Kære alle
Kort efter D-maskinen kom på gaden var jeg så heldig at få mulighed for at interviewe en af Hobbytrades medarbejdere om processen med at skabe et lokomotiv i model.
Resultatet kan læses her:
http://www.mj-blog.dk/2008/01/interview-med-kasper-bang-jensen-fra-hobby...
Kommentarer er som altid meget velkomne
__________________
Med venlig hilsen
- Occam
MH 322
studerende
Indlæg: 78
Rigtig godt interview.
D-maskinen er rigtig flot. jeg ville selv købe en, men jeg venetr på at MT 152 ruller ud fra Hobbytrade.
Lars B. Hansen 3-skinne AC M-skinner.
Epoke III-V. 2-skinne DC på moduler, de er under opbygning
ts_dk
Indlæg: 295
Samme her - dog MT 167
Hilsen Thomas
Bo
Företagare
Malmö Sweden
Indlæg: 275
En mycket fint ånglok i modell, där jag inte kunde mostå occam,s repotage om just detta lok.
Eftersom jag har en del danska maskiner tidigare av ångloks modell, så blev det att jag beställde en D-maskin.
Ska bli intressant när jag får denna.
Det jag undrar över är igentligen utförandet.
Då HobbyTrade gör väl kåporna i plast.
Ä det någon som vet hur detta utförandet är.
Vänl Bo
Att bygga är en utmaning / Att uppnå ett resultat är en belöning / Att misslyckas och att kunna gå vidare är en styrka.
Ps: Det finns inget som är omöjligt, innan du har provat det själv.
Hemsida: http://www.modellbyggare.se/
[img bredd = 255 höjd = 180] http://www.svensktmjforum.se/forum/upl
Skovsøekspressen
Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen
Indlæg: 2.874
Flot interview!
Og kan se at sløret løftes allerede nu for at der er en ny dampmaskine på vej. Så det var ikke helt ved siden af hvad de sagde hos Trinbrættet for nylig 
Mvh
Claus
Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.
henho
It-konsulent
Ringkøbing
Indlæg: 1.342
Hej Occam
Glimrende informativt interview - render du rundt med en journalist i maven ?
Så vidt jeg erfarer, kan I sjællændere være glade for valget af næst damper
MVH
Henrik
2-skinne, dansk, epoke3, analog på hjemmebaNEN
MVH
Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK
Bruger Z21 på hjemmebanen.
Skovsøekspressen
Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen
Indlæg: 2.874
He he, skal man gætte på S-maskinen som passer fint til de kommende CL-vogne :?:
Mvh
Claus
Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.
henho
It-konsulent
Ringkøbing
Indlæg: 1.342
Hej Claus
For vi jyder er det en lettelse (altså med mindre; man har et sjællandsk forbillede til anlægget).
D-maskine Cl-familien, E-maskine , Mt og bla.bla. - Når nu vi kan springe en enkelt over, så burde det bane vejen for en ekstra bevilling fra "finansministeriet"
MVH
Henrik
2-skinne, dansk, epoke 3, analog på hjemmebanen.
MVH
Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK
Bruger Z21 på hjemmebanen.
märklintossen
Indlæg: 184
Om det er en lettelse ved jeg nu ikke, men der har da været meget og kommer meget det næste stykke tid
Selvfølgelig er S-maskinen en flot maskine, men vi jyder bliver jo sat lidt af, man skal jo også sørge for at salgsgrundlaget for en så kostbar model er der. Jeg havde nok personligt håbet på at vi fik noget lidt mere generelt. Jeg mangler da helt klart litra Hs. det må da være en udfordring for enhver producent. Ellers ville litra C,K eller H også være meget velkommen på mit anlæg. Men held og lykke med udviklingen HobbyTrade, det er spændende at følge, så kan vi jo bare håbe på hvad der kommer ud af det 
Hilsen
Søren
3-Skinne Digital, Epoke lll-IV, Dansk
Flemming
Lokomotivfører
Korsør
Indlæg: 288
Goddag alle
Nu er jeg lidt på herrens mark - må jyder ikke købe S maskiner?
Hvis det er tilfældet - så må de vel heller ikke fremstille dem :!: :?:
Nåh det er nok bare mig der har overset noget :?
