Picture

Nightpostal

Postarbejder

Indlæg: 1

PB

Minitrix Fahrpult og strøm m.m.

Hej Alle.

Hvordan fungerer det i princippet med Minitrix Fahrpult, der er først bevægelse i mit tog ved 2½ og kommer jeg under 2½ så stopper det bare.

Har lavet "strøm-punkter" for hver meter med den tynde kabel som man bruger normalt til modeltog.

Har 1x2 meter bane med overdel og en del skinner:-)

Er der noget galt med min controller eller hvad??

I min verden burde toget da kører ved ½-1 men nogo here Sad(

Kan det motoren i mit tog fra startsættet http://www.trix.de/de/produkte/details.html?tx_torrpdb_pi1%5Bart_nr%5D=11128&tx_torrpdb_pi1%5Brl%5D=83%2C58%2C10&tx_torrpdb_pi1%5Bbacklink%5D=83&tx_torrpdb_pi1%5Bpage%5D=1&tx_torrpdb_pi1%5Bperpage%5D=40&tx_torrpdb_pi1%5Bera%5D=&tx_torrpdb_pi1%5Bnewonly%5D=0&tx_torrpdb_pi1%5Bgaugechoice%5D=7&tx_torrpdb_pi1%5Bgroupchoice%5D=10&tx_torrpdb_pi1%5Bsubgroupchoice%5D=28??

Eller skal jeg skifte controller???

Hjælp Big smile :bigsmile: Big smile :bigsmile:

Like 0 kan lide
Top

Picture

boholm

Service Engineer

Kastrup

Indlæg: 668

PB  Hjemmeside

I en ideel verden ville du have ret: Toget starter med at køre - bare der er drejet lidt op.

Men sådan er den rigtige verden ikke. Minitrixs små motorer - egentlig alle elektromotorer - har en startspænding, de skal op over, før de begynder at dreje rundt. Og det er det, du ser reslutatet af: Toget kører først, når du har drejet et stykke op. Sådan er det "bare": Sådan er fysikken i motoren.

Du kan godt "få det på din måde" Wink - nemlig det, at toget begynder at rulle ved den mindste spænding over nul. Men det kræver enten en dertil indrettet elektronisk regulator ("throttle" på udenlandsk FYI), eller at du i stedet for analog begynder at køre digital. Men nu er dit startsæt et analogt sæt, så man kan på sin vis sige, at du har valgt "side". Men hvis du kun har dette startsæt, så er overgangen ikke så svær - men der kommer en merudgift - også selv om du bytter startsættet til et digitalt (hvis du kan det).

__________________

MVH
Bo Holmqvist

Et N-site: http://www.jernhesten.dk
Mine tog-feriebilleder : http://www.holmqvist.dk/Billedgalleriet/index.htm<

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.817

PB

Hej Nightpostal!

Pillede du motoren ud af lokomotivet at satte strøm til, vil den sikkert køre ved den mindste berøring af regulatoren. At motoren inde i maskinen skal bruge mere strøm skyldes også den fysiske modstand, den bliver udsat for. En ny motor skal jo køres til for at få "slebet hjørnerne af", den skal holdes smurt og fri for alle former for urenheder. Hvis du ellers har kørt lokomotivet til, vil du opleve, at startspændingen bliver mindre og mindre.

Og husk renligholdelsen, den er endnu mere vigtig i skal N end f.eks. H0, da støvfnuggene jo ikke bliver mindre med skalaen!

Godt nok på engelsk, men her er der en, der viser hvordan han "tuner" sine Trix-maskiner www.youtube.com/watch?v=7dxquVBbXSU

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.