Picture

Per Hauberg

Biografdirektør

Malling

Indlæg: 1

PB

Den gamle analogmands digitaliseringsproblemer (Neverendding Story)

 

Stillestående ML

 

Glædeligt nytår !

Jeg har af og til stillet begynderspørgsmål til dette vise forum, og også fået gode råd.

Alligevel kommer jeg stort set ikke videre, men går i stedet oftest i stå med en brummen om at "det var altså lettere, da man bare skulle lodde et par stumper ledning på --og køre løs..."

Jeg har fået links til tutorials på bl.a. You Tube, men taber altid tråden undervejs.  Ret væsentligt for overhovedet at komme igang er at have et lok eller to kodet ind. - Og dér er jeg så kørt ud i sandsporet lige nu.

Grejet, jeg kæmper med, er en Intellibox Basic med Uhlenbrocks solide trafo, treskinnedrift med en meget blandet flok køretøjer.  Selvom jeg har "ligget stille" på modelbanefronten i mere end tyve år, har jeg løbende købt ind, når noget nyt dansk har meldt sig, så størsteparten af materiellet er af nyere dato - og gamle 3000, 3016, 3029 m.fl. står stille og roligt i skabet...

De seneste dages kamp har handlet om Hobby Trades fine ML 503, som har givet små klik fra sig under programmering, men alligevel ikke rør sig en tomme, når den kommer over på det rigtige spor. -Til gengæld kom samme firmas Scandia skinnebus tøffende ud fra sit sidespor i et tempo, der var en gammel, pensionstjenlig overportør værdigt, straks jeg satte strøm på boxen. Den er aldrig blevet programmeret, og lod sig selvfølgelig heller ikke kommandere med til hverken at køre rigtigt eller standse op.

Jeg har brugt dagen i dag på at studere YouTube. -Det lidt, der er om Uhlenbrock, er næsten udelukkende Intellibox 2, og jeg er da lidt imod at skulle investere i den, bare fordi Basic ikke længere er aktuel blandt folk på nettet.
Undervejs på tuben er der selvfølgelig et mylder af undervisning i Märklin Digital - og umiddelbart ser det ud som CS3+ er mere betjeningsvenlig.  Hvad siger de kloge: Er det sandsynligt, at gammel nisse, der tydeligvis ikke kan hitte ud af Uhlenbrock, har en chance med Märklins svar på de dele. Min gode pusher Lekbo ryster på hovedet, når jeg nævner den...   Men hva' si'r flertallet ?  Skal jeg vove springet...   ;-)

På forhånd tak for overbærende tilbagemeldinger.

Per


 

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.209

PB

Hos Hobbykæden blev jeg for ca. 10 år siden forelsket i Lissy og med den nødvendige IB, så jeg fandt en hjemmeside med en dansk oversættelse af manualen på et utal af sider.

Tog det med på en ferien til Italien og forsøgte at finde ideen at arbejde med en IB, men selvom om jeg sad i skyggen med Campari`er ( måske ikke nok eller .. ) opgave jeg al den "kodening", så vi endte via en CS1 - CS2 med en CS3+ ( + unødvendig for os ) og det har været godt valg, så jeg vil anbefale dig den vej, når du nu kører treskinnet.

Du let stoppe ved CS3 eller CS2 og spare penge.

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 722

PB

Godt nytår!

Og ja, den gang banen reelt var et simpelt elektrisk kredsløb kunne også mit hoved være med!

De moderne muligheder er sjove og rare, men fejl skaber tit en undren i samme hoved, og så må man jo spørge

Jeg har i ca. 10 år været med på vognen med en CS2 - den opfylder fint mine behov, og kan mere end jeg har brug for. Der står jo ikke et fast anlæg i den bette rækkehus....

Men jeg vil starte med at spørge dig ind til hvad du egentlig ønsker af en eventuelt ny enhed! Jeg er ikke i tvivl om at en helt ny CS3 (måske endda i +-versionen) kan rigtig rigtig meget, men hvis det meste af det ikke har værdi for dig, så giver det køb vel ikke mening?

Så skal du lave sporplaner på skærmen? Skal du styrer via en PC? Er der et hav af sporskifter, signaler og lignende som du gerne vil kunne kontrollere fra en enkelt enhed? Skal der laves sporveje, hændelser, automatik osv osv osv?

Altså - ingen hjælp fra min side i første hug. Beklager!

Men prøv at skrive lidt om dine tanker - visioner - måske bekymringer?

Så tror jeg bedre vi kan hjælpe.

Det sidste jeg ønsker for dig er et dyrt fejlkøb.

Mvh

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af 3Modul. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Torben Z.

Indlæg: 731

PB  Hjemmeside

Hejsa.

Inden du kaster dig ud i en investering i nyt grej, så skulle du måske begynde med at besøge Peter's Digitaltog.dk hvor du sikkert kan finde hjælp.
Bl.a. kan du finde en vejledning på dansk til din Intellibox - læs den og giv din Intellibox en chance  Wink

Peter afholder i øvrigt også kurser i Jylland, men det kan der vist være nogle udfordringer med at gennemføre i disse tider.

__________________

 

Med modelbanehilsen
Torben Z.
http://www.danskmodel.dk
- info om danske producenter af modeltog og modelhuse, arkiv med gamle kataloger mv., Lego og Pilot modelbiler, litteraturliste, nyhedsomtaler mv.
- besøg "Arkivet" med mange informationer om danske produkter i form annoncer/brochurer/kataloger  - tag en tur "Down memory Lane".
Katalog / opslagsværk (på dansk og engelsk) om Pilot modelbilerne 1950 - 1963 i str. H0.

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.