Følg og kommenter en amatør i hans opbygning af meget lille bane i størrelse H0. (120x220cm).

Hej alle og velkommen her.

 

Med denne blog har jeg tænkt mig at give jer mulighed for at se mig over skulderen, kommenterer hvad jeg laver osv.

Jeg laver, helt sikkert! også en stribe fejl undervejs, så følg med i dem også, så du slipper for at lave de samme fejl... Smiler.

 

Min bane er en lille bane på 122x220 cm, som er MEGET inspireret af Litra P´s layout http://www.sporskiftet.dk/forum/110cm-x-210cm-et-lille-anl%C3%A6g-med-f%C3%A6rgen-ida-version-ii .

Jeg vil med det samme ADVARE om at jeg overhovedet ikke er "nittetæller" og hvad det ellers hedder, når man er én der går helt vildt op i det rullende matriale. Der er ikke noget galt i at være en sådan, men det har ikke min store interesse! Min glæde ved denne skønne hobby er mere at "se noget blive skabt" fra scratch, bygge huse, lave landskab osv. Selvfølelig kommer der også til at kører lidt tog på min bane, men det kan sagtens blive i en skøn blanding af både epoke og nationalitet... Jeg bestemmer jo heldigvis selv....... SÅ ER DU ADVARET  Wink

 

Lad mig starte med en præsentation af mig selv.

49 år. far til 4. ml 25 -14 år. Bor i Roskilde. Jeg har og har haft mange interesser gennem tiden. Bl.a. Musik (sanger), lystfiskeri, Akvarie hold til den store guldmedalje, bl.a. Opdræt af saltvandsfisk og koreller til dette. Jeg får tit at vide at jeg er meget kreativ, men også et rodehovede, hvilket du nok skal få at se via de billeder jeg smider ind efterhånden. Min interesse for modeltog stammer helt sikkert fra, at min far da jeg var ca 9 år, en dag kom hjem fra sin købmandsbutik med en togbane på en plade, med landskab og det hele. Den var vel 2 kvm og jeg husker at der bl.a. var en vandmølle på  :Cool.

Jeg er som sagt SLET IKKE ekspert inden for nogle felter af dette område og ind i mellem vil jeg sikkert bruge nogle for dig mærklige termer eller ord for noget der måske har et fint navn inden for "fagsproget" Men lad os nu ikke glemme at dette for de fleste faktisk "bare" er en hobby, så vi skal forsøge ikke at snobbe opad! Wink

 

Jeg vil her gerne her, give en venlig ment skideballe til mange af jer dygtige folk inden for denne hobby!

Magen til lukket kreds og snobberi skal man godt nok lede længe efter!!!

Det første års tid jeg var igang, gik jeg i pendul fart mellem diverse butikker og til udstillinger i Valby hallen osv. Hvis man tillod sig at stille et spørgsmål til en af de støvede gamle herre, blev man mødt med et nedladende blik og måske, kun måske! et svar i vest, når man spurgte i øst. ØV ØV ØV... Det er eddermanme IKKE I ORDEN... Det er lidt som om, det at "lege med tog" Kun er for en lille sluttet kreds af bedrevidne gamle mænd. Det er IKKE noget der fremme interessen for denne hobby og jeg fatter da slet ikke at de mennesker der står i diverse butikker her på Sjælland møder en på samme lukkede måde???? Jeg tror ikke det giver ret mange nye kunder???? Angry Sick >)

PÅ positiv listen overfor dette er mange af de flotte hjemmesider og blogs der endelig er ved at komme frem her i lille Danmark. (mit tyske rækker desværre ikke langt), og også dette forum skal have stor ros for at være til. Også tak til alle i søde mennesker for jeres hurtige svar!

 

Nå tilbage til togbanen. Jeg er en stor beundre af Lars aka Litra P og hans fantastiske layout ideer. Her er sgu da en positiv EKSPERT der MEGET gerne deler ud af sin store viden! TAK Lars!

Jeg har fulgt mange af de tråde Lars har startet eller kommenteret under kategorien Layout herinde http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout og jeg er også selv kommet med nogle ideér og indspark, se fx følgende:

 http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout/hj%C3%A6lp-og-en-b%C3%B8nudfordring-til-litra-p-og-andre-eksperter-smiler 

Eller denne tråd http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout/110cm-x-180cm-forstadsstation-med-trinbr%C3%A6t-og-skyggebaneg%C3%A5rd 

og sidst denne http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout/112cm-x-185cm-landstation-med-krydsningsstation-og-skyggebaneg%C3%A5rd

Jeg bruger lige nu primært et bane tegne/redigeringsprogram der hedder SCARM som fungerer fint til mit behov, det er gratis, med mange skinne mærker, kan vise 3D, er nemt at gå til og kan downloades her http://www.scarm.info/index_en.html

