Opbygning af min bane; Landsbyen

Der er endelig sket lidt mere på banen.

I lang tid stod den i skyggen af en masse andre ting. Så fik jeg nye drev på alle mine sporskift, det kan du læse mere om her: https://www.sporskiftet.dk/blogs/f1freakdk/udskiftning-af-drev-og-f%C3%A5-motivation-igen Så gik der igen en masse tid, hvor det var tilbehør der blev "prduceret": https://www.sporskiftet.dk/blogs/f1freakdk/lys-i-biler Siden fik jeg købt mig en ECoS.

Men Landsbyen har hele tiden været et lille projekt i projektet. Sådan en lille appetizer om man vil. Ved at gå i gang med den får jeg lidt "lave landskab + detaljer" lyst styret, og dermed mere motivation til at få de andre ting færdige.

Ordet Landsby er vel også lige en tand for meget. For der er en staion, to villaer, samt hotel, traktorservice og en lille butik. Altsammen placeret langs med vejen. Skinnerne har jo ligget der længe. Men netop vejen var jeg ikke kommet i gang med. Men nu skulle det være. Eller dvs. først skulle jeg lige spartle ud så det hele kom i plan med det kork jeg har lagt ud.

Billede

 

Nu kunne jeg lave perronen ved selve stationen. Midterperronen havde jeg lavet for længst. Igen var det Auhagens perronkanter der blev brugt. Der blev fyldt op med grov sandspartel. Efter et par døgns tørretid, blev der fyldt op igen og sand blev drysset ud og limet fast.

Men vejen blev tegnet op og jeg lagde lidt tape ud langs med blyantstregerne for bare at skabe en lille kant. Derefter noget finere sandspartel som igen skulle tørre før det kunne slibes.

Billede

Billede

 

Efter en let slibning (og støvsugning Big smile ) kan vejen males. Til det har jeg valgt Fallers glimrende asfaltmaling. samt en mindre flad pensel til kanter og en større til bare at fylde ud med.

Billede

 

Billede

Billede

 

Nu er en vej jo meget sjældent helt ensfarvet og fin i overfladen. Så da vejen fik anden gang maling (efter et døgns tørretid) blandede jeg lidt lys maling i enkelte steder. Bla på området til Ppladsen ved stationen. Andre steder blandede jeg lidt sort i maling og lavede reperations "pletter" på vejen. Det bryder det lidt. Men jeg er ikke færdig endnu med vejen.

Billede

Billede

 

Sand er drysset ud langs med kanten af toilethuset samt rundt om P pladsen. Der skal senere være grønt af forskellig herkomst Smile

Billede

 

Og efter tørring er det støvsuget væk igen:

Billede

De blå knappenåle er der hvor der skal stå gadelamper. De kommer dog alle til at stå på samme side som stationen. Derved undgår jeg grimme lygtepæleskygger på væggen bagved.

Som det ses er hegnet malet og klar til at blive sat op når de sidste detaljer på vejen er på plads. Så der er så rigeligt at gå i gang med Big smile

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 7 kan lide
Top

Picture

Niels

Ingeniør

Indlæg: 290

PB

Nydeligt! Lad os endelig få mere at se.  Smile

mvh

Niels

__________________

http://www.niels-modeltog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

Niels skrev:

Nydeligt! Lad os endelig få mere at se.  Smile

mvh

Niels

Tak, og der skal nok komme mere... Wink

Jeg så en gang for længe siden noget på youtube om netop det at lave vej. Der blev brugt nogle kloakdæksler. Sådan nogle havde jeg liggende og for at give vejen lidt mere liv, blev de placeret på strategiske steder. Tanken er at alle bygninger med tiden er tilkoblet det offentlige kloaknet, og derfor er der gravet op og lagt ny asfalt.

Først prøves placeringerne for at se hvad der ser bedst ud.

Billede

 

Så bruger jeg et bor til at undersænke kloakdækslet så det ligger i plan med vejen.

Billede

 

For selv om at det er ætset messing i tykkelse "ret tynd" så ses det alligevel alt for tydeligt hvis det bare lægges ovenpå asfalten, som den til højre:

Billede

 

Rundt om hullet laver jeg nogle kanter, som hvis der havde været gravet ud. Dem fører jeg ind til kanten, og efterfølgende får det en mørkere maling end asfalten.

