Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

Strømforsyning / adaptere

 

Jeg havde forstillet mig at gøre brug af en, evt. flere af de adskillige adaptere jeg har liggende, men der er et eller andet som jeg ikke rigtig kan greje. De skulle bruges til bl.a. nogle simple rød/grønne togsignaler ( ca. 15 stk. ) Desuden skal der bruges til diverse perron / vejbelysning. Følgende blev afprøvet men det gik ikke som jeg havde håbet. Jeg er klar over, at en del gør brug af en strømforsyning fra en gammel PC, men nu kunne jeg godt lide at få klarhed over problematikken med enhed 1 og 2. Det har givetvis med amps. at gøre.

 

På forhånd tak.

 

M.v.h.,

 

Torben

 

 

 

Med enhed 1 forbundet lyser de 2 LED ikke.

 

Med enhed 2 lyser begge LED men når der afbrydes lyser de stadig i ca. 2 sekunder inden går ud.

 

Med enhed 3 lyser begge LED og slukker så snart der afbrydes.

Enhed 1

Enhed 2

Enhed 3

 

 

 

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Picture

birkla

Jobsøgende igen..

Nakskov

Indlæg: 213

PB  Hjemmeside

TBS skrev:

 

Jeg havde forstillet mig at gøre brug af en, evt. flere af de adskillige adaptere jeg har liggende, men der er et eller andet som jeg ikke rigtig kan greje. De skulle bruges til bl.a. nogle simple rød/grønne togsignaler ( ca. 15 stk. ) Desuden skal der bruges til diverse perron / vejbelysning. Følgende blev afprøvet men det gik ikke som jeg havde håbet. Jeg er klar over, at en del gør brug af en strømforsyning fra en gammel PC, men nu kunne jeg godt lide at få klarhed over problematikken med enhed 1 og 2. Det har givetvis med amps. at gøre.

 

På forhånd tak.

 

M.v.h.,

 

Torben

 

 

 

Med enhed 1 forbundet lyser de 2 LED ikke.

 

Med enhed 2 lyser begge LED men når der afbrydes lyser de stadig i ca. 2 sekunder inden går ud.

 

Med enhed 3 lyser begge LED og slukker så snart der afbrydes.

Enhed 1

Enhed 2

Enhed 3

 

 

 

TBS skrev:

 

Med enhed 1 forbundet lyser de 2 LED ikke.

Enhed 1 ser ud til at være en switchmode forsyning, så det kan være, at der ikke er belastning(forbrug) nok til den vil starte.

 

Med enhed 2 lyser begge LED men når der afbrydes lyser de stadig i ca. 2 sekunder inden går ud.

Der sidder en kondensator over udgang, så LED slukker først når den er afladt.

 

Med enhed 3 lyser begge LED og slukker så snart der afbrydes.

Umiddelbart en bedre konstruktion, og formentlig også dyrere end 1 og 2 (som med det meste her i tilværelsen, så får man hvad man betaler for Wink )

 

Enhed 1

Enhed 2

Enhed 3

 

 

 

__________________

Mvh Klaus Krøyer Jakobsen

Nakskov

http://ullerslevlokalbane.blogspot.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

Hej Klaus,

Super – mange tak for svaret. Enhed 1 og 2 ”skrottes” så jeg kører videre med enhed 3 som er fra et gammelt LIMA sæt. Har kigget på denne fra HN til blot 149,- som supplement og den burde vel være egnet til det småtteri jeg skal bruge.

http://www.harald-nyborg.dk/p8068/stroemforsyning-12v-60w-led

Bedste hilsner,

Torben

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.308

PB

Jeg ville klart bruge nummer 2. ER det et problem at lyset går ud senere, så sæt en afbryder på ledningen der går ud fra strømforsyningen i stedet for ind til strømforsyningen. Nummer tre er tydeligvis en meget gammel transformator, der er lagt ud til 220 volt og ikke 230 volt som vi har i dag. Den er sansynligvis heller ikke reguleret, det vil sige at spændingen vil ændre sig. Desuden er der nok heller ikek en udglatningskondensator på den, vilket gør at dine LED flimrer.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 1 kan lide
Top

Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

Hej Bent,

Tak for input.

Ups – der er lige noget der skal med i overvejelserne inden endelig beslutning tages. Der er dog intet hastværk, men rart at have det på plads i tide.

Hilsen,

Torben

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

 Nu har jeg været så heldig at få tilbudt denne PC strømforsyning, som skulle kasseres. Tænker så at anvende den som strømkilde. Jeg fandt et par video klip,

https://www.youtube.com/watch?v=U0f_UJTKuZ8

https://www.youtube.com/watch?v=GK0gzaQDbeg

samt en vejledning her: http://digitaltog.dk/images/ATX_PSU_DK.pdf

Nu er det således, at den jeg nu har fået ikke har en grøn ledning, så hvorledes griber jeg det an ? Har kigget på ATX farvekodningen men er noget i tvivl om hvad der skal forbindes når den grønne mangler. 

