Jeg har spurgt før, og nu prøver jeg igen.
Er der ikke nogen, som kunne tænke sig at være med til en "studiekreds" omkring PIC's i forbindelse med modelbane ?
Der bliver så også brug for en tålmodig og pædagogisk person som tovholder og supervisor ... men det findes vel også herinde - ikk' ?
... kom nu frem fra busken !
Jeg er selvlært mht. PIC's og kan få mindre projekter til at virke tilfredsstillende ... og reelt ved jeg jo ikke om jeg arbejder "rigtigt" med designet, og der er måske andre, som har det på samme måde.
Kommunikation med digitalstrømmen er i hvert fald en uigennemskuelig opgave for mig pt.
Mvh
KSor,
8210 Århus V
Techek
Jelling
Indlæg: 900
Det lyder ihvertfald både spændende og interessant. Har tidligere lavet nogle småting med PIC64F84, men det er lang tid siden og jeg har ingen materialer eller udviklingsværktøjer længere.
[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk sprogsoldat ]
JD
Indlæg: 712
Er der ikke nogen, som kunne tænke sig at være med til en "studiekreds" omkring PIC's i forbindelse med modelbane ?
-----------------------
Kan du til alle os almindelige dødelige fortælle på dansk hvad du snakker om...hvad er PIC :?:
Jens
DC bane i dansk epoke III
lokalbanen
Indlæg: 161
PIC er en mikrocontroller (altså en mikro computer) som kan udføre instruktioner, der igen kan sammensættes til programmer som du kender det fra din computer.
PIC'ens sprog er simpelt og derfor kan man lave den meget lille. PIC er normalt lavet i en enkelt enhed (IC kreds) hvor der også er indbygget forskellige andre kredsløb, f.eks. digitale eller analoge indgange og udgange, motor styring, tællere, eller hele kredsløb til kommunikation.
Det smarte er at de er hurtige og billige, ofte meget billige - og så er det let at lave styring og regulering, da det meste af funktionaliteten ofte allerede er indbygget i PIC'en, så man kun skal levere en stabil strømforsyning.
Det lyder som et spændende projekt, men jeg har desvære ikke tid.
/Bo (Aktuel status: 0 moduler, 0 meter skinne, 0 togsæt, 1 lokomotiv, samt 7 vogne)
Skott
Ingeniør
Indlæg: 1.921
Var det nu Atmels AVR, var jeg måske med på den. Det er en pendant til PIC'en, som der findes mange gode compilere til.
Med venlig hilsen
Skott
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Vi kan da bare lave vores egen gruppe
Jeg har i hvert fald mange års erfaring med AVR, og har lavet flere modeltogs-relaterede projekter med dem.
Gert Frikke
Indlæg: 2.323
Hej !
Kunne godt være interesseret. Netop omkring dette emne har jeg et hul i min elektronikviden - det får man let når man gennem de sidste 45 år primært har arbejdet med HF.
Det må nødvendigvis være på en internet baseret måde vi arbejder i sådan en gruppe.
Gert
modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
-->Gert Frikke
Er du så til PIC eller AVR ?
Ja, det skal selvfølgelig foregå via internet.
Mvh
KSor,
8210 Århus V
moppe
Medarbejder
Indlæg: 5.558
Been there - microprocessorer og modelbane er tæt knyttet sammen. Desværre/heldigvis er de fleste ting man kunne tænke sig at lave bygget i forvejen som byggesæt. Jeg kom til den konklusion at jeg hellere vil bygge modeltog og så bruge den sidste klat penge på at købe tinge færdige.
Men vil i i gang, så drop PIC, den er langsom og døende. Køb en Ardunio med en Atmel processor på og begynd at leg med den i stedet. Den er skide godt dokumenteret og der findes masser af programeksempler man selv kan sætte sammen.
Klaus
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
Meget fint - det synes jeg du skal fortsætte med.
Mvh
KSor,
8210 Århus V
Skott
Ingeniør
Indlæg: 1.921
Jeg har fundet en spændende softwareplatform til programudvikling, der hedder Flowcode. Det kan fås til PIC, AVR eller ARM. Det er rigtig spændende og en anderledes - mere simpel måde at arbejde med microcontrollere på.
