Picture

peter

Indlæg: 116

PB

Lad os få nogle anmeldelser af det nye "Spor og Baner"

Hej

Jeg fik (købte) et eksemplar af det nye "Spor og Baner" i går ude hos Finn Lekbo. Jeg er nu ikke sønderligt imponeret. Efter min smag minder det for meget om "Banen". Der mangler efter min overbevisning en rød tråd i bladet. For meget mailstream i et forsøg på at tilfredsstille så mange læsere som muligt. Tror ikke jeg vil abonnere på bladet.

Hvad mener I andre

mvh Peter

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Hej

Jeg tror bladet lige skal have tid til at finde sit leje. Har ikke selv modtaget det endnu, selvom det er bestilt fra hjemmesiden, men det må da snart komme Puzzled

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Mon ikke lige det skal skyde sig ind på markedet? Har også bestilt det via hjemmesiden, men det er heller ikke kommet her endnu. Med et første nr. er der altid forskellige ting der skal falde på plads. Og der er vel ikke noget at sige til at Spor og baner minder om Banen, eftersom redaktøren har stået for en ret pæn del af artiklerne her.

Og inde på Eriks store side (my1287) er der i øvrigt et interview med redaktøren;

http://my1287.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=325:fl-soeborg-og-qspor-og-banerq&catid=87:personer&Itemid=197

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

kulle2011

Indlæg: 54

PB

Hej

Giv dog bladet en chance, det er jo nemt at kritsere bladet når det er første nr.

Jeg var da meget glad for banen, selvom der ind imellem kunne være lidt "tynde" nr.

Men på så lille marked som banen og nu det nye skal dække skal vi da være glade for at der er nogle der "gider"

og jeg synes at lokomotivet og banen " og håber på det nye blad " giver os alle nogle rigtige gode input og arktikler

Hilsen

'flemming

Like 0 kan lide
Top

Picture

MB

Kjellerup

Indlæg: 35

PB

Hej

Har modtaget mit eksemplar med posten i dag (tegnede abonnement via hjemmesiden).  Har kun lige bladret det igennem, men synes det er et flot blad, bla. med en interessant insiderartikel fra Hobbytrade. Endvidere gode artikler om nyheder, boganmeldelser osv. Jo, jeg er fuldt ud tilfreds og glæder mig til næste nummer.Kan kun anbefale andre at købe bladet. Om ikke andet er 64 sider i A4-format billigt til 55 kr, som det koster i intropris.

Der var også en interesssant annonce fra NMJK (NordVest jydsk modeljernbaneklub, som afholder byttemarked i Hanstholmhallerne søndag den   25/3 kl. 10-16. Der er meget spændende at se i Hanstholm, bla. bunkermuseet og mange af scenerne til Olsen Banden i Jylland er optaget deromkring. De sælger en lille folder på museet (til 20 kr eller noget i den retning), som fint beskriver stederne...

__________________

Mange hilsener Morten

Dansk fra ca. 1900-1920. H0 DCC

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.643

PB  Blog  Hjemmeside

Der er efter min mening gode takter i bladet, selvom det nok skal bruge lidt tid på at finde sit ståsted.
Jeg synes at de 4 "byggeartikler" om baggrunde, gods til åbne godsvogne, bygning og bemaling af et resinbyggesæt samt forbedring af Scharfenbergkoblingen til Epokes-skinnebusser er fine indslag men også Hans Gerners besøg i Nakskov giver idéer der kan bruges på modelbanen.
Artikler om anlæg - det være sig private eller klubber er også godt stof.

Min eneste anke er at 20 sider til omtale af nyheder og bøger er alt for meget, når der som her ikke er tale om andet end ja! omtale. - brochurerne fra de forskellige producenter og deres hjemmesider har forlængst fortalt hvad de har af nyt. Det er synd at et ellers flot blad "spilder" næsten halvdelen af pladsen på "ingenting".

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars

Indlæg: 538

PB  Hjemmeside

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Så fik jeg mit eksemplar med posten.

Aller først skal man se sådanne på det, at bladet ikke er en fortsættelse af Banen, det er et helt nyt blad der er opstået. Der er nogen gode artikler i. Specielt kan jeg godt lide dem til modeltogsbrug, og det er også helt fint at der kommes ind på andre jernbanerelaterede områder.