Tak for nu der følger mere...meget mere og jeg håber ikke jeg har fået skræmt dig væk? Cool

Ha en dejlig dag. Charlie

__________________

Køre Ho digital på MEGET lille bane, Roco line og Roco geo line skinner, den nyeste Roco mus + digital skiftespor osv. Epoke II - III stykker + fantasi ! Går næsten mere op i landskabs og tilbehørs opbygning, end selv kørslen ; ) 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bilbanen

Indlæg: 29

PB

Det var godt nok noget af en spam side du linket til mht SCARM prøv denne istedet http://www.scarm.info/index_en.html

Er tilbøjelig til at give dig ret mht til nogle personers lukkethed overfor os uvidende, men der er også mange flinke og hjælpsomme og dem må vi huske at takke. ser frem til dit 'mini'anlæg

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Jeg er nu ikke helt enig i at modelbaneområdet er for en lukket og indsnævret kreds. Tværtimod er det mit indtryk at mange, især modne herrer (som jeg selv), er begyndt at interessere sig for det. Og heldigvis er der også af de yngre generationer Smile

Men er der virkelig noget der kan bringe mit blod i kog, så er det de evindelige to-/treskinnediskussioner, hvor man fremhæver det ene strømsystems fortrinligheder til fordel for det andet, istedet for at fokusere på at vi alle har en fælles interesse for at dyrke modeltog på forskellige måder (fx køreplanskørsel, epokekørsel, paradekørsel osv. osv.), uanset strømsystem og skala for den sags skyld. Så er der virkelig tale om indsnævrethed! Min grænse blev nået, da jeg i et andet forum fik at vide at jeg skam havde mindreværdskomplekser, fordi jeg kører treskinnedrift herhjemme! Men det er måske også sådan noget som dette her du mener?

Mht. modeltogsforhandlere som du også er inde på, så kan der være stor forskel på dem. Mit råd er at prøve dig noget mere frem, indtil du finder frem til en forhandler som du har det godt med. Det er en smagssag. Der kan være mange forskellige meninger om det. Men der skal helt sikkert nok være en du kommer til at synes om. Herinde har jeg aldrig lagt skjul på at jeg er meget glad for Kystbanen på Strandvejen i Hellerup  Smile

Mvh

Claus

 

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

esben2009

Greve

Indlæg: 290

PB  Blog

Efter selv at have startet op igen for et års tid siden kan jeg godt følge store dele af indholdet som du beskriver. Min modtagelse i de københavnske modeltogsforretninger har gennemgående været god, men....

....også jeg blev i starten mødt med mange korte og firkantet svar. Svarene var rigtige nok, men ikke nogen salgsfremmende facon at bruge. Da jeg selv beskæftiger mig med salgsrådgivning er jeg hærdet på dette felt og tog det ikke personligt, men kan blot tilføje et godt råd til forhandlerne

Giv den noget mere sælgercharme, ind i mellem er det faktisk en ny køber som står i din forretning med tusindevis af kroner klar i baglommen. Noget jeg har savnet i alle forretninger er en omvisning, brug dog 5-10 min. på at vise forretningen frem, det er en enestående mulighed for at fortælle hvad du har at byde på, og lynhurtigt får du skabt en god stemning og aflæst hvad kunden er til.

 

 

 

__________________

De bedste toghilsner

Esben + John Larsen

Vi kører Märklin digital CS3+, epoke 4-5-6 materiel og tider vi selv har oplevet, favorittoget er DB ICE2 + SBB krokodillen Ce 6/8

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.397

PB

Hej Claus. Vis du er så træt af "det de evindelige to-/treskinnediskussioner", hvorfor bruger du så næsten haldelen af det du skriver på at nævne dem, frem for at ungå dem?

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Bent_P skrev:

Hej Claus. Vis du er så træt af "det de evindelige to-/treskinnediskussioner", hvorfor bruger du så næsten haldelen af det du skriver på at nævne dem, frem for at ungå dem?

Hej Bent

Jeg synes det hele ligger i det svar jeg skriver Wink

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

modeljernbane

smed

Indlæg: 346

PB

 

Det bliver spændende at se hvad du får lavet på dem begrænsede plads, men kun fantasien sætter grænser, glæder mig til at følge din opbygning.:)

MVH Kurt

Like 0 kan lide
Top

Picture

roskilde charlie

Indlæg: 50

PB  Blog

Hej alle.

