Picture

Alex

Projektleder

Indlæg: 194

PB

Lys i Heljan C.. vogne

Hej og glædelig jul til alle.

Jeg er har her i juledagene overvejet muligheden for indbygning af lys i mine Heljan vogne litra C.. alle under litra. Jeg har bare lidt svært ved at se hvorledes jeg for anbragt en slæbesko på boggierne. Jeg skal ikke have slæbesko på alle boggier, da jeg regner med at bruge strømførende koblinger. Jeg er også lidt i tvivl om hvorledes retur forbindelsen udføres.

Hvis der er nogen der har lavet ovenstående hører jeg gerne nærmere, og gerne med et billede Smile

Med venlig hilsen

Alex

__________________

Märklin 3-skinne K-spor, Intellibox opdateret til ver. 2.0 og Win-Digipet 2009 Premium, Kører dansk epoke III.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Kim Larsen

Lærer og musiker

Indlæg: 151

PB

Jeg er selv i gang med at planlægge lignende. Her er, hvad jeg er kommet frem til:

Roco laver en slæbesko, som boggierne er forberedt til: Der sidder 2 tapper under boggien, der passer med 2 huller på slæbeskoens base. Så mangler der lige en klat lim. Udfordringen kan være, at "fjedrene" på på Heljans boggier kan sidde i vejen for tapperne, men de kan jo så trimmes lidt, da det er på et usynligt sted. mht til 0 / retur, har Roco nogle, der ligeledes kan monteres på samme tapper. Dog har jeg også set andre fine løsninger med fx dem fra Niceled, Märklin og helt hjemmegjorte løsninger - ofte med fjedertråd.

 

Esu's lysstave er vejen jeg går af flere årsager, men kan summes op til, at her får du slet og ret mest produkt for pengene! Bladt de lækre features er fx drejemodstand (lysstyrke) og kondensator (ingen flimren), som allerede er indbygget. Monteringsmæssigt, skal der så laves et lille hak i interiøret, der ellers går helt op til taget.

Koblinger og strøm:

Jeg har valgt Viessmann / Tams / (et par andre) 's koblinger (basseret på Fleishmann Profi). De har "kun" 2 ledere, men dersom stålvognene ikke har slutlanterner er det så rigeligt! Hver ende af vognstammen kan jeg jo så sætte lige den kobling jeg vil i, for de skal jo ikke lede strøm. Jeg har valgt de andre koblinger på markedet fra fordi: 1: de kobler ikke kort/tæt, og det er vigtigt for mig. 2: De (fx Krois) der er basseret på Märklins kortkobling kommer med storsansynlighed til at støde ind i pufferne på vognene, og vælger man så de højdejusterbare, er det ikke godt, at vide hvordan de vil klare sig på sporskifter...

 

- Kim

__________________

På vore modelbaner søger vi at undgå afsporinger. Kunne vi dog ikke have samme målsætning her.....?!?!!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Alex

Projektleder

Indlæg: 194

PB

Hej Kim

Mange tak for dit meget uddybende svar, nu har jeg bestemt noget at arbejde videre med.

Mvh

Alex

__________________

Märklin 3-skinne K-spor, Intellibox opdateret til ver. 2.0 og Win-Digipet 2009 Premium, Kører dansk epoke III.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.