Picture

jpetersen

Indlæg: 33

PB

Inspiration

Jeg har fået lagt mig nogenlunde fast på layout til min skyggebanegård i kælderen. Det giver naturligvis et "fast" punkt hvor resten af banen skal starte fra. Men den berømte klap er gået ned, og jeg kunne godt bruge lidt inspirerende indspark.

Jeg har vedhæftet selve skyggebanegården i jpeg og det foreløbige layout til banen over jorden. Jeg kunne godt tænke mig en banegård med to vigespor og så et gennemkørende spor. Nogle få rangerspor og plads til et pendultog (det har jeg ikke fået tegnet ind endnu).

Skyggebanegård i SCARM: https://www.dropbox.com/s/3dud4vuvei9jyb8/Skyggebaneg%C3%A5rd%20vendesl%...

Mellemniveau i SCARM: https://www.dropbox.com/s/od2ewai5pw79df4/Mellemplan%201.scarm?dl=0

Billede

Billede

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.520

PB

Hej JP,

kan se at du har glemt alt om hvad der er sket med ideer og indput i en tidligere tråd.

Vi var inde på der ville blive en kraftig stigning på den op og nedkørselsrampe, hvor der er mere plads end på det nye layout du har lavet. Ydermere er den strækning nu blevet en meter kortere. Af samme grund får du nu stigninger på 6%, hvis du skal op på 9 cm i lagafstand. Transversaler og andre overgange mellem de to spor har du også sløjfet.

På den nye tegning af skyggebanegården har du tilføjet et blindspor der hvor du tidligere havde overgang til det der nu er blevet 4 blindspor. Dette er umuligt har jeg ladet mig fortælle. Den inderste kurve i kurveskiftet skal hvis du ikke vil skære i skinnerne være en kurve. Du har indsat et sporskifte med den lige side. Her kan du så prøve at rykke kurveskiftet 15 grader tilbage, så kurven i venstre top er 130, 130, 130, 130, 115, 671 og 115.

De fem spor i top kan blive en skinne længere ved at montere det første sporskifte ude i kurven.

Ved at lave blindspor ind i de to "huller" kan du ikke komme ind og "bjærge" de lokomotiver og vogne som helt sikkert afsporer hvor du for nuværende ikke kan nå.

Nogle af fejlene opstår ved at skinnerne er 4 cm brede, men kun 3 cm på tegningen. Af samme grund tror jeg ikke du har 4 cm fra bordkant til skinnemidte.

Billede

Da du kun har 100 mm mellem de to gennemgående spor og normalafstand er 77,5 og 64,3 er der som udgangspunkt ikke plads til dit blindspor. Kan du få det placeret direkte midt imellem, altså 50 mm i skinneafstand skulle der lige være plads til det alligevel. Men prøv dig lidt frem.

 

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

jpetersen

Indlæg: 33

PB

Den tidligere tråd er ikke glemt. Og jeg deler også din bekymring omkring stigningskvocienten. Banen blev dog ramt af force majeure (læs kæresten), som skar en meter af længden.

Jeg vil forsøge at redde lidt af længden tilbage ved at flytte sporskiftet ind i kurven som du foreslår.

P.t. er der gang i projektet med at bygge det "skab" som pladen skal hænges op i. Når det er skruet op, så får jeg muligheden for at lægge spor op i den rigtige verden, så jeg lige kan se om toget kan trække op af den ret kraftige stigning.

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Baungaard

VVS Ingeniør ved COWI

Give

Indlæg: 204

PB  Blog

Hej ?

Nu behøver du ikke vente så lang tid for at teste max stignings procenten. Smile

Lav en simpel opstilling på skivebordet hvor du klodser skinnerne op i den planlagte stigning. Så kan du teste med dine tog og vogne om det vil komme til at virke. Du skal særlig være opmærksom på overgangen fra vandret til stigningen, her kan du være nød til at lave en blødere overgang, for at undgå at vognene frakobler. 

__________________

Med Venlig hilsen

Peter Baungaard

N-Modulvest
http://www.nmodulvest.dk/

Like 1 kan lide
Top

Picture

jpetersen

Indlæg: 33

PB

Så blev der tid til at teste stigninger. Jeg valgte det mindste lokomotiv jeg havde, og satte fem vogne på. En enkelt med slæbesko for at få ekstra modstand. Stigningen er relativ stejl, og starter umiddelbart efter fjerneste sporskifte, og stiger herefter til 12 cm omkring midten af det lange stræk. Stigningen er omkring 1 cm pr. skinne (24130'ere og 24188'ere).

Så nu er jeg ikke så nervøs for om stigningen kan lade sig gøre.

Billede

 

Billede

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.