Med venlig hilsen
Skott
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
-->Skott
Ja, den prøvede jeg også for et par år tilbage, og det er jo meget besnærende, at den laver koden ud fra flowchartet !
Dengang oplevede jeg dog bare, at nogle - for mig simple - ting kun meget vanskeligt kunne realiseres - jeg kan ikke præcist huske, hvad problemet var, men du kan evt. prøve at søge mine indlæg frem i deres forum. Jeg ved jo selvfølgelig ikke om det er blevet rettet i den nuværende udgave.
... men selv om man anvender FlowCode, kan man jo sagtens deltage i en evt. "studiekreds" - du anvender vel stadig PICs i sidste ende eller .. ?
Når man - som jeg - er selvlært, synes jeg det kunne være rart at have andre at snakke med om diverse ting i forbindelse med udviklingen. Da vi alle herinde har interesse i modeltog OG man kan løse mange af de "opgaver" vi i den forbindelse stilles overfor med PICs - ja, så synes jeg det ville være oplagt at tage op herinde.
Der er masser af konstruktioner "derude på nettet", men der er ofte IKKE nogle gode forklaringer med, så det er svært at LÆRE noget ved bare at lave en sådan konstruktion og efterfølgende bruge den.
F.eks. ved jeg at nogle i USA er igang med at lave en "k83" vha af PICs - det kunne da være en udmærket opgave - ja, du kan købe den til kr. 200,- men det er der ikke meget LÆRING i !
Mvh
KSor,
8210 Århus V
Skott
Ingeniør
Indlæg: 1.921
Helt enig. Jeg underviser i microcontrollere på teknisk gymnasium og har tidligere anvendt C som programmeringssprog. Problemet her er dog, at tiden er meget begrænset og at mange af eleverne aldrig har programmeret tidligere. Derfor ser jeg Flowcode som en simplere og mere enkel adgang til feltet og er også positivt overrasket over programmet indtil nu.
Med venlig hilsen
Skott
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
-->Skott
Ingeniør - jamen så har du jo et helt andet fundament at bygge på end jeg med baggrund i økonomi og udvikling af SW hertil !
Mvh
KSor,
8210 Århus V
Gert Frikke
Indlæg: 2.323
Hejsa!
Ardunio projektet er et lille projekt mine kolleger bruger i undervisningen på teknisk skole - jeg har bare ikke haft lejlighed til at komme "med på vognen". Det skulle være et meget let tilgængeligt projekt at gå i gang med. Og så har det USB adgang.
Gert
modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde
mortenr
Selvstændig
Indlæg: 41
Hej,
Jeg kunne godt være interesseret i at være med i den "studiekreds"
Har rode en del med pic for en del år siden, og er lige startet op igen i forbindelse med opbygning af mit nye anlæg.
Desuden har jeg en god ven der er udviklings direktør i en elektronik virksomhed, og han er super skarp i pic programmering, så der kunne man nok hente lidt hjælp hvis man skulle rende panden mod muren
Mvh
Morten
Tilbage efter mange år.
Havebane here we come
moppe
Medarbejder
Indlæg: 5.558
Ardunio er det PIC var for 10-15 år siden, indgangstrinnet til microprocessorer.
Klaus
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model
TBS
pensionist
Indlæg: 262
Godt initiativ - lyder spændende og jeg vil da følge med i det videre forløb og se hvad det ender op med.
Har snuset lidt til det i sin tid bl.a. i forbindelse med R/C modelfly. Eksperimenterede i begyndelsen med datalogging i modelfly og håbede sidenhen at få konstrueret en eller anden form for telemetri opsætning.
Købte for et par år siden et 89S8252 Flash Micro Controller Board + bog. Kom dog aldrig rigtig i gang, men måske er der en anledning nu da jeg har skiftet ”spor” ( eller hedder det .....jeg har "sporskiftet" ) fra luftfart til modeltogdrift.
Mvh,
Torben
HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
--> MortenR og TBS
Jamen det lyder rigtigt godt !
Og MortenR ... er du så "forbindelsesled" til en supervisor ?
Måske kan vi få Lars til at oprette en tråd til os - f.eks. under elektronik ?