Venlig hilsen Flemming
1956, sådanne årgange laves ikke mere
Lars Skjærlund
Rødovre
Webmaster
Indlæg: 4.215
Nu bliver jeg lidt forvirret: Litra C II har da også kun kørt på Sjælland, så hvordan skulle den være mere generel end S-maskinen? Du mener måske en C I, der kun kørte i Jylland/Fyn - men det er jo en epoke I maskine, der blev ophugget sidst i 1800-tallet?
Hs ville være dejligt, men kan dog ret enkelt laves med et byggesæt fra Tikøb - til gengæld ville jeg mene, at K-maskinen er den mest "generelle" som næste bud - den har kørt over hele landet, langt op i tiden - og dermed flere epoker - og så findes der køreklare eksemplarer den dag i dag.
For en sidebane overalt i landet vil en blanding af D- og K-maskiner være det optimale i det meste af epoke III.
MVH
Lars
Skovsøekspressen
Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen
Indlæg: 2.874
Ja gætter lige noget mere så
Det kan jo strenget taget også være en C-maskine der kommer, men tror det ikke. Med D-maskinen har Hobbytrade bevist at de kan lave en maskine med mere kompliceret gangtøj.
Og i interviewet som Occam har lavet, snakkes der om korrekte oprangeringer. Så det tyder efter min mening på noget til CL-vognene. Den blev jo konstrueret specielt til den Københavnske/Sjællandske nærtrafik, og havde dobbeltdøre i enderne for at give en hurtigere ind- og udstigning. Kigger man fx i Danckers fotobilledbøger, kan man ofte se en S-maskine med en stribe CL-vogne efter sig. Det var først senere at CL´eren kom til Jylland.
Og nå ja, kommer alligevel ikke til at køre 100 % jysk, har fx. MO 1890 som var en sjællandsk MO´er. Og hvis der med tiden kommer en lille færge op at stå, bliver forbilledet ret givet fra Helsingør-Helsingborg, da det var enkeltsporede færger, og dermed meget nemmere at have med at gøre. Det viser vel bare at modelbanen altid er noget med kompromiser. Og vil skyde på at en del af Jer fra Sjælland sikkert har en N-maskine rullende også
Enig i at vi sagtens kan bruge en HS-maskine i H0 (og her er der jo tale om både en mere jysk udgave og en sjællandsk, der havde flade røgkammerdøre), men hvad med F-maskinen? Det er det damplokomotiv der har eksisteret i flest eksemplarer (128 stykker incl. de høje F´ere), og som var på stort set alle landets stationer, selv nogen af de mindre. Oplagt at man som MJ´er snildt kan bruge et par stykker (kan i hvert fald nemt). Synes at MH´eren dels er lidt for ny, men også lidt bøvlet fordi man skal ind og lodde ny slæbesko på den, hvis hvis den skal køre optimalt på AC-sporskifter.
R-maskinen har Tikøb fået for ikke så lang tid siden. Mht en H-maskine er det en stor maskine, der kun kørte på de dobbeltsporede hovedbaner i Jylland-Fyn. Så den er ikke så alsidig. N-maskinen er ganske vist opså en hovedbanemaskine, men den er mere alsidig da den også har kørt på enkeltsporede strækninger ("den skæve bane", Funder-Silkeborg-Skanderborg, Tønderbanen hvor den endda kørte med tenderen forrest).
Og er helt enig med Lars i at en mere "generel" maskine som en K-maskine vil være meget meget oplagt, som et kommende projekt. Sammen med D-maskinerne bestred de meget af sidebanernes trafik over hele landet, indtil MO´erne begyndte at dukke op for alvor. Har desuden set fotos med K-maskiner hvor de i deres sidste tid endda kørte med små godstog, så dette var også en mulighed.
Mvh
Claus
Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.
märklintossen
Indlæg: 184
Hej med Jer...
Det var også bare en lille personlig betragtning
Selvfølgelig vil jyderne købe en evt. S-maskine ligesom andre jo sikkert køber N-maskiner, men hvis man lodder stemningen rundt om synes jeg bare at K-maskinen var mere oplagt og savnet da den har kørt på flere strækninger. Det har C-maskinen jo også men dog kun på sjælland. Hs eller F ville jo være kanon hvis man ikke lige selv har lyst til de helt store byggeopgaver. Ved bare ikke om markedet er klar til en F igen efter alle de byggesæt der kom for nogle år siden :?: Jeg glæder mig bare rigtig meget til at modtage min D-maskine og mine MT´ere. Så bliver det bare rigtigt spændende at se hvad det næste bliver fra HobbyTrade. Vi kan da ihvertfald glæde os over at have en producent der kan levere den entusiasme og kvalitet... 