Billede

Billede

Gruset får også lidt andet sand ovenpå: (Ved godt det er svært at se her på billedet, men det er der :)  )

Billede

Billede

 

Jeg fik også lavet en P-plaads til hotellets gæster, det skulle minde lidt om perlesten, men er nok lidt for rødligt i det. Men det går an.

Billede

Der mangler så lidt hvide striber, samt en "patinering" af asfalten. Den ser alt for ren og pæn ud, på trods af reperationsfelterne. Men det skal nok ændre sig når den tid kommer. Det sidste hus der skal være langs vejen er også ved at blive bygget.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 2 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

Striber...

Nu er det her en lille landsbyvej, så der kommer ikke midter og kantstriber på vejen her. Der kommer kun markering af buslommen ved stationen.

Jeg har et par ark med striber fra Faller liggende. De egner sig dog mest til storbyer, eller større veje - og ikke mindt, relativt lige veje. Så dem gemmer jeg til min storby.

Billede

 

Jeg ville med sikkerhed ikke male stiber i fri hånd. Derfor dækkede jeg af med Tamiyas skønne tape, der snildt kan trækkes i milde kurver. Tilmed i en bredde som ser harmonisk ud når den bruges som mellerum, mellem stiblede linier.

Billede

 

Efter at have trykket tapen godt fast til underlaget. For at undgå at maling løber ind under tapen. kunne en pensel med lidt hvid maling "svinges"

Billede

 

Men.... desværre havde jeg ikke lige fået trykket tapen ordentlig fast hele vejen hen... Crazy

Billede

 

Overordnet set er jeg dog ganske godt tilfreds...

Billede

 

Så nu er jeg ved at være der hvor jeg kan gøre vejen lidt mere brugt at se på.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Hvis du vil undgå løbere under tape så mal først en omgang vejgrå og derefter hvid. Så bliver kanter knivskarpe

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 1 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

DanskBjergbane skrev:

Hvis du vil undgå løbere under tape så mal først en omgang vejgrå og derefter hvid. Så bliver kanter knivskarpe

Du har helt ret, og som gammel farvehandler, så kender jeg udemærket godt tricket. Smile

Men ved at bruge ganske lidt maling på penslen og så male flere gange, så kan man godt undgå det. Især med Tamiyas tape - så længe man trykker det ordentligt ned... hvilket jeg så ikke gjorde lige der Big smile

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

I dag var så dagen hvor vejen blev færdig. Lige på nær lidt smådetaljer som oliepletter ved en eller to båse på p pladsen, måske et sæt bremsespor - må se hvad jeg finder ud af. Inden dagens arbejde, havde jeg ridset lidt sprækker i vejen her og der, og lavet parkeringsbane ved værksted/tankstation samt butikken. Her havde det nok været på sin plads med en gang stiplede linier... Puzzled

Jeg har også kastet mig ud i at prøve at male lidt træer på væggen (det var det man ikke måtte som barn - tid for revanche :D ) Jeg havde gået og tænkt lidt over at det så lidt tamt ud med bare et træ lige op af væggen. Så nu har jeg malet nogle stammer, så maler jeg nogle trækroner senere. Bliver det skidt, maler jeg det lyseblåt igen. Et eller andet sted har jeg nogle byg selv træer. Der overvejer jeg bruge halvdelen så det kan klæbes direkte på væggen, men så kronen rager udad... ved sgisme ikke om det giver mening.

Billede

 

Nå men tålmodighed har aldrig været min stærke side :bigsmile:  så jeg gik i gang med at rydde langs vejen og sætte tingene frem. Pensler til at påføre det med, rent vand og svamp til at vaske malingen af igen med og ja selvfølgelig malingen.

Billede

 

Sort og brun er her mikset sammen til en lækker mørk chokolade Laughing out loud der skal lidt vand i så den bliver tyndere at arbejde med.

