Klubvogn fra Trix + dekoder til lokomotiv

Som nogen brugere her på siden måske ved, så udsender Trix hvert år en såkaldt klubvogn som kun kan bestilles af medlemmer af deres klub, og som kun produceres i det antal som der er bestilt.

I år er der tale om en vogn fra epoke III, og er en silovogn fra firmaet "Franken Zucker", med litra Kds 54. Vognen er 2-akslet, med en længde over pufferne på 8,5 meter. Vognen er RIV-mærket, men der er et enkelt punkt hvor jeg er i tvivl, nemlig dens hjemsted: Et sted står der "Heimatwagen" og i en firkant derunder "Bf Zeil", mens der et andet sted står "am 12.8.62" og lige derunder "Bw. w. Würzburg". Jeg gætter på, at Bf Zeil er dens hjemstation, hvor Zeil ligger i nærheden af Frankfurt am Main, mens at Bw. w. Würzburg, som ligger lidt længere fra Frankfurt am Main, er det depot eller værksted (Bw betyder mig bekendt Bauwerk og kan oversættes til driftssted) hvor vognen blev revideret på den dato i 62.

Som sædvanlig ved Trix er modellen særdeles vellignende og kører særdeles godt. Jeg har desværre ikke haft mulighed for at tage billeder, men der er mange påskrifter som står knivskarpt og kan læses uden lup. Der er ligeledes medtaget mange detaljer i form af diverse håndtag til f.eks. omstilling af bremser, stiger og platforme med rækværk.

 

Dekoder:

For ca en måned siden bestilte jeg en dekoder til mit lokomotiv, og den har jeg nu modtaget. Inden længe vil jeg montere den og har et helt enkelt spørgsmål: På lokomotivets motor sidder der mellem de poler en art kondensator, eller anden slags komponent. Som jeg har forstået det, skal alle elektroniske komponenter i analog model uden NEM-stik fjernes ved montering af en dekoder. Er dette korrekt forstået?

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

DCC

Indlæg: 359

PB

Fjern du bare dem

__________________

 

/Brian Ottens

----------------------------------------------------------------------------

Traincontroller Gold -Smarthand - Trainprogrammer:  Version 9, 

Lenz LZV200 , Lenz 23150 USB-Interface (Windows10), Lenz tilbagemeldere samt LDT  RS-8 tilbagemeldere
LH101, LH01

Peco Spor kode 75

 

www.mdmjk.dk

www.karensvej7.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Okay, så gør jeg det.

Jeg har desværre ikke selv en loddekolbe, og denne dekoder er købt som reservedel til det lokomotiv som er indkluderet i startsættet men også tidligere er solgt i "løs vægt"; så dekoderen er "født" med et fast kabelbundt.

Men heldigvis har jeg en svoger som er vant til at lodde elektronik og tynde ledninger, så jeg har aftalt at han hjælper mig. Og fordi modellen reelt er en Märklin model uden slæbesko og med isolerede aksler, så er ledningsfarver udført efter deres (Märklins) standard og det gælder også for dekoderen. Såeh, det er jo "bare" orange ledning til orange ledning, eller det punkt hvor lokomotivets medfødte ledning var forbundet, og så fremdeles.

Nu står det ikke nævnt ordret nogen steder, men jeg forventer at man har anvendt den samme dekoder til Trix som Märklin, hvor førstnævnte anvender DCC, så mon dog ikke at den kan bruges med en DCC central? Og nu fandt jeg så ikke en manual for dekoderen eller lokomotivet i digital udgave, blot reservedelsliste på arkivet over tidligere modeller, men mon ikke dekoderens standard adresse er 03? Den skulle være meget udbredt som standard af de fleste fabrikanter. Det bliver dog ikke aktuelt foreløbigt, men det er altid godt at være forberedt.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

f1freakdk

St. Heddinge

Indlæg: 1.070

PB  Blog

mr-data skrev:

Okay, så gør jeg det.

