Picture

BoC

Indlæg: 40

PB

Hjælp med styresystem.

Hej

Er der nogle der vil hjælpe mig med at vælge elektronik/digitalsystem til min bane. Jeg kører H0, DCC, 2 skinne.

Det er en kødbensbane med 2 skjulte banegårde. Kødbensbanen vil være 2 sporret når den er synlig, men i princippet er det en rundbane. Fra dobbeltsporet udgår der en strækning til en ”stor” banegård og herfra udgår der en sidebane til en lille endestation.

Den store banegård skulle have en godsbanegård, drejeskive og et lille færgeleje, så jeg får noget rangering og skift af lokomotiver.

Kødbensbanen skal kunne køre uden min indblanding, altså efter en slags køreplan. Jeg skal så kunne tage et tog ud fra kødbensbanen og lede det til den store banegård og jeg skal kunne køre et tog fra den store banegård og ind i kødbensbanen.

Min plan var og vælge Windigipet til kødbensbanen og så køre med Roco Multimaus på den store og lille banegård.

Jeg har nu en rød mus og er blevet glad for den, men jeg ville gerne have den blå mus så jeg kan køre dobbeltlok og undgå ledning.

Er den plan umulig? For Windigpet understøtter ikke Roco og kan man udtage og indsætte tog i kødbensbanen hvis man kører Windigpet?

MVH Bo

Like 0 kan lide
Top

Picture

Thomstein

Indlæg: 44

PB

Hej Bo Jeg er ved at bygge et anlæg som minder meget om det du beskriver, dog med den undtagelse at jeg kører AC. Til spørgsmålet om du kan tage toge ud/ind af den automatiske kørsel på dobbeltbanen er svaret ja. Du kører DCC. Dermed har du mulighed for at bruge RAILCOM. Både Uhlenbrock og Esu har tilbagemeldingssystemer hvor toget selv melder sin adresse tilbage. Det er en god ide at øve sig lidt i windigipet inden du bygger anlægget. Jeg har haft stor succes med at tegne forskellige baner i programmet for derved at opdage mulighederne. Programmet har en simulerings funktion, så man har en mulighed format teste sine ideer. Angående valg af system, så skal du jo have fat i en styreboks som understøttes af windigipet. Jeg tror ikke det er så afgørende om du vælger det ene eller det andet. Det afgørende er om boksen er kompatibel med de andre systemer du måtte bruge. Jeg bruger selv en gammel centralststion 1 fra marklin som er blever opgraderet til en Esu. Mit tilbagemeldingssystem kører direkte til computeren (HSI). Dette fungerer for mig i et anlæg som ligner den beskrivelse du har givet. Venlig hilsen Thomas
Like 0 kan lide
Top

Picture

BoC

Indlæg: 40

PB

Hej Thomas

Tak for svar. Jeg har set at man kan købe en Uhlenbrock hvor der er Windigipet (en lille version) med i pakken. Hvad mener du med HSI?

MVH Bo

Like 0 kan lide
Top

Picture

Thomstein

Indlæg: 44

PB

Hej igen Bo Jeg har også set tilbuddet med Uhlenbrock og windigipet. Man skal dog lige være opmærksom på at den Uhlenbrock man får, ikke kan bruges uden computeren, da den hverken har knapper eller noget. HSI betyder High Speed Interface. Da jeg kører 3 leder har jeg taget udgangspunkt i s88 tilbagemeldingssystemet. Jeg har dog valgt at bruge den version som går under betegnelsen s88-N. For at min centralstation ikke skal bruge "tid" på tilbagemelding, har jeg valgt at lade mine tilbagemeldingsmoduler melde direkte tilbage til computeren. Til det bruger jeg et HSI. Jeg synes du skal kigge på nedenstående link. Littfinski har mange gode løsninger til både 2 leder og 3 leder anlæg. https://www.ldt-infocenter.com/ Thomas
Like 0 kan lide
Top

Picture

lstarup

Indlæg: 126

PB

Hej Bo

Hvis jeg forstår dine ønsker rigtigt, så vil du have dine tog på din kødbens bane til at køre automatisk, og så selv have kontrollen over de andre ting som skal ske på din bane, hvis det er rigtigt forstået, så behøver du ikke at bruge en computer for at lave dette, men du kan også lave det med en Intellibox, og nogle moduler prøv at kigge på disse videoer især dem som omhandler Intellibox II

https://www.youtube.com/user/digitalcareline

Håber at dette kan hjælpe.

Mvh

Lars

__________________

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

BoC

Indlæg: 40

PB

Hej Lars og Thomas

Tak for link, der er noget at kikke på.

Hvis jeg havde bygget banen i analog, så var jeg ikke i tvivl. For så ville jeg have bygget kødbanedelen med blokke, hvor lokomotivet slukkede efter sig ved hjælp af en kontakt f.eks reed, det brugte jeg på den gamle bane og det virkede fint.

Men jeg er faldet for digital fordi at der er fuld power på linien/skinnerne.

MVH Bo

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.