Billede

 

Nu fik jeg ikke taget billede undervejs. Men arbejdet foregår ved at vejen males dækkende med farven. Jeg malede halvdelen af vejen, tørrede af med en fugtig svamp af flere omgange. Derefter sidste halvdel af vejen der får samme tur. Så nogle ture med nyt rent vand i beholder og ren svamp. I hele vejens længde så der ikke er skarpe kanter fra svampen midt på vejen. Så kommer vej og detaljer stille og roligt frem. Farven lægger sig i div fordybninger og de sprækker jeg havde lavet tidligere. og resultatet ser således ud:

Billede

Billede

Ja den vide streg ved det hus yderst til venstre er resultat af min begrænsede tålmodighed...! Jeg skulle liiiiige rette på noget..... Men overfladen er jo netop våd og forsvandt derfor meget hurtigt. Så der kommer en reperationslap med asfalt (maling) senere... Wink

 

En lille kort timelapse af arbejdet fik jeg dog lavet: https://youtu.be/AOLpFoaDNDI

 

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 2 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

f1freakdk skrev:

Nå men tålmodighed har aldrig været min stærke side :bigsmile: 

Måske vi skulle oprette et "Tålmodighed for modelbyggere" seminar ? Har selvsagt samme problem, det har kostet mig flere ærgelser og ombygning Sad

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

DanskBjergbane skrev:

f1freakdk skrev:

Nå men tålmodighed har aldrig været min stærke side :bigsmile: 

Måske vi skulle oprette et "Tålmodighed for modelbyggere" seminar ? Har selvsagt samme problem, det har kostet mig flere ærgelser og ombygning Sad

Ja det kunne da være... Big smile

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

 

I weekenden var der dømt græssåning enkelte steder. Først kom der dog et let autoværn op så banens installationer er sikret forsvarligt mod hensynsløse bilister.

Billede

Billede

 

Efter lidt let støvsugning ser det straks bedre ud. Jeg blander gerne lange, mellem og korte strå samt forskellige farver for at give lidt liv i det grønne.

Billede

 

Byens grundlægger fik endelig den ære som han har fortjent, tilmed rammet fint ind med rosenbuske  (Busch) rundt omkring sig.

Billede

 

Desværre kommer ukrudt næsten hurtigere end græsset i sig selv, her er mælkebøtter (også Busch) begyndt at titte frem.

Billede

 

En hurtig prøveopstilling... ja endnu en. Jeg ved ikke om det kun er mig der gør sådan. Men jeg stiller jævnligt op - og drømmer mig lidt hen mod det mere færdige resultat. For så at pille det væk igen og arbejde videre.

Billede

 

Næste projekt er at bevæge mig til højre for statione og lave det der skal laves. Samt få sat vejsklite op. For slet ikke at tale om gadelygter og miljø bagved de huse der nu er...

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 3 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.340

PB

Det er nogle fine trådtræks kanaler, du har lavet Smile (Men det skal selvf. passe til resten.) Big smile

 

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

henho skrev:

Det er nogle fine trådtræks kanaler, du har lavet Smile (Men det skal selvf. passe til resten.) Big smile

 

Tak Smile , kanalerne er fra Auhagen, så jeg har kun malet og patineret dem Wink

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.814

PB

Med alt det flotte arbejde du præsterer, bør du på et tidspunkt overveje at skifte udkørselssignalerne ud med de korrekte signaler med to koblede arme.

Glæder mig til at se fortsættelsen af din beretning!

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

bl skrev:

Med alt det flotte arbejde du præsterer, bør du på et tidspunkt overveje at skifte udkørselssignalerne ud med de korrekte signaler med to koblede arme.

Glæder mig til at se fortsættelsen af din beretning!

Hej Bjarne

Tak!, og ja du har ret. Men det kommer nok ikke til at ske. SÅ vigtigt er det ikke for mig at tingene er 100 korrekte. Jeg bruger hvad jeg har, og jeg havde de her to signaler liggende. Så derfor blev de sat der. Der er flere steder hvor signaler ikke er korrekte, altså på min bane her ;)  - og det lever jeg fint med

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Tillykke med König Ludwig's statue Smile og fremskridt med byen LudwigsBurg eller ?

Hvor er dine fine perronkanter fra ?

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

DanskBjergbane skrev:

Tillykke med König Ludwig's statue Smile og fremskridt med byen LudwigsBurg eller ?

Hvor er dine fine perronkanter fra ?

HA... vidste egentlig ikke at det var hr ludwig... købte bare en pakke statuer på ebay for 1€ og tog så bare den ene af dem og brugte... :D  Byen har ikke fået noget navn endnu...

Perronkanter er Auhagen, den lave udgave (De har to højder i deres program) og så er de selvfølgelig også patineret.

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

Vejskilte

Ja der skal stilles vejskilte op, i princippet en simpel opgave. MEN der er forskellige producenter og hver har deres fordele og ulemper.

