Opbygning af min bane; Stationen

 

Efter at have brugt en del tid på at få styringen af min skjulte banegård til at køre sikkert. Kom tiden til at jeg kunne begynde at gå i gang med pladen til stationen. Først skulle der klodser op som skal støtte de kommende plader. For at sikre at de var lige høje, og ikke mindst i water. Brugte jeg den klassiske murersnor spændt ud. Dejlig nemt at arbejde med, og dejligt billigt.

Billede

Og derefter ned på gulvet med pladerne. Ikke just den bedste arbejdstilling, men dog bedre end at stå og hænge ind over banen. Men efter korken var limet fast kunne jeg begynde at lægge skinner ud. det var her jeg fandt ud af at den Englænder der samler godsspor og spor til skinnebus ikke var det mest hensigtsmæssige. Så derfor er der en forskel på billederne i forhold til de første billeder med Englænder på og de sidste billeder, hvor det er to sporskift i stedet.

en lille prøve af luftledningen skulle også testes - og godt for det, da sporene faktisk lå for tæt til at bruge dobbeltmaster. Jeg vil ikke bruge tværspand over hele sattionen, kun ude i enderne hvor skift og kryds sidder. Derfor måtte jeg rykke det midsterste spor væj¨k fra stationen. Det giver desværre en smallere perron end jeg havde planlagt. Men det bliver ikke anderledes.

Billede

Den samlede længde på pladerne herunder er 360cm og jeg kan endelig fornemme proportionerne af stationen, og det ser nu ganske fornuftigt ud, med de kompromiser der nu engang er.

Billede

ved hjælp af en hulens masse nåle fastholdt jeg flexskinnerne mens jeg skar dem til og loddede ledninger på. Der kommer strømtilførsel ved hver samling af flexskinner. Derved undgår jeg at bruge märklins samlestykker til flexskinner. Kun laskerne bruger jeg.

Billede

 

Billede

Endelig kunne jeg drysse skærver ned i midten af skinnerne. Når limen så kommer ned og er hærdet, ligger flexskinnerne præcis hvor de skal ligge og jeg kan tage alle nålene op igen. Derefter skal der males, ja nu sidder man og tænker om man er helt velforvaret, men der skal males ikke mindre end ca 75 meter skinnestreng - og det er bare på stationsområdet....! Suk, der er dømt ømme knæ og ondt i ryggen. Når der så er malet kan jeg begynde at bygge mine perroner. Som bliver lavet med Auhagens perronkanter, fyldt op med... ja det ved jeg ikke helt endnu. Men det bliver gips eller noget grov sandspartel som ikke synker så meget som den fine vil gøre. Sandspartlen er i al fald nemmere at slibe i. Det optimale ville være Auhagens egne brostens plader, men da min perron jo buer, så frygter jeg det bliver alt for bøvlet. Med mindre der er en her der kender et godt trick til at overføre formen fra kanterne til pladerne?

Billede

sådan gik en søndag på Stevns..

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 4 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

Hi

Tak for billeder, kommentarer med overvejelser og tanker. Fortæl endelig videre når du når dertil;-)

 

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Marklin4me skrev:

Hi

Tak for billeder, kommentarer med overvejelser og tanker. Fortæl endelig videre når du når dertil;-)

 

Hej Ulrik

selv tak, og bare rolig, jeg skal nok komme med mere fremover, i det tempo det nu bliver aktuelt Wink

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Hej Steen

Nu har jeg siddet og læst dine tre blog sider igennem. Jeg har fulgt din tråd om dit anlæg, men det var sjovt at gennemlæse dine udfordringer med din bane igen, og jeg har fået en del inspiration, så jeg ser frem til flere opdateringer.

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

DennisTR skrev:

Hej Steen

Nu har jeg siddet og læst dine tre blog sider igennem. Jeg har fulgt din tråd om dit anlæg, men det var sjovt at gennemlæse dine udfordringer med din bane igen, og jeg har fået en del inspiration, så jeg ser frem til flere opdateringer.

Hej Dennis...

Det lyder da godt, har bestemt også fulgt med i dine blogs, men var det ikke dig der havde droppet din bane alligevel??

og opdateringer skal der nok komme... Wink

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

f1freakdk skrev:
Hej Dennis...

Det lyder da godt, har bestemt også fulgt med i dine blogs, men var det ikke dig der havde droppet din bane alligevel??

Jo det er korrekt, hvem har sladret??  Wink Min bane er væk, ny er planlagt, og byggestarten er gået. Opdateringer kommer på min blog når jeg føler for det....

Forresten, husk at opdatere dit link i din signatur, den linker nemlig til din gamle tråd om dit anlæg Smile

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

DennisTR skrev:

f1freakdk skrev:
Hej Dennis...

Det lyder da godt, har bestemt også fulgt med i dine blogs, men var det ikke dig der havde droppet din bane alligevel??

Jo det er korrekt, hvem har sladret??  Wink Min bane er væk, ny er planlagt, og byggestarten er gået. Opdateringer kommer på min blog når jeg føler for det....

Forresten, husk at opdatere dit link i din signatur, den linker nemlig til din gamle tråd om dit anlæg Smile

kan sgisme ikke lige huske hvem der dog skrev den slags rygter :p  Men fedt at du går i gang med nyt projekt... dét glæder jeg meget til at læse om...!

tak for reminder om link, det ændrer jeg om lidt.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

 

Så fik jeg malet skinner og monteret det meste af luftledningen på den del af banen her. Planen er at når det hele er sat op, så piller jeg det af igen. Det gør det langt lettere at drysse skærver og arbejd emed det hele. Det var som forventet en aften med ømme knæ og ikke mindst en ryg der skulle rettes godt og grundigt ud. Nu er märklins/Viessmanns luftledning ikke just produceret til at passe til K-skinner, så der skulle lidt tilpasning til omkrink englænderne. Jeg har valgt at bruge Viessmanns master (på nær tværspandene, som er Märklins, som jeg fik på udsalg) og Märklins køretråd da den er mørk i farven, fremfor Viessmanns som er helt blank. Derfor er der lidt udfordringer, da deres tråde er tilpasset C-skinne systemet. Men det ser ud til at det gik. Jeg skal ikke bruge køretråden rent fysisk og pantograferne kommer ikke i kontakt med køretråden. Så jeg kan tillade mig at være lidt large med hvor nøjagtigt det hele sidder.

