Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

Modelspoorbeurs i Houten, NL

I sidste weekend var jeg i Houten (en soveby uden for Utrecht). Det var anden gang, men den første gang var jeg der bare for se hvad det var, denne gang var det planen at få fadt i lidt forskelligt udstyr. De er der hver anden måned, så er man alligevel kommet på ferie i Holland kan i da lige overveje om det passer ind i programmet.

Heldigvis havde jeg lært lektien fra første gang - der er parkeringsassistenter, men der er tryk på så det er lettest hvis man kommer lige når de åbner.

Messen er primært en "kræmmermesse" hvor der sælges nyt og brugt materiel. Der er mest H0, men alt fra spor 1 til Z er der i større eller mindre grad. Derudover naturligvis materialer til landskab, m.m., men også let mere perifiere ting som DVD film om tog og værktøj - alt fra en pincet til en stiksav. Ud over de hollanske forhandlere er der en del tyske.

Her er to af de tre haller:

Én af de tre haller - Modelspoorbeurs HoutenÉn af hallerne i Houten

Det er naturligvis ikke lige stedet hvis man kører dansk, men jeg så da lidt - en dansk MY og signaltårnet fra Frederiksberg. Og naturligvis Maersk containere og lastbiler.

Som sagt er det mest et kræmmermarked, men der var da også lidt kørsel med spor 1 og enkelte anlæg (jeg fandt aldrig helt ud af hvad de ville sælge ved dette anlæg, ud over at det var relateret til digital drift).

Digital anlæg - Houten

Der var også et par dioramaer - så vidt jeg lige kunne se var de en konkurrance med afstemning om hvilket var det flotteste:

Diorama 1, HoutenDiorama 2 - Houten

Det første er et alpelanskab med kørende tog. Det andet er... ja... det andet fatter jeg ikke en meter af. Ser i ind i "grotten", vil i opdage at der står nogle folk på en perron i venstre side (de lader sig ikke slå ud af detaljer som tyngdekraft), og en bil klæber sig til højre side. Der er også et tog nede i bunden. Jeg så ikke noget bevæge sig da jeg var der, men jeg har en mistanke om at det evt kan køre rundt så toget passerer de ting der er på indersiden af røret. Bemærk at billedet er i ret dårlig kvalitet, da jeg måtte overdrive eksponeringer for at man kan ane toget inde i grotten. Det er bare tager med en mobil telefon, så det er jo begrænset hvor godt det kan blive (i hvert fald med mig som fotograf).

Jeg fik ikke fundet alt det jeg gerne ville have fat i, men lidt n-skala DB epoke III godsvogne blev det til. Og så lige et impulskøb af en malerrulle og en lampe med indbygget forstørrelsesglas.

Indkøb fra Houten

Det store spørgsmål jeg havde bagefter var: Kørte tyskerne stort set kun med øl den gang, eller er det bare modelfolket der vil have ølvogne, flere ølvogne, og så lige en ølvogn?  Smile Jeg begrænsede mig til to fra Munchen da det passer med min lokation, men jeg vil egentlig også gerne have noget der ikke er øl at køre med.

Og så et billede fra den overfyldte parkeringsplads da jeg gik derfra. Det ser ud til at man ikke behøver at være bange for at skille sig ud - her er plads til alle typer: Laughing out loud

Houten parkeringsplads

 

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.126

PB

Hej Lars

Det ville sikkert være et godt sted at finde nogle hollandske personvogne til sine internationale tog mellem Danmark og Holland (og evt. Tyskland), til en spiselig pris.

 

lmoelleb skrev:

Og så et billede fra den overfyldte parkeringsplads da jeg gik derfra. Det ser ud til at man ikke behøver at være bange for at skille sig ud - her er plads til alle typer: Laughing out loud

Houten parkeringsplads

 

Så forskellige er de vel egentlig heller ikke - begge starter med C, den ene er gul som en citron, mens den anden er en "fuldblods" citron.

Men derudover så hører øvrige ligheder vist også op...

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert

Udgiver af jernbanebøger

Veenendaal Netherlands

Indlæg: 4.091

PB  Hjemmeside

Nu ved du, hvor jeg er hver anden måned!   Smile

mvh,
Gert (fra Holland) 

__________________

Danmark, mit andet hjemland. Fan af Efterklang - Danmarks bedste musik!

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.