Hej med jer.
På modelmessen i weekenden fik jeg, ud over ondt i fødderne, fingre i et Lynettetog fra Tikøb. Dette er en overdel i resin, en underdel i messing og så en masse løse stumper. Jeg er helt vild med præcis denne model, hvilket også er årsagen til at jeg nu kaster mig ud i dette, men jeg har aldrig prøvet at pusle noget sådanne sammen selv.
Så derfor: Er der nogen her med noget som helst erfaring i gør-det-selv-tog kunsten? Alle tips og gode råd er velkomne. Og også ikke mindst når jeg kommer til at skulle male og lakere modellen. Den må jo gerne komme til at se pæn ud, og mine absolut manglende erfaringer er jo ikke det bedste udgangspunkt for dette :oops:
Holger D
Indlæg: 118
Prøv at se på http://www.emp-model.dk/ han maler og litrerer utroligt flot. De modeller jeg har fået malet er svære at skelne mellem de fabriksproducerede. Så hvis du vil opnå et flot resultat så er han løsningen. En bemaling og litrering koster omkring 300-400 kr.
Holger D
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Ok. Det var da klart en mulighed som jeg vil overveje. Men jeg kan på en måde også godt lide tanken om udfordringen for mig selv. Ikke mindst hvis det lykkes til sidst.
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Jeg vil da lige fortælle lidt om resultatet her, siden jeg også spurgte her til at starte med. Jeg besluttede mig for selv at prøve at lave toget, ikke mindst fordi en gang skulle jo være den første. Så jeg kastede mig ud i det. Sådan her så sættet ud lige fra æsken:
Undervejs blev der bl.a. malet
Og lavet strømoptag
Og resultatet efter to uger ser således ud:
Og den kører såmænd også rigtig godt:
http://www.ejberg.dk/external/marklinusers/lynette.wmv
Horsecreek
Lokomotivfører
Indlæg: 1.508
Det er skide godt gået
Bare mit byggeprojekt ender lige så godt.
Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.
Cargoman
Indlæg: 492
Det er du da sluppet meget godt fra. Den ser godt ud. Skal du ikke også have en bivogn til den? Det vil klæde den rigtig godt
Hvordan har du i øvrigt lavet den hvide stribe og V-et på fronterne?
Moderne tog på danske skinner
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
V'et og striberne fulgte med i sættet som selvklæbende mærker. Kørte den type overhovedet med bivogn? Der vil jo ikke være nogen gennemgang mellem vognene.
Platfod
Skoleelev og opvasker
Indlæg: 38
Hvad gav du for den?
killerp
Fotograf
Indlæg: 2.238
Meget meget flot model du har fået bygget mikael, og godt skudt video
Peter
Gavflaben fra Falster
(Falsterbanen)
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Jeg mener det var omkring 2200,- men dertil kommer diverse maling, lak, lim, lys og dekoder. Og en hel masse tid.
ts_dk
Indlæg: 295
Mener at kunne huske at de første "Lynetter" kørte enkeltvis, og i myldretid sammensat 2 og 2. Sådan mener jeg at de kørte på Odderbanen (dengang HHJ), da jeg var en bette "purk"
Lidt links og foto:
http://myldretid.dk/billeder/vis_billede.php?foto_id=852
http://www.kwmosgaard.dk/trains/images/hhjym31.jpg
http://www.sitecenter.dk/erik-vpedersen/ytog/
Hilsen Thomas
Horsecreek
Lokomotivfører
Indlæg: 1.508
Hvordan har du malet toget? Med spraydåse eller en sprøjtepistol?
Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.
killerp
Fotograf
Indlæg: 2.238
hele historien kan læse på engelsk her...
http://www.marklin-users.net/applications/forum3/topic.asp?TOPIC_ID=7064
Peter
Gavflaben fra Falster
(Falsterbanen)
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Ja, som Peter skriver, så er der en mere udførlig historie på det link, der blev skrevet undervejs gennem byggeriet.
Men jeg har brugt en airbrush. Jeg prøvede først med en lidt større sprøjtepistol, men det virkede bare ikke ordentligt. Spraydåser har jeg end ikke overvejet, da jeg så ville være bundet til de farver man nu engang kan få på dåse. Primeren var dog på dåse.
merklin
Håndværker
Indlæg: 80
Hej jeg har set din byggebeskrivelse på den engelske side, og bemerkede at du havde 2 modstande på motoren, :?: hvike verdier har di :?: :?:
jeg har nemlig bygget OHJ 21, på Tikøbs tenderdrev, den kører rigtig godt , men starter lidt hurtig :? fordi min trafo ( hsv) giver for høj spænding, hvilket er nødvendig til nogle af de andre tog, derfor kunde jeg godt tænke mig lidt modstand før motoren.
Selvbyggeren
AC analog Dansk III
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Du tænker på disse, ikke?