 

Det er nok ikke så nemt at se på billedet, men jeg har bukket en pensel så den er nemmere at male skinnerne med. Jeg har bevidst fravalgt at bruge min airbrush til dette. Da jeg ikke vil have den "tåge" af maling som især kommer midt på skinnerne når der males.  

Billede

Så var det ellers i gang med at måle, måle lidt igen, skrue klodser i, tjekke at det nu også var rigtigt og så videre til næste klods.

Billede

"Bare til kanten tak" Ja to af masterne står bogstavelig talt på kanten, men sådan må det være.

Billede

- og et overblik over aftenens arbejde, hvor der stadig mangler to tværspand nede i enden, men det er "byg selv" med Märklins master og dele til tværspand. Så det sprang jeg over denne aften.

Billede

Når de sidste tværspand er sat op - og ja taget ned igen. Så kan jeg bore huller til drev. Her er Märklins drev med montering under pladen eller servo drev i spil, Der må lige regnes lidt på økonomi og driftsikkerhed og ikke mindst tilgængelighed efter montagen. Huller til signaler (Viessmanns formsignaler) kan også bores, og ikke mindst skal der limes perronkanter på - såeee jeg kommer ikke til at kede mig lige de næste par timer... eller dage Wink

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 3 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Som beskrevet ovenfor skulle der laves nogle "byg selv tværspand" det ene af dem blev nok et af de mere kuriøse af slagsen - meget højt og meget smalt, men det var den eneste måde jeg kunne få det til at hænge sammen. Så sådan blev det, der blev ellers kigget langt efter Viessmanns rørudligger, som kan spænde over to eller tre spor. Men jeg valgte denne løsning. det var så her jeg fandt ud af at masterne var lidt vel høje - men skidt. Nu står de der og det passer sammen - det er godt nok for mig

Billede

 

Derefter var det tid til at drysse lidt skærver ud på sporskifter og englændere. Nu er der jo lidt bevægelige dele i de enheder. Så derfor går det ikke at drysse skærver ned og lime dem fast med vand/lim blanding. Derfor har jeg brugt sort isoler tape på undersiden og drysset skærver på det. det giver et tyndt lag skærver som ikke generer de bevægelige dele. Desværre er mellemrummene så helle rikke lige så fyldte som resten af skinnerne. Men det er nu engang bedre end at se ned på lyst kork i mellem svellerne.

Billede

Billede

 

Tiden til at lime perronkanterne fast var kommet. Så først lagde jeg dem ud for at få et overblik over om hvor meget der skulle rettes til.

Billede

 

Derefter blev de farvet med min sædvanlige oliefarve/vegetabilsk terpentin blanding. Her er lige et eksempel på original farven og så den malede.

Billede

 

Efter at jeg havde målt med et godt udvalg af lokomtiver og vogne besluttede jeg mig for at perronkanten kunne ligge 8mm fra skinnekant. Så jeg snittede et par vatpinde til og brugte de små stykker som afstandshjælp når kantene skulle limes fast

Billede

 

Derefter var det en smal sag at arbejde derud af. Jeg startede ca på midten hvor der skulle ligge en overgang. Den laves med et stykke på 3 "kantdele" dem lagde jeg overfor hinanden og arbejde mig udaf mod begge sider og tilpassede igen ved næste overgang. Da min perron jo buer vil der være forskel i længden på de to sider. Opgaven var dog til at overse da det var to eller tre steder der skulle skæres i dem. Desværre havde jeg ikke nok perronkanter hjemme. Så derfor er det ikke færdigt. Men sådan ser det ud, taget med vidvinkel som giver et rimeligt overblik over stationen.

Billede

 

- desværre kan jeg se at jeg får udstillet mit - ehem... rod, i en ret så tydelig grad... Puzzled

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 2 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

f1freakdk skrev:

 

Billede

 

Hej Steen,

Når man følger dit dobbeltspor fra højre eller venstre kan man se at de ikke mødes rigtig. Smile

Du får et unaturligt S-sving gennem dobbeltkrydset i den ene ende. Wink

Ved godt du er igang og måske endda færdig, men syntes du skal få det rettet.

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Himmerlandsbanerne skrev:

f1freakdk skrev:

 

Billede

 

Hej Steen,

Når man følger dit dobbeltspor fra højre eller venstre kan man se at de ikke mødes rigtig. Smile

Du får et unaturligt S-sving gennem dobbeltkrydset i den ene ende. Wink

Ved godt du er igang og måske endda færdig, men syntes du skal få det rettet.

Færdig er nok et temmeligt stort ord at bruge her, men jo der er lagt ballast så det lader sig ikke så let flytte. Men du må meget gerne komme med bud på hvordan det ellers skulle se ud. For jeg ved godt det ikke er hensigtsmæssigt, men det var nu engang den måde jeg kunne få det til at hænge sammen.

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

f1freakdk skrev:

Himmerlandsbanerne skrev:

f1freakdk skrev:

 

Billede

 

Hej Steen,

Når man følger dit dobbeltspor fra højre eller venstre kan man se at de ikke mødes rigtig. Smile

Du får et unaturligt S-sving gennem dobbeltkrydset i den ene ende. Wink

Ved godt du er igang og måske endda færdig, men syntes du skal få det rettet.