Tak for responsen  Big smile

Som der blir skrevet så er jeg også træt af religionen omkring 2 - 3 leder driften. Derfor jeg ikke har skrevet hvad jeg selv kører i indledningen. Jeg er glad for at se at jeg ikke er den eneste der har følt det lidt som at træde ind i en hemmelig loge, da jeg startede med denne hobby. Tak for det andet link til SCRAM siden... Ja du har ret totalt spam side... Jeg sletter linket nu. 

Her i dag søndag vil jeg (ind i mellem alle mine SKAL NÅ pligter) bygge lidt mere på banen og jeg håber jeg når at få lagt lidt billeder ind i dag.

Charlie

__________________

Køre Ho digital på MEGET lille bane, Roco line og Roco geo line skinner, den nyeste Roco mus + digital skiftespor osv. Epoke II - III stykker + fantasi ! Går næsten mere op i landskabs og tilbehørs opbygning, end selv kørslen ; ) 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Og din anlægsstørrelse viser rigtig godt, at man man ikke behøver uanede mængder af plads for at dyrke modeltog Smile

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

roskilde charlie

Indlæg: 50

PB  Blog

Sporplan. Grund ide

SPORPLAN basis model.

Her er min grundplan til min meget lille bane.

I toppen af billedet ( som bliver på øverste etage) kommer hoved stationen til at ligge, der bliver også her oppe noget provinsby agtigt med lidt 2 - 3 etages huse lidt fabrik/produktions virksomhed til højre og noget kulgrav eller andet til venstre. I stueplan kommer der til at ligge en lille krydsnings station m noget trinbrædt eller mindre skur og jeg har allerede nu besluttet af HOVED sporet her bliver det nederste spor som kommer til at gå ud til kanterne af pladen både til venstre og højre. Så kan banen forhåbentligt komme til at illuderer en mindre sidebane som går op i "bjergene til en mindre provinsby"? Som en slags scene divider tænker jeg nogle bjerg/dakke toppe som kommer til at gå næsten i midten, helt ude ved kanten i venstre side og næsten hele vejen tværs igennem pladen?

Noget af det jeg har overvejet MEGET er "legeværdien" og hvordan man kan komme til banen. Jeg har været tæt på at lave en grundplan som man kun kunne komme til fra en side, fordi jeg har tænkt over at diverse backdrops og relief huse mm. er en måde at spare plads på ved sådan en lille bane som denne her. På den anden side kan man med sådan en lille bane også forsøge at tænke lidt ud af boksen og det syntes jeg at jeg har opnået her. Her er en bane man kan lege med fra begge "langsider" så man har lidt afveksling, flere perspektiver at se banen fra/ tage billeder fra ( jeg går jo MEGET op i alt det kreative med at bygge ) og man kan lege flere sammen på en gang, fx far og barn, fra hver sin side. Alle disse overvejelser sammen med min måde at lave banen på i et hjem med for lidt plads, har gjort at jeg gør som jeg gør her.

selvbærende byggeplade

VENSTRE ENDE AF BYGGE PLADEN.

Jeg har plads problemer!! Griner.

Jeg har dog fået bevilliget lidt plads på et af vores "ekstra" rode/kontor værelser.

Min løsning har været at lave en "hejse plade" uden hejs, som jeg selv kan løfte ned når der skal leges/bygges og løftes op når der ikke laves noget. Pladen er lavet så den går på tværs i det meget lille værelse, altså fra væg til væg. (der er ca 230 cm).

Jeg har skruet to 2x4 " stolper op på væggen, på indersiden af disse ligger/ hænger de to gennemgående regler ( ca 7x4 cm ) som er de bærende elementer, I stolperne på væggen har jeg boret gennemgående huller med ca 10 cm. mellemrum på tværs af stolperne og i disse huller stikkes så noget gevind stang ind og tages ud igen, således kan jeg ene mand stille og roligt hæve sænke pladen 10 cm af gangen, først i den ene ende, så i den anden ende, tilbage igen osv. Dejligt med motion!

Imellem de gennemgående regler, har jeg på tværs monteret udskåret krydsfiner plade på højkant som en slags strøer, som bygge pladen ligger på. Midt på de to gennemgående regler ( dem der går fra væg til væg) har jeg skruet to gevind beslag så jeg kan skrue ben under når der virkelig skal arbejdes. Pladen er tænkt mere eller mindre som en selvbærende konstruktion og det virker! Når jeg så har skruet benene på kan pladen holde til at jeg ligger oven på.Vi har ca 233 til loftet, Jeg planlægger at konstruktionen i alt i højden kommer til at fylde ca 50 cm, hvilket giver en "frihøjde" under pladen når denne er oppe på ca. 180 cm hvilket er til at leve med Wink

Som i nok kan forstå, skal der bygges noget der STÅR FAST på sådan en plade, da det uundgåeligt vil vippe lidt når jeg skal løfte den op og ned ? alt kørende/trillende/ rullende matriale nok skal fjernes hver gang der skal hæves/sænkes. En af mine andre udfordringer er at jeg hele tiden skal tænke i VÆGT når jeg bygger landskab mm. men den nød glæder jeg mig til at knække og jeg har mod på dette Wink.

