Picture

Splint

Ingeniør

Oxie Sweden

Indlæg: 12

PB

Sporplan

Hej alle

Jeg er absolut helt og aldeles ny og uerfaren og har brug for noget hjælp.

For mange år siden (i strt 80-erne) fik jeg min første Märklin modeljernbane og denne blev sat op på en plade og landskab blev bygget. Så blev man teenager og interessen for piger kom og modeljernabeb blev solgt. I 2016 bliver jeg ansat et sted hvor det hele drejer sig om jernbanen og min ibtresse for modeljernbane kommer for fuld styrke. I fødselsdagsgave får jeg Märklin 29051 og så er jeg hooked. Jeg køber skinner, flere lokomotiver, vogne og bygninger, men jeg savner en fast bane, monteret på en plade. Idet min frue har sagt, at jeg ikke må smide datteren ud, så jeg kan overtage hendes væresle til at bygge modelbanen, så må jeg nøjes med gæsteværelset. Dette er ikke særligt stort, så banen kan højst blive ca, 230x140 og så skal den kunne sænkes/hæves  fra loftet. Jeg har en ide om, at fastgøre pladen i den ene ende til væggen og den anden ende skal kunne hæves/sænkes til/fra loftet.

Her er så min bøn til jer gode menensker i forumet. Jag har brug for hjælp til at udfærdige en bane med mindre "bjerge" og tunneler. Den må gerne være dobbeltsporet og skal kunne tage op til 4-5 stk. passagervogne på station. Rangerspor må der også gerne være plads til. Jeg benytter C-spor. Jeg har købt 3D Train studio, men det er jeg ikke en haj til. Jeg har også købt Märklins CD med 30 sporplansforslag og de forslag der er er enten for store elelr også er de "kedelige". DEt er måske store krav jeg stiller til en så lille bane, men man kan altid håbe, at der er en eller ande herinde som kan hive en sporplan op af lommen og som kan opfylde mine ønsker.

Jeg må nok erkende, at der er sket meget siden jeg sidst havde en modelbane. Jeg har forsøt at finde sporpalner på nettet, men enten så har de manglet oversigt over skinne numre eller også har banerne været for store.

Håber I kan hjælpe.

 

På forhånd tak!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 380

PB

Hvis den bliver 140 bred, skal du kunne komme til anlægget fra begge sider. Den ene side kan godt være noget smal, idet man kan bevæge sig sidelæns langs anlægget.

Er der mulighed for at anlægge banen rundt langs væggene i en hesteskoform? Der kan f.eks. laves vendesløjfe eller rundstrækning i hver ende. Afhængigt af dørens position og adgangsforhold kan der laves en flytbar bro (eller noget med en vippekonstruktion) hen over gabet mellem de to ender - måske ikke fra starten af anlægget, men noget der tænkes ind i en senere mulighed.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Splint

Ingeniør

Oxie Sweden

Indlæg: 12

PB

Hej Godsbanen

Tak for svar.

Der er plads i siderne, men længden er et problem grundet en dør. Hvis banen bliver længere, så vil døren ikke kunne åbnes/lukkes heller ej når banen hæves mod loftet. Jeg vil foretrække en kvadratisk bane, da den bedst passer de omgivelser den skal være i.

Derudover er der så et andet problem, og det er at fruen fortsat ønsker gæsteværelsets fumktionalitet opreteholdt, dvs. sovesofaen "under" banen skal kunne benyttes, hvorfor jeg bliver nød til at kunne hæve banen mod loftet i hvert fald i den ene ende. 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 380

PB

Ja, det giver nogle begrænsninger. Det med at vippe pladen er en gammelkendt mulighed, sådan at den er hængslet og kan klappes op, når den ikke er i brug. Det har dog den ulempe, at alt skal sidde fast eller skal tages af hver gang - og at anlægge en bane kan godt strække sig over lang tid.

Angående døren er der måske den mulighed at afmontere den (at få den ændret til at åbne udad er nok en lidt for stor mundfuld!). Evt. erstatte den med en skydedør, der kan monteres i en skinne på inder- eller yderside.

Omkring kravet om at en sovesofa skal kunne benyttes i værelset, er der så den mulighed at sofaen/sengen er uden ben og   kan placeres under banen, som så skal være oppe i en vis højde, men det bliver nok ikke med fruens godkendelse Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

Burlington Northern

København Ø

Indlæg: 35

PB

Hej Splint

Prøv at tjekke nogle af Litra P¨s sporplaner ud i dette fora. Der er virkelig smæk for skillingen på en beskeden plads og så er de tegnet til Mârklin.

__________________

Mvh.

Burlington Northern

Like 0 kan lide
Top

Picture

Splint

Ingeniør

Oxie Sweden

Indlæg: 12

PB

Hej alle

 

Tak for Jeres svar.

Jeg fandt faktisk en tysk hjemmeside modellbahning.de hvor jeg købte en færdigprojekteret sporplan. Nu udestår køb af skinner mv.

Like 0 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 434

PB  Blog

  her lidt mere 

spor planer ; https://dermodellbahnblog.de/maerklin-gleisplaene-gleisanlagen.html

https://katalog.dermodellbahnblog.de/maerklin-buecher/maerklin-0700-h0-g...

fjæsbogen se i filer : 

Sporplan Til Modelbane

https://www.facebook.com/groups/460960097419195

 

__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.