Picture

Pastorniels

Sognepræst

Indlæg: 37

PB

Nochs Fertig gelande Mittenwald

I tilfælde af nogen skulle finde dette interessant, så vil jeg da lige nævne at jeg har fået mit anlæg op at køre på den plade med "færdig landskab" jeg købte for et stykke tid siden. Til at begynde med efterlyste jeg de skinner jeg manglede, for at lave den sporplan Noch mener passer til landskabet men på Lars's opfordring prøvede jeg i første omgang med de skinner jeg havde købt her på siden for snart længe siden, dengang jeg drømte om at opbygge mit eget landskab "Spinkenstein" efter et fremtragende forslag fra Lars. (Spinkenstein blev aldrig færdigt, men selve sporplanen gjorde og det er et genialt anlæg for far og søn eller 2 kammerater der kan stå på hver sin side og sende tog til hinanden stationer. Så hvem ved måske engang kommer projektet igang igen) Det viste sig at jeg på nær et par enkelte sporstykker havde hvad jeg skulle bruge

Ideen med dette anlæg var jeg da i det mindste kunne få noget op at køre, der kunne glæde børn og voksne uden at projektet dør pga for mange tommelfingre, og jeg har altid drømt om at have sådan et fint anlæg med huse og bjerge og træer, sådan som det så ud når jeg kom på Nyborg Station og jeg fik en krone af min mor til at starte togbanen i ventesalen. 

Må sige at der er fordele og ulemper ved sådan en plade. Ja landskabet er der, og kurverne passer næsten til skinnerne. Nu er jeg også Land Rover entusiast og dermed vandt til store tolerancer. Men nu er pladen her jo tysk, jeg kunne forstå hvis den havde været engelsk! Pladen står til noget der ligner 8000,- kr fra ny, og jeg kan da kun sige at jeg er glad for at jeg købte den brugt. For til den pris er der et par ting jeg synes burde være bedre.Ud over at græs osv ikke flugter helt med skinnerne, så er det en kilde til frustration at det er så  svært at komme ind under bjergene. Troede at bjerge og tunneler kunne løftes af, men næ nej, der skal man have hænderne igennem nogen huller, og der gælder det om ikke at have for store hænder. Jeg kan sådan lige akkurat få mine hænder derind. Ville gerne skrue skinnerne fast til underlaget, men det er der ikke rigtig plads til og det er lidt øv hvis det skilles ad derinde hvor man ikke rigtig kan komme til. Og man opdager det jo først når toget ligger derinde og er afsporet. En anden ting der kan være en smule frustrerende er at den "skal" der udgør landskabet ikke rigtig er understøttet på midte af det træskelet skallen hviler på. Det får parkerede togvogne til at trille ind mod midten, og ind imellem kæmper de små lokomotiver imod en lidt for stej stigning, hvis man ikke lægger et eller andet under. 


Men når det er sagt, så er det altså en ganske hurtig måde at få et lille anlæg op at køre der kan underholde store og  små i en times tid eller to. Der er meget udfordring i at få togene til at skifte sporkreds, og måske vende kørselsretningen i yderkredsen. Savner lidt et vigesporr i yderkredsen og måske et lidt større rangerterræn. Men det kan jo være det kommer. Foreløbig skal jeg lige have gjort dennne del  færdig med træer og lys osv. 

Konklussionen må være at hvis man ligesom jeg har ti tommelfingre eller ikke har tid og tålmodighed til at bygge et landskab op selv, så er det her en udmærket løsning. Hvis man kan leve med et par detaljer og synes det er prisen værd.  BilledeBilledeBilledeBillede

Like 4 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.757

PB

Det vigtigste er at komme igang Smile!

Her er linket til det layout, som Niels omtaler. Det er næsten 10 ÅR gammelt Shock .Som tiden dog går....

https://www.sporskiftet.dk/forum/250cm-x-122cm-%E2%80%93-fra-dalby-til-b...

Venlig hilsen

Lars

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 2 kan lide
Top

Picture

Pastorniels

Sognepræst

Indlæg: 37

PB

Oh ja Spinkenstein, man kan blive helt vemodig. Smile Men drømmen lever. 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.541

PB  Blog

Du er da vist gået helt uden om NOCH forslag. Er der ikke flere steder hvor skinnerne er lige efter et kurveskifte?

Det er jo "Mittenwald" fra NOCH, Som jo er et "kødben" med en rundbane omkring. Du har bl.a. reduceret antal spor foran stationen.

mvh

Ivan Holck

 

AttachmentStørrelse
NOCH-mittenwald.jpg 395.09 kB
__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.