Dog synes jeg ikke at de løse skriverier om "rygter", og hvad der er sket af pudsige ting hos de rigtige baner i ind- og udland, er så relevante. Men det er en smagssag. Der bliver skrevet en del om modeltogsnyheder og om bøger. Men der sker jo også meget inden for området. Hvis man godt kan lide jernbanelitteratur også ved siden af modeltoget, så sker der alene her så meget at det kan være svært at følge med.

Artiklen fra Hobbytrade er interessant. Det lader fx til at man vil satse på mere specielle ting fremover også i epoke II. Og så ser F-maskinen hammergodt ud. Der bliver altså noget at glæde sig til! Der bliver også meldt lidt kommende nye ting ud.

Der er også en ret stor opbakning fra de forskellige forhandlere og producenter. Så det tegner også ret godt.

Spor og baner skal helt sikkert nok finde sit ståsted, og jeg vil i hvert fald fortsætte med bladet, det er helt sikkert. Man er fuldt ud lige så godt orienteret, som det var tilfældet med Banen.

Fra anden skribentvirksomhed jeg har med noget andet stof, ved jeg at det kan være meget svært at gøre alle tilfredse. Selv de mindste små ting, kan få nogen til at fare op under loftet. Så bare klø på!

Mvh

Claus

 

 

 

 

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Loftsnissen

Ringkøbing

Indlæg: 94

PB  Hjemmeside

Hej Jeg mener efter at have læst bladet er det er en værdig efterfølger i et meget spinkelt marked for modeltogsblade. Jeg vil opfordre til at tegne abonnement - det er måske det sidste forsøg i Danmark på et blad. Hvis det ikke kommer i luften bliver resten kun digitale sites på nettet. Kald mig gammeldags, men det er fedt at læses noget som ikke er på en skærm og som kan ligge og samle støv; tages frem igen om måske 5 år og opleves igen - på godt og ond. ..... Og nej; jeg har ingen interesser bundet op i bladet ud over mit nytegnede abonnement. Hilsen Loftsnissen
__________________


MVH LoftsNissen, "Generaldirektøren"
H0 / ac, digitalt - i etatens periode.

LoftsNissens modeltogbane - http://instagram.com/loftsnissen

Like 0 kan lide
Top

Picture

John_H

Ishøj

Indlæg: 39

PB

Jeg synes det nye Spor og baner er helt på højde med banen.

Det er dejligt at sidde med at blad i A4 størrelse, hvilket giver større muligheder for store billeder, og pæn opsætning - det kunne jeg godt savne i banen.(Eller også er det fordi jeg har nået den alder, hvor jeg bare benægter at jeg skal have briller Wink )

Indholdsmæssigt er bladet kommet rigtig godt fra start. Jeg synes de fører tråden fra banen videre på en god måde. Stor ros.

Sidetallet svarer næsten til banen, hvis man uden at tænke på opsætning osv. konverterer Spor og baner til A5. banen var på 128 sider, Spor og baner er på 120 sider. (Her har jeg taget højde for at banen ikke talte omslagets 4 sider med i det samlede antal sider)

Jeg har ingen økonomiske interesser i bladet - udover mit abonnement Tongue - men jeg synes det er aboslut værd at støtte op omkring. Som 'Loftsnissen' skrev det:

Loftsnissen skrev:
det er måske det sidste forsøg i Danmark på et blad.

Tak for et godt blad Smile

__________________

Med venlig hilsen
John
* * * * * * * * * * * * *
HO på prøve (Roco Geoline)
Medlem af DE5

Like 0 kan lide
Top

Picture

Theo

Hjortshøj

Indlæg: 45

PB

Hej

Fint nyt blad. Jeg tegner nok abonnement snarest (selvom jeg også abonnerer på Lokomotivet, Togfløjten og Jernbanebladet)

God blanding af artikler fra modelbaneverden og de rigtige baner og deres historie.

Der er mange sider med nyheder - det bliver måske svært at nå hver gang. 

Glæder mig til næste nummer.

mvh
Theo 

__________________

Jouef-samling fra 60'erne. Samler dansk Epoke II-III. Samler Fleischmann fra '50-'70'erne. Digital = Uhlenbrock m.m. Nu også LEGO tog.
Frivillig ved Djurslands Jernbanemuseum, Ryomgård.

