Picture

jkr

Elektriker

Indlæg: 40

PB

Endelig plads til fast anlæg

Efter at have haft i masse midlertidige anlæg, er jeg endelig færdig med loftrummet så jeg kan begynd at sætte et anlæg op.LoftrummetBillede

Rummet er ca 5,5 meter lang og 4 meter bred, pga vinduer går der ca 0,5 meter fra, så man kan komme til vinduerne,i den anden ende går der ca 15 cm fra pga installationer, krydset er en loftlem, så den skulle der også tages hensyn til, var et øjeblik ved at overveje om loftlemet skulle flyttes men droppede det igen pga af det ville blive et større arbejde. Layoutet er et jeg så herinde for flere år siden, kan desværre ikke finde det igen, så den er lavet ud fra hukommelsen og mine egne ideer, er blevet rimelig tilfreds med det, da det gøre at der er masse af kørestrækning og der kan kører med forholdsvis lange togstammer. På et senere tidspunkt bliver der nok udvidet med en endebanegård/godsbanegård i et rum ved siden af men det er fremtiden regner med at lave automatisk styring af togene men det. 

Synlige sporHer er de synlige spor, de gule spor er et stykke hvor jeg er i tvivl om der skal være et spor skift mellem eller jeg blot skal lade det blive som det er og lade det ende blindt det bliver der først taget stiling til under byggeriet da jeg har lidt svært ved at se det for mig på papiret. de to blinde spor nedest bliver adgang til den fremtidig godsbanegård, men fortløbig bliver det en lille endestation.

Skjulte sporHer er de skjulte spor, det lilla er den skjulte banegård som kommer til at ligge under den synlige bane gård, det lyseblå er en helix der gør atder bliver en højde forskel på ca 200 mm mellem øverse og nedste lag, med en stignings procent på maks 2,5 %.

samtlige sporHele layoutet.

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________

MVH Jan

tog i lange ``baner``

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

Hej Jan,

hvilket program bruger du?

kan du ikke ligge en fil op af dit layout?

mvh Ivan

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Picture

jkr

Elektriker

Indlæg: 40

PB

Hej Ivan

Jeg bruger Wintrack 8

her er den vedhæftede fil af mit kommende anlæg både + ændringen hvor det blinde gule spor kommer til at fortsætte over i det andet spor

version 2her er et billed af ændringen

AttachmentStørrelse
Bækmarksbrobanen version 1.tra 32.35 kB
Bækmarksbrobanen version 2.tra 32.53 kB
__________________

MVH Jan

tog i lange ``baner``

Like 0 kan lide
Top

Picture

Cowi

Indlæg: 315

PB

Ikke for at slå skår i gladen for hvor er jeg glad på dine vegne over at du kan bygge dig et fast anlæg! En luksus jeg ikke har de næste 5 år..

Men... Med mindre du har planer om at gøre dit anlæg lige så hullet som en ost fra alpelandene (der jo ellers har nogle flotte jernbaner) så skal du fuldstændig retænke hele dit layout! Jeg ved godt at det lyder enormt drastisk. Enormat omfattende og enoramt demotiverende.. Selvom du har plads op af væggen ved vinduerne har du stadig et anlæg hvor du skal række 120 cm ind for at nå midten og det alt for meget! Det vil mange med garanti give mig ret i. Endnu være er det ved hjørnerne. Jeg er selv 193 høj og har haft et anlæg, ind mod en væg, der var 120 cm bredt og det voldte mig usansynlige problemer! 

Hvis jeg havde dit fantastiske rum (!) så ville jeg lægge en bane langs væggen som vist på mig tegning og ikke gøre noget sted for indræk breddere end 80 cm. Skal du have vendesløjfer skal disse naturligvis være breddere, men dette kan godt udtænkes så det bliver lettere at komme til. Langs væggen har du stadig mulighed for at have en masse kørestrækning og du kan have en tunge ud i rummet, der giver mulighed for rangerering eller lille lokalstation hvor en skinnebus stopper i ny og næ.

Selvom du har mange spor nu så vil dit nuværende anlæg først og fremmest være svært at arbejde med i forhold til opbygning af landskab og derefter en dag at nå et tog, der er afsporet.

Jeg studerer arkitektur så jeg vil smide et af de bedste råd jeg har fået derfra ind: Hvis du kan overskue og se alt på noget (og dette gælder bygninger, skulpturer m.v.) så snart man kigger på det så ledes man ikke videre. Man vil ikke udforske det på samme måde eller bevæge sig rundt og set det fra andre vinkler. Det synes jeg også man kan sige om modelbaner: Jeg vil personligt hellere se forskellige 'scener' (storby med station, landsby med trinbræt, havn, frodige marker osv..) end at have det hele i stor omgang.

Jeg håber mine små tanker kunne være lidt inspiration og al held og lykke med dit projekt herfra uanset hvad Laughing out loud

 

Billede

Like 1 kan lide
Top

Picture

jkr

Elektriker

Indlæg: 40

PB

Takker for dit input (der skal mere til at slå demotivere mig Big smile )Kan godt følge dig i det du skriver med at holde en maks brede på 80 cm, hvad man selvfølgelig ikke kan se på de tegninger (hvilket er min fejl) der er uploaded er at der bliver et stort hul i midten så der bliver faktisk maks 80 cm de fleste steder  (se ny tegning) + jeg har droppet de 2 helixer igen, nettop pga af rækkevide og det med at komme til det, da jeg bare kan forlænge stigningerne i det skjulte, ville gerne kunne trække banen længre ud mod vinduerne, men som alle ved må man gå på kompromi (citat: det skal være til at komme til at vaske dem), så det at du har trukket banen helt ud mod vægen ved vinduet et et ´´no go`` Sad ,+ døren i den anden ende heller ikke må spærres af, kan personligt godt lide lange togstammer der kører igennem et bakket landskab, hvilket jeg mener at mit layout giver mulighed for, men dit oplæg har fået mig til at spekulere i andre baner omkring layoutet, lidt hen mod det som du har risset op, så det er undre overvejelse, så det kan være at der kommer et andet layout til, men indtil vidre vil jeg holde fast i det oplæg jeg har lavet.

  Billede

__________________

MVH Jan

tog i lange ``baner``

Like 0 kan lide
Top

Picture

Himmerlandsbanerne

Suldrup

Indlæg: 1.575

PB  Blog

Hej Jan,

kan se at du i øjeblikket kun kører rundt og rundt, stor nybegynderbane. Wink

Dine togstammer skal vel som i virkeligheden ud og ind i samme ende af stationen. Smile

__________________

med venlig modeltog hilsen
Ivan

2 skinne - h0 - epoke 3 og lidt 4/5/6

sporplaner
 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.