Jeg har efterhånden som jeg begynder at bygge i højden test løftet op og ned og ind til videre så spiller det fint og jeg er ved at udvikle nogle kraftige biseps som sidegevinst. Griner.

to be continued.

Charlie 

__________________

Køre Ho digital på MEGET lille bane, Roco line og Roco geo line skinner, den nyeste Roco mus + digital skiftespor osv. Epoke II - III stykker + fantasi ! Går næsten mere op i landskabs og tilbehørs opbygning, end selv kørslen ; ) 

Like 0 kan lide
Top

Picture

roskilde charlie

Indlæg: 50

PB  Blog

selvbærende anlægsplade

Her ses systemet nedefra

 

 

Billede

Her er den anden ende af pladen

 

Lidt tættere på

Konstruktionen set lidt tættere på.

Vi ses.

Charlie

__________________

Køre Ho digital på MEGET lille bane, Roco line og Roco geo line skinner, den nyeste Roco mus + digital skiftespor osv. Epoke II - III stykker + fantasi ! Går næsten mere op i landskabs og tilbehørs opbygning, end selv kørslen ; ) 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Amagerkaner

Indlæg: 440

PB

roskilde charlie skrev:

Hej alle og velkommen her.

 

Med denne blog har jeg tænkt mig at give jer mulighed for at se mig over skulderen, kommenterer hvad jeg laver osv.

Jeg laver, helt sikkert! også en stribe fejl undervejs, så følg med i dem også, så du slipper for at lave de samme fejl... Smiler.

 

Min bane er en lille bane på 122x220 cm, som er MEGET inspireret af Litra P´s layout http://www.sporskiftet.dk/forum/110cm-x-210cm-et-lille-anl%C3%A6g-med-f%C3%A6rgen-ida-version-ii .

Jeg vil med det samme ADVARE om at jeg overhovedet ikke er "nittetæller" og hvad det ellers hedder, når man er én der går helt vildt op i det rullende matriale. Der er ikke noget galt i at være en sådan, men det har ikke min store interesse! Min glæde ved denne skønne hobby er mere at "se noget blive skabt" fra scratch, bygge huse, lave landskab osv. Selvfølelig kommer der også til at kører lidt tog på min bane, men det kan sagtens blive i en skøn blanding af både epoke og nationalitet... Jeg bestemmer jo heldigvis selv....... SÅ ER DU ADVARET  Wink

 

Lad mig starte med en præsentation af mig selv.

49 år. far til 4. ml 25 -14 år. Bor i Roskilde. Jeg har og har haft mange interesser gennem tiden. Bl.a. Musik (sanger), lystfiskeri, Akvarie hold til den store guldmedalje, bl.a. Opdræt af saltvandsfisk og koreller til dette. Jeg får tit at vide at jeg er meget kreativ, men også et rodehovede, hvilket du nok skal få at se via de billeder jeg smider ind efterhånden. Min interesse for modeltog stammer helt sikkert fra, at min far da jeg var ca 9 år, en dag kom hjem fra sin købmandsbutik med en togbane på en plade, med landskab og det hele. Den var vel 2 kvm og jeg husker at der bl.a. var en vandmølle på  :Cool.

Jeg er som sagt SLET IKKE ekspert inden for nogle felter af dette område og ind i mellem vil jeg sikkert bruge nogle for dig mærklige termer eller ord for noget der måske har et fint navn inden for "fagsproget" Men lad os nu ikke glemme at dette for de fleste faktisk "bare" er en hobby, så vi skal forsøge ikke at snobbe opad! Wink

 

Jeg vil her gerne her, give en venlig ment skideballe til mange af jer dygtige folk inden for denne hobby!

Magen til lukket kreds og snobberi skal man godt nok lede længe efter!!!

Det første års tid jeg var igang, gik jeg i pendul fart mellem diverse butikker og til udstillinger i Valby hallen osv. Hvis man tillod sig at stille et spørgsmål til en af de støvede gamle herre, blev man mødt med et nedladende blik og måske, kun måske! et svar i vest, når man spurgte i øst. ØV ØV ØV... Det er eddermanme IKKE I ORDEN... Det er lidt som om, det at "lege med tog" Kun er for en lille sluttet kreds af bedrevidne gamle mænd. Det er IKKE noget der fremme interessen for denne hobby og jeg fatter da slet ikke at de mennesker der står i diverse butikker her på Sjælland møder en på samme lukkede måde???? Jeg tror ikke det giver ret mange nye kunder???? Angry Sick >)

PÅ positiv listen overfor dette er mange af de flotte hjemmesider og blogs der endelig er ved at komme frem her i lille Danmark. (mit tyske rækker desværre ikke langt), og også dette forum skal have stor ros for at være til. Også tak til alle i søde mennesker for jeres hurtige svar!

