Godt nytår!

Så er der gået nok et år - også her på Sporskiftet.

Et begivenhedsrigt år på de store og ikke mindst internationale linier, men her på Sporskiftet og i modelbaneverdenen som helhed et år uden de helt store udsving. Vi har set nogle spændende nyheder - heldigvis - men vi venter fortsat på nogle af de mest spændende, der er forsinkede. Helt som sidste år og forrige år. Det er nok vilkårene, når man lever i så lille et land og så lille et marked som det danske.

Normal drift tilbage

Så kan vi vist godt melde Sporskiftet tilbage i normal drift - incl. mail.

Det har reelt kørt de sidste 3-4 timer på en ny og opdateret installation, og har ikke vist nye tegn på problemer.

For de teknisk nysgerrige: Sporskiftet kører på Drupal 6, og det tillader som maksimum PHP version 5.6. Det kan være svært at komme så langt tilbage med en moderne Linux, men det er lykkedes - vi kører nu på den nyeste Debian Bullseye (version 11), hvor det indtil nu har kørt på Debian Jessie (version 8 ). Det har højnet sikkerheden ganske gevaldigt.

Top

For tidligt ude

Øv - nej - den opdatering var ikke nogen god idé.

Vi er tilbage på den gamle version, og nok engang uden mail. Webmaster arbejder videre på sagen.

Mail virker igen

Efter en gevaldig opdatering af den Docker container, der kører Sporskiftet, virker mail nu igen.

Blot på en mere moderne og langt mere sikker måde. Smile

Top

Sporskiftet kan ikke sende mail

Serverne, der driver Sporskiftet, har fået en meget stor opgradering hen over påsken.

Det er i det store hele gået rigtig godt - men en opdatering af mailserverne har skærpet sikkerheden, og det har Sporskiftets gamle software svært ved at leve op til. Derfor kan Sporskiftet ikke sende mail i øjeblikket, og det betyder, at nye brugere ikke kan tilmelde sig, og at funktionen for glemt password ikke fungerer.

En løsning er planlagt, men der går nok nogle dage, før mail virker igen.

Top

Næste års nye produkter

Det nye år nærmer sig med hastige skridt, så forsidens oversigt over årets nye produkter er blevet opdateret til 2022, så vi kan få plads til den linde strøm at kommende nyheder, som ikke mindst den myreflittige Gert forhåbentligt vil bidrage med. Smile

Mangler du stadig julegaveønsker til i år, kan nyhederne for 2021 fortsat findes her.

Top

Mail virker igen

Så skulle Sporskiftets mail gerne virke igen.

God fornøjelse!

Top

En udfordrende uge

Det har været en udfordrende uge for Webmaster.

Søndag brød netværkets mailserver endegyldigt sammen - den var mere end 10 år gammel, og har længe stået foran en udskiftning. Største udfordring har været, at den gerne skulle flyttes ind i det Kubernetes cluster, der kører resten af netværket, men det er en større udfordring og er derfor blevet skubbet igen og igen. Men nu blev det alvor, for den gamle server var helt død, så noget måtte gøres.

Klumper i forbindelsen

Så er det igen blevet tid til en opgradring af det udstyr, der driver Sporskiftet.

Hen over påsken vil netværket få en større opgradering med ny og hurtigere switch og firewall, og det indebærer en større omlægning af netværket. Huller i forbindelsen kan desværre ikke undgåes, så der vil kunne opstå kortere eller længere perioder, hvor Sporskiftet vil være mere eller mindre nede.

Det er naturligvis ærgerligt, men det er desværre nødvendigt af og til.

Kommende afbrydelse

Sporskiftets Internet udbyder - Gigabit - har meddelt, at de vil afbryde forbindelsen til Sporskiftet en times tid torsdag 1/10 for at ændre opsætning på en switch.

Afbrydelsen er annonceret til at vare fra 11:00 til 12:00, så der skal man nok ikke forvente at kunne bruge Sporskiftet.

Top