Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.661

PB

Modeltog kontra radiator afstand ?

Hej allesammen,

Er der nogen af jer andre som har erfaring med hensyn til hvor tæt på en radiator man kan placere skinner på et modelanlæg ?

Jeg går nemlig og pusler med at sætte et nyt mindre Märklin anlæg op med C skinner, men i den ene ende af lokalet er der en radiator. Selve radiatoren er en ældre sag i en gammel lejlighed. Den bliver ikke vanvittig varm og jeg bruger den egentlig kun i ca 4 mdr om året når det er allermest koldt (ikke elektrisk)

Det er jo nok fornuftigt at have lidt afstand mellem yderste skinne på anlægget og radiatoren. Men hvad vil I foreslå ? Hvad har I af erfaring på dette område ?

På forhånd tak Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Da din radiator står forenden af rummet vil den nemme løsning være at have din bane på et anlæg med hjul så du om nødvendigt kan flytte anlægget længere ind i rummet. Normalt stående i samme afstand som et møbel, hverken skinner eller elektronik tager skade af en smule varme, men hvordan dine materialer til opbygning af landskab reagerer er nok mere uvist.

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.142

PB

Hej Lasse

 

Hvis radiatoren ikke bliver alt-for brandvarm, så skulle du formodentlig ikke få større problemer (om nogen) end Morten - han byggede sin flotte Schmidts Spinderi & Klædefabrik til brug som radiatorskjuler - og han har ikke meldt noget om smeltet plastic - i hvert fald ikke her på Sporskiftet.

Afstanden fra Schmidts Spinderi & Klædefabrik til radiatoren inde bagved er ikke overvældende, men der er stadig adgang til at skrue på termostaten.

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.661

PB

Tak for tippene og for linket. Jeg vil forsøge mig med ca samme afstand som anlægget i linket med klædefabrikken  Smile

Like 1 kan lide
Top

Picture

Klarsyn

Odense N

Indlæg: 466

PB  Blog

Slet ingen problemer med afstanden. Der er ca. 3-4 cm mellem radiator og fabrikkens bagside, som er lavet af pap. Radiatoren bliver aldrig mere en håndvarm, så ingen problemer overhovedet.
__________________

Hilsen Morten

Besøg min blog på: http://www.sporskiftet.dk/blogs/klarsyn og læs mere om mit anlæg.
M og C-skinner på loftbane, ECoS 50000, 2 Mobilstationer og 5 Delta boostere. Primært DSB materiel Epoke III - IV.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.