 

Nå tilbage til togbanen. Jeg er en stor beundre af Lars aka Litra P og hans fantastiske layout ideer. Her er sgu da en positiv EKSPERT der MEGET gerne deler ud af sin store viden! TAK Lars!

Jeg har fulgt mange af de tråde Lars har startet eller kommenteret under kategorien Layout herinde http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout og jeg er også selv kommet med nogle ideér og indspark, se fx følgende:

 http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout/hj%C3%A6lp-og-en-b%C3%B8nudfordring-til-litra-p-og-andre-eksperter-smiler 

Eller denne tråd http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout/110cm-x-180cm-forstadsstation-med-trinbr%C3%A6t-og-skyggebaneg%C3%A5rd 

og sidst denne http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/layout/112cm-x-185cm-landstation-med-krydsningsstation-og-skyggebaneg%C3%A5rd

Jeg bruger lige nu primært et bane tegne/redigeringsprogram der hedder SCARM som fungerer fint til mit behov, det er gratis, med mange skinne mærker, kan vise 3D, er nemt at gå til og kan downloades her http://www.scarm.info/index_en.html

Tak for nu der følger mere...meget mere og jeg håber ikke jeg har fået skræmt dig væk? Cool

Ha en dejlig dag. Charlie

Hej Charlie

Fedt indlæg. Det sidder lige i skabet! Jeg er selv 41 somre og far til tre: to piger på henholdsvis 2 og 6 år og en knægt på 4 år. Som udgangspunkt, synes jeg nu ikke du skal være så ydmyg. Fyr den af, og leg igennem - du er lige så meget ekspert, som de grå snobber du skriver om. Lad dem dog snobbe i fred!  Alle disse messer, udstillinger og "eksperter" er i mine øjne ikke afgørende for om du/jeg/vi, kan lege med tog. De er komplet ligegyldige og specielt messerne/udstillingerne er blot endnu et kræmmermarked! Salg, salg og salg, messerabat, hér, dér og allevegne. Det seneste i Bramdrup var ikke meget anderledes, og det sidste jeg vil bruge tid på.  Al information du har brug for, fås på det berømte internet, i bøger eller hos din forhandler. Tiden hvor hobbyen var forbeholdt nørder, som læste Daells Varehus undertøjskataloger under dynen, når de ikke lige legede med tog, er forlængst slut.

Og ja, det er indlæg som dette, der har givet mig både venner og fjender her på Sporskiftet, men sådan er livet, som man siger.

Velkommen til Charlie

Like 0 kan lide
Top

Picture

modeljernbane

smed

Indlæg: 346

PB

Crazy Hej Martin.

 Jeg forstår ikke din altid nedladende måde at skrive på, den med Bramdrupdam, hvordan kan du udtale dig om det? Var du der , til trods for at det er ikke det du vil bruge din tid på??? Og den med Daellsvarehus er sgu for langt ude. Du opføre dig, som om, du har spist en citron og drukket en flask pis til morgen mad.Ikke bare det her indlæg ,men altid, har du en negativ holdning.J)J)

MVH Kurt

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Selvstændig med www.hrtopp.dk

Moderator

Indlæg: 2.015

PB  Hjemmeside

modeljernbane skrev:

Crazy Hej Martin.

 Jeg forstår ikke din altid nedladende måde at skrive på, den med Bramdrupdam, hvordan kan du udtale dig om det? Var du der , til trods for at det er ikke det du vil bruge din tid på??? Og den med Daellsvarehus er sgu for langt ude. Du opføre dig, som om, du har spist en citron og drukket en flask pis til morgen mad.Ikke bare det her indlæg ,men altid, har du en negativ holdning.J)J)

MVH Kurt

Martin er en "troll", som kun kan være nedladende på den måde. Undlad at kommentere ham, så giver du ham ikke mulighed for yderligere negative indlæg!

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

Amagerkaner

Indlæg: 440

PB

Hej Peter

At du beskylder mig for trolling, forstår jeg ikke! Begrebet troll, dækker jo over en person/personer, der skriver hadske, ondskabsfulde indlæg eller direkte driver hetz på åbne fora, som f. eks. Sporskiftet, og ofte helt uden for kontekst.

Du har muligvis, lykkeligt glemt dine egne udfald mod både nettog.dk eller dagligvare forretningskæden LIDL?!'

