Opbygning af min bane; Landsbyen

Der er endelig sket lidt mere på banen.

I lang tid stod den i skyggen af en masse andre ting. Så fik jeg nye drev på alle mine sporskift, det kan du læse mere om her: https://www.sporskiftet.dk/blogs/f1freakdk/udskiftning-af-drev-og-f%C3%A5-motivation-igen Så gik der igen en masse tid, hvor det var tilbehør der blev "prduceret": https://www.sporskiftet.dk/blogs/f1freakdk/lys-i-biler Siden fik jeg købt mig en ECoS.

Men Landsbyen har hele tiden været et lille projekt i projektet. Sådan en lille appetizer om man vil. Ved at gå i gang med den får jeg lidt "lave landskab + detaljer" lyst styret, og dermed mere motivation til at få de andre ting færdige.

Ordet Landsby er vel også lige en tand for meget. For der er en staion, to villaer, samt hotel, traktorservice og en lille butik. Altsammen placeret langs med vejen. Skinnerne har jo ligget der længe. Men netop vejen var jeg ikke kommet i gang med. Men nu skulle det være. Eller dvs. først skulle jeg lige spartle ud så det hele kom i plan med det kork jeg har lagt ud.

Billede

 

Nu kunne jeg lave perronen ved selve stationen. Midterperronen havde jeg lavet for længst. Igen var det Auhagens perronkanter der blev brugt. Der blev fyldt op med grov sandspartel. Efter et par døgns tørretid, blev der fyldt op igen og sand blev drysset ud og limet fast.

Men vejen blev tegnet op og jeg lagde lidt tape ud langs med blyantstregerne for bare at skabe en lille kant. Derefter noget finere sandspartel som igen skulle tørre før det kunne slibes.

Billede

Billede

 

Efter en let slibning (og støvsugning Big smile ) kan vejen males. Til det har jeg valgt Fallers glimrende asfaltmaling. samt en mindre flad pensel til kanter og en større til bare at fylde ud med.

Billede

 

Billede

Billede

 

Nu er en vej jo meget sjældent helt ensfarvet og fin i overfladen. Så da vejen fik anden gang maling (efter et døgns tørretid) blandede jeg lidt lys maling i enkelte steder. Bla på området til Ppladsen ved stationen. Andre steder blandede jeg lidt sort i maling og lavede reperations "pletter" på vejen. Det bryder det lidt. Men jeg er ikke færdig endnu med vejen.

Billede

Billede

 

Sand er drysset ud langs med kanten af toilethuset samt rundt om P pladsen. Der skal senere være grønt af forskellig herkomst Smile

Billede

 

Og efter tørring er det støvsuget væk igen:

Billede

De blå knappenåle er der hvor der skal stå gadelamper. De kommer dog alle til at stå på samme side som stationen. Derved undgår jeg grimme lygtepæleskygger på væggen bagved.

Som det ses er hegnet malet og klar til at blive sat op når de sidste detaljer på vejen er på plads. Så der er så rigeligt at gå i gang med Big smile

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6

www.spor1centrum.dk <-- nyt forum for 1:32 interesserede 

Min bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 7 kan lide
Top

Picture

Niels

Ingeniør

Indlæg: 167

PB

Nydeligt! Lad os endelig få mere at se.  Smile

mvh

Niels

__________________

http://www.niels-modeltog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 764

PB  Blog

Niels skrev:

Nydeligt! Lad os endelig få mere at se.  Smile

mvh

Niels

Tak, og der skal nok komme mere... Wink

Jeg så en gang for længe siden noget på youtube om netop det at lave vej. Der blev brugt nogle kloakdæksler. Sådan nogle havde jeg liggende og for at give vejen lidt mere liv, blev de placeret på strategiske steder. Tanken er at alle bygninger med tiden er tilkoblet det offentlige kloaknet, og derfor er der gravet op og lagt ny asfalt.

Først prøves placeringerne for at se hvad der ser bedst ud.

Billede

 

Så bruger jeg et bor til at undersænke kloakdækslet så det ligger i plan med vejen.

Billede

 

For selv om at det er ætset messing i tykkelse "ret tynd" så ses det alligevel alt for tydeligt hvis det bare lægges ovenpå asfalten, som den til højre:

Billede

 

Rundt om hullet laver jeg nogle kanter, som hvis der havde været gravet ud. Dem fører jeg ind til kanten, og efterfølgende får det en mørkere maling end asfalten.

Billede

Billede

Gruset får også lidt andet sand ovenpå: (Ved godt det er svært at se her på billedet, men det er der :)  )

Billede

Billede

 

Jeg fik også lavet en P-plaads til hotellets gæster, det skulle minde lidt om perlesten, men er nok lidt for rødligt i det. Men det går an.

Billede

Der mangler så lidt hvide striber, samt en "patinering" af asfalten. Den ser alt for ren og pæn ud, på trods af reperationsfelterne. Men det skal nok ændre sig når den tid kommer. Det sidste hus der skal være langs vejen er også ved at blive bygget.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6

www.spor1centrum.dk <-- nyt forum for 1:32 interesserede 

Min bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 2 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 764

PB  Blog

Striber...