Mvh
KSor,
8210 Århus V
frede2300
Software udvikler
Indlæg: 1.129
Spændende tråd! Er der ikke nogen der vil skrive lidt om:
- Mulighederne for anvendelsen (hvad kan det, kan jeg f.eks. lave noget som arbejder med dcc/railcom)
- Prisen for at komme igang
På forhånd tak
H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
-->frede2300
Jeg skal prøve efter fattig evne - og bemærk her, jeg er selv en novice på området, man jeg så meget hurtigt, hvad jeg KUNNE HAVE sparet af tid, penge og ærgelser ved de mange mislykkede elektronik projekter, som jeg i tidens løb har lavet med konventionelle elektroniske komponenter.
I store træk skal du forestille dig, at den lille IC - de små sorte "biller", som du måske kender fra indmaden i en pc eller anden elektroniske produkter - vha et indbygget PROGRAM kan bringes til at udføre forskellige opgaver - kan DU definere opgaven, der skal udføres OG kan du lave programmet, KAN PIC'en (eller en af de andre ) gøre jobbet for dig - altså udføre opgaven - UDEN ret mange ekstra komponenter - fordi "det egentlige" sker gennem afviklingen af et program i stedet for gennem en lang række af elektroniske komponenter.
Lidt skematisk kan løsningen af en typisk opgave vel forløbe på følgende måde:
1) definer opgaven i deltaljen - her bruges diverse diagrammeringsværktøjer, som måske kendes fra beskrivelse af IT, arbejdsgange og andet - det er IKKE et "elektronisk diagram" med transistorer, modstande og kondensatorer !
2) Byg et program ud fra diagrammet fra 1) - her kan selve programmet frembringes vha flere forskellige metoder og i flere forskellige programmeringssprog fra maskinkode til højniveau-programmeringssprog
3) Grundig test af, at programmet udfører opgaven korrekt - det kan gøres på computer ELLER det kan gøres ved direkte at gå til næste punkt
4) Byg ganske få elektroniske komponenter op omkring PIC'en (den lille IC, billen eller hvad du kalder de små sorte dimser) - det er dette punkt, hvor man får brug for lidt "elektronisk snilde" - så kender man til elektronik i forvejen, er dette punkt alt sammen "kendt stof". Herefter "læses" programmet fra 2) på snedig vis ind i PIC'en.
5) Tilslut de ydre enheder - skiftespor, relæer, kontakter mm, som det er opgaven at kontrollere på en eller anden måde.
6) Prøv af om det virker !
7) Er der fejl, så ret i diagrammet fra 1) og kør proceduren igennem igen - der skal typisk IKKE rettes noget vedr. de få elektroniske komponenter, da de er meget ens opbygget fra den ene opgave til den næste opgave.
Et program kan tilrettes og læses ind i PIC'en ligeså mange gange det skal være !
Det var min meget, meget, MEGET løsagtige forklaring, men givet uden alt for mange tekniske ord og begreber.
Hvad det koster at "komme igang" ?
Jeg købte mit udstyr brugt for kr. 300 og opdaterede det for andre kr. 300 for 4-5 år siden - det er måske klar til endnu en opdatering.
Mvh
KSor,
8210 Århus V
frede2300
Software udvikler
Indlæg: 1.129
Herligt. Det lyder ganske lovende.
Kan man f.eks. bygge en enhed som snakker dcc? Jeg ville gerne ha en fleksibel enhed som kunne modificere dcc signalet på et stykke spor, f.eks. lave hastigheds regulering, eller blot lave simple funktioner som man ellers ville henlægge til en PC (f.eks. simpel blokstyring - næste blok optaget, signal på rød, tog stop)
Lang forklaring, men spørgsmålet er nok: kan man relativt nemt arbejde med DCC signalet?
Findes der PIC eller andre processorer som arbejder med en eller anden form for højniveau sprog så man ikke skal arbejde med maskinkode?
H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
Nu kender jeg ikke DCC i detaljen, men umiddelbar vil jeg sige ja - jeg forventer i hvert fald, at jeg vil kunne "snakke New Motorola" !
Ja, der er endda mulighed for KUN at arbejde med diagrammerne - det system, som også er nævnt tidligere i denne tråd - FlowCode - kan automatisk ud fra det tegnede diagram faktisk generere programmet - det skal så stadig indlæses i PIC eller en anden type - så du kan sagtens "komme uden om" maskinkode !
Om det så er, hvad du mener med "relativt nemt" - det ved jeg jo ikke.
