har betydeligt mere erfaring med byen end jeg har - har I lyst, så må I gerne byde ind med mere.

Hvis du mangler en liste over forhandlere i byen, så er den allerede i vores forum - endda som et fint google-kort hvor placeringen af butikkerne er plottet ind.

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af Slæbeskoen. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Hej Henrik

Tak for en udførlig rapport. Det er noget man kan bruge til noget, skulle man komme på de kanter.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 993

PB  Hjemmeside

Jeg vil ogsaa bare lige sige tak for denne interessante og velskrevne beretning. -og de gode links. Tak!

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.323

PB

Hej!

jeg kan kun bekræfte at TUBERG er en fin stor forretning, der er værd at besøge.

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.070

PB  Blog

*Er helt enig i oplevelsen af de forskellige butikker, på nær Turberg som jeg ikke har været i.

Dog var der sidste jeg var i Berlin og dermed også LOXX (til kærestens store "fryd") - for hun nød netop centret så jeg havde tid og ikke mindst fred Wink til at kigge på anlægget, som jeg så for anden gang. Der var en butik tilknyttet, man kommer igennem den på vej ind og ud - men om de har nedlagt den siden (1 år siden jeg var der) det skal jeg så ikke kunne sige. Dengang kiggede jeg mest efter spor Z og det kunne så være ligemeget. Men erindrer da at de havde en del H0.

Men nu står den på en tur til Hamborg, dermed også MiWuLa Laughing out loud (også uden kæreste i nogle timer Tongue ) Så er de rbud på butikker der som er værd at besøge så ville det da være fedt at høre om.

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 747

PB

"f1freakdk" skrev:
*Er helt enig i oplevelsen af de forskellige butikker, på nær Turberg som jeg ikke har været i.Dog var der sidste jeg var i Berlin og dermed også LOXX (til kærestens store "fryd") - for hun nød netop centret så jeg havde tid og ikke mindst fred Wink til at kigge på anlægget, som jeg så for anden gang. Der var en butik tilknyttet, man kommer igennem den på vej ind og ud - men om de har nedlagt den siden (1 år siden jeg var der) det skal jeg så ikke kunne sige. Dengang kiggede jeg mest efter spor Z og det kunne så være ligemeget. Men erindrer da at de havde en del H0.Men nu står den på en tur til Hamborg, dermed også MiWuLa Laughing out loud (også uden kæreste i nogle timer Tongue ) Så er de rbud på butikker der som er værd at besøge så ville det da være fedt at høre om.

Først og fremmest - god tur til MiWuLa! Her kommer du nok til at bruge lidt mere tid end hos LOXX. Til gengæld er der tit mange, endda rigtig mange gæster på en gang ved MiWuLa.

Butikken ved LOXX er væk. Jeg gik direkte fra billetkøb via gangbroen over til der hvor den må have været. Lidt til venstre var så indgangen, der førte direkte ind til deres spisested. Det eneste der mindede om en "butik" var en lille glasmontre med et par blade og DVD'er om anlægget.

Mht Berlin kan jeg ikke hjælpe. Sidst jeg var der havde jeg sjoppingmulighede en lørdag formiddag - som så var den 1. maj. Og den detalje havde jeg ikke tænkt igennem, for alt var lukket.

Men mon ikke andre kan byde ind her?

Og til jer andre der har kommenteret min tråd -tak for det. Mit håb var nemlig at den kunne inspirere, også selvom man måske ikke lige deler min overbevisning om hvad der er interessant osv. Det var derfor jeg forsøgte at advare fra starte om at jeg f.x. jo mest kigge efter 3-skinne tingene!

Nu vil jeg håbe at der er andre som kan komme med flere input, også gerne fra andre steder.

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af Slæbeskoen. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.