Færdig er nok et temmeligt stort ord at bruge her, men jo der er lagt ballast så det lader sig ikke så let flytte. Men du må meget gerne komme med bud på hvordan det ellers skulle se ud. For jeg ved godt det ikke er hensigtsmæssigt, men det var nu engang den måde jeg kunne få det til at hænge sammen.

Kan du så ikke lige ligge din .tra fil op her på siden?

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Himmerlandsbanerne skrev:

Kan du så ikke lige ligge din .tra fil op her på siden?

niks, for der accepteres ikke .any filer her på siden... Wink

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

f1freakdk skrev:

Himmerlandsbanerne skrev:

Kan du så ikke lige ligge din .tra fil op her på siden?

niks, for der accepteres ikke .any filer her på siden... Wink

Det kan man komme om ved at zippe den eller ændre typebetegnelsen, men det bliver det selvfølgelig ikke nogen Wintrack-fil af men en pdf udskrift måske. Smile

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

f1freakdk skrev:

Himmerlandsbanerne skrev:

Kan du så ikke lige ligge din .tra fil op her på siden?

niks, for der accepteres ikke .any filer her på siden... Wink

 

 

Det undre mig, jeg mener da at jeg tidligere har lagt mange .any filer ind her. Wink

Jeg har nemlig AnyRail5

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.117

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Steen.

f1freakdk skrev:
niks, for der accepteres ikke .any filer her på siden... Wink

Nej, det er rigtigt - men der kan hurtigt ændres, det er blot at spørge. Jeg har nu tilladt .any, så du burde kunne uploade dine filer.

__________________

MVH
Lars

Like 1 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

Lars Skjærlund skrev:

Da' Steen.

f1freakdk skrev:
niks, for der accepteres ikke .any filer her på siden... Wink

Nej, det er rigtigt - men der kan hurtigt ændres, det er blot at spørge. Jeg har nu tilladt .any, så du burde kunne uploade dine filer.

Steen har da selv 22/08/2012 oploadet sit layout Wink

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

Hov, jeg har så kun mulighed for 50 dele

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

Her er det så alligevel.

Skal selvfølgelig tilpasses, så der kan blive en perron mellem de to gennemgående spor.

Billede

AttachmentStørrelse
Ny bane...dobbelt spor02032014Æ.any 137.36 kB
__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

LANGT om længe fik jeg lavet lidt mere på min station. Det er dog sket over en længere tidsperiode.

Sporskifter og kryds har fået drev monteret under pladen. samt perroner er blevet malet efter at være fyldt op med sandspartel og slebet og spartlet op igen.

Men lamper er nu monteret, og bliver tilsluttet snart., div figurer bliver monteret sammen med luftledningsmaster og køretråde.

Billede

Billede

Billede

Billede

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 2 kan lide
Top

Picture

KBAndersen

Indlæg: 180

PB

Det ser bare rigtig godt ud. Flot arbejde. Og sikke et godt og stort rum du har til formålet.

 

__________________

Mvh
Kenneth B. Andersen

3-skinne. Ingen hjemmebane, kun værksted. - Banekørsel foregår i klubregi.

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Hej Kenneth, tak for det.

 

Ja det er da et ok rum... Wink Husets bedste udsigt (solnedgangen over de åbne marker) - men det kunne nu godt have været lidt større, men nu skal jeg vist ikke brokke mig over det - trods alt Big smile

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

 

Endelig

- Endelig oprandt den dag hvor jeg kunne få min stationsplade op på sin plads. Den har i al for lang tid ligget på gulvet. Det har ikke altid været nemt at ligge på knæ og lave de ting der skulle laves. Men det har trods alt været nemmere end hvis den havde været monteret rigtigt fra start af. Dermed skulle jeg have kæmpet med at komme til mellem skyggebanegården og underside af pladen. Det både med skruetrækkere, loddekolbe og hvad der nu ellers bruges.

Her kunne jeg efter behov stille pladen på højkant og arbejde på undersiden og så fremdeles.

Jeg havde, for at undgå at pladen skulle vrides alt for meget, skruet nogle lægter på til afstivning. For havde pladen bukket/vredet sig, så ville det nok have medført at perroner var revnet eller flækket. Men takket været lægterne og min kære kærestes hjælp kom pladen op uden der skete det mindste ved hverken perroner eller luftledning.

Så nu kan der arbejdes videre med banen. I første omgang skal der tilsluttes lidt mere strøm end bare kørestrøm til stationen - som jeg bare i hast fik tilsluttet så der i det mindste kunne køres ind på stationen...

Billede

Der er monteret lys på undersiden så det er til at se noget når det hele en gang er lukket til:

Billede

Indkørslen i den venstre side, som kun lige er lagt løst på:

Billede

og så lige et billede mere - bare fordi det var hyggeligt at se stationen ligge hvor den skal ligge fremover Laughing out loud

Billede

Der mangler lidt pynt på perronerne, men det kommer hen af vejen. Der skal også laves forplads samt underlaget for stionsbygningen skal rettes endeligt til. Derefter gælder det sporene rundt til højre og ikke mindst byen med Faller Car System. Det bliver en anden men helt sikkert sjo udfordring at få FCS egne styresystemer til at arbejde sammen med den arduino styring til udrykningerne. Men mon ikke det kommer til at virke?

Der mangler også en ide til hjørnet bag indkørslen i venstre siden. En fabrik dropper jeg da der ikke er nogen sportilslutning. Så det bliver nok noget bakke/eng med kvæg på - medmindre der dukker noget helt andet op i idébanken.

NU (i den kommende weekend) gælder det: SPOR 1 messe i Rolfhallen på Fyn...