Weinert og Mayerhofer har nogle - de er dog ret dyre i længden - men flotte. Både Faller, Auhagen, Busch, Preiser og Noch har forskellige sæt med skilte.

Der er dog en tendens til at skilte ret let ser for klumpede ud - eller for grove i det (for tyk mast, for tykke skilte osv osv). Så efter at have kigget lidt omkring på nettet. besluttede jeg mig for at prøve Nochs og Busch´s.

Noch har klart den flotteste skiltestander:

Billede

 

I pakken ligger der to ark med forudstansede skilte, der tilmed er farvet på bagsiden, samt en del standere.

Billede

Billede

 

Desværre er deres tryk ikke særligt pænt når man ser dem tæt på:

Billede

og udstansningen er ikke altid helt præcis:

Billede

 

Men det går alligevel at lave nogle brugbare skilte

Billede

Når man lige ser på arkene ser det rigtig fint ud, men når man begynder at tænke over hvor hvilke skilte skal stå så dukker der forskellige mangler op. For eks er der kun to...! 60kmt skilte med, ingen 50, 70, 80kmt skilte, kun et!! P skilt - tilmed med vandrere på. Så det bliver desværre hurtigt lidt mangelfuldt.

 

Busch har valgt løsningen med tør transfer og skiltestandere med skiltebagside ud i et.. De er OK i tykkelse, men bagsiden mangler den detalje som Noch har, med monterings flancherne. Skal der to skilte på en stander, bliver det hurtigt meget groft at se på - på bagsiden. Det er jo trods alt ikke altid at skilte står med forsiden mod hvor man kigger fra. Så for mig er det vigtigt at bagsiden også er "godkendt"

Billede

 

De har dog valgt at have holdere med til høje aflange og vandrette lange skilte. Der er tilmed også både 30, 50, 60 og 70kmt skilte... men ingen "ophørs" skilte?? Der havde Noch i det mindste tænkt så langt - til de 2 60kmt skilte der nu var med Tongue Der er dog lidt skader på dem jeg fik.

Billede

Omvedt står Busch´s skilte KLART flottere i skarphed.

Billede

 

Jeg har så taget lidt skilte fra busch, lidt skilte fra nettet. rettet dem til et fotoprogram og lagt dem i et word dok. og derfra justeret størrelser så de passer. De er så printet ud på et kraftigere papir end et alm 80g A4 ark. Først er bagsiden printet med en farve, og derefter er skilltene printet på forsiden. På den måde får jeg flere hastigheds, stop og P-skilte end dem der var med i de respektive pakker. De runde vælger jeg at stanse ud med en huggepibe i 7mm - tre- og firkantede bliver bare skåret/klippet ud. Ulempen er så den hvide kant der kommer - men sådan må det være. Jeg kan også tage Busch´s tørtransfer skilte og sætte på mit printede ark og dermed få farvet bagside og igen dermed have nogle gode og pæne skilte og sætte på Noch standere.

Her er det dog de printede udgaver på Noch standere:

Billede

 

Og meget hurtigt sat op: (de store klumpede skilteholdere er kun midlertidigt, på den måde kan jeg finde den placering der ser bedst og mest harmonisk ud)

Billede

Billede

 

Der er masser af muligheder for at finde skilte på nettet og har man lidt styr på et redigeringsprogram kan man også får nogle ganske flotte skilte ud af det. En mulighed er her at gå i Bauhaus (eller andr ebyggemarkeder) og købe en pakke stålstifter. Male dem og bruge dem som standere. Men der får man så bare en "pind" på bagsiden af skiltet, frem for dem fra Noch med flancher til at montere skiltet på.

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

Niels

Ingeniør

Indlæg: 290

PB

Hej Steen,

Et tip: de hvide skærekanter kan forsigtigt skjules med en rød eller blå meget tynd tuschpen. Det gør ikke noget, at farven ikke er 100 pct mage til skiltefarven, da det blot skaber lidt skyggevirkning. Men som sagt kræver det lidt øvelse.  Wink

Mvh

Niels

__________________

http://www.niels-modeltog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

Niels skrev:

Hej Steen,

Et tip: de hvide skærekanter kan forsigtigt skjules med en rød eller blå meget tynd tuschpen. Det gør ikke noget, at farven ikke er 100 pct mage til skiltefarven, da det blot skaber lidt skyggevirkning. Men som sagt kræver det lidt øvelse.  Wink

