Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Signal-dekodere med mere

Af ren nysgerrighed, hvad findes der af signal-dekodere som kan bruges til danske signaler? De fleste jeg har set, har været enten DB, SBB og andre. Er det evt. noget man selv kan lave?

I øvrigt, jeg kan huske at der for nogen tid siden blev fremvist en fungerende udgave af en hastighedsviser. Nu kommer jeg så til at tænke på, om man kunne lave et modul, som dels styrede viseren, dels overtog styringen af et tog og lade dette sænke farten. Indrømmet, det vil sikkert være et større arbejde, men det kunne da se godt ud at et tog selv sætter farten ned ved passage af et signal med hastighedsviser.

Og ja, jeg er godt klar over, at ovenstående kan gøres vha. en computerstyring, men det kunne være rart med muligheden uden computeren.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leif Bach

Indlæg: 122

PB

"mr-data" skrev:
Af ren nysgerrighed, hvad findes der af signal-dekodere som kan bruges til danske signaler? De fleste jeg har set, har været enten DB, SBB og andre. Er det evt. noget man selv kan lave?I øvrigt, jeg kan huske at der for nogen tid siden blev fremvist en fungerende udgave af en hastighedsviser. Nu kommer jeg så til at tænke på, om man kunne lave et modul, som dels styrede viseren, dels overtog styringen af et tog og lade dette sænke farten. Indrømmet, det vil sikkert være et større arbejde, men det kunne da se godt ud at et tog selv sætter farten ned ved passage af et signal med hastighedsviser.Og ja, jeg er godt klar over, at ovenstående kan gøres vha. en computerstyring, men det kunne være rart med muligheden uden computeren.

Hej. Hvis du bruger Intellibox kan dine ønsker fungere uden PC. Decoderen er Uhl's Schaltmodul 63410, der er fuldt programmerbart uden PC. Fx er mine egne DSB I-signaler programmeret til at kunne vise alle 5 muligheder incl. "SORF", hvor der er forekommer blink. Skiftene er med bløde overgange som i virkeligheden. Det er temmelig realistisk. - Men Schaltmodulet "hænger" altså på LocoNet og Uhlenbrock. Go' hilsen.

__________________

Leif - TFJS

Like 0 kan lide
Top

Picture

Alex

Projektleder

Indlæg: 195

PB

Prøv og check Togcenter Gentofte's hjemmeside, de har dekoder til danske signaler, de har også signalerne.

Mvh

Alex

__________________

Märklin 3-skinne K-spor, Intellibox opdateret til ver. 2.0 og Win-Digipet 2009 Premium, Kører dansk epoke III.

Like 0 kan lide
Top

Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Først tak for jeres svar.

Dernæst:

Leif Bach: Ja det ser jo ganske smart ud med pågældende modul, og at det er beregnet på LocoNet gør intet; har tidligere været begejstret for ECoS, men er efterhånden blevet overbevist om at en IB2 er mere alsidigt valg, og ikke voldsomt mere besværlig (læs: mindre intuitiv) at betjene. Men jeg synes ikke at det ser ud til at den indeholder mulighed for bremsefunktion, kan det passe?

Alex: Var egentligt godt klar over at TGC havde deres egen signal-serie inkl. dekodere, men dels synes jeg at deres signaler er knap så pæne (har desuden bygget nogle stykker selv, ud fra et sæt (som jeg ikke husker hvor stammer fra) som jeg er godt tilfreds med), dels så ser det ikke ud til at deres dekoder til DCC er klar til levering, kun MM. Sidstnævnte gør dog mindre, de fleste modern centraler kan trods alt håndtere begge sprog, og som oftest samtidig.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

TCG's signaldekoder behøver ikke nødvendigvis at skulle parres med deres egne signaler. Hjemmelavede signaler vil også kunne bruges, bare man rent elektrisk opbygger dem på samme måde som de andre. Det vil sige fælles anode (+) på lysdioderne, og passende formodstande. Men de dekodere kan så ikke håndtere en hastighedsviser.

M.h.t. 2-skinneudgaven, så har det trukket lidt ud. Der har været lidt problemer med noget bremsefunktionalitet, og så har vandskaden i kælderen selvfølgelig heller ikke bidraget positivt til færdiggørelsen. Hvis man ikke har brug for bremsefunktionaliteten, men blot styring af signaler, ja så kan 3-skinne udgaven sagtens forstå DCC kommandoer såvel som MM.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leif Bach

Indlæg: 122

PB

"mr-data" skrev:
Først tak for jeres svar.Dernæst:Leif Bach: Ja det ser jo ganske smart ud med pågældende modul, og at det er beregnet på LocoNet gør intet; har tidligere været begejstret for ECoS, men er efterhånden blevet overbevist om at en IB2 er mere alsidigt valg, og ikke voldsomt mere besværlig (læs: mindre intuitiv) at betjene. Men jeg synes ikke at det ser ud til at den indeholder mulighed for bremsefunktion, kan det passe?Alex: Var egentligt godt klar over at TGC havde deres egen signal-serie inkl. dekodere, men dels synes jeg at deres signaler er knap så pæne (har desuden bygget nogle stykker selv, ud fra et sæt (som jeg ikke husker hvor stammer fra) som jeg er godt tilfreds med), dels så ser det ikke ud til at deres dekoder til DCC er klar til levering, kun MM. Sidstnævnte gør dog mindre, de fleste modern centraler kan trods alt håndtere begge sprog, og som oftest samtidig.

Hej igen. Jeg ved ikke liiige, hvad du mener med bremsefunktion i EcoS? Nedbremsning foregår i traditionel forstand som følge af decoderprogrammering eller etablering af bremsemodul foran fx signal. Hvis man vælger at køre med Uhl's LISSY system, kan LISSY-modulet programmeres til nedbremsning for det enkelte lok - med stop indenfor få cm foran signal for alle lok's uanset type og hastigheder. Og det er ikke nødvendigt at skære sporene op i sektioner. Jeg nævner det fuldstændighedens skyld. Go' hilsen.

__________________

Leif - TFJS

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.