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 3 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Ser hammer godt ud det du har fået lavet. Tak fór de gode billeder og beskrivelser. Glæder mig til at se mere Smile

MVH Tommy

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Havde selv et tomt hjørne hvor jeg fandt en borg der passede perfekt på mål.... afhængig af plads kunne man lave en ruin og kø'er kan jo godt græsse rundt omkring

 

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Tommy Ø skrev:

Ser hammer godt ud det du har fået lavet. Tak fór de gode billeder og beskrivelser. Glæder mig til at se mere Smile

MVH Tommy

Hej Tommy, mange tak. Der skal nok komme mere, det er helt sikkert. Smile

 

DanskBjergbane skrev:

Havde selv et tomt hjørne hvor jeg fandt en borg der passede perfekt på mål.... afhængig af plads kunne man lave en ruin og kø'er kan jo godt græsse rundt omkring

 

Hej Jan, tak for ideen - en borg bliver det ikke. Men nogle ruiner er måske slet ikke så tosset en idé.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

 

Så fandt jeg løsningen på det ene hjørne. Der var mange tanker om hvad det skulle være. Fabrik?, ruin?, kvægfold?, bare en bakke?, nogle blev hurtigt fravalgt, andre lå og spirede.

Ruinen som Jan bla havde foreslået blev ved med at dukke op, kom i tanke om at jeg havde læst om det samme i et blad (MIBA) og kiggede i det... tjoeee det så da ok ud. Beslutningen blev taget - det skulle være en ruin...

En nat hvor jeg ikke rigtigt kunne sove, syntes jeg der skulle være en smalsporsbane ved den ruin. Tankerne kredsede lidt om det og ruinen blev mindre og mindre mens smalsporsbanen udviklede sig. Jeg tog til den Stevnske togbutik og fik købt mig et Auhagen smalsporssæt for ligesom at starte et sted. der var også et skovfoged hus hos selvsamme butik og tanken ændrede sig fra "ruin med smalsporsbane" til "smalsporsbane i skoven" med campister, tognørder og dyr samt lidt bakker.

Beslutningen blev taget - ruinen blev droppet helt Smile og ved et senere besøg i samme butik var der et sæt med små træhytter... Perfekt til mit lille campistområde. Da jeg havde et par flamingoplader valgte jeg at bygge det ud fra dem og så ellers klaske noget sandspartel på de rigtige steder.

Første prøveopstilling blev foretaget dog med et tilfældigt hus (skovfogedhuset røg på ønskelisten til jul Smile ) :

Billede

Lige et billede af lokomotivet og vognene efter de har fået noget maling, den ene er bevidst ødelagt:

Billede

Lidt flamingo blev stablet oven på hinanden på strategiske steder og skåret til:

Billede

Efter sandspartel er påført ser det lidt bedre ud:

Billede

I sættet med de små træhytter var der også nogle små broer... selvom de er lige en tand for smalle blev der nu alligevel lavet en til at støtte skinnerne oppe på skråningen;

Billede

Så sådan kan en tanke udvikle sig og ændre sig totalt... men det kender du nu nok Smile og det er vel også charmen ved det hele, at kreativiteten får lov at flyde og udvikle sig...

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 3 kan lide
Top

Picture

fjorbak

Indlæg: 583

PB

Tak for en dejlig tur rundt på din bane

Jeg bygger selv på moduler, og har smalle perroner, er netop ved at skulle til at lave nogle, udover dine prreon kanter fra Aughagen som jeg vil have, hvad kom du så ned mellem dem og hvor mange problemer gav det dig, jeg kan se du har sat lamper på perron, hvornår satte du dem på i processen.

Hvilket nr i humbrol til skinnerne har du brugt, jeg har tidligere brugt en pen, men det er vist billigere med en pensel eller airbrusch.

 

__________________

med venlig hilsen

Fjorbak

kører 3 skinne på moduler, anlægget styres af Windigipet 2021.

Medlem af MIst-KOP = Märklin Insider Stamm Tisch - Kopenhagen

 

 

 What do you want to do ?New mailCopy
Like 0 kan lide
Top

Picture

Loftsnissen

Ringkøbing

Indlæg: 96

PB  Hjemmeside

Jeg synes det ser rigtig flot ud med køreledningerne på din banen - det er desværre en lidt nedprioriteret ting på de fleste modelbaner.

Fedt at se der er nogle der trods prisen på det giver sig i kast med opgaven.

Selv har jeg forsøgt at sætte luftledninger op på en enkelt del af min bane og det giver bare en god visuel effekt i landskabet. 

__________________


MVH LoftsNissen, "Generaldirektøren"
H0 / ac, digitalt - i etatens periode.

LoftsNissens modeltogbane - http://instagram.com/loftsnissen

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

fjorbak skrev:

Tak for en dejlig tur rundt på din bane

Jeg bygger selv på moduler, og har smalle perroner, er netop ved at skulle til at lave nogle, udover dine prreon kanter fra Aughagen som jeg vil have, hvad kom du så ned mellem dem og hvor mange problemer gav det dig, jeg kan se du har sat lamper på perron, hvornår satte du dem på i processen.

Hvilket nr i humbrol til skinnerne har du brugt, jeg har tidligere brugt en pen, men det er vist billigere med en pensel eller airbrusch.

 

Hejsa, og tak for det.

Var ellers sikker på jeg havde beskrevet bygningen af mine perroner, men det kan jeg godt se jeg vist ikke har fået gjort...

Jeg bruger 7mm perronkanter. Derimellem sørrer jeg GROV!! sandspartel. Det er vigtigt at det er den grove da den ikke synker synderligt meget. Alle kanter på perronnerne ogskinnernerundt om dækkes af med malertape. Så er det bare aat fylde op. Bruger man de kanter på 13mm skal der nok fyldes op af to omgange med den grove - med knapt en uges tørretid imellem. Det er nemt at mærke når den er tør. tapen fjernes nemmest mens sandspartlen er våd.