Mvh

Niels

Tak for tippet, men farven trækker ind i papiret så det kan ses på både for og bagside. Så den med tusch er droppet. Men farveblyanter eller kridt kan helt sikkert gøre dem. Den slags har vi bare ikke noget af her i huset  Big smile

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Rigtig flot og nydeligt arbejde

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 0 kan lide
Top

Picture

gemiko

40 år ved DSB og Modelbaner siden 1960

Greve

Indlæg: 138

PB  Hjemmeside

Flot flot, men der er jo også: http://www.skilteskoven.dk/index.html

 

__________________

Med altid venlig hilsen "- og med hyppig brug af fløjten".

Gerner

Jeg har spor IIm (LGB) smalspor i haven, og H0 dansk epoke (III -) IV indendørs.

 Begge sporvidder er digitale med DCC.

Medlem af DE5, FREMO & Føniks.

www.gemiko.dk

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

gemiko skrev:

Flot flot, men der er jo også: http://www.skilteskoven.dk/index.html

 

Har lige kigget, men kan ikke rigtigt finde nogle, og derudover er de vel kun danske? Bevares nu er der nok ikke den store forskel på danske og tyske skilte Smile

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

peterw

Ingeniør

Frederiksberg

Moderator

Indlæg: 968

PB

Hej,

f1freakdk skrev:

Har lige kigget, men kan ikke rigtigt finde nogle, og derudover er de vel kun danske? Bevares nu er der nok ikke den store forskel på danske og tyske skilte :) 

Så vidt jeg kan se har han danske, svenske og norske skilte - men ikke tyske. Hvis man vil checke de danske ud kan man f.eks. bestille hans "vareprøve". Smile

De er sådan set pæne nok - men jeg synes dog personligt at de nogle af hans decals/skilte er lidt i "overstørrelse" til H0 Smile

Peter

 

__________________

Dansk epoke IV - af historiske årsager på 3-skinne. DSB suppleret af lidt privatbane. Uhlenbrock Intellibox, RocRail etc.

Like 0 kan lide
Top

Picture

DanskBjergbane

Minimalt

Kastrup

Indlæg: 503

PB  Blog

Har købt lok decals her ved omlitrering fra Epoke III til II

De er virkelig flot lavet

http://www.modellbahndecals.de/Kraftfahrzeuge/Verkehrszeichen/

__________________

Hilsen Jan

Märklin K-skinne, Epoke I/II Syd Bavarisk landskab. Tysk (Bayern, Württemberg, Baden) Epoke I, II & III rullende.

ESU Ecos 2, SwitchPilot II, Viessman, LDT. Philips Hue, TrainController Gold V9.0 med SmartHand+, og lidt hjemmekodet diverse

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

peterw skrev:

Så vidt jeg kan se har han danske, svenske og norske skilte - men ikke tyske. Hvis man vil checke de danske ud kan man f.eks. bestille hans "vareprøve". Smile

De er sådan set pæne nok - men jeg synes dog personligt at de nogle af hans decals/skilte er lidt i "overstørrelse" til H0 Smile

Peter

 

OK, så var det ikke kun mig der ikke kunne se tyske skilte Wink

 

 

DanskBjergbane skrev:

Har købt lok decals her ved omlitrering fra Epoke III til II

De er virkelig flot lavet

http://www.modellbahndecals.de/Kraftfahrzeuge/Verkehrszeichen/

Arghhhh... den retning har jeg slet ikke tænkt, har ellers bestilt en HEL del decals til mine spor1 projekter hos Andreas Nothaft. Må vist lige kigge nærmere på hvad han har i skilte. Tak! Smile

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

 

Nå det er nu ikke fordi der er sket så meget. Jeg har gået og planlagt lidt hvordan de to haver der hører til villaerne skal se ud. Jeg har ikke taget en endelig beslutning. Dog er jeg sikker på at der skal være en hæk mellem de to haver.

Og igen har jeg kigget på færdigfremstillede hække - og ikke fundet nogle som umiddelbart tiltaler mig.

- Så må man jo lave dem selv. Heldigvis så jeg på et tysk forum hvordan en han har gjort - og den metode adopterede jeg.

Først tages (klippes/Skæres) en strimmel af det her skumplast som man bruger til underlag for moderne "klik" gulve.:

Her er den sat på tre tynde stålstifter.

