Picture

Daldorph

Systemudvikler

Indlæg: 2

PB

Digital start

Hej

Min søn ønsker sig meget noget modeltog i fødselsdagsgave. Indtil nu har han kørt med LEGO-tog, men nu vil han altså også gerne prøve "rigtig" modeltog.

Det er efterhånden mange år siden at jeg har leget med modeltog, så min viden er nok lidt rusten. Jeg tænker dog at det kunne give mening at købe et digitalt startsæt, sådan at han kommer godt i gang hvor alt er i kassen.

Jeg er dog lidt i tvivl om hvad jeg skal kigge efter ved sådan et startsæt, så derfor har jeg nogle spørgsmål:

  • Når jeg køber et startsæt fra producent X, kan vi så anvende digitale lokomotiver fra producent Y i samme system?
  • Jeg forestiller mig at det bliver H0, men hvordan er digital styring i N-skalaen? Virker det fint eller er der begrænsninger i forhold til H0?
  • Er der andre ting jeg skal være opmærksom på?

Der kommer måske flere spørgsmål efterhånden som jeg får kigget på diverse sæt  Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mols

Indlæg: 38

PB

Hej!

Om du vælger det ene digitalsystem eller det andet er ikke det rigtige sted at starte, da de fleste digitalsystemer kan kombineres. Du skriver ummiddelbart at det skal være H0 og derfor er det nok vigtigere at vælge om du vil køre 2- eller 3-skinnesystem. Der er fordele og ulemper ved begge. 2 og 3 skinne lokomotiver kan ikke uden større ombygninger kombineres. Vogne kan dig nøjes med at få skiftet hjul.

En ulempe ved størrrelse N er at det er mere følsomt overfor snavset spor og ikke så godt lagt spor. Rent digitalt er det samme system i både H0 og N.

Et godt sted at starte er måske et besøg i en eller to butikker eller klubber. Her vil du kunne med dine egne øjne se fordele og ulemper ved det forskellige.

Michael

Like 0 kan lide
Top

Picture

Godsbanen

Vanløse

Indlæg: 323

PB

Et Märklin startsæt med C skinner er i hvert fald enkelt og robust til et anlæg der jævnligt skal sættes op og tages ned.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Daldorph

Systemudvikler

Indlæg: 2

PB

Hvis de fleste digitalsystemer kan kombineres, så skal jeg bare undgå dem der ikke kan.

Det lyder som om H0 er et bedre valg selvom det fylder noget mere. Jeg må ud og kigge på 2- og 3-skinnesystem, men umiddelbart kan jeg bedst lide udseendet på 2-skinnesystemet.

Like 2 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.