Nu er det her en lille landsbyvej, så der kommer ikke midter og kantstriber på vejen her. Der kommer kun markering af buslommen ved stationen.

Jeg har et par ark med striber fra Faller liggende. De egner sig dog mest til storbyer, eller større veje - og ikke mindt, relativt lige veje. Så dem gemmer jeg til min storby.

Billede

 

Jeg ville med sikkerhed ikke male stiber i fri hånd. Derfor dækkede jeg af med Tamiyas skønne tape, der snildt kan trækkes i milde kurver. Tilmed i en bredde som ser harmonisk ud når den bruges som mellerum, mellem stiblede linier.

Billede

 

Efter at have trykket tapen godt fast til underlaget. For at undgå at maling løber ind under tapen. kunne en pensel med lidt hvid maling "svinges"

Billede

 

Men.... desværre havde jeg ikke lige fået trykket tapen ordentlig fast hele vejen hen... Crazy

Billede

 

Overordnet set er jeg dog ganske godt tilfreds...

Billede

 

Så nu er jeg ved at være der hvor jeg kan gøre vejen lidt mere brugt at se på.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6

www.spor1centrum.dk <-- nyt forum for 1:32 interesserede 

Min bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 330

PB

Hvis du vil undgå løbere under tape så mal først en omgang vejgrå og derefter hvid. Så bliver kanter knivskarpe

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. TrainController Gold V9.0 med SmartHand+

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 764

PB  Blog

DanskBjergbane skrev:

Hvis du vil undgå løbere under tape så mal først en omgang vejgrå og derefter hvid. Så bliver kanter knivskarpe

Du har helt ret, og som gammel farvehandler, så kender jeg udemærket godt tricket. Smile

Men ved at bruge ganske lidt maling på penslen og så male flere gange, så kan man godt undgå det. Især med Tamiyas tape - så længe man trykker det ordentligt ned... hvilket jeg så ikke gjorde lige der Big smile

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6

www.spor1centrum.dk <-- nyt forum for 1:32 interesserede 

Min bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 764

PB  Blog

I dag var så dagen hvor vejen blev færdig. Lige på nær lidt smådetaljer som oliepletter ved en eller to båse på p pladsen, måske et sæt bremsespor - må se hvad jeg finder ud af. Inden dagens arbejde, havde jeg ridset lidt sprækker i vejen her og der, og lavet parkeringsbane ved værksted/tankstation samt butikken. Her havde det nok været på sin plads med en gang stiplede linier... Puzzled

Jeg har også kastet mig ud i at prøve at male lidt træer på væggen (det var det man ikke måtte som barn - tid for revanche :D ) Jeg havde gået og tænkt lidt over at det så lidt tamt ud med bare et træ lige op af væggen. Så nu har jeg malet nogle stammer, så maler jeg nogle trækroner senere. Bliver det skidt, maler jeg det lyseblåt igen. Et eller andet sted har jeg nogle byg selv træer. Der overvejer jeg bruge halvdelen så det kan klæbes direkte på væggen, men så kronen rager udad... ved sgisme ikke om det giver mening.

Billede

 

Nå men tålmodighed har aldrig været min stærke side :bigsmile:  så jeg gik i gang med at rydde langs vejen og sætte tingene frem. Pensler til at påføre det med, rent vand og svamp til at vaske malingen af igen med og ja selvfølgelig malingen.

Billede

 

Sort og brun er her mikset sammen til en lækker mørk chokolade Laughing out loud der skal lidt vand i så den bliver tyndere at arbejde med.

Billede

 

Nu fik jeg ikke taget billede undervejs. Men arbejdet foregår ved at vejen males dækkende med farven. Jeg malede halvdelen af vejen, tørrede af med en fugtig svamp af flere omgange. Derefter sidste halvdel af vejen der får samme tur. Så nogle ture med nyt rent vand i beholder og ren svamp. I hele vejens længde så der ikke er skarpe kanter fra svampen midt på vejen. Så kommer vej og detaljer stille og roligt frem. Farven lægger sig i div fordybninger og de sprækker jeg havde lavet tidligere. og resultatet ser således ud:

Billede

Billede

Ja den vide streg ved det hus yderst til venstre er resultat af min begrænsede tålmodighed...! Jeg skulle liiiiige rette på noget..... Men overfladen er jo netop våd og forsvandt derfor meget hurtigt. Så der kommer en reperationslap med asfalt (maling) senere... Wink

 

En lille kort timelapse af arbejdet fik jeg dog lavet: https://youtu.be/AOLpFoaDNDI

 

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6

www.spor1centrum.dk <-- nyt forum for 1:32 interesserede 

Min bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 2 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 330

PB

f1freakdk skrev:

Nå men tålmodighed har aldrig været min stærke side :bigsmile: 

Måske vi skulle oprette et "Tålmodighed for modelbyggere" seminar ? Har selvsagt samme problem, det har kostet mig flere ærgelser og ombygning Sad

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. TrainController Gold V9.0 med SmartHand+

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.