Like 0 kan lide
Top

Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Jeg synes ærligt talt, at det umiddelbart ser ud til at bladet er kommet godt fra start. Det eneste jeg kunne savne er en indholdsfortegnelse, især hvis man senere hen finder bladet frem og leder efter en bestemt artikel. Men det er så også mit eneste ankepunkt.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

okhansen

Indlæg: 225

PB

Jeg synes det er et godt blad, og det er et meget velkomment frisk design, både størrelse og layout. Jeg mener bestemt også at Flemming giver udtryk for, at ris og ros er velkommen. Det glæder mig at Hans Gerner fortsætter sine dejlige fortællinger og billeder, for der finder jeg meget inspiration.

Jeg støtter med glæde bladet.

Med venlig hilsen

Ole

__________________

H0 2 skinne
Dansk Epoke III - IV
Digital - Digitrax Zephyr Xtra
Rocrail via Digitrax PR3
iRoc, gør din iPhone til en håndterminal 

Like 0 kan lide
Top

Picture

TT-tog

Skovløber

Indlæg: 185

PB

Hej med jer...

 

Jeg tror som Dennis her siger at det skal finde sit leje. der er selvfølgelig ting som efter smag og behag kan udelukker, men der som så meget andet en smags sag...

Jeg fik 2 blade tilsendt af en eller anden årsag..

Jeg ser meget frem til at høre mere til hvordan de vil tackle beskrivelse af nye modeller og den slags ting....

Jeg tror på at det vil blive et rigtig godt blad på sigt ikke fordi det ikke er det nu men alti´ng tager tid...

 

med venlig toghilsen:) Smile :)


TT-tog (Thomas)

__________________

2 skinne kører. Epoke 3

Like 0 kan lide
Top

Picture

CaBrag

Pensionist

Indlæg: 214

PB  Hjemmeside

Hvis dette er standarden for bladet, så er jeg godt tilfreds med at have tegnet abonnement for et år.

Jeg tror også at bladet vil udvikle sig med flere små byggebeskrivelser m.m.

 

Tillykke fra

 

Carl

Like 0 kan lide
Top

Picture

Per Grunnet

Indlæg: 7

PB

Jeg har haft bladet et par dage og har læst det meste. Jeg synes, det er ganske imponerende, at "Spor og Baner" lægger så flot ud. Bladet er afvekslende, der er noget for de fleste, og teksten virker gennemredigeret og velskrevet. Det er sjældent, at man ser et "nummer et" i så god kvalitet (jeg har tidligere arbejdet som grafiker og udgivet en række tidsskrifter, så jeg mener at vide, hvad jeg taler om).

Der er en del detaljer, der kan udvikles og blive endnu bedre - det kan vi glæde os til.

Jeg vil også opfordre til, at man støtter op om initiativet og abonnerer. Det er ikke nogen guldgrube at udgive tidsskrifter som "Spor og Baner". Vi kan gøre det lidt lettere for redaktionen ved at abonnere og dermed sikre en basis-økonomi, der sammen med - forhåbentlig - mange annoncer kan få regnskabet til at løbe rundt!

Held og lykke med projektet!

Per Grunnet

 

__________________

Skala TT, især interesseret i by- og landskabsbygning

Like 0 kan lide
Top

Picture

Søren Daugaard

Indlæg: 51

PB

Jeg har nu set og læst det første nummer af "Spor og Baner".

Det er et flot blad. Smile

Og jeg tegner nok abonnement, også selv og det er lidt dyrt.

Gode artikler, og - hvad der for mig også er væsentligt - spændende annoncer med masser af gode tilbud.

Så, alt i alt, vil jeg da gerne anbefale bladet.

Med de venligste hilsener

Søren Daugaard

Like 0 kan lide
Top

Picture

nyboder

Civil i forsvaret

København N

Indlæg: 404

PB

Jeg regner med at købe det hos min lokale forhandler. Han har dog ikke fået det endnu.

Ellers kommer det jo nok på Danmarks største Hobby messe, som jo er om allerede 3 uger.

Hilsen

Erik

__________________

Med venlig hilsen

Erik

Kører: Märklin, dansk, epoke 3-4-5 og Faller Car system.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.