Så skal der smøres på med fin sandspartel, igen skal der tape på kanterne (den grove kan selvfølgelig også bruges, men giver en grovere struktur - for grov i mine øjne) som igen skal tørre. Så kan tapen fjernes og der slibes, efter slibning ser man om der skal rettes op med mere. Dete r vigtigt at holde spartlen i en ret vinkel på overfladen (støtte af begge perronkanter hvis muligt) det giver den mest plane overflade.

Når alt er tørt, slebet så kan der gives farve. Jeg brugte en tynd limblanding med lidt sort farve i. Nogle steder har jeg så tilført lidt mere farve, men MEGET lidt som tværes ud og det giver de varierende farver i overfladen. Enkelte steder har jeg drysset noget meget fint sand ud. I sær i hjørner og ved enderne.

Huller til lamper kan nu bores. Skal man have luftledningsmaster stående på perronen, så skal de monteres først og så må man med lidt fingerfærdighed spartle rundt om. Bøvlet men det kan lade sig gøre.

- det største problem i det her er tørretid kontra tålmodighed... men det er vigtigt at hvert lag er helt tørt før man lægger næste lag på.

spor er malet med "Humbrol 113 rust" Wink

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Loftsnissen skrev:

Jeg synes det ser rigtig flot ud med køreledningerne på din banen - det er desværre en lidt nedprioriteret ting på de fleste modelbaner.

Fedt at se der er nogle der trods prisen på det giver sig i kast med opgaven.

Selv har jeg forsøgt at sætte luftledninger op på en enkelt del af min bane og det giver bare en god visuel effekt i landskabet. 

Hej og tak, ja jeg synes også det ser godt ud. Du har ret i at prisen er... pebret. Jeg har så været så heldig og forudseende at jeg har vidst hvad jeg skulle have til min bane. I grove træk i al fald. Så derfor har jeg købt en stor del af masterne, tværspan og køretråde til ret gode priser, når der har været udsalg på dem. Fik for eks 26 lange køretråde for 200,- brugt - det skal man vist ikke klage over :bigsmile:  det samme har jeg i øvrigt gjort med lamper, træer og figurer osv. Så jeg har et godt lager når jeg går i gang med de enkelte afsnit på banen. Det havde været lidt af en udskrivning at skulle købe 15 Brawa perronlamper på en gang. Set i forhold til de priser jeg har givet for dem, brugt enten hos forhandlere eller Ebay.

Så med lidt planlægning i god tid og lidt held så kan det gøres for rimelige penge. CMT togshoppen kørte på et tidspunkt med 50% rabat på märklins luftledning - det udnyttede jeg selvfølgelig.

Mange undlader det nok også fordi det besværliggør unægtelig rengøring af spor under det, og tilgængeligheden til lok eller vogne. Men den udfordring har jeg valgt at leve med - for der kører El lokomotiver på minbane så derfor også overledning. Dog sørger jeg for at mine pantografer ikke rører ved overledningen, så det er altså kun rent visuelt jeg har det.

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

fjorbak

Indlæg: 583

PB

Hej Steen

Jo du omtalte muligheden med den grove spartelmasse, men hvad du havde gjort kom du ikke ind på, mange tak for dine oplysninger, som du kan se så bygger jeg på moduler og som følge deraf vil jeg have perroner af noget specielt, jeg har vist perronlamper. Smile

Wink

 

 

__________________

med venlig hilsen

Fjorbak

kører 3 skinne på moduler, anlægget styres af Windigipet 2021.

Medlem af MIst-KOP = Märklin Insider Stamm Tisch - Kopenhagen

 

 

 What do you want to do ?New mailCopy
Like 0 kan lide
Top

Picture

HEDO

Pension, tidl. DSB IT

Indlæg: 186

PB  Blog

Det er flot arbejde og inspiration for mange.

Det lyder meget billigt med Auhagen smalsporbane - kan den køre ? Jeg har for mange år siden købt Egger grønne maskine og et par tipvogne, men de har ligget i skuffen og skal nu frem. Jeg kunne tænke mig at anvende Auhagen spor mm.

Jeg har bygget modeljernbane i snart 50 år og er nu igang med ny bane efter dansk forbilled, hvor der er stationer med mindre kurver. Jeg har limet et antal A4 papir sammen til en lang raække og lagt over skinnerne. Med blyant har jeg ridset sporene op og derefter klippet ud som skabelon. Skabelonen er lagt på 10 mm spånplade, der er savet til og filet lidt i enderne for nedkørsel. Kanterne er malet grå og ovenpå er limet simulering af SF-sten på perronen. Derefter boret hul til perron lamper, der er hjemmelavet af messingrør og lys med brug af lysdioder fra NiceLed. Lysdioderne er monteret med insoleret kobbertråd og trækkes igennem messingrøret. Med brug af nipler er lampeskærme fremstillet og malet grå. Lysdioderne forsynes med 1 kohm modstand til 18V vekselstrøm fra en gammel HSV transformator.Banen er ved at blive digitaliseret med brug af WDP 2012. En ny verden åbner sig for modelbygning og kørsel.

Mvh. Henrik D.

 

__________________

Henrik D.

Modeljernbane gennem 50 år. Kører nu 2 skinne digital system med dansk landskab.

Formand for Køge Modeljernbane Klub KMK. Medredaktør af Mosebanens Klubnyt.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

HEDO skrev:

Det er flot arbejde og inspiration for mange.

Det lyder meget billigt med Auhagen smalsporbane - kan den køre ? Jeg har for mange år siden købt Egger grønne maskine og et par tipvogne, men de har ligget i skuffen og skal nu frem. Jeg kunne tænke mig at anvende Auhagen spor mm.