Jeg har desværre ikke selv en loddekolbe, og denne dekoder er købt som reservedel til det lokomotiv som er indkluderet i startsættet men også tidligere er solgt i "løs vægt"; så dekoderen er "født" med et fast kabelbundt.

Men heldigvis har jeg en svoger som er vant til at lodde elektronik og tynde ledninger, så jeg har aftalt at han hjælper mig. Og fordi modellen reelt er en Märklin model uden slæbesko og med isolerede aksler, så er ledningsfarver udført efter deres (Märklins) standard og det gælder også for dekoderen. Såeh, det er jo "bare" orange ledning til orange ledning, eller det punkt hvor lokomotivets medfødte ledning var forbundet, og så fremdeles.

Nu står det ikke nævnt ordret nogen steder, men jeg forventer at man har anvendt den samme dekoder til Trix som Märklin, hvor førstnævnte anvender DCC, så mon dog ikke at den kan bruges med en DCC central? Og nu fandt jeg så ikke en manual for dekoderen eller lokomotivet i digital udgave, blot reservedelsliste på arkivet over tidligere modeller, men mon ikke dekoderens standard adresse er 03? Den skulle være meget udbredt som standard af de fleste fabrikanter. Det bliver dog ikke aktuelt foreløbigt, men det er altid godt at være forberedt.

 

 

Hvilken decoder har du købt?

 

 

 

 

 

 

__________________

Mvh Steen

Märklin H0, K skinner, Digitalt ECoS 50200, Tysk Epoke 3 og 4 og 5 og lidt 6 - Spor N på Fremo moduler og i SOVNK

Mine Spor N eskapader

Min H0 bane under opbygning - følg den via min Blog

Like 0 kan lide
Top

Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

f1freakdk skrev:

mr-data skrev:

Okay, så gør jeg det.

Jeg har desværre ikke selv en loddekolbe, og denne dekoder er købt som reservedel til det lokomotiv som er indkluderet i startsættet men også tidligere er solgt i "løs vægt"; så dekoderen er "født" med et fast kabelbundt.

Men heldigvis har jeg en svoger som er vant til at lodde elektronik og tynde ledninger, så jeg har aftalt at han hjælper mig. Og fordi modellen reelt er en Märklin model uden slæbesko og med isolerede aksler, så er ledningsfarver udført efter deres (Märklins) standard og det gælder også for dekoderen. Såeh, det er jo "bare" orange ledning til orange ledning, eller det punkt hvor lokomotivets medfødte ledning var forbundet, og så fremdeles.

Nu står det ikke nævnt ordret nogen steder, men jeg forventer at man har anvendt den samme dekoder til Trix som Märklin, hvor førstnævnte anvender DCC, så mon dog ikke at den kan bruges med en DCC central? Og nu fandt jeg så ikke en manual for dekoderen eller lokomotivet i digital udgave, blot reservedelsliste på arkivet over tidligere modeller, men mon ikke dekoderens standard adresse er 03? Den skulle være meget udbredt som standard af de fleste fabrikanter. Det bliver dog ikke aktuelt foreløbigt, men det er altid godt at være forberedt.

 

 

Hvilken decoder har du købt?

 

En Märklin E153733 , der som E antyder er en reservedel. Men det er den som skulle have siddet i den udgave af lokomotivet som blev solgt i "løsvægt", hvortil jeg fandt en reservedelsliste. Og den var forholdsvis billig, ca. 250 kr., og fordi at det er en original reservedel burde der ikke være nogen problemer.

Jeg prøvede at sende en mail til Märklins kundeservice, som var næsten en måned om at svare. De anbefalede at købe et sæt med nyt printkort (motherboard) som loddes direkte fast ved motorens terminaler, samt en dekoder. Jeg prøvede at kigge nærmere på det, men ud fra de mål jeg har kunnet finde på det sæt og den plads jeg umiddelbart kan finde under lokomotivets overdel, så ser det ikke ud til at der er den fornødne plads. 

 

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.