Picture

volvo

Indlæg: 245

PB

Märklin 3309 Telex

Jeg vil digitalisere en analog maskine med original telexkobling. Kan man uden videre bruge AUX 1 eller 2 på dekoderen til koblingerne eller klarer dekoderen ikke at føde spolerne med tilstrækkelig strøm?

Skal man eventuelt lade et eller to relæer stå for "stærkstrømmen" og lade AUX være styrestrøm?

Jeg har ledt herinde efter noget i emnet men kan ingenting finde. Jeg kan vel ikke være den første som har planer på at ombygge et lokomotiv med Telexkoblinger?

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.148

PB  Hjemmeside

"volvo" skrev:
Jeg vil digitalisere en analog maskine med original telexkobling. Kan man uden videre bruge AUX 1 eller 2 på dekoderen til koblingerne eller klarer dekoderen ikke at føde spolerne med tilstrækkelig strøm?Skal man eventuelt lade et eller to relæer stå for "stærkstrømmen" og lade AUX være styrestrøm?Jeg har ledt herinde efter noget i emnet men kan ingenting finde. Jeg kan vel ikke være den første som har planer på at ombygge et lokomotiv med Telexkoblinger?

Du kan ombygge f.eks. med en LokPilot. Husk blot, at AUX skal indstilles til Telex, så du ikke brænder Telex spole af ved at sætte spænding på koblingen for længe!

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

volvo

Indlæg: 245

PB

Du kan ombygge f.eks. med en LokPilot. Husk blot, at AUX skal indstilles til Telex, så du ikke brænder Telex spole af ved at sætte spænding på koblingen for længe![/quote]

Er det OK at lade een AUX trække begge Telexspolerne?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Kresten

Indlæg: 1.040

PB

Wolfgang: http://www.eisenbahnclinic.com/ (se under "Projects" og "automatic un-coupler" bruger en AUX-udgang til hver kobling. Du kan også se CV-indstillingerne, hvis du vil bruge CV246-48. Jeg har gjort det samme på Märklins MK-hybrid. Det virker OK - F1 styrer afkoblingen i begge retninger.

__________________

Kresten

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.