Når jeg kigger lidt i retning af maskinkode, er det fordi jeg tror, man kan kontrollere lidt mere denne vej end med et højniveausprog - men JA, det er på bekostning af udviklingstiden ! Det er muligt, at denne "merkontrol" man kan opnå med maskinkode er HELT unødvendig til TOG - den skal måske kun bruges til i forbindelse med udvikling til rumforskning
Der er jeg for meget nybegynder til at have det overblik.
Mvh
KSor,
8210 Århus V
moppe
Medarbejder
Indlæg: 5.558
Kig en tur forbi openDCC - her er mange allerede i gang med arbejdet. Der er jo ingen grund til at opfinde "det dybe hjul" 1 gang til?
Klaus
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
Ja, der er mange færdige ting af hente der - ligesom så mange andre steder !
- der er bare ikk' noget læring at hente - og det er DET projektet her, skal have fokus på !
Mvh
KSor,
8210 Århus V
moppe
Medarbejder
Indlæg: 5.558
Der er masser af læring at hente. Der er ingen der siger at man behøves at råkopiere hhele projekter, men søge inspiration og kigge i kildekode. Det smarte ved OpenDCC er jeg netop at al kildeode er frit tilgængeligt. Det er en gruppe af modeltogstosser der har gang i et open source projekt, hvor alle kan bidrage til samlingen af dekodere eller anden elektronik.
Men der er altså ingen grund til at skal til at skrive for eksempel protokollæsningen forfra en gang til. Netop det modul i softwaren er ret krævende at skrive og forstå, det er det en god ide at læse source kode fra eksisterende projekter inden man hopper ud i det.
Klaus
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Også det. Jeg har en enkelt 16 Kb AVR til at styre min bane. Den holder styr på op mod 50 sporskifter og signaler, 60 tilbagemeldinger og et par hundrede togveje. Dog igen ikke via DCC, men denne gang Loconet.
Snuden
Underbetalt kontorsmølf
Haderslev
Indlæg: 599
Det lyder enormt spændende, må vi ikke høre noget mere om det? Evt. i en anden tråd for ikke at afspore diskussionen herinde fuldstændig.
MVH
Morten Strårup
K.P.E.V i Sønderjylland og Nordslesvig 1908 - 1914. DSB epoke 3. Min egen fantasibane: Det Kongelige Sønderjydske Jernbane Selskab KSJS fra 1920 til 1985. Råstoftransporter via jernbanen.
Yngste deltager i Peters garage. - Medlem af MERG.
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Jo gerne. Jeg skal bare lige hjem og grave efter mine håndskrevne notater og diagrammer for at friske min egen hukommelse lidt op. Er der nogen speciel del du er interesseret i (hardware, det valgte koncept for togstyring og -sikring, eller den underliggende softwareopbygning)? Eller bare en lettere gennemgang uden at gå helt ned i detaljen?
Snuden
Underbetalt kontorsmølf
Haderslev
Indlæg: 599
Jeg vil gerne høre noget om hardwaren, gerne med diagrammer. Jeg vil også gerne høre noget om softwaren, kildekoden hvis du vil af med den?
MVH
Morten Strårup
K.P.E.V i Sønderjylland og Nordslesvig 1908 - 1914. DSB epoke 3. Min egen fantasibane: Det Kongelige Sønderjydske Jernbane Selskab KSJS fra 1920 til 1985. Råstoftransporter via jernbanen.
Yngste deltager i Peters garage. - Medlem af MERG.
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
--> Snuden og Mikael
Var det ikke noget for en af jer at være supervisor/tovholder for nogen, som vil arbejde med Atm ?
Mvh
KSor,
8210 Århus V
marrix
IT Udvikler
Valby
Indlæg: 339
Jeg er også med på at lære at kode nogle små mikroprocessorer til brug for modelbanen - om det er PIC, ATM eller der er bedst hvad må være op til eksperterne.
Mange hilsner
- Martin
Snuden
Underbetalt kontorsmølf
Haderslev
Indlæg: 599
Jeg vil gerne deltage på sidelinien, men jeg er nød til at sige nej tak til at være tovholder/mentor. Jeg tror simpelthen ikke at jeg er den rigtige til det, jeg har sidst rodet med microcontrollere for små ti år siden og dengang var det primært teoretisk. Jeg tror det er meget bedre at finde en der arbejder med dem til daglig og som kender kredsene og hvordan de programmeres korrekt.
