Picture

Klaus K

skoleleder

Indlæg: 13

PB  Blog

Originaltegninger

Er helt ny i dette forum og har ikke leget med tog siden jeg var knægt, så jeg glæder mig til at komme i gang igen. Har brugt en masse tid på nettet inklusive dette fantastiske forum, som man kan lære meget af at læse. 

Jeg har planer om at lave en model af Sønderport Station ved Holstebro. Dels minder den mig om mine fantastiske sommerferier hos mine bedsteforældre, som boede tæt på stationen og så synes jeg det er en af landets smukkeste stationer. Jeg har fundet nogle tegninger på weblager men disse er ikke detaljerede nok til at lave en kopi eller også har jeg ikke helt styr på at " læse" tegningerne. Er der nogen som har erfaring med hvor man skal henvende sig for at få fat i en kopi af detaljerede tegninger? Er det DSB eller kommunen? Håber nogen kan være behjælpelig.

hilsen Klaus K

Like 0 kan lide
Top

Picture

Rep Neslein

Kreativ designer for modelproduktion

Ringsted

Indlæg: 998

PB  Blog

Hejsa

helt generelt:

Hvis bygningen stadig er der, har komunen helt sikkert en tegning. Ved alm bygninger er det  let at få aktindsigt, men kopier koster et eller andet.

F.eks Håndværkere skal ofte bruge tegninger og beregninger i forbindelse med byggeopgaver, og ved gravearbejder er det næsten lovpligtigt at skaffe tegninger før arbejdet påbegyndes . DVS ansvarsforsikringen gælder kun, hvis der er tegninger tilstede, og man deraf kan slutte, at man var i god tro inden katastrofen opstod:-)

KBH tegningsarkiver overgået til et privat frma, og det kræver naturligvis betaling for sine ydelser.

Hvis en offentlig bygning stadig er i drift som offentlig bygning, er det ikke sikkert de vil udlevere den, f.eks Terrorskræk) måske kun håndværkere som skal arbejde på bygningen kan få de nødvendige tegninger, Broer, stationer, militære anlæg, havne, osv kan være klassificerede

Hvis bygningen er revet ned, er det noget sværere. Banedanmarks arkiver er ikke offentligt tilgængelige, og for nedrevne bygninger bliver tegningerne vist også skrottet.

Så er der måske nogen, der kender nogen, musseer og så naturligvis landsarkiverne. Der bør man kunne finder næsten alt, men det koster nok et honorar at få en kopi, da der skal bruge arb.tid på det.

Held og lykke med jagten

Rep

 

__________________

Rep Neslein

Togtosse af sind og proffesion

Like 0 kan lide
Top

Picture

BT

Selvstændig

Søby Ærø

Indlæg: 388

PB  Blog

Du kan evt prøve i forummet på www.jernbanen.dk

Siden drejer sig mere om virkelighedens tog og der er tit tegninger i forummet - så det kunne tænkes at nogle derinde ligger inde med noget.

Der er to forums for virkelige tog: Nuværende og historiske - så hvis du vil lave en model af stationen fra tidligere tider er det en god idé at besøge det historiske forum.

__________________

Mvh

Johnni Christensen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Svend

Ballerup

Indlæg: 1.335

PB

Bygningen eksisterer (så vidt vides) stadig og anvendes som børnehave. Prøv at spørge kommunen om tegninger.

Billeder og anden beskrivelser findes bl a her: http://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=14350

Hvis ikke sporplaner allerede ligger på Rundremisen, er jeg sikker på at de dukker op før eller siden (hvis man spørger pænt nok "før").

 

__________________

Svend

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.