Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.323

PB

Heljans genoptryk af litra MS

Hejsa alle gode MJ-ere!

Så har jeg fået hjembragt mit fine lyntog!

Flot det er det - ingen tvivl om det.

En del af manglerne fra den første udgave er her dog stadig. Det skal dog siges, at jeg aldrig selv har haft lejlighed til at nærstudere første udgave, men har da set den og læst om den.

Havde denn lige til at trille på DC på mit lille testspor. Det virker ret så tilforladeligt - men den vil gerne køre stærkt. Langsomegenskaberne på DC er ikke imponerende. Nu skal den digitaliseres, så der regner jeg med at det lettere kan styres. Så får vi se om der også kommer lyd i - den må jo været meget i famile med MO-lyden.

Synd at man ikke har gjort noget for at forbedre overgangene mellem sektionerne. Synlige ledninger og gennemkig er ikke særlig realistisk eller pænt. ROCO har vist vejen til at løse dette med litra MA.

Stikkene til at samle de elektriske forbindelser med er ikke et heldigt valg - forstået på den måde, at de fungerer skam udmærket, men er meget sårbare/vanskelige at skille ad. Der kan let smutte en ledning - og de er ikke lette at genmontere i stikkene.

Motorstøjen er svag - der er primært hjulstøjen, som dog overrasker mig en smule i styrke.

Midtervognens vinduer er stadig blændet af med sort pap - det virker primitivt. Sådan umiddelbart synes jeg nok, at det kunne være muligt at lave gennemkig i nogle af vinduerne a la MO - det ville bedre helhedsindtrykket. Gardinet kan jo være rullet for i nogle af vinduerne, men næppe alle!

Lys i de små lamper på front/tag havde også været et godt sted til forbedring.

Kritikpunkter - ja. På den anden side set er det nok de betingelser, der eksisterer for et genoptryk. Skulle man forbedre væsentlig, skal der altså også postes en hel del penge i til videreudvikling. Heljan har dog forbedret der hvor de er stærkest: på det ydre udseende. Mekanik og EL er måske ikke lige en plastikfabrikants stærkeste side. Der skal nok ofte købes know how uden for huset.

Ja det var nogle absolut førstehåndsindtryk af mit nye lyntog efter at have leget med det en lille halv times tid.

Men et savnet indslag på min bane er blever til virkelighed!

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 1 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

Hej Gert

Endelig er MS-lyntoget igen på markedet.

Jeg går selv med tanker om at investere i modellen, men den første udgave havde vist en del problemer med at holde sig på sporet i sporskifter osv. Hvordan kører den nye model i sporskifter :?:

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra P

Indlæg: 1.852

PB

"DennisTR" skrev:
men den første udgave havde vist en del problemer med at holde sig på sporet i sporskifter osv. Hvordan kører den nye model i sporskifter :?:

Hej Dennis,

Jeg har MS i første generation. Toget kører godt, trækker blødt og jævnt og hos mig har der aldrig været nogen problemer (med Märklin C og K). Prisen var også den gang helt fin.

Hilsen

Lars

__________________

Märklin C, Digital, C-spor, Danmark, epoke III...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 116

PB

"Gert Frikke" skrev:
Flot det er det - ingen tvivl om det. En del af manglerne fra den første udgave er her dog stadig. [snip]Synd at man ikke har gjort noget for at forbedre overgangene mellem sektionerne. Synlige ledninger og gennemkig er ikke særlig realistisk eller pænt.[snip]Stikkene til at samle de elektriske forbindelser med er ikke et heldigt valg - forstået på den måde, at de fungerer skam udmærket, men er meget sårbare/vanskelige at skille ad. Der kan let smutte en ledning ...[snip]Lys i de små lamper på front/tag havde også været et godt sted til forbedring.[snip]

Jeg fik lov til at låne et sæt med i klubben af min lokale togpusher og er ikke imponeret... Som Gert skriver er der stadig mangler fra de tidligere udgaver, selvom Heljan skrev da de annoncerede de "nye" MS togsæt at disse ville blive rettet.

Igen svigter Heljan ved leveringen af deres produkter ... eller er det kun mig der IKKE har modtaget information fra Heljan om de "fremskridt" de har gjort ved udviklingen er de "nye" MS togsæt ?

Togsættet jeg lånte kører fint gennem sporskifter og har i analog drift også tendenser til at ville køre stærkt. Der er ingen eller kun meget lidt motor støj fra togsættet. ... og det er flot.