Det er slet ikke modstande. Det er små spoler, der er en del af et støjdæmpningssæt. Ikke at jeg tror det er nødvendigt på en Faulhabermotor, men når jeg nu alligevel havde sættet liggende.....
MH 322
studerende
Indlæg: 78
kan du ikke skrive ne vejlednign samt hvilken epoke den hører til
Lars B. Hansen 3-skinne AC M-skinner.
Epoke III-V. 2-skinne DC på moduler, de er under opbygning
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
En hel vejledning er nok lidt voldsomt, ikke mindst fordi jeg er begynder udi denne form for byggeri. Jeg ville sikkert få skrevet en masse åndede ting som kan laves meget smartere, men som jeg bare ikke lige kender noget til.
Men der er da en meget udførlig beskrivelse, ja vel nærmest en foto-dagbog, som jeg skrev samtidig med at jeg lavede toget. Peter har allerede givet linket tidligere, men her er det igen:
http://www.marklin-users.net/forum/posts/t7064-Do-it-yourself-train-project
Nogenlunde i starten af den tråd er der et andet link til en virkelig god beskrivelse af hvordan man restaurerer et modeltog med airbrush. Der hentede jeg selv en hel del inspiration.
Epoke.... Ja, det er vel et typisk epoke IV tog, selv om det lige nåede indenfor i de sidste par år af epoke III. Og det har vel også strakt sig et stykke ind i epoke V.
Skott
Ingeniør
Indlæg: 1.925
Idet, der er farvede ringe på komponenterne, du har monteret på, vil jeg nu mene, det [u]er[/u] modstande. På spoler er værdierne trykt på komponenten med tal.
Med venlig hilsen
Skott
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Jeg har da også set modstande, hvor værdierne er trykt på med tal. Er de så automatisk spoler i stedet?
Der findes spoler med farvekode, lige så vel som der også findes kondensatorer med farvekode. Se bare her for et eksempel på nogle spoler:
http://www.elfa.se/elfa-bin/dyndok.pl?lang=dk&vat=0&dok=6729.htm
Skott
Ingeniør
Indlæg: 1.925
OK. Det var jeg ikke lige klar over...
Med venlig hilsen
Skott
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Hehe, ja for det meste, men der er da også almindelige modstande med tekst på:
Rep Neslein
Kreativ designer for modelproduktion
Ringsted
Indlæg: 1.005
Vedr at kommer i gange med selvbyg
Signalpostens oldgamle bog "DSB oldtimere i model", har sat mig godt og grundig i gang med selvbyg.
Bogen kan kun købes antikvarisk og selvom den er gammel beskrives et væld af metoder som stadig er gangbare.
Det er før plastens indtog, så materialerne der beskrives er mest træ og metal, men mange af principperne kan sagten overføres.
Idag hvor cnc og 3D teknologien er blevet meget let tilgængelig, er håndarbejde dog stadig en mulighed.
bare klø på det lykkes nok ikke til UG første gang, men den næste bliver bedre og før man ser sig om bliver glæden over hjemmearbejdet stor.
Bevares malerarbjdet kunne være bedre beskrevet, men idag er airbrusch og decals blevet til at få fat i, så der er ingen grund til ikke at forsøge sig.
der findes masser af bøger og tidsskrifter der forklarer hvordan men lærer sig selv at bruge udstyret
Vh Rep
Rep Neslein
Togtosse af sind og proffesion (PHD)
GustavSVJ
Studerende
Indlæg: 15
Først vil jeg lige sige at det er et imponerende flot stykke arbejde du har fået lavet der! Men derudover faldt jeg også lige over dit signal. Stammer det fra Togcenter Gentofte eller er det selvbyg? Den glød dine dioder har ser super godt ud! Og på de billeder jeg har set af signaler fra Togcenter Gentofte er de meget hvide i deres lys... Så deraf mit spørgsmål <BR><BR>Mvh Gustav
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Øj, det er da en gammel tråd, der er blevet støvet af her. Og tak for komplimenten. Det er stadig et af mine favorittog.
Jeg går ud fra at du snakker om det PU signal, man kan se på et billede lidt højere oppe. Og nej, det er hverken fra Togcenter Gentofte eller hjemmebygget (i hvert fald ikke af mig). Det er et ældre signal fra OKT Model Import. Jeg faldt over et par stykker af dem engang til banebørstedag i Næstved. Og ja, de har en vidunderlig varm glød.
Senere kom så som sagt TCG med en stribe danske signaler, men desværre med et noget koldere hvidt lys. Hvis man har mod på det, så kan man dog godt gøre noget ved den sag. En lille bøtte Humbrol 1322, lidt cellulosefortynder og en lille pensel, og så er den kringlet. Det har jeg beskrevet på min hjemmeside (sammen med lidt andre fif til at forbedre de danske signaler): Hvide lysdioder