Hjælp søges til diverse tekniske spørgsmål

Hvad skal jeg vælge. nu har jeg kørt skala N da jeg var  lille og her kørte jeg både med roco og lima og så vidt jeg husker også lidt márklin... og nu er det jeg så har et par dumme spørgsmål.

1

er rimelig bevidst om jeg vil køre 2 skinnedrift Skala H0.. men nu er det jeg er usikker med alt det jeg læser om márklikn. er det kun 3 skinnedrift eller er jeg gået glip af noget under min opdaterings session af markedet. noget márklin er da til 2 skinne eller tager jeg fejl.

2

I hvilken ende af produktsortimentet ligger lima? både kvalitetsmæssigt og hvis man skal bygge det af blandede mærker.. og er mest fokuseret på det autentiske. hvilke tekniske ``blokader´´ skal man i så fald være forberedt på.

 

 

Mvh Andreas Schmolke

__________________

H0 TYSK OG DANSK EPOKE 4+ LIDT 5

Like 0 kan lide
Top

Picture

lstarup

Indlæg: 126

PB

Hej Andreas

Nu når du har valgt at vil køre 2 skinne ( det gjorde jeg også da jeg kørte H0 ) findes der en del fabrikater, som alle fremstiller nogle fantastiske modeller.

Trix som ejes af Märklin, og fremstiller en del af de samme modeller, men til 2 skinne drift.

Roco som også fremstiller mange super modeller til 2 skinne drift.

Lima har jeg ikke den store erfaring med i nyere tid, men tidligere var det vel regnet for at være knap så godt, men der kan være sket en del de sidste år, så her må vi nok have nogle andre på banen, som har noget erfaring med Lima.

Hht "blokader" kan du blande materiel af forskellige fabrikater lige ud af boksen, så længe du holder dig til 2 skinne drift, du vil også kunne bruge vogne fra Märklin ( 3 leder ) hvis du skifter hjul - her er det en god ide at søge råd før du kaster dig ud i sådanne projekter.

Nu ved jeg ikke hvad det er du har læst om Märklin, her må du være lidt mere specifik, men du kan få de samme muligheder ved 2 skinne drift, køre digitalt osv.

Jeg syntes selv at skinnerne er mere naturtro i 2 skinne drift, da man ikke har midterlederen ( dette er ikke skrevet for at starte en religions krig, men min personlige mening )

Mvh

Lars

 

__________________

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lukas A

Studerende

Indlæg: 329

PB  Blog

Hej.

Lima for du nok ikke så meget bøvl med, det er nok mere Heljan du skal passe på med.

Mvh Lukas.

__________________

Mvh Lukas

Like 0 kan lide
Top

Picture

BT

Selvstændig

Søby Ærø

Indlæg: 389

PB  Blog

Lukas A skrev:

Lima for du nok ikke så meget bøvl med, det er nok mere Heljan du skal passe på med.

Det eneste Lima jeg har til min bane er en MR, som er ved at få en undervogn fra en Roco 628´er, da Limas modeller generelt kører meget dårligt. De har begrænset strømoptag og ikke de allerbedste motorer (Om det er blevet bedre siden dengang omkring 2000 da de leverede en masse DSB-materiel ved jeg ikke). De nyere modeller var meget pæne, men hvis man f.eks. sammenligner deres MZ med Rocos, er Roco klar favorit hos mig...

Ang. Heljan, så er der meget delte meninger herom - personligt har jeg kun gode oplevelser med mine modeller fra Heljan, både vogne og (diesel)lokomotiver.

 

__________________

Mvh

Johnni Christensen

Like 0 kan lide
Top

Picture

je

Egå

Indlæg: 129

PB

1) Skulle jeg starte forfra i dag, så ville jeg uden tvivl vælge 2-skinnedrift. Der er meget større udvalg, både i skinnemateriel og kørende materiel. Og det skal uden tvivl være digitalt.

2) Lima vil (og har) jeg aldrig betragtet specielt højt på ranglisten. De var en årgang (mange år siden) ude med noget dansk, men det har andre sandeligt indhentet mange gange siden. Jeg har ikke specielle problemer med mine Heljan-produkter.

 

/Jan

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.