Picture

Norlem

Indlæg: 55

PB

Lys - hvornår bliver det for meget ?

Mit første anlæg med den første gade lygte,første hus med lys i og begejstringen vil ingen ende tage...

Men så har det slået mig- hvornår bliver det for meget med lamper og lys ?

Jeg er ved og anlægge en lille by med 5 - 6 huse - en station hvor det var tanken, at der skulle være en lampe ved perronen, to fine lamper foran indgangen og 3- 4 gade lamper på "hovedgaden" dertil kommer et supermarked med lys og lys i måske 4 af husene, men er det alt for meget "lysshow"

Er der nogen retningslinjer i følger, når i laver lys ? :roll:

__________________

Hilsen

Peter

Skala N med Multimause,lidt dansk,tysk og sweitzisk III og IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

00

Indlæg: 633

PB

kør du på, det ser fedt ud, og du bliver glad for det.

du kan blænde et par vinder i en række - så der er et par lejligheder hvor der ikke er nogen hjemme,........

husk du kan få minies lastbiler med lys i - og busch har personbiler med lys - det virker fedt.

du kan også supplere med lidt hjælpelys fra lave projektører, de er gode op ad en station, en række træer eller hvor du har for lidt lys, ved et pakhus etc.

__________________

Kører H0 på spisebord (TRIX & Brawa) - Bygger pt. mindre N-bane som by, nået dertil hvor scener og personer sættes på. Har taget hul på et middelstort Z-anlæg. Har LGB i haven. (og et stor samling Spor 1 Märklin og KM-1 på hylderne) - ECoS, ESU Radio & TouchCab.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Claus

Jordbrugsteknolog, landskab og anlæg

Indlæg: 124

PB

"Norlem" skrev:
Mit første anlæg med den første gade lygte,første hus med lys i og begejstringen vil ingen ende tage...Men så har det slået mig- hvornår bliver det for meget med lamper og lys ?Jeg er ved og anlægge en lille by med 5 - 6 huse - en station hvor det var tanken, at der skulle være en lampe ved perronen, to fine lamper foran indgangen og 3- 4 gade lamper på "hovedgaden" dertil kommer et supermarked med lys og lys i måske 4 af husene, men er det alt for meget "lysshow" Er der nogen retningslinjer i følger, når i laver lys ? :roll:

Hej

Først vil jeg ønske dig velkommen til hobbyen.

Det med lys må være et spørgsmål om personlig smag. Personligt tror jeg ikke at der er mængden af lamper, der er afgørende for resultatet, men mængden af lys. Forstået på den måde at det hurtigt kommer til at se kunstigt ud hvis vinduerne i dine huse kaster tydelige lyskegler, som projektører.

Tænk også over lysets farve der er jo stor forskel på om det er en meget kold, næsten blå, hvid eller om der er gult lys, der er i huse og gadelygter. Se bare på udvalget at lyskæder ti jul. (igen smag og behag)

Jeg synes at det giver en rigtigt god effekt med et koldt lys i forretninger og et varmere (læs mere gult) lys i beboelse.

Til gadelygter er der næsten frie tøjler mht farve, men pas også her på med styrken. Hver lampe skal jo kun lyse op hen til den næste.

Det var mit input, jeg håber at det kan bruges.

Ps. det rent tekniske omkring dioder og modstande er jeg ikke ret god til, men der er masser af stof at finde her på siden. Bare brug søgefunktionen og begræns din søgning til "Elektronik".

Venligst, Claus

__________________

N-digital med Tams MC... og med en bane under opbygning.

Like 0 kan lide
Top

Picture

00

Indlæg: 633

PB

http://sporskiftet.dk/node/6879

på dette link kan du se billeder med lys på (spor N) - til højre kan du klikke på download og se billederne, der har været en fejl herinde, så billederne ikke vises uden download

__________________

Kører H0 på spisebord (TRIX & Brawa) - Bygger pt. mindre N-bane som by, nået dertil hvor scener og personer sættes på. Har taget hul på et middelstort Z-anlæg. Har LGB i haven. (og et stor samling Spor 1 Märklin og KM-1 på hylderne) - ECoS, ESU Radio & TouchCab.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Norlem

Indlæg: 55

PB

Tak for de fine råd gutter Smile

__________________

Hilsen

Peter

Skala N med Multimause,lidt dansk,tysk og sweitzisk III og IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.049

PB  Blog

"Claus" skrev:
Hej Først vil jeg ønske dig velkommen til hobbyen. Det med lys må være et spørgsmål om personlig smag. Personligt tror jeg ikke at der er mængden af lamper, der er afgørende for resultatet, men mængden af lys. Forstået på den måde at det hurtigt kommer til at se kunstigt ud hvis vinduerne i dine huse kaster tydelige lyskegler, som projektører. Tænk også over lysets farve der er jo stor forskel på om det er en meget kold, næsten blå, hvid eller om der er gult lys, der er i huse og gadelygter. Se bare på udvalget at lyskæder ti jul. (igen smag og behag)Jeg synes at det giver en rigtigt god effekt med et koldt lys i forretninger og et varmere (læs mere gult) lys i beboelse. Til gadelygter er der næsten frie tøjler mht farve, men pas også her på med styrken. Hver lampe skal jo kun lyse op hen til den næste. Det var mit input, jeg håber at det kan bruges.Ps. det rent tekniske omkring dioder og modstande er jeg ikke ret god til, men der er masser af stof at finde her på siden. Bare brug søgefunktionen og begræns din søgning til "Elektronik".Venligst, Claus

Lige nøjagtigt. Står alle lamper og alle huse med fuldt blus på ser det alt andet end realistisk ud.

Find en gammel transformator og brug den regulerbare udgang til gade og huslys. Så får det et langt flottere resultat - omend mindre lys - men mere hygge og realisme...

Lamper med Dioder synes jeg personligt lyser for meget, og de er lidt sværere at regulere i forhold til en glødepære. Men med lidt forsøg med forskellige modtsande kan man dog gøre meget.

Ellers er jeg enig i at man skal have forskellige farver lys - også gerne i huse. Nogle køkkener har jo lysstofrør, så de skal have et koldt lys mens stuen gerne må være varmt lys osv. osv. osv....

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

Occam

Indlæg: 583

PB  Hjemmeside

Lys til modelbanen er en dejlig ting for det giver mulighed for at tage stemningsfulde billeder. Her er et billeder fra mit storbydiorama med lys på:

Billede

Ifølge min indre perfektionist bliver man så desværre også nødt til at lave indretning i de bygninger man sætter lys i, som f.eks. her, hvor jeg har brugt teksturer fra Scalescenes:

Billede

Der er flere billeder her, held og lykke med lyssætningen Smile

http://www.mj-blog.dk/category/anlaeg-og-styring/storbydiorama/

__________________

Med venlig hilsen
- Occam

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.317

PB

Hej!

Så er det også fint, hvis der er noget lys i huse der tænder og slukker - der er jo ikke lys i alle rum samtidig en hel aften.

Der findes forskellige enheder der kan klare det lilel nummer. Høbbykæden har bl.a. nogle.

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.