Men selv om jeg ikke ønsker at stå i spidsen for det, så har jeg da stadig lidt forslag til hvordan det ville være en god idé at komme i gang.
Jeg ville kigge på hvordan både opendcc folkene og embeddedloconet projektet gør tingene. Både for at dele erfaringer men også for at låne kode af dem og se hvordan de gør tingene.
http://opendcc.de/index_e.html
http://embeddedloconet.sourceforge.net/
MVH
Morten Strårup
K.P.E.V i Sønderjylland og Nordslesvig 1908 - 1914. DSB epoke 3. Min egen fantasibane: Det Kongelige Sønderjydske Jernbane Selskab KSJS fra 1920 til 1985. Råstoftransporter via jernbanen.
Yngste deltager i Peters garage. - Medlem af MERG.
Gert Frikke
Indlæg: 2.323
Hej!
Jeg melder fra projektet - har andre ting der må prioriteres højere.
Gert
modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde
frede2300
Software udvikler
Indlæg: 1.129
Blot en ide: kunne vi ikke prøve at kaste nogle ideer ind i denne tråd til anvendelsen? Hvis vi nu fandt sammen om et fælles projekt kunne det være det var nemmere at byde ind med hvad man nu har af forskellige kundskaber.
Ide 1: En RailCom sniffer der ved at kigge på dcc pakkerne kan melde tilbage (igen via railcom gennem skinnerne) hvilket lok som passerer et isoleret skinneafsnit.
Ide 2: Modul til hastighedsbegrænsning på et afsnit. Hastigheden skal kunne styres via dcc kommandoer til modulet. Man kan også tænke sig at modulet kan aktivere funktioner ved overkørsel (f.eks. hornet ved en overskæring). Man kunne lade modulet optage en lok adresse og alle funktioner og hastighed som modulet var sat til skulle så sendes ud til alle lok i det isolerede afsnit.
Ide 3: Mere kompleks signal/blok styring evt med sporbesat melding. En række blokke hvor man via CV værdier kan definere rækkefølgen. Så sørger logikken for at der ikke køres ind i en besat blok/frem for rødt signal mm. Direkte tilslutning af signaler, eller alternativt styring af signaler ved at sende dcc kommandoer ud i sporet.
Er noget af ovenstående muligt? Kræver det en masse elektronik i forlængelse af modulet?
H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..
moppe
Medarbejder
Indlæg: 5.558
Som vedhæftede?
Du skal blot til at lære at skifte kommandoer ud.
Klaus
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model
frede2300
Software udvikler
Indlæg: 1.129
Ja det kunne godt se sådan ud... Nu er jeg ikke så velbevandret i elektronik så det gør noget, men er det en løsning som er baseret på en PIC processor? Og er .HEX filen det program processoren skal køre?
H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..
moppe
Medarbejder
Indlæg: 5.558
Jeps - omend jeg finder det noget kort....
Desværre er der ingen source code.
Klaus
Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model
frede2300
Software udvikler
Indlæg: 1.129
Nej, men mon ikke andre har lavet noget source man kan finde derude... Hvilken processor er der mest stemning for at gå igang med? Det interessante for mig er pris, værktøjer og hvad man kan finde på nettet af eksempler og kode som er relevant.
H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..
Mikael
Udviklingsingeniør
Indlæg: 596
Mjoeh, det kunne jeg måske nok. Men på Atmels AVR'ere har jeg en besynderlig forkærlighed for at arbejde i assembler. Så med mindre i alle er masochister, så er det ikke noget jeg vil anbefale til at komme godt i gang med mikroprocessorer.
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
-->Mikael
Det lyder da rigtig godt !
Så nu synes jeg de, som vil arbejde med AVR skal komme på banen - så mankan komme igang !
Jeg er til PICs, så jeg kan ikk' være med her ;-(( men jeg håber der også kommer en venlig sjæl og melder sig som supervisor omkring PICs.
Mvh
KSor,
8210 Århus V
BlackThorne
Webudvikler, Datalogi Studerende, Tognørd
Skødstrup
Indlæg: 134
Hvad er start omkostningerne på jeres projekter?
