Picture

JD

Indlæg: 712

PB  Hjemmeside

Inspiration til modulanlæg søges

Jeg har besluttet mig for at droppe opbygningen af mit 4 x 4 meter anlæg i kælderen af mange årsager - primært at der bliver alt for mange sving og alt for kort banegård til kørsel med mine lange passagervogne.

Jeg pusler derfor med opbygningen af moduler som jeg kan sætte sammen alt efter lyst og behov for kørsel. Min stue er 8 x 4 meter, så det giver jo helt andre udfoldelsesmuligheder for realistisk sporføring med f.eks. slanke sporskifte og brug af R9 skinner. Jeg ønsker 2-sporet layout hele banen igennem undtaget på banegården hvor der selvfølgelig kan være mange flere spor.

Planen er derfor pt. som følger:

1) Moduler på 1 meters længde (ellers kan mine korte arme ikke nå... ) og en bredde på mellem 50-60 cm.

2) 5 stk banegårdsmoduler som sammenføjet giver én lang banegårdsstrækning med plads til 4 holdende togsæt ved perronen (2 tog i hver retning) samt 1 eller 2 overhalingsspor til eks. godstog.

3) 4 stk. 90 grader moduler som kan sættes på banegårdsmoduler med 2 moduler i hver ende, således at togene enten kan køre i loop eller jeg kan vende toget i en sløjfe således at toget kommer tilbage til udgangspunktet men i det andet spor.

4) 5 stk parade moduler med kørsel gennem landskabet

5) ekstra moduler med f.eks. drejeskive og remisser eller bygninger og veje kan senere fremstilles og kobles på i dybden

Mine spørgsmål er nu:

1) Hvilke størrelser vil I anbefale til modulerne - hvad er praktisk? Kender godt FREMO, men måske kunne det gøres endnu smartere...? Link eller foto, anyone?

2) Er der nogen der har et link til en ca. 5 meter lang og flot H0 banegårds sporstrækning som jeg kunne blive inspireret af til mit anlæg?

3) Andre gode tips og ideer? Hvordan ville DU lave et sådant anlæg som hurtigt kunne stilles op og tages ned? Fuldstændig som FREMO standard eller... :?:

__________________

Jens 

DC bane i dansk epoke III

Like 0 kan lide
Top

Picture

Horsecreek

Lokomotivfører

Indlæg: 1.508

PB  Blog  Hjemmeside

Skal din bane være enkelt eller dobbelt sporet? K-skinner eller C-skinner?

Moduler på 90 grader med R9 kommer til at fylde en hel del mere end 1 meter.

Når nu der er ved at bliver lavet retningslinier for modulkørsel med 3-skinne, så vil det være mest fornuftigt at følge de retningslinier, når de kommer. Det kan godt være du ikke p.t. har intentioner om i de arrangementer der kommer på et tidspunkt, men det skader ikke at være forberedt.

__________________

Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD

Indlæg: 712

PB  Hjemmeside

"Horsecreek" skrev:
Skal din bane være enkelt eller dobbelt sporet? K-skinner eller C-skinner?Moduler på 90 grader med R9 kommer til at fylde en hel del mere end 1 meter.Når nu der er ved at bliver lavet retningslinier for modulkørsel med 3-skinne, så vil det være mest fornuftigt at følge de retningslinier, når de kommer. Det kan godt være du ikke p.t. har intentioner om i de arrangementer der kommer på et tidspunkt, men det skader ikke at være forberedt.

1) banen skal være dobbeltsporet, hvilket ikke er muligt med R9. Jeg kan kun bruge R4 + R5 i C-track. R9 kan dog bruges til andre sporføringer f.eks. til lokalbane eller på rangerområdet. Desuden bruges den også som udligningsstykke sammen med de slanke sporskifter.

Hvis det går HELT galt med sporplanen i C-track (eller man beslutter sig for kun at ville modul-bygge i K-systemet...) vil jeg da bestemt overveje at købe K-skinner, men pt har jeg et hav af C-skinner så jeg tror jeg bygger videre med dem - i hvert fald i første omgang. Men hvor jeg dog savner en fleks C-skinne...suk.

2) Modulerne på 90 grader skal blot være med R4+R5 ikke R9 da den ikke kan laves 2 sporet.

3) Har godt læst om at der er noget 3-skinne modul system på vej og vil da også bygge efter det, men derfor kan man jo godt lave sine egne forbedringer også - blot de ikke ødelægger grund set-up'et.

For eksempel kunne jeg godt forestille mig at man kom til at køre 1-sporet i 3-skinne modul systemet, men der er jo ikke noget til hindre for at lave et mellem modul som kan konvertere mit 2-spors banegårds modul til 1-sporet, således at jeg også kan anvende dette til træf.

__________________

Jens 

DC bane i dansk epoke III

Like 0 kan lide
Top

Picture

nipe

Vanløse

Indlæg: 474

PB

Du kan godt køre parallelspor i R9 og R8 - se vedlagte (som jeg ikke kan huske hvor stammer fra - evt hmxiesa?)

Iøvrig kan du måske få inspiration til kørsel med persontog i denne artikel: http://www.trains.com/mrr/objects/pdf/card-order.pdf

C R8-9 kurve

__________________

mvh niels peter

DK-2720

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.