Heljan

Er der nogle som ved baner komme Heljan FRICHS  firkant med 

hvor lang mck er komme med ic 3 og er4 tog sætten

Er der nogle som ved hvor lang mck er komme med ic 3 og er4 tog sætten eller har de droppet at komme med dem

Lidt nyt fra kælderen

Der pusles med diverse gøremål, og det må nok konstateres at der er lang vej endnu.Og der må endnu engang beklages at billederne er væltet og står hulter til bulter.Måske Webmaster har et indspark her   

Billede

En ny Vordingborg opstår.

 

Nyt maskindepot opdateret 15.02.24

Et af de sidste større områder, som endnu mangler at blev færdigmonteret med skinner, maskindepotet i Knarbjerg.
Det arbejde er jeg nu så småt gået igang med.
 Billede

Men før jeg kan gå igang med skinnerne skal drejeskiven have en ordentlig omgang, så den ikke længere ser så ren og plastisk ud.

Midlertidige perroner

Jeg er begyndt at lave nogle midlertidige perroner til Knarbjerg Banen, som kan fungere indtil, jeg finder ud af hvordan, den endelige løsning skal være.
Billede
Perronerne bliver lavet i 7 mm MDF, som får en hurtig gang maling samt lidt patina i form af pulverfarve.

Sporplan og strækningsoversigt for Knarbjerg Banen

Nedenfor findes en stræknings oversigt samt sporplaner for såvel øverste som nederste etage af Knarbjerg Banen, som den tager sig ud her ved udgangen af januar 2024

Oversigt over strækningen
Billede

Knarbjerg Banen ombygget pga uforudsete "udfordringer"

For et års tid siden havde jeg min nyanskaffede PIKO My med til et større modelbaneanlæg for at foretage nogle prøvekørsler og lave en lille video, som kan ses her.

Prøvekørslerne forløb tilfredsstillende men, pludselig opdagede jeg at, der manglede en puffer i hver ende af lokomotivet, som med sikkerhed havde været der, da jeg startede.

CS2

Problemer/udfordringer med min CS2

Da jeg bygget min bane gav jeg alle skiftespor (bruger 74462 sporskifte dekoder og 74491 elektrisk sporskifte) en adresse fra 1 til 27. nu har jeg fået min CS2 på nettet og den har fået alle opdateringer der er.

Sager er nu den, at CS2 ”bedte” om at lede efter M adresser. Jeg trykket ok og nu har jeg det problem, at jeg nu har en del skiftespor med M adresser og en del på der ikke har M adresse.

Godt nytår!

Så er der gået nok et år - også her på Sporskiftet.

Et begivenhedsrigt år på de store og ikke mindst internationale linier, men her på Sporskiftet og i modelbaneverdenen som helhed et år uden de helt store udsving. Vi har set nogle spændende nyheder - heldigvis - men vi venter fortsat på nogle af de mest spændende, der er forsinkede. Helt som sidste år og forrige år. Det er nok vilkårene, når man lever i så lille et land og så lille et marked som det danske.