Hilsen
Søren
3-Skinne Digital, Epoke lll-IV, Dansk
Skott
Ingeniør
Indlæg: 1.937
K-maskinen ville nok være det logiske valg - især når Hobbytrade allerede har tenderen. Men er det S-maskinen de er igang med, kan det undre mig, da de jo er gået i samarbejde med Brimalm, der jo er/var igang med selvsamme maskine.
Med venlig hilsen
Skott
Occam
Indlæg: 583
Tak. Ja, et job som modeltogsjournalist ville ikke være den værste beskæftigelse.
Hvad angår typen af den næste dampmaskine, så var Kasper desværre ikke til at vriste noget mere ud af...
Jeg mener nu også en S-maskine er et realistisk mulighed. Personligt ville jeg allerhelst have en G-maskine, men det har nok lange udsigter....
En C eller K-maskine ville jeg dog også sætte meget stor pris på. En anden realistisk mulighed tror jeg er H-maskinen. Så vidt jeg ved er det nemmere at producere store lokokmotiver frem for små, da der ikke skal så meget trylleri til at få alle tingene mast sammen. Af samme grund tror jeg også det kommer til at tage noget tid inden vi ser en HS eller F'er, desværre...
Mht. om damplokomotiverne har kørt på den ene eller anden side af Storebælt, så vælger jeg at være fuldstændig ligeglad. Vi sætter i forvejen ret store begrænsninger på vores baner ved "kun" at køre dansk, så jeg ser ingen grund til at dele det yderligere op. Men smag og behag er jo som bekendt forskelligt.
Med venlig hilsen
- Occam
Skovsøekspressen
Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen
Indlæg: 2.874
Ja kender godt til artikelserien og har også bladene. Men færgen er desværre lidt for lille, selv om det vil være oplagt til vores lokale modelbaneanlæg. På den plan jeg har fået tegnet er der faktisk plads til en af de enkeltsporede HH-færger. Men hvor får man så sådan en?
I klubben har vi et par medlemmer der har fået "Kongen" i 1:87 som kartonsamlesæt (den ene er endda ved at blive samlet i øjeblikket). Det er sket på den måde at 1:160 kartonsættet er blevet bestilt hos Conys Modellbau, hvorefter et trykkeri har kørt kartonsættet op i H0 og printet dem ud på nye kartonark. Og det var faktisk ikke så dyrt. "Dan" fra HH-overfarten kan også fås i 1:160 som kartonsamlesæt (se Lars Lindhards flotte side om N-modeller) og her har jeg en eller anden ide om at lave det samme trick. Det er en nem og forholdsvis billig måde at gøre det på, og modellen er flot og kan sagtens gå til modelbanen. Og så har den en størrelse der gør at de fleste af os kan have sådanne en model. "Kongen" kræver en del plads, det er en meget meget stor model i H0.
Mvh
Claus
Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.
Lars Skjærlund
Rødovre
Webmaster
Indlæg: 4.215
Da' Claus.
F.eks. hos Scheuer Modeller?
MVH
Lars
Skovsøekspressen
Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen
Indlæg: 2.874
Ja ved det godt, "Svea" er en kanonflot model, har set den på messe i Valby
Har sukket meget over den. Den er dog kostbar. Koster lige så meget som en digitalstation. Og da jeg står for på et tidspunkt at skulle have erstattet min 6021´er fra Märklin med noget mere up to date, så kommer det nok til at gøre udslaget.
Men "Svea" er absolut en supermodel, ligesom deres andre modeller.
Mvh
Claus
Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.
Leonard
Kerteminde
Indlæg: 858
Jeg lader mig heller ikke begrænse af landsdele eller epoker, jeg kører med det materiel, jeg synes passer på min bane. Og der er plads til både damp og diesel, noget af banen kan jo anlægges som en museumsbane
Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale.
Leonard
5300 Kerteminde