Umiddelbart hvis jeg skulle give et bud, og som jeg tolker den "Warning" der er, så skal HVID og SORT forbindes, eftersom BLÅ og BRUN ( 220 V ) må komme ind over en SWITCH ? Men vil det så kun give de 5 V ? Vil nemlig gerne have mulighed for både at anvende 5 og 12 V.

Mvh,

Torben

Billede

Billede

 

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Picture

TT-tog

Skovløber

Indlæg: 185

PB

Hej med jer

Hvad bruger I af strømforsyning til sporskifter m.m. Wink

 

mvh

TT-tog

__________________

2 skinne kører. Epoke 3

Like 0 kan lide
Top

Picture

TT-tog

Skovløber

Indlæg: 185

PB

Hej med jer

Hvad bruger I af strømforsyning til sporskifter m.m. Wink

 

mvh

TT-tog

__________________

2 skinne kører. Epoke 3

Like 0 kan lide
Top

Picture

TT-tog

Skovløber

Indlæg: 185

PB

Hej med jer

Hvad bruger I af strømforsyning til sporskifter m.m. Wink

 

mvh

TT-tog

__________________

2 skinne kører. Epoke 3

Like 0 kan lide
Top

Picture

birkla

Jobsøgende igen..

Nakskov

Indlæg: 213

PB  Hjemmeside

Den PC-strømforsyning er af AT-typen, den kan modificeres, men det er lidt besværligt. Find en ATX-strømforsyning i stedet (genbrugspladsen?)

https://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_unit_(computer)#Original_IBM_PC.2C_XT_and_AT_standard

Jeg har selv bygget et par stykker om, og det fungere fint Smile Bl.a en 16 volt, man har jo reelt 24 volt at arbejde med (-12V til +12V)  Smile

 

__________________

Mvh Klaus Krøyer Jakobsen

Nakskov

http://ullerslevlokalbane.blogspot.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

Mange tak for svaret.

Havde på fornemmelsen, at det var en noget ældre model, så jeg håber jeg kan opspore en ATX model op. Genbrugsplads ? Det er absolut ”lukket” område hvad ”genbrug” angår. Jeg var netop på vores lokale genbrugsplads i dag, og det er beskæmmende at se hvad der smides ud, det gælder ikke alene PC udstyr, men INTET må røres !

Hilsen,

Torben

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

 

Nu vi er ved emnet om strøm (spænding), så lige dette. I dag købte jeg den ovenfor nævnte strømforsyning fra HN (149,- DKK) for at prøve om det kunne du, men nu er jeg noget forundret over følgende. På en prøveopsætning med 2 LED lyser begge to fint. Når jeg fjerner ledningerne fortsætter de to LED med at brænde i 14 sekunder. Fjerner jeg nu også strømforsyningen fra stikkontakten (220 V ) er der stadig blåt lys i den, og måler jeg på ledningerne viser voltmeteret 12.15 V, og det bliver det ved med i godt 7 minutter indtil det blå lys er slukket. Tilslutter jeg tilmed ledningerne uden at have stikket i de 220 volt, lyser begge LED i de 7 minutter. Gammel strøm eller defekt strømforsyning. Efter mine forestillinger burde den ikke kunne vise 12 V når stikket er trukket, så mon den er defekt på en eller anden måde.  Puzzled

 

Hilsen,

Torben

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.308

PB

Nej, den virker som den skal. Det er fordi du ikke "tømmer" strømforsyningen, når du kun har to lysdioder tilsluttet.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

Tak for det – så er det på plads. 

Hilsen,

Torben

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Picture

fjorbak

Indlæg: 572

PB

Hej Torben

Jeg har gennem de sidste 4 år brugt en gamme atx tror jeg den hedder det er fra en gammel pc det tager jeg de 5 volt ud og til signaler servo og til og dekoder, og har ingenproblemer men husk formodstand

 

__________________

med venlig hilsen

Fjorbak

kører 3 skinne på moduler, anlægget styres af Windigipet 2015.

Medlem af MIst-KOP = Märklin Insider Stamm Tisch - Kopenhagen

http://www.mist-kop.dk/

http://3modul.dk

http://fjorbak.dk/

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

Hej Fjorbak,

Det er akkurat de samme ”add ons” jeg skal bruge den til så jeg håber at få fat i en inden længe. Formodstand er der taget højde for – men tak for advarslen. Wink

Hilsen,

Torben

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Picture

leifo

Skovlunde

Indlæg: 40

PB  Hjemmeside

Hej

Husk nu at sætte sikringer mellem power supply og forbrugere!

Sikringer skal placeres så tæt på power supply som muligt.

En PC supply kan levere en ganske pæn strøm - typisk op til 30 Ampere ved 5 V og det kan de ledninger der normalt bruges til lys mm. slet ikke bære.

De 30 Ampere er rigeligt til at brænde ledningsnettet af hvis noget kortslutter!

__________________

/Leif

Märklin H0, epoke III, IB, LocoNet, Uhlenbrock Marco

Like 1 kan lide
Top

Picture

TBS

pensionist

Indlæg: 216

PB

Hej Leif,

Tak for advarslen og jeg havde tænkt på om der ikke burde være en eller anden form for sikring, så det er hermed taget ad notam. Tak.

Bedste hilsner,

Torben

__________________

HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.