Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 166

PB

Märklin C sporskifter justering/“smøring”

Jeg har en del nye C sporskifter, og har monteret drev og dekoder. Flere af dem går dog lidt trægt eller stramt, hvilket kan mærkes, når man skifter dem manuelt, og det kan også observeres, når jeg skifter via mobilstationen.

Det hjælper lidt at “motionere” dem ved at skifte manuelt flere gange frem og tilbage, men er der nogen, der har nogle fif til at gøre dem mere letløbende? Jeg godt klar over, at man nok ikke skal smøre dem med olie, fedt eller lignende.

Like 0 kan lide
Top

Picture

litra S740

Taastrup

Indlæg: 45

PB  Blog

Til Godsbanen

Grafit fra en blyant, du tager en blyant og skraber lidt af spidsen og kommer ned i drevet efter du har taget dækslet af, giver det lidt motion og samler igen - det skulle gerne hjælpe.

Venlig hilsen 

Litra S740  Smile

 

 

Like 1 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 166

PB

Tak for svaret. Det vil altså sige, at jeg skal vende sporskiftet om og lirke plastikpladen af, der dækker over mekanikken? Jeg vil jo nødig risikere at ødelægge noget.

Sporskifterne går muligvis nemmere, hvis man fjerner det manuelle håndtag (hvad man jo egentlig også bør gøre, når der er monteret drev), men det er en anden sag.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 166

PB

Tog en bundplade af. Der er nogle bevægelige plasticdele og en spiralfjeder. Det er sandsynligvis fjederens træk, der skaber friktion mod bunden. Tror jeg vil prøve med noget teflonspray fra T-Hansen til tørsmøring.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.