Picture

TheTraveler63

Indlæg: 1

PB

El-hejs til modelbane

Har nogen et godt forslag til et el-hejs til en modelbane? De fleste "nemme" løsninger med en eltalje fra Harald-Nyborg duer ikke =dårlig erfaring/ringe kvalitet.

Baggrund: Jeg har et kontor hvor der kan laves en bane på 180x300m. Kontoret har loft til kip, således at på det højeste sted er der knapt 3m. Dette giver mulighed for et anlæg i 1-3 højder. Jeg påtænker at lave hele rammen af en allu firkant rørramme konstruktion med passende afstivning. Under rammen vil jeg monterer en tynd krydsfinerplade som tapeseres/males i samme farve som det nuværende loft. Derved vil anlæget være "usynlig" når man går ind i lokalet. Lofthøjden vil da være ca 225cm. Kan jeg finde et passende el-hejs, så var det tanken, at anbringe det på det højeste sted i lokalet med en anden passende udveksling af wire til allurammen. 

Nogen forslag?

Like 0 kan lide
Top

Picture

dodo02

Indlæg: 4

PB

Kunne være en motor til rullejalusi, søg på rullladen.de, bruger selv en stor motor hvor jeg har monteret noget x-finer uden på metal røret over motoren, den kan trække omkring de 200 kg, bruger den til min loftstrappe via nogle taljer.

Motoren er inderst i røret fast monteret og der er selve røret der drejer rundt

Like 0 kan lide
Top

Picture

cmq

Indlæg: 267

PB

Byggede selv en hæve sænke bane for nogle år siden. Det er godt nok med et elhejs fra hararald skrot.

Men det kan da være at du bruge noget af det.

https://www.flickr.com/gp/92169566@N04/86sBLj

__________________

Christian

Ecos 50200

Traincontroller gold 8.0, Trainprogrammer, +Hardware

 

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.