Fej for egen dør først Peter, og lad så i øvrigt være med, at være selvbestaltet smagsdommer eller politibetjent, som mange af dine indlæg bærer præg af.

Min pointe var at slagte et par hellige køer, hvilket må siges at være lykkes til fulde. Ikke at jokke nogen over tæerne. Beklager!

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Amagerkaner

Indlæg: 440

PB

modeljernbane skrev:

Crazy Hej Martin.

 Jeg forstår ikke din altid nedladende måde at skrive på, den med Bramdrupdam, hvordan kan du udtale dig om det? Var du der , til trods for at det er ikke det du vil bruge din tid på??? Og den med Daellsvarehus er sgu for langt ude. Du opføre dig, som om, du har spist en citron og drukket en flask pis til morgen mad.Ikke bare det her indlæg ,men altid, har du en negativ holdning.J)J)

MVH Kurt

Hej Kurt

Du indleder med at skrive at du ikke forstår "min altid nedladende måde at skrive på". Ikke desto mindre tillader du dig at kalde den nedladende?! Modsat dig, behøver jeg heller ikke være latrinær for, at få mit budskab igennem og ord som "pis", mener jeg er ganske upassende eller useriøst om du vil.

Lad os få noget på det rene: uanset min uklare formulering, så var jeg i Bramdrupdam! Med min mindste datter i beigefarvet klapvogn, men ingen rettede henvendelse på  trods af, at jeg skrev jeg ville møde op!

Jeg forlod udstillingen efter et par timer, til fordel for familiære interesser, da jeg nu alligevel var i provinsen. Og ja, jeg var skuffet! Jeg respekterer da folkene (unionen) bag, og de gæster, der var tilfredse. Jeg var bare ikke en af dem og vil blot opfordrer til at man strammer op på konceptet. Dermed menes den sidste udstilling/messe jeg vil/har brugt tid på!

At du synes, at det med Dalle Valle er langt ude er for så vidt ok med mig, det ændrer nu ikke på, at jeg skriver præcis hvad jeg har lyst til og hvornår. Så længe jeg kan stå inde for det. Og det kan jeg! Som, jeg også skriver til pejft, så drejer det sig om hellige køer. Længere er den faktisk ikke. Beklager!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tonny Pedersen

Håndformer

Næstved

Indlæg: 348

PB

Ja det var så endnu en tråd som skal ødelægges med person fnidder , jeg troede at det var en blog om charlies bane og ikke en forums tråd.

Tonny

Like 0 kan lide
Top

Picture

nyboder

Civil i forsvaret

København N

Indlæg: 376

PB

Hej Tonny

Jeg tror Charlie ønskede denne debat, da han selv startede den i sin egen tråd. Hvis han havde ønsket det havde handlet om hans bane, ville han nok ikke bragt denne debat ind. Så du bør nok respektere at han ønskede denne debat, om hvordan folk behandler hinanden indbyrdes i vores lille gruppe.

Jeg ville nok selv have grebet den lidt anderledes an, men det er en anden snak.

__________________

Med venlig hilsen

Erik

Kører: Märklin, dansk, epoke 3-4-5 og Faller Car system.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Amagerkaner

Indlæg: 440

PB

Hej Tonny, Erik og alle andre

Jeg synes udviklingen i denne tråd jo tydeligt illustrerer probematikken, som Charlie påpeger, om disse "snobber" eller "eksperter" om man vil.

"Udvis næsegrus beundring eller du bliver lagt på is!"

 Jo, tak skal du da lige ha´! Allerede tidligt i tråden når Claus Skovsøekpres dårligt nok, at nævne den 2 leder kontra 3 leder-krig, som et af de problemer der er i mj-miljøet, før helvede næsten bryder løs på ny. Det er bare ikke godt nok! Jeg er selv vekselstrømskører, og det er jeg til mine læber de bliver blå (eller Märklin går konkurs...) Men jeg kunne da aldrig drømme om at genere dem der kører 2 leder med Somalisk epoke 7 som tema. Tværtimod!

Jeg er oprigigt ked af at Charlie har oplevet dette cirkus, og håber ikke han er blevet skræmt bort. Som det nævnes skriver han jo netop selv i sit indlæg om disse "snobber", og ønskede vel derfor også selv debatten. Jeg gik så bare skridtet videre, og hældte endnu mere benzin på bålet, fordi jeg mener, at manden har fuldstændig ret. Så giv mig skideballen, og læg mig for had, det overlever jeg nok, men bland Charlie udenom, for hans indlæg er faktisk ganske sagligt og fint synes jeg.