Jeg har bygget modeljernbane i snart 50 år og er nu igang med ny bane efter dansk forbilled, hvor der er stationer med mindre kurver. Jeg har limet et antal A4 papir sammen til en lang raække og lagt over skinnerne. Med blyant har jeg ridset sporene op og derefter klippet ud som skabelon. Skabelonen er lagt på 10 mm spånplade, der er savet til og filet lidt i enderne for nedkørsel. Kanterne er malet grå og ovenpå er limet simulering af SF-sten på perronen. Derefter boret hul til perron lamper, der er hjemmelavet af messingrør og lys med brug af lysdioder fra NiceLed. Lysdioderne er monteret med insoleret kobbertråd og trækkes igennem messingrøret. Med brug af nipler er lampeskærme fremstillet og malet grå. Lysdioderne forsynes med 1 kohm modstand til 18V vekselstrøm fra en gammel HSV transformator.Banen er ved at blive digitaliseret med brug af WDP 2012. En ny verden åbner sig for modelbygning og kørsel.

Mvh. Henrik D.

 

Hej Henrik, tak for ordene Smile

Auhagens smalsporbane kan ikke køre, og kan ikke bringes til det uden en alt for stor og besværlig ombygning. Hjul og undervogn er støbt ud i ét på lokomotivet. Det er plastskinner så der er ikke mulighed for st føre strøm igennem dem. Til mit brug passer det netop perfekt at det ikke kan køre.

Busch laver også en smalsporsbane der kan kombineres med hele Märklin spor z program. Den kører vist bare med tre volt. Minder meget om Auhagens, dog er busch lidt større - men samme sporvidde. se mere på http://www.busch-model.com/online/?rubrik=3&ware=3&show=katalog&sprach_id=de

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

fjorbak

Indlæg: 583

PB

Hej steen

Jeg glemte at spørge dig, det ser ud som om du kun anvender K skinner, bruger aughagen perronkanter og i hvilken str. keg anvender C-skinner så påtænker at bruge den store er det 13 mm den er, efter igen at have læst din opbygning af perroner limer du den på hvilken afstand har du fra skinne midterlederen og til perronkant. Hvorfor jeg spørger er at jeg tidligere havde perroner liggende  fra Heljan men de er 35 år gamle og grimme derfor vil jeg lave noget i retning som dine. Det med at lave noget nyt der skal der samles oplysninger om tingene, og om hvordan andre gør.

Hej Henrik, har du tidligere brugt WDP, jeg er meget glad for den, og jeg kører test kørsel med alle mine maskiner , den med lampen er fin har set det udført og man kan også bruge led hvor de udgør selve holderen på en væg og en skive, jeg er ved at bygge digitallys i flere maskiner med hvidt/rødt slutlys i.

 

__________________

med venlig hilsen

Fjorbak

kører 3 skinne på moduler, anlægget styres af Windigipet 2021.

Medlem af MIst-KOP = Märklin Insider Stamm Tisch - Kopenhagen

 

 

 What do you want to do ?New mailCopy
Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

fjorbak skrev:

Hej steen

Jeg glemte at spørge dig, det ser ud som om du kun anvender K skinner, bruger aughagen perronkanter og i hvilken str. keg anvender C-skinner så påtænker at bruge den store er det 13 mm den er, efter igen at have læst din opbygning af perroner limer du den på hvilken afstand har du fra skinne midterlederen og til perronkant. Hvorfor jeg spørger er at jeg tidligere havde perroner liggende  fra Heljan men de er 35 år gamle og grimme derfor vil jeg lave noget i retning som dine. Det med at lave noget nyt der skal der samles oplysninger om tingene, og om hvordan andre gør.

Hej Henrik, har du tidligere brugt WDP, jeg er meget glad for den, og jeg kører test kørsel med alle mine maskiner , den med lampen er fin har set det udført og man kan også bruge led hvor de udgør selve holderen på en væg og en skive, jeg er ved at bygge digitallys i flere maskiner med hvidt/rødt slutlys i.

 

ja den store er 13mm. Kender faktisk ikke afstanden fra midterleder til perronkant. Jeg har 8mm fra skinneyderside til perronkant (den inderste af kanterne, altså ikke til den lodrette lille del) men jeg vil klart anbefale dig at lave nogle opstillinger så DU er sikker på at afstanden passer til det materiel du har. Ja jeg limer kanterne på med noget "hurtigt et eller andet" lim fra bostik til fugepistol (mest bare fordi at jeg havde det liggende) men det er vist ret ligemeget hvad du limer med.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

HEDO

Pension, tidl. DSB IT

Indlæg: 186

PB  Blog

Hej

Jeg har også anvendt LED, hvor de er monteret i væg og med skive samt en lille skive fra et hvid "knæk sugerør" til skærm. Kan også moneters på en træ spisepind med tynd kobbertråd ned at stolpen, der males brun. Lignes de ældre lygtemaster på landet. Har forsøgt med montering af LED 0306 i ældre Roco Køf, men kræver modstand, hvilkel det kneb med palds til i førehuset. 

jeg kæmper med WDP med køreplan, men det skal nok komme kombineret med Lissy pendul modul.

Mvh. Henrik D

__________________

Henrik D.

Modeljernbane gennem 50 år. Kører nu 2 skinne digital system med dansk landskab.

Formand for Køge Modeljernbane Klub KMK. Medredaktør af Mosebanens Klubnyt.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

fjorbak

Indlæg: 583

PB

Hej Begge

Steen tak skal du have jeg skalogså anvende 13 mm da jeg kører på c-skinner, tak for dine råd. Smile

Hej henrik tak for dine oplysninger omkring lamper det er samme princip jeg vil lave mine lamper, og skal lige lave en skabelon som jeg kan bukke messingrøret i.

At lave køreplan i WDP er faktisk let nok, men har du strækningskørt dine maskiner, for det giver det bedste resultat, hvor langt er du kommet, med WDP jeg har selv fået masser af hjælp fra en ven og vil gerne hjælpe, hvis du har behov. Smile

 

 

__________________

med venlig hilsen

Fjorbak

kører 3 skinne på moduler, anlægget styres af Windigipet 2021.