Billede

 

Stålstifterne gør at det kan sættes i noget hårdt skum, så der er styr på strimlen undervejs:

Med en strimmel på hver side bliver det endnu lettere at arbejde med dem. Først sprøjtemaler jeg den ene strimmel med grøn spraymaling (bare en billig mørkegrøn fra byggemarkedet) Mens malingen er våd bruger jeg min "grassmaster" og sætter 6mm strå på begge sider, top og i begge ender. Efterfølgende får den en tur med 2,5 mm strå. Det giver en flottere tæthed. Når den ene strimmel er færdig vender jeg skumpladen og gentager det på den anden strimmel. Således er maaling våd og klæbrig nok til at de sidder ordentligt fast. Den løse ledning fra grassmasteren sætter jeg til stifterne. Jeg flytter klemmen undervejs fra stift til stift. For det skumplast er jo i sig selv ret isolerende. Det giver en bedre effekt at have polen så tæt på der hvor man sætter stråene.

Billede

 

Første tur med 6mm strå:

Billede

 

Og her med 2,5mm efterfølgende:

Billede

 

Så skal det hele bare tørre godt. Når det er sket kan der sprøjtes med en mat klar lak som virker som lim. Nu drysser jeg så noget fint løv fra Noch ud over, med en let hånd. Det fine løv kommer ved at si en pakke løv nr 07142 fra Noch. Det sier jeg igennem to forskellige sier og får således grov, mellem og fin ud af det. Hækken må endelig ikke blive for tæt.

Her vist med den mest skumle figur jeg lige kunne finde Big smile

Billede

Tykkelsen på hækken ender også med at blive ganske OK:

Billede

 

Højden er faktisk blevet helt ok. Her er hækken ikke sat helt ned til underlaget. Hvis der er enkelte steder der stikker strå ud, kan man lige rette dem til med en saks. Hvilket jo i den grad matcher arbejdet med et klippe hæk - det er så også eneste og sidste gang sådan en hæk skal klippes... Laughing out loud

Billede

 

Så nu er jeg lidt tættere på at komme i gang med haverne til husene...

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 3 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

Igen er det ikke det store der er sket på denne del af anlægget.

Jeg er begyndt på de to boliger og deres tilhørende haver. Det er allerede nu bestemt at det ikke bliver det aller bedste naboskab - men mere om det senere Laughing out loud

Ellers er der flyttet en masse nye beboere ind, eller dvs i første omgang lever de på tålt ophold i en plastæske indtil de få mere permanente pladser i livet:

Billede

 

En uheldig bager har været forbi for at levere lidt brød til hotellet... desværre sendte firmaet den klodsede elev. PS... Rundstykker i 1:87 er faktisk ret små  Cool

Billede

Billede

 

Til den kommende storby er der kommet gang i bodegaen, og et par atypiske kunder forsøger at slippe uset ud af beværtningen. Der er ellers blevet drukket tæt og om pigen ved det første bord har fået for meget, eller bare har rod i kærlighedslivet vides ikke med sikkerhed. Dog er det sikkert at hun er "træt" af at høre på den meget kloge fyr ved siden af hende.

Billede

 

Slutteligt er der lavet kilometer skilte til luftledningsmasterne (Så er de da lavet) og klar til den dag jeg gider sætte dem på.

Billede

Billede

Billede

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 3 kan lide
Top

Picture

HEDO

Pension, tidl. DSB IT

Indlæg: 182

PB  Blog

Hej Steen

Det er superflot lavet og med fin inspiration og fantasi. Det gør en modelbane meget mere livlig. Bliv endelig ved med de små sjove historier omkring anlægget.

Mvh. Henrik

 

__________________

Henrik D.

Modeljernbane gennem 50 år. Kører nu 2 skinne digital system med dansk landskab.

Formand for Køge Modeljernbane Klub KMK. Medredaktør af Mosebanens Klubnyt.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Ser rigtig godt ud det du for lavet. Gode ideer, og detaljer som gør det meget bedre at se på

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

HEDO skrev:

Hej Steen

Det er superflot lavet og med fin inspiration og fantasi. Det gør en modelbane meget mere livlig. Bliv endelig ved med de små sjove historier omkring anlægget.

Mvh. Henrik

 

Tommy Ø skrev:

Ser rigtig godt ud det du for lavet. Gode ideer, og detaljer som gør det meget bedre at se på

 

Tak skal i have.