Mj - hobbyen er jo allemands hobby idag. Alle kan købe et startsæt og køre tog på stuegulvet. Ergo er de mj´ere! Selv musik ikoner som Phil Collins, Roger Daltrey, Rod Stewart, og faktisk også den afdøde guitarrist, Randy Rhoads fra Ozzy´s oprindelige soloband legede med tog, mine damer og herrer. Efter sigende skulle selveste Lemmy fra legenderne i Mötôrhead også lege med futtog, når han er ædru og ikke lige er på turné! Så lad os komme ned fra piedestalerne og lad os udveksle erfaringer i stedet for at slås!

God weekend.

Like 0 kan lide
Top

Picture

nyboder

Civil i forsvaret

København N

Indlæg: 376

PB

 Hej Martin

 Jeg synes det er god debat, selv om enkelte synes den skulle handle om Charlies togbane, men som du selv videre fører, er det jo diskutionen om måden nye mj'ere bliver behandlet, der er til debat.

 Jeg mener klart, at folk uanset om de starter på Grønland eller København, skal behandles pænt. Når folk kommer og spørger om min holdning, prøver jeg altid på at være neutral, så folk selv kan drage deres egne erfaringer, da det nu engang er dem de skal leve med. Jeg er ligeglad om folk kører på 2, 3 leder eller alene på kørerledninger. Da det stadig er toget, der er det vigtigste i vores hobby.

 Jeg har selv kørt med tog i 7 år, sammen med min søn. Vi er næsten altid blevet behandlet ordentlig hos diverse forhandlere. Jeg har kun oplevet engang at en forhandlere ikke fik sin handel igennem og det var fordi han ikke respekterede min måde, at være mjére på. Jeg har aldrig handlet i hans forretning siden, selv om han flere gange på diverse messer har prøvet at lokke mig tilbage i folden.

__________________

Med venlig hilsen

Erik

Kører: Märklin, dansk, epoke 3-4-5 og Faller Car system.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Som det meget rigtigt også bliver nævnt i et af de andre indlæg længere oppe, så synes jeg også at noget af det fede ved hobbyen i dag, er at alle kan være med. Der er kommet så mange, især danske modeller, og til forholdvis fornuftige priser, at vi alle kan være med og starte en modeljernbane på, på den plads vi nu har til rådighed, som Charlies eksempel viser godt. Og takket være de fora der nu eksisterer, kan man hurtigt melde forskellige budskaber og spørgsmål ud til en samlet flok.

Vi skal ikke så forfærdig mange år tilbage i tiden, hvor det at køre dansk modeltog, var ensbetydende med at man man skuller være en superferm modelbygger for at komme til det, for der var næsten ingen færdige modeller at få. Dengang kan man vel roligt sige det var "eliten", der kørte dansk modeltog. Intet mærkeligt i at mange kørte med tysk materiel derhjemme, det var noget mere tilgængeligt, ligesom prisniveauet dengang var billigere i Tyskland i forhold til DK. I dag er det blevet sådanne, at det mange gange er billigere at købe modeltog hos en dansk forhandler, frem for en tysk. Det er heldigvis blevet meget mere anderledes nu, ikke mindst takket være Heljan og Hobbytrade og de mindre danske producenter (som fx Epoke), der jo nærmest har lavet revolution på det danske marked, med den ene danske supermodel efter den anden, så vi i dag nærmest kan vælge og vrage  Big smile

Mvh

Claus 

 

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

roskilde charlie

Indlæg: 50

PB  Blog

Hej alle i flinke folk!

 

jeg syntes det er fint med en levende debat her på sporskiftet... Jeg kan ikke lade være med at smile lidt over at der jo åbenbart, er en del andre end mig, der på den ene eller anden måde og af den ene eller anden grund, har oplevet noget ala lidt snob eller lukkethed omkring denne dejlige hobby.

skal vi nu ikke ALLE SAMMEN tage os selv i ørene og være imødekommende, villige til at stille op med råd og vejledning, osv. hvis der skulle dukke endnu en ny MJ´er op i vores nærhed.

Tak for jeres indlæg endnu en gang. Fremover håber jeg at denne blog PRIMÆRT kan komme til at handle om mit lille tog-bane-bygge-projekt, som skrevet om i det 1. indlæg. I må stadigvæk MEGET gerne kommenterer, komme med gode råd og vink, egne erfaringer osv. Jeg tror at VI ALLE ind i mellem kan blive dygtigere, få nye ideer og inspiration, når vi udveksler erfaringer. Jeg håber jeg får tid til at smide lidt flere billeder ind i morgen søndag.

Go weekend.