Dog er jeg utilfreds med litreringen ... kronen er flot gul men selve litreringen fremstår i en grøn tone og ikke som litreringen på de nye AV vogne, der jo fik meget ros og er flotte.

Og hvad i alverden er det for en hul der er midt i fronten af togsættet og mindsanten om man ikke har placeret en gammeldags glødelampe et eller andet sted derinde bagved, således at det lys der skal gøre det ud for frontlyset er mere eller mindre tilfældigt ?

Konklusionen er at jeg mente jeg skulle have et af disse "nye" MS togsæt, men ikke længere ... et andet medlem havde regnet med to sæt, men er nu nede på kun et sæt.

IMHO: Togsættet er flot, men bare ikke flot nok ...

Venligst,

Litra-H

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

Søndenfjords

Indlæg: 284

PB

Er der en af jer, der kan bidrage med billeder?

Søndenfjords

__________________

Søndenfjords

Like 0 kan lide
Top

Picture

SørenG

Indlæg: 95

PB

Svar til Litra-H angående front lys

Da jeg i sin tid købte første udgave af lyntoget manglede forlygten i den ene ende, så den så ud som du beskriver bare et hul og en løs pære bagved.

En hurtig mail til Heljan og jeg fik den manglende stump med posten 2 dage efter, jeg har flere gange skrevet til Heljan og hver gang fået hurtigt svar og den ønskede stump.

Selv om det selvfølgelig havde været det bedste hvis det havde været der fra starten.

__________________

Hilsen Søren

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 116

PB

"Søndenfjords" skrev:
Er der en af jer, der kan bidrage med billeder?Søndenfjords

Jeg har desværre allerede leveret togsætet retur til forhandleren og er ikke i stand til at levere foto's af min oplevelse.

Skal nok huske det næste gang der lånes noget materiel .. sorry.

Venligst,

Litra-H

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra-H

Indlæg: 116

PB

"SørenG" skrev:
Da jeg i sin tid købte første udgave af lyntoget manglede forlygten i den ene ende, så den så ud som du beskriver bare et hul og en løs pære bagved.En hurtig mail til Heljan og jeg fik den manglende stump med posten 2 dage efter, jeg har flere gange skrevet til Heljan og hver gang fået hurtigt svar og den ønskede stump. Selv om det selvfølgelig havde været det bedste hvis det havde været der fra starten.

Hej Søren ...

Selvfølgelig skal den være med fra starten og vi er alle mennesker der kan lave fejl og mangler.

Jeg har lige som dig meget fine oplevelser med Heljan og reservedele ... de kommer fint ind af brevsprækken efter nogle dage.

Desværre har alle de togsæt jeg har set på denne fejl ... der er blot hul ind i fronten på begge MS vogne i togsættet, så der er nok ikke denne gang tale om en forglemmelse på et enkelt togsæt.

Venligst,

Litra-H

__________________

Benny Herold

H0, dansk, epoke III, IV, V og VI, DC/DCC
Medlem hos Hedegaardens Privatbane

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Efter at have læst anmeldelsen i det nye nr. af Banen, så vil jeg nok sige at jeg fravælger MS-lyntoget og "nøjes" med MA-lyntoget i stedet for.

Motoren er ny ja, men det har åbenbart en hel del af de skavanker den gamle version også havde Crying

Det havde været alle tiders hvis der var kommet en helt spritny opdateret version, der lever op til tidens krav om kvalitet.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

DennisTR

Lokomotivfører

Tølløse

Indlæg: 1.132

PB  Blog  Hjemmeside

"Skovsøekspressen" skrev:
Efter at have læst anmeldelsen i det nye nr. af Banen, så vil jeg nok sige at jeg fravælger MS-lyntoget og "nøjes" med MA-lyntoget i stedet for.Motoren er ny ja, men det har åbenbart en hel del af de skavanker den gamle version også havde Crying Det havde været alle tiders hvis der var kommet en helt spritny opdateret version, der lever op til tidens krav om kvalitet.

Ja noget tyder, ifølge Banens anmelder, på at Heljan er sprunget over hvor gærdet var lavest, og har ikke opfyldt det som var blevet lovet med den "nye" udgave.

Jeg springer også over i første omgang :roll:

__________________

Hilsen Dennis

Mit anlæg under opbygning, besøg min blog http://www.sporskiftet.dk/blogs/dennistr

DSB strækning og privatbane, H0 epoke III, Tillig Elite code 83 og Roco LINE.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.