Ja små detaljer, eller små historier som især Preiser laver i de æsker med kun en figur i, som for eks bageren der falder. Bevares, det er den dyreste måde overhovedet at købe figurer på. Men når det kun er et par enkelte der købes på den måde og resten er "malselv" så går det nok. Men de giver netop de små episoder som der skiller sig lidt ud fra mængden af almindelige figurer.

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 1 kan lide
Top

Picture

kley

servicetekniker

Indlæg: 19

PB

du skriver:  Ulempen er så den hvide kant der kommer - men sådan må det være.

ikke absolut, du tager en spritpen med tyk spids i enten rød eller blå, og kører en tur rundt i kanten. Måske farven ikke er præcis den samme, men den hvide, irriterende kant er væk, og på afstand ses det ikke.. Smile

 

__________________

med glimt i øjet, Christian Kley

(Märklin siden 1983, var modstander af MM, blev digitalvenlig i 09, foretrækker DCC, hvis det nu absolut skal være.. Wink )

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

kley skrev:

du skriver:  Ulempen er så den hvide kant der kommer - men sådan må det være.

ikke absolut, du tager en spritpen med tyk spids i enten rød eller blå, og kører en tur rundt i kanten. Måske farven ikke er præcis den samme, men den hvide, irriterende kant er væk, og på afstand ses det ikke.. Smile

 

Tak fortippet, som jeg godt kendte, og også er blevet tippet om tidligere. Der har jeg så også svaret Laughing out loud :

f1freakdk skrev:

Niels skrev:

Hej Steen,

Et tip: de hvide skærekanter kan forsigtigt skjules med en rød eller blå meget tynd tuschpen. Det gør ikke noget, at farven ikke er 100 pct mage til skiltefarven, da det blot skaber lidt skyggevirkning. Men som sagt kræver det lidt øvelse.  Wink

Mvh

Niels

Tak for tippet, men farven trækker ind i papiret så det kan ses på både for og bagside. Så den med tusch er droppet. Men farveblyanter eller kridt kan helt sikkert gøre dem. Den slags har vi bare ikke noget af her i huset  Big smile

Men jeg skal bare have købt nogle farveblyanter eller kridt så skal det nok gå uden at det suges ind i papiret Smile

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.063

PB  Blog

 

Her i det første hus, som nabo til stationen. Bor en famile med far, mor samt to døtre og en lidt ældre søn, Familien Stiehl.

Billede

 

Her ånder den rolige idyl. Hvor der pusles meget i haven. Det smitter lidt af på den mellemste datter som har fået sit eget bed med tulipaner. Smmen med sin lille trofaste ven - kaninen Albert - står hun og vander hendes blomster. Moder Inga er igang med at slå græsset.

Billede

 

Haven fremstår altid pæn og med sirlige kanter. Så når de sidder ved grillen og spiser, har de ro i sindet ved at kunne nyde synet over den fine orden.

Billede

 

Den mindste, gider ikke alt det der med at ordne have, så hun nøjes med at give kaninerne lidt gulrerod.

Billede

 

Farmand Hubert nyder sin gamle, men yderst velholdte, Volvo. Den skal have den store vasketur i dag.

Billede

 

Far og mor har godt nok undret sig over hvorfor der er sat en stol ud i hjørnet bag drivhuset. Et sted som ingen rigtigt kommer. Men sønnen siger at det er ham og at han bare godt kan lide at sidde i fred og tænke over tigene. "Det skal han jo have lov til" siger farmand. Ingen af dem har dog set at han står på selvsamme stol...

Billede

 

Nabohusets beboere er lidt en modsætning til familien Stiehl. Det er det unge par, Katrhrin og Ernst, der bor der. De har ingen børn og lever derfor et lidt andet liv end Stiehl familien. En del af det liv er netop det som Familien Stiehls søn har fået ønene op for. Han tror ikke de har set ham... Men som de ligger der er de fuldt bevidst om at de bliver kigget på.

Billede

 

Et par af deres gode venner er også med på "legen" i haven.

Billede

 

Lidt senere vil der komme et vennepar mere som nok vil indtage solsengen. Men som det fremgår er Katrhrin og Ernst lettere løsslupne og lever det meget frie liv... 

  ( lettere inspireret af detalje fra Ole Vedels anlæg  Smile )

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 2 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.340

PB

Genial historie fremvisning ! Smile Glasses

 

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.