Medlem af MIst-KOP = Märklin Insider Stamm Tisch - Kopenhagen

 

 

 What do you want to do ?New mailCopy
Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

hej begge to...

 

Bare en stille opfordring om at holde WDP snakken ude af min blog Wink

Fint med kommentarer og spørgsmål til og om mit projekt, som jeg inderligt gerne svarer på. Men det andet hører ikke helt til her.

Smile

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

Hej Steen,

har du fået tilpasset din udkørsel i højre hjørne så du får et naturligt flow. Altså ikke noget med S-sving/kurver i gennemgående spor. ;)

 

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Himmerlandsbanerne skrev:

Hej Steen,

har du fået tilpasset din udkørsel i højre hjørne så du får et naturligt flow. Altså ikke noget med S-sving/kurver i gennemgående spor. ;)

 

Niks, det var jo limet i på det tidspunkt, så det ligger som det hele tiden har gjort Wink

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

 

f1freakdk skrev:

Himmerlandsbanerne skrev:

Hej Steen,

har du fået tilpasset din udkørsel i højre hjørne så du får et naturligt flow. Altså ikke noget med S-sving/kurver i gennemgående spor. ;)

 

Niks, det var jo limet i på det tidspunkt, så det ligger som det hele tiden har gjort Wink

 

Ok, du bestemmer jo da det er dit anlæg.

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Himmerlandsbanerne skrev:

 

f1freakdk skrev:

Himmerlandsbanerne skrev:

Hej Steen,

har du fået tilpasset din udkørsel i højre hjørne så du får et naturligt flow. Altså ikke noget med S-sving/kurver i gennemgående spor. ;)

 

Niks, det var jo limet i på det tidspunkt, så det ligger som det hele tiden har gjort Wink

 

Ok, du bestemmer jo da det er dit anlæg.

 

Yep... Wink

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

HEDO

Pension, tidl. DSB IT

Indlæg: 186

PB  Blog

Hej

Tips: til patinering af perron og skinner, har jeg anvendt patinerings pulver fra NOCH. Bare en lille smule brun drysset ud på perron kanter og på svellerne og med en blød pensel fordelt, men kun kun i meget små mængder, nærmest som en tyndt lag støv. Er resultatet ikke tilfredsstillende, kan det tørres af med en våd klud og begynde forfra. Skal anlægget står med sommertid, kan brun og gul pulver blandet til en lysebrun farve. Jeg har også anvendt forskellige farver ballast, lige fra mørkebrun ballast til nylagt lysegrå ballast og til sand på sidesporene.

Alle mine huse og lysmaster er mat lakeret efter samling for at fjerne plastik udseendet. Kan også patineres i begrænset omfang.

Hvad har du monteret af lys ved den skulte banegård ? det er en god ide, så man kan se, hvis der skal arbejdes eller renses skinner.

Mvh. Henrik D.

__________________

Henrik D.

Modeljernbane gennem 50 år. Kører nu 2 skinne digital system med dansk landskab.

Formand for Køge Modeljernbane Klub KMK. Medredaktør af Mosebanens Klubnyt.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Hvor er det dejligt når julemanden lytter til ens ønsker.... eller i al fald at kæresten gør Laughing out loud

Jeg havde skrevet en "jagthytte" og en lille smalsporsremise fra Auhagen på mine ønskeseddel - og sandelig ikke om de lå pænt pakket ind under træet. Så et stort tak til kæresten, for det var lige de ting jeg manglede for at komme videre med mit lille hjørne.Heldigvis skulle vi kke noget 1. juledag, så der forsvandt jeg lige ud i "byggeren" og fik limet det meste sammen af de to små bygninger. Der mangler lidt dele her og der endnu. Men det kommer.

Billede

Billede

Inden da havde jeg sået lidt græs nogle af de steder hvor der ikke skulle være bygninger. Og ikke mindst placeret de små hytter. Træerne er kun placeret midlertidigt for jeg er ikke sikker på hvor der skal være træer, så jeg prøver mig lidt frem.

Billede

Jeg har lagt lidt af de skinnestumper der blev til overs i lidt bunker og sået græs ind i mellem dem så det ser ud som om de har ligger der i lang tid. En af vognene varmede jeg lidt så den kunne se lidt bulet ud, varmen deformerede så selve rammen med hjulene Glasses , så den ligger nu udrangeret langs det lille service spor der nås via den meget lille drejeskive.

Billede

Billede

Da græsset i forskellige længder var sået syntes jeg det så alt for ensartet ud. På de stykker der ligger bagerst har jeg drysset noget "flock" ud men på de stykker der ligger lidt tættere på, ville jeg lave lidt blomstereng. Jeg havde en gang købt nogle poser fra Busch med blomster, som også er brugt tidligere på en skråning. Men her var de ALT for grove. Så da jeg skulle flytte min "græssåer" stod jeg jo lige med en fin lille si... bum bum, hvorfor ikke si det - som sagt så gjort og det kom der det fineste blomsterdrys ud af.

Billede

Lidt sparylim fordelt forsigtigt ud på overfladen og det fine fnuller drysses lidt sporadisk ud på græsset. Det gav faktisk en ganske god effekt. På billedet her ser de lilla blomster ret brune ud, men de er altså lilla Smile

Billede

Nu gælder det så bare omgivelser rundt om jagthytten, og remisen. Der er masser af ideer, men hvad der bliver udført viser tiden.

Jeg fik tanken at der skulle være en lille dam/sø så jeg smeltede et hul i flamingoen og spartlede bunden og kanterne med min sædvanlige sandspartel. For at give god og stabil bund for vandet. Jeg skal også have malet lidt vandrere og folk der arbejde ved banen, ikke mindst skal jeg finde en figur der kan stå og køre det lille lokomotiv.