Kræver det at jeg går ud og investerer i en PIC brænder, et syrebad og så videre, eller kan mindre gøre det?
På hardware siden er jeg nok stadig lidt noob, kan da finde ud af at holde på en loddekolbe, men så er det vidst også det
På software siden er jeg frisk på at gi en hånd med, ASM skræmmer mig ikke.
Jacob V. Rasmussen / BT
Kører p.t. en 'täppichbahn' med Roco Geoline, men pusler også med Fremo moduler
Epoke V og måske lidt IV (museumskørsel).
frede2300
Software udvikler
Indlæg: 1.129
Kan nogen beskrive forskellen på PIC og AVR?
Hastighed, pris, værktøjer...
H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..
pjn@dk
Indlæg: 4
Det lyder som et godt tiltag, jeg har selv endnu ikke nogen erfarring med PIC, men har netop investeret i et udviklings sæt (venter endnu på at modtage det), for at lære at bruge PIC til modeltog.
Jeg er gerne med i gruppen, når den kommer igang.
Mvh.
Per Jørgensen
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
--> pjn
Kan du ikke berette, hvad det har kostet dig at komme igang med PIC - du må jo have en aktuel pris.
Mvh
KSor,
8210 Århus V
pjn@dk
Indlæg: 4
--> Ksor
Jeg har desværre ikke modtaget noget endnu, og der med heller ikke en faktura, men jeg regner med omkring 500,00kr, når jeg ved mere så vender jeg tilbage.
Mvh.
Per Jørgensen
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
Jeg har nu udstyr, så det var mere aht andre, som evt. ville med på PICs.
Mvh
KSor,
8210 Århus V
drdisk
IT Administrator
Indlæg: 50
Jeg har prøvet PIC for en del år tilbage, men er skiftet til AVR.
Hvis det ikke har ændret sig så fra dengang er den største forskel at PIC ikke har en rigtig stak, men kun en 8 word program counter stack.
Så bruger en PIC vist nok 4 clock til at udføre en instruktion, mens AVR bruger normalt 1 og i nogle tilfælde 2.
AVR har normale en del timerer og andet specielt hardware indbygget, som en eksempel har de fleste AVR en hardware SPI, den kunne man eksempelvis bruges til at læse mærklin´s feetback S88 bus
Prisen er måske et problem med AVR, men det er nok fordi AVR ikke er så udbredt i Danmark, men vis man er nogle der slår sig sammen og bestiller i USA (digikey.com) så kan prisen blive helt rigtig. Da jeg for nogle år siden bestilte 25 AVR atmega8 kostede de 16.- kr. stykket inkluderet alle omkostninger.
Vil så nævne nogle af de ting en atmage8 kan
8 kbyte program memory
1 kbyte RAM
512 byte EEPROM
uart - seriel port
spi - skifte register
twi -
2 stk 8 bit timer
1 stk 16 bit timer ( med mange mode kan genererer PWM)
6 kanal A/D konverter
Angående programmerings sprog så findes der GCC til AVR, det findes der vist ikke til PIC.
Projekter jeg har brugt AVR atmege8 til
Digital styrings central, Lenz kompatible, kan styre tog med DCC eller MM protocol
Hånd kontroller til ”Digital styrings central”
Computer interface til ”Digital styrings central”
Multifunktion ”accessory” dekoder, kan styre signaler, sporskifter, relayer, servoer...
Hilsen
John
John Kristiansen
H0, dansk epoke III, IV og V.
frede2300
Software udvikler
Indlæg: 1.129
drdisk det lyder som om du har tjek på tingene! Vil du dele nogle eksemplet på source koden så man kan få et indtryk af hvad der skal til for at det "blir til noget"
Hvor meget hardware er der så udenom sådan et af dine projekter?
H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..
ksor
8210 Århus V
Indlæg: 439
Er vi ved at have gang i en AVR-gruppe ?
Har vi en tov-holder ?
Har vi nogle novicer, der vil lære noget ?
Skulle AVR-gruppen ikke have en tråd for sig ?
Mvh
KSor,
8210 Århus V
TBS
pensionist
Indlæg: 262
Ja tak til punkt 3 - novice mht. AVR og vil gerne lære noget.
Godt Nytår.
Mhv,
Torben
HO / 2 skinne PIKO / Epoke III / CS2