Picture

Per Kristian

Teknisk Servicemedarbejder

Vallensbæk

Indlæg: 1

PB

Kortslutningssikring!

Vi (min nabo og jeg)er i gang med at bygge en modeljernbane. Skinnerne er Märklin C. Kontrolenheden er Märklin CS2 og lidt senere skal det hele styres via Win-Digipet. Der er lidt over 200 m. spor. Alle skinner er placeret hvor de skal ligge fremover, der er tilsluttet et stort antal tilbagemeldingssektioner til i alt 18 tilbagemeldingsmoduler (Viessman 5217), og nu er vi i gang med at "sætte" strøm på skinnerne (O og B) hvor det er nødvendigt og generelt med en afstand på 2 til 2,5 m. Og nu er der brug for hjælp! CS2 har en overbelastnings-/kortslutningssikring som er flink til at afbryde enheden hvis man fjumrer eller laver fejl, men vi kunne godt tænke os at indbygge yderligere en sikring mellem strømforsyning (læs CS2'eren)og skinnerne. Men hvordan dimensionere man sådan en sikring (amp) og hvilken type skal man bruge (træg, flink, glas, keramik og hvad der nu ellers findes). Vi vil hellere skifte sikringer end brænde hele l..... af. Er der nogen der kan hjælpe?
Like 0 kan lide
Top

Picture

Mastermascot

Buschauffør

Fårup

Indlæg: 21

PB

Hej

Prøv at kikke på denne video på youtube http://www.youtube.com/watch?v=giDZUCDIrKY&list=PL89DE654FD6C87C7D

Hilsen rene

Like 0 kan lide
Top

Picture

bqg

Indlæg: 1.102

PB

Hvis du vil have ekstra beskyttelse, så er det nævnte link ikke vejen frem.
Ved en evt. kortslutning, vil din CS blive ved med at give strøm, og ikke afbryde. Dette kan i værste fald føre til brand, hvis der er en fejl i en skinne eller i ledningsnettet, vil det stå og varme, får det lov til at blive ved med at varme går det galt. Det bedste er efter min mening opdeling af anlægget i sektioner, med ikke for store boostere med kortslutningssikring. Store boostere kunne være tillokkende, men de har også det mere effekt, så afsporingrer vil kunne skade skinner og hjul.

Hvis du vil indsætte sikringer og de skal have nogen gavn, skal de have en størrelse der svarer til det største forbrug, der kan forekomme ved normalt brug. Anlægget skal opdeles i sektioner med hver sin sikring.

Sikringer er længe om at brænde over ved en lille overbelastning, en flink vil kunne klare mindre overbelastning i en given tid end en træg, medens de ved kortslutning reagerer hurtigt.
Selv om du har sikringer, kan CS godt koble ud, det afhænger af det samlede forbrug.

__________________

Hans Kurt Hansen

Märklin K-Skinner
Epoke II, III & IV

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.