Charlie Wink

__________________

Køre Ho digital på MEGET lille bane, Roco line og Roco geo line skinner, den nyeste Roco mus + digital skiftespor osv. Epoke II - III stykker + fantasi ! Går næsten mere op i landskabs og tilbehørs opbygning, end selv kørslen ; ) 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Amagerkaner

Indlæg: 440

PB

Skovsøekspressen skrev:

Som det meget rigtigt også bliver nævnt i et af de andre indlæg længere oppe, så synes jeg også at noget af det fede ved hobbyen i dag, er at alle kan være med. Der er kommet så mange, især danske modeller, og til forholdvis fornuftige priser, at vi alle kan være med og starte en modeljernbane på, på den plads vi nu har til rådighed, som Charlies eksempel viser godt. Og takket være de fora der nu eksisterer, kan man hurtigt melde forskellige budskaber og spørgsmål ud til en samlet flok.

Vi skal ikke så forfærdig mange år tilbage i tiden, hvor det at køre dansk modeltog, var ensbetydende med at man man skuller være en superferm modelbygger for at komme til det, for der var næsten ingen færdige modeller at få. Dengang kan man vel roligt sige det var "eliten", der kørte dansk modeltog. Intet mærkeligt i at mange kørte med tysk materiel derhjemme, det var noget mere tilgængeligt, ligesom prisniveauet dengang var billigere i Tyskland i forhold til DK. I dag er det blevet sådanne, at det mange gange er billigere at købe modeltog hos en dansk forhandler, frem for en tysk. Det er heldigvis blevet meget mere anderledes nu, ikke mindst takket være Heljan og Hobbytrade og de mindre danske producenter (som fx Epoke), der jo nærmest har lavet revolution på det danske marked, med den ene danske supermodel efter den anden, så vi i dag nærmest kan vælge og vrage  Big smile

Mvh

Claus 

 

Hej Claus og alle andre

Jeg kunne ikke være mere enig ( og eftertænksom)! Som du ganske rigtigt skriver, så er vi "dødelige" blevet velsignet med en masse danske lækkerier de sidste ca. 10 år. Korrekte modeller fra danske producenter! Modsat dengang i "gamle" dage, hvor det jo altså var tyske, østrigske eller schweiziske forbilleder, der dominerede markedet, eller "fordanskede" udenlandske modeller. Hvilket så tvang mange til selv at bygge, hvis de altså ønskede at køre "korrekt" Dette må jo så have medført et kæmpe research arbejde, som ikke kunne foretages via nettet, da det jo ikke fandtes, men besøg på div. biblioteker, gennemlæsning af div. mj-magasiner, ofte på tysk eller måske engelsk. Måske han man været ude at fotografere, det man ønskedeat have på sin bane, hvis det altså stadig eksisterede og ikke var ophugget, eller revet ned hvis vi lige skal have bygninger med. Alt dette, skulle så struktureres og tilsidst omsættes gennem fingernemhed ved arbejdsbordet. Og jeg kan sagtens forestille mangen modelbyggere har fået grå hår i hovedet over, at deres projekter ikke lykkedes i første forsøg, og når man så endelig havde nået et tilfredstillende resultat, så har man da naturligvis været stolt. Det er vel disse pioneere vi kan takke for den udvikling vi har set. Og de fortjener denne tak og respekt!

Så er der jo lige den menneskelige natur: Det man nu har arbejdet hårdt for at opnå, ønsker man ikke at dele med andre. Hvorfor skal de høste frugten af ens arbejde? Men man vil gerne udstille på messer/udstillinger og anerkendes. Ikke bare i klubben eller af den makker man måske bygger med, men for hele mj-danmark. Så er det måske konflikten opstår, når den knapt så trænede mj ´er stiller et spørgsmål eller to. Den rutinerede modelbygger lukker af, ubevidst måske, eller giver et svar, som måske kunne have været mere "passioneret", om man så må sige!? Det er så et spørgsmål den enkelte må gøre op med sig selv: Vil man træde ud i offentligheden, må  man også agere derefter!

"Eliten" er vel en passende betegnelse på disse modelbyggere/mj´ere: At tilegne sig boglig viden, ofte på et fremmedsprog, sætte sig ind i den historiske kontekst, og derudover være fingernem udover det sædvanlige, herunder have en stor teknisk indsigt, da man højst sansynligt har skulle lave div. fiks-fakserier, for at kunne kører på sit anlæg, uden det gik op i røg...

Puha...

Men mange vil dog også gerne øse af deres viden, heldigvis! Og stor tak til dem!

Jeg løfter helt klart på hatten.

Stor, stor respekt!

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Amagerkaner

Indlæg: 440

PB

Hej

Misundelse kan åbenbart også få folk til at holde kortene tæt til kroppen!

Forståligt nok!

http://ipaper.ipapercms.dk/DSB/udogse/2009/10/?Page=48

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.