Næste års nye produkter

Det nye år nærmer sig med hastige skridt, så forsidens oversigt over årets nye produkter er blevet opdateret til 2022, så vi kan få plads til den linde strøm at kommende nyheder, som ikke mindst den myreflittige Gert forhåbentligt vil bidrage med. Smile

Mangler du stadig julegaveønsker til i år, kan nyhederne for 2021 fortsat findes her.

Top

Mail virker igen

Så skulle Sporskiftets mail gerne virke igen.

God fornøjelse!

Top

En udfordrende uge

Det har været en udfordrende uge for Webmaster.

Søndag brød netværkets mailserver endegyldigt sammen - den var mere end 10 år gammel, og har længe stået foran en udskiftning. Største udfordring har været, at den gerne skulle flyttes ind i det Kubernetes cluster, der kører resten af netværket, men det er en større udfordring og er derfor blevet skubbet igen og igen. Men nu blev det alvor, for den gamle server var helt død, så noget måtte gøres.

Klumper i forbindelsen

Så er det igen blevet tid til en opgradring af det udstyr, der driver Sporskiftet.

Hen over påsken vil netværket få en større opgradering med ny og hurtigere switch og firewall, og det indebærer en større omlægning af netværket. Huller i forbindelsen kan desværre ikke undgåes, så der vil kunne opstå kortere eller længere perioder, hvor Sporskiftet vil være mere eller mindre nede.

Det er naturligvis ærgerligt, men det er desværre nødvendigt af og til.

Kommende afbrydelse

Sporskiftets Internet udbyder - Gigabit - har meddelt, at de vil afbryde forbindelsen til Sporskiftet en times tid torsdag 1/10 for at ændre opsætning på en switch.

Afbrydelsen er annonceret til at vare fra 11:00 til 12:00, så der skal man nok ikke forvente at kunne bruge Sporskiftet.

Top

Stabilitetsproblemer

Vi har desværre nogle stabilitetsproblemer med Sporskiftet i øjeblikket efter en større opgradering af den underliggende server installation.

Det betyder, at enkelte indlæg er gået tabt de sidste dage. Vi har sat backup-frekvensen i vejret, så der bliver lavet en backup en gang i timen, og det har netop været nødvendigt at indlæse en sådan backup halvanden time tilbage. Det betød også et enkelt mistet indlæg.

Vi håber på forståelse, indtil problemer er fundet og løst - og så håber vi på, at man vil skrive sine indlæg een gang til, hvis de skulle gå tabt.

Det store nedbrud

Kære alle.

Som alle faste brugere har bemærket, har Sporskiftet haft store problemer de sidste par uger. Det startede med en NAS boks, der brød ned - den boks, der fungerer som filsystem for Sporskiftet. Senere røg Internet-forbindelsen, men Sporskiftet kom op igen - næsten.

Forstyrrelser

Der har desværre været nogle forstyrrelser det sidste døgns tid: I går eftermiddag var Sporskiftets server blevet sur og krævede en genstart.

Og her til morgen var Internet-forbindelsen fra Gigabit så nede - switch'en i Rødovre var åbenbart stået af.

Men nu skulle vi gerne køre normalt igen.

Top

Godt nytår 2018

Så er det igen blevet tid til en nytårshilsen på Sporskiftet.

2017 har været et roligt og godt år på Sporskiftet - ikke mindst takket være vores moderatorer, der har gjort et fint arbejde med at holde en fornuftig tone i de mange indlæg, der fortsat strømmer ind på Sporskiftet. Et stort tak herfra til moderatorerne for det fine arbejde.

Nedtur

Da' alle sammen.

Sporskiftet var nede her til formiddag: Det var planlagt, men webmaster havde glemt at advisere om det på forhånd.

Elektrikeren var på besøg og lavede større ændringer i eltavlen, så der kan komme varme i stuens gulv til vinteren. Ved den lejlighed røg der en bimåler, en ny og mindre blev sat ind, og der blev proppet en stak IHC i tavlen også.

Nu skulle det gerne køre normalt et godt stykke tid igen.