Billede

Så det er så her jeg er kommet til nu...

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 3 kan lide
Top

Picture

HEDO

Pension, tidl. DSB IT

Indlæg: 186

PB  Blog

Hvor ser det godt ud.

God ide med at si "blomsterne", så man kun får de fine dele. Kan også bruges på marker og enge, som eksempelvis mælkebøtter.

Når jeg har samlet mine huse, får de en omgang mat lak for at fjerne det plastik agtige. Taget får derefter meget lidt patineringspulver for at vise tidens tand.

De mikrosmå lysdioder (0603) monterer jeg f.eks. over eller ved siden af hoveddøren med lyset rettet nedad, som udendørslys. Forsynes med et lille afklip fra et sugerør som skærm. Anvender en lidt større modstand end de anbefalede 820 ohm, for at dæmpe lyset.

Jeg har også lavet en sø, hvor bunden er farvet i forskellige grønne/grå farver. Dernæst "smidt" en del ting fra rodekasse, f.eks. bildæk, vinduer mm. ned i søen, inde der lægges ruglas over. Ved søkanten, sprayer jeg lidt grøn farve som andemad. Jeg har også monteret en blå lysdiode under vandet, hvilket giver en flot blålig nuance, når mørket falder på og lysene tændes i huse og gader. Så kan man se søen oplyst, men kun svagt. der monteres buske og træer om en del af søen.

Mvh. og godt nytår - glæder mig meget til at følge den videre udvikling af landskabet på banen.

Henrik D.

AttachmentStørrelse
2014.11.01, Modeljernbanen 001.JPG 1.11 MB
__________________

Henrik D.

Modeljernbane gennem 50 år. Kører nu 2 skinne digital system med dansk landskab.

Formand for Køge Modeljernbane Klub KMK. Medredaktør af Mosebanens Klubnyt.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Der blev lidt tid til overs til mit lille sø projekt.

Søbunden blev malet og sand, grus, sten og siv blev sat. og epoxy blev hældt i. Jeg valgte her kun at komme op til ca midt på søen. Da jeg ville have fisk i Smile

Fiskene er lavet af:

Billede

 - ja .... Kommen, det var noget jeg så i et Tysk modelblad, og den ide kunne jeg lige passe ind i min lille sø. Da første halvdel af epoxyen var hærdet limede jeg fiskene på overfladen, undtagen den han har fanget. Den kom først i da sidste omgang epoxy var tæt på at være hærdet, så kunne jeg rive lidt op i overfladen og fisken kunne "stå" op af vandet uden at lide ned i massen igen.

OK, måske knapt så realistisk med den mængde fisk i den lille pyt. Men her i min lille verden er det altså lykkedes fiskene at gå ubemærket og vokse sig store og sultne. Så sultne at den snu lystfisker har fået bid:

Billede

Jeg venter med at komme snøren på fra stang til fisken. Den vil helt sikkert knække mens jeg laver de sidste ting ved søen. Så den kommer på til sidst. Men her er fisken, igen - et stk kommen, malet sølv på siderne... (nogen gange tænker man at man ikke er helt normal 8)  )

Billede

i den anden ende af søen sker der også lidt. Den lokale "mester" fotograf har lokket en ung pige til lidt vovede billeder i vandkanten.

Billede

og her er motivet så:

Billede

Hele området med smalsporsbane er udlagt som naturområde, hvor vandrere og andre naturfolk kan komme ud og nyde det gode vejr. Bla er ornitologen også i området, men hans kikkert har vist fanget et andet - mere menneskeligt - motiv. Men som han står der godt gemt bag træet har hun og fotografen ikke set ham, endnu...

Billede

Ellers har jeg fået sat lidt flere træer og remisen er gjort færdig. der skal bare lige et par lamper op og lidt folk sættes på. Ikke mindst skal der flere træer op endnu. Der skal også lidt mere bevoksning omkrineg søen og så skal sivene klippes noget ned, som de står her er de vel omregnet 4 meter høje Big smile

Billede

Billede

Billede

Lige et oversigtsbillede af hele hjørnet, som inden længe kan komme på plads...

Billede

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 3 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.615

PB

Det er det rene lykke, og Du nyder, at se de store fisk gå på krogen .....

Flot .....

Men det er godt, at du "gider", at vise Dig frem, for det kunne mange af os lære noget af !

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

bygger01 skrev:

Det er det rene lykke, og Du nyder, at se de store fisk gå på krogen .....

Flot .....

Men det er godt, at du "gider", at vise Dig frem, for det kunne mange af os lære noget af !

Tak for det, ja store fisk er altid godt Smile... Jeg "gider" godt at gøre det, for det er faktisk ganske sjovt selv at kigge bagud og se hvad det egentlig er man har "gået igennem" for at komme til resultatet - det glemmer jeg i al fald ofte. Så er det en god "dagbog" at have...

Glemte lige at vise mine altankasser. Der er smurt lidt maling ned i kassen, grassmasteren fik dysset lidt lange stå ned i. De står så ud til alle sider og klippes lidt til. Spidserne dyppes i lim og derefter ned i det fine fnuller som er beskrevet længere oppe...

Ak ja, hvad kedsomhed ikke får en til... Wink

Billede

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Super flot arbejde Steen Smile Bliv endelig ved med at smide billeder op. Har det på samme måde det er en god "dagbog" over hele byggeprocesen.

God arbejdslyst. 

MVH Tommy Smile

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.071

PB  Blog

Tommy Ø skrev:

Super flot arbejde Steen Smile Bliv endelig ved med at smide billeder op. Har det på samme måde det er en god "dagbog" over hele byggeprocesen.

God arbejdslyst. 

MVH Tommy Smile

Tak